Voor Vertreks
  • Voor de warmere bestemmingen is het soms nodig om gevaccineerd te worden. dat kan zijn voor voor eenvoudige zaken als difterie, tetanus en polio maar ook soms tegen hondsdolheid of een profyaxe tegen malaria. Er zijn verschillende online mogelijkheden om te bepalen of je wel opf geen vaccinatie nodig hebt.

    Je kan daarvoor bij de GGD terecht op deze website bijvoorbeeld: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig. Zelf neem ik altijd even contact op met mijn huisarts die vervolgens ook precies kan bepalen wat ik wel en niet nodig heb voor de volgende visreis.

    Sommige vaccinaties bestaan uit meerdere toedieningen dus ook hiervoor geldt dat het noodzakelijk is om dit op tijd te regelen en niet te lang te wachten.

    Voor de reguliere gezondheid tijdens de visreis is het altijd verstandig om basale medicatie en medische hulpmiddelen mee te nemen. Zaken als zonnebrand, pleisters, paracetamol, nagelschaar, jodium, neusspray, ORS, diiarreeremmers en meer van dit soort basale zaken zijn altijd verstandig om bij je te hebben op een visreis. Maar ook een simpele viscap, zonnebril en shirt met lange mouwen tegen de zon zijn belangrijke maatregelen voor je eigen gezondheid tijdens de visreis.