Voor Vertreks
  • Zorg er voor dat je ruim voor vertrek je eigen grensdocumenten controleert. Voor de meeste Europese landen is daarbij een ID bewijs voldoende. Maar zorg er voor dat je zeker weet of dat zo is. Bijvoorbeeld voor Noorwegen is een ID bewijs voldoende maar voor Engeland daarentegen weer niet. Twijfel je? Neem dan contact met ons op en we zoeken het voor je uit. 

    Met een paspoort mag je naar alle landen ter wereled reizen. Daarbij is het echter voor sommige landen weer zo dat het paspoort nog een aantal maanden geldig moet zijn vanaf de dag van terugkomst. Dus ook daarvoor geldt dat een extra check nooit kwaad kan.

    Wees hier op tijd mee! Als je een nieuw paspoort of ID bewijs moet aanvragen gaat daar minstens 7 dagen overheen. Als je dat te laat doet kan de reis daar door beinvloed worden of zelfs niet doorgaan.

    Hetzelfde geldt voor visums. Voor landen als Amerika, Canada, Kaap Verdie, India en ga zo maar door gelden verschillende regels met betrekking tot het visum. De visums moeten dus ook ruim op voorhand geregeld worden. Vanzelfsprekend helpen we graag en geven we tips afgestemd op het land van bestemming. Maar let op: Het blijft de eigen verantwoordelijkheid van de reiziger om alle grensdocumenten op orde te hebben.