Loppa

Topboten, rustig viskamp tegenover Soroya met goede visserij

Loppa

Topboten, rustig viskamp tegenover Soroya met goede visserij

 

BESCHUT IN NOORD NOORWEGEN

 

Nog niet heel bekend maar door de kenners nu al zeer bemind! Tegenover het alom bekende eiland Soroya ligt deze unieke locatie die over een aantal belangrijke voordelen beschikt!

  • Loppa ligt zeer beschut in het dorpje Bergsfjord en biedt zeer korte vaartijden naar de allerbeste visgronden.
  • De locatie wordt gerund door het Nederlandse echtpaar Cornelis en Patricia die zelf ook jagers en vissers zijn.
  • De ruime 6,6 meter lange Wilde visboten met 150 PK motoren die geschikt zijn voor maximaal 5 personen doordat ze extra breed zijn (2,7 meter!)
  • Op loopafstand bevindt zich het Bergsfjordvatnet (het lokale meer) waar je terecht kan om te vissen op verschillende forel soorten

En dat voor minder dan 600 euro per persoon per week bij 5 personen! Knappe kerel of dame als je nu nog twijfelt!

 

Kijk hier de film van de reis die Martijn Dekkers voor de Beet / Rovers maakte samen met Michel Rijnberg en Rob Verhagen. Met slechte weersomstandigheden hebben ze prima weten te vissen en nog 21 heilbotten weten te vangen! Met hier een mooi artikel van Michel Rijnberg. En lees hier het artikel van Martijn Dekkers in Beet van januari 2019. En hier een artikel in 2 delen van Rob Verhagen. Deel 1 en deel 2

 

 

Het gebied ligt direct tegenover Soroya en kenmerkt zich door een bijzonder uitdagende bodemstructuur. Het ligt iets ten oosten van Oksfjord, maar de onderwater structuur is hier aanmerkelijk beter voor de visserij. Het eiland Silda is 10 kilometer lang en 4 kilometer breed en ligt als een grote beschermende muur voor het dorp Bergsfjord. Rondom het eiland liggen de visrijke plateaus van 20 tot 100 meter diepte waarnaast het direct de diepte in gaat tot wel 300 en 500 meter. Ook rondom het eiland Loppa zelf liggen deze uitdagende en zeer visrijke gebieden. En dat is allemaal op slechts 15 tot 30 minuten varen afstand. Dit zijn bij uitstek de hotspots voor grote heilbotten, kabeljauw, koolvis en zeewolven. Het is door zijn ligging ook zeer geschikt om skrei te vissen! 

 

Verder zijn er ten westen van de locatie meerdere onderwaterbergen waaronder Tomasskallen, Peder Hansasskallen en Kvaennangsgrunnen die vanuit de dieptes van ruim 200 meter omhoog komen tot 40 a 50 meter. Superstekken voor grote gul en koolvis! Maar verbaas je ook niet om hier een grote pollak tegen te komen en voor de liefhebbers van roodbaars en schelvis is hier ook voldoende plek! Vis ook zeker niet te licht. De kans dat zich een heilbot aan je aas vergrijpt is zeer aannemelijk!

 

Kijk hier naar de film van Daniel Weyers over zijn avonturen met onder andere Marco Kraal, Natalie van de Berg en Tamme Smit in Loppa.

 

 

Kijk hier deel 2, deel 3 en deel 4

Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een heerlijke wandeling te ondernemen naar het hoger gelegen Bergsfjordvatnet. Deze wandeling neemt ongeveer 30 minuten in beslag en je komt bij een prachtig bergmeer uit waar je op forel en arctic char kan vissen. Neem dus vooral ook je lichte spin hengel of misschien zelfs wel je vliegenhengel mee. Als je wilt kan er zelfs een (electrische) boot voor max 3 personen worden klaar gelegd. Dit is een welkome afwisseling en bijzonder mogelijkheid om deze soorten te vangen.


Er zijn verschillende woningen beschikbaar. De eerste twee zijn de Fisher’s Mancave en de Halibut Heaven. De eerste is een authentieke Noorse woning en is geschikt voor 6 personen en staat direct aan de pier. Het beschikt over 3 slaapkamers met 2 twee persoonsbedden. Een prachtige keuken, badkamer en zitkamer met open keuken. De accommodatie is voorzien van een volledige ingerichte keuken met vaatwasser, fornuis, koelkast, koffiezetapparaat. En vanzelfsprekend ook een aparte douche toilet combinatie. Dit appartement is geschikt voor maximaal 6 personen.
 
Verder is er nog een derde woning. Cape Cod is fijn onderkomen voor maximaal 6 personen. Het huis ligt ongeveer 100 meter van de boot af. Daarnaast heb je ook hier een prachtig uitzicht over het fjord en het huis is voorzien van alle gemakken. Vanzelfsprekend is er een volledige ingerichte keuken met fornuis, koelkast, koffiezetapparaat en toebehoren.  De supermarkt is op 3 minuten lopen. Cape Cod heeft 4 slaapkamers met losse 1 persoons bedden. 
 
Er is tevens een aparte en overdekte fileerruimte met stromend water  en een droogruimte waar je ook je viskleding kan drogen en er is een grote vriezer aanwezig is om gevangen vis in te vriezen.

 

De visboten zijn hier van een hoge standaard. Het betreft de 6,6 meter lange Wilde 650 XW boten. Ze worden ter plaatse gemaakt door de eigenaar op zijn eigen jachtwerf. De boten zijn erg in trek door hun ruime en brede opzet. De XW staat ook voor “extra wide” en is maar liefst 2,7 meter breed. Daardoor is het een veel stabielere boot dan de reguliere modellen die veel smaller zijn. Het is dan ook een perfecte boot om met 5 personen comfortabel vanaf te vissen. Tevens is er een afsluitbare kajuit en in combinatie met de 150 PK motor heb je een perfecte vismachine die zich comfortabel, snel en makkelijk laat varen en sturen.

 

Wanner en een extra boot nodig is kan er nu ook een 5,3 meter lange Buster XL worden gehuurd. Met 90 PK, GPS/fishfinder is dit een perfecte snelle visboot voor 2 max 3 personen. 

 

Alle boten zijn uitgerust met zwemvesten, hengel houders, de nieuwste fishfinder, dieptemeter, tracking system, en noodpijlen. Daarnaast heeft de boot AIS als extra veiligheidsmaatregel. Tanken doe je bij de steiger waar de eigenaar jerrycans klaar heeft staan om de boot me vol te tanken. De kosten hiervoor kan je ter plaatse voldoen met credit card of cash.

 

De reis gaat met het vliegtuig of per auto naar Alta en vanaf daar is het ongeveer 2 uur rijden naar Oksfjord. Dat kan zowel met de lokale bus die aansluit op de veerboot van Oksfjord of met een huurauto. Vanuit Oksfjord pak je vervolgens de veerboot naar Bergsfjord. Dit dorp is enkel per boot te bereiken en de overtocht duurt ongeveer 1,5 uur vanaf Oksfjord. Boodschappen kan je lopend doen bij de lokale Coop op nog geen 5 minuten.

 

Kosten:

 

Woningen inclusief 6,5 meter Wilde visboot met 150 PK (5 p)              € 2.995,-

Zesde persoon                                                                                       €    200,- 

Additionele visboot / week                                                                      € 1.295,-

Buster XL visboot / week                                                                        €     850,-

 

Prijzen in euro per week inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak en exclusief brandstof voor de boot.

 

Visoverall                               € 75,- week

Hengel + molen + lijn             € 75,- week

 

De openbare bus naar Oksfjord vertrekt rond16 uur direct voor de luchthaven van Alta en sluit direct aan op de veerboot die vanuit Oksfjord naar Loppa vaart. Supermakkelijk, comfortabel en ook nog eens bijzonder voordelig. De veerboot vaart vervolgens direct van Oksfjord naar Bergsfjord in 90 minuten. De terugweg is omgekeerd en maakt het mogelijk om vanaf 13 uur weer vanaf Alta naar huis te vliegen. De busreis naar Alta Oksfjord kost 256 NOK pp enkele reis en is ter ter plaatse te voldoen. De veerboot kost 80 NOK p.p en per auto met 1 persoon 360 NOK en is voor een enkele reis en is ook ter plaatse te voldoen en dat kan met credit card.

 

Dus waar wacht je nog op? Zorg dat je zsm je aanvraag op stuurt voor deze bijzondere en exclusieve locatie en verzeker je van jou visreis naar deze topstek. Deze locatie is te boeken vanaf begin maart tm begin oktober, er is een vaste wisseldag op woensdag en op aanvraag kan je langere periodes verblijven. Wil jij komend jaar naar deze toplocatie? Neem dan snel contact met ons op.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart