Voor Vertreks
  • We krijgen regelmatig vragen of men cash geld moet meenemen om ter plaatse zaken te kunnen betalen. Voor landen als India en Kenia kan dat wel handig zijn maar voor de meeste landen adviseren we om simnpelweg ter plaatse te pinnen. Het aantal pinautomaten over de wereld is dermate groot dat dit meestal geen probleem is. Je betaalt de normale wisselkoers zonder extra transactiekosten waardoor dit de meest eenvoudige en meest voordelige optie is. Tevens land je eigenlijk altijd op grote vliegvelden waar deze faciliteiten aanwezig zijn. En rij je met de auto kom je deze onderweg meestal ook wel tegen.

    Voor Noorwegen heb ik eigenlijk nooit contant geld bij me omdat men hier eigenlijk overal altijd wel een credit card of pinpas accepteert. Het meest gebruikte en geaccpteerde daarbij is de credit card. Als je je pinpas meeneemt is het ook raadzaam om voor vertrek te controleren of je deze in het buitenland kan gebruiken. 

    Ga je naar de warmere landen is het verstandig om kleine coupures van het lokale geld of US dollars bij je te hebben. Als je dan een fooi moet geven zijn de kleinere biljetten daar het makkelijkst voor.