Op de locatie
  • In hart en nieren zijn we sportvissers en willen we zoveel mogelijk vissen terug zetten die we vangen. Maar er is ook helemaal niets mis om af en toe eens een vis op te eten die je vangt. Zelf nemen we ook wel eens een vis mee op de tropische locaties om 's avonds te laten bereiden in het lokale restaurant. Het is wel handig om dat eerst te vragen of dat kan. Niet alle restaurants willen dat namelijk. Maar een verse tonijn, wahoo of mahi mahi is echt genieten! En als we in Noorwegen zijn nemen we soms ook kabeljauw en heilbot mee. Maar nooit meer dan de lokale wetten ons toestaan. In Noorwegen mag je 20 kilo visfilet per persoon mee nemen naar huis. 

    Denk dan op voorhand goed na of je vis wilt meenemen of niet. Ga je bijvoorbeeld op leng, roodbaars of lom vissen kunnen deze soorten niet teruggezet worden als je die hebt gevangen. Deze soorten zorgen er dan voor dat je quotum snel bereikt gaat worden. En wil je dan ook nog kabeljauw, koolvis of heilbot meenemen is het allicht handig om te stoppen met de visserij op de bodemsoorten leng etc. 

    Soms horen we ook wel dat er op het laatste moment toch nog een mooie speciale vis wordt gevangen en wordt meegenomen. Dan wordt er uiteindelijk andere, reeds gevangen en gefileerde vis, achtergelaten. De locaties kunnen hier niets mee en deze vis wordt dan ook praktisch altijd vernietigd. Denk dus op voorhand goed na over welke vis je wilt meenemen. En er is toch geen mooier beeld dan een vis weer weg te laten zwemmen nadat je er een mooie foto van hebt gemaakt.