IJsland

IJsland

 
Dit is helemaal af! Volledig verzorgd en voor een hele strakke prijs. Deze 9 of 10 daagse reis waarvan er 6 dagen vissend doorgebracht worden is er een van hoge kwaliteit. Qua organisatie, vis, locatie en omgeving. Belangrijk om te weten! Onze locaties liggen op slechts 5 en 15 minuten varen van de open zee en 15 tot 25 minuten varen tot aan de visgronden! Let daar op bij vergelijkbare reizen. Dat scheelt veel diesel en dus euro’s… Daarnaast duurt deze reis 9 of 10 dagen en heeft men de keuze om wel of geen vispakket mee te nemen tegen minderprijs! Bij ons is alles inclusief!
 
 • Complete 9 of 10 daagse visreis naar Sudureyri of Flateyri !
 • Bij ons is alles inbegrepen in de prijs!
 • Topvisserij met vaartijden van 5 en 15 minuten tot open zee! Minder vaartijd = meer vistijd = minder diesel = minder kosten!
 • De bagage regels zijn bij ons wederom ongewijzigd! 46 kilo bagage pp + 10 kilo handbagage (scheelt 88 euro pp)
 • Enkel bij ons is ook het binnenlandse vervoer per vliegtuig (eigen charter) en alleen in extreme weersomstandigheden per touringcar.
 

 

 • 9 of 10 daagse visreis IJsland
 • Retourvlucht Amsterdam – Reykjavik met Icelandair  met 46 (2 x 23) kilo bagage + 10 kilo handbagage pp
 • Comfortabele binnenlandse retour vlucht Reykjavik naar Isafjordur 
 • Eigen huurauto (cat. A / Z bv. VW Polo en 200 km /dag vrij) 
 • Bustransfer van binnenlandse luchthaven naar 3 sterren hotel in Hafnarfjordur, overnachting op basis van twee-, drie- of vierpersoonskamer
 • Luxe vakantiewoning inclusief flatscreen, gratis WIFI, bedlinnen, handdoek, water, elektra en eindschoonmaak
 • 6 dagen hoogwaardige visboot, 130 pk diesel, fishfinder, gps, marifoon en zeekaart
 • Lokale begeleiding door visgids
 • Gratis een dag en nacht extra verblijf in Reyjavik op de terugweg! (indien gewenst)
 • Guiding op eigen boot mogelijk tegen meerprijs (halve dag 150 en hele dag 300 euro)
 • Gratis faciliteit voor het afleggen van de “vaarbewijs test”
 • Inclusief 1 vispakket per persoon, security & airport tax
 • Algemene verzekering voor de boot ter waarde van € 180,- per boot inbegrepen
 • Een voucher ter waarde van 50 euro voor gratis fotoboek van de eigen visreis
 
KLIK HIER VOOR DE UITGEBREIDE BROCHURE! 
 
De voordelen tov andere IJsland aanbieders op een rij!
 • Binnenlands vervoer per vliegtuig
 • Korte vaartijden tot open zee en de visgronden: Minder vaartijd, minder diesel = meer visserij = minder kosten
 • Standaard 56 kilo bagage per persoon!
 • Gratis een dag en nacht extra verblijf in Reyjavik op de terugweg!
 • Luxe vakantiewoningen inclusief wifi
 • Keuze uit 3 seizoenen
 • Meest comfortabele pakket van de hele Benelux! 
 • Een voucher ter waarde van 50 euro voor gratis fotoboek van de eigen visreis
 
Dus GEEN extra brandstoftoeslag van Icelandair, GEEN extra kosten voor het vispakket, GEEN extra overnachting op de heenreis, GEEN extra kosten voor de bootverzekering. Keuze uit drie seizoenen en ook nog een gratis huurauto! Bij ons vaar je maar 5 of 15 minuten naar de open zee! En dat met de meest relaxte reis!
 
Klik hier voor een mooi artikel in de Zeehengelsport over onze locatie op IJsland
Klik hier voor de belevenissen van de EFSA (European Federation of Sea Anglers)
En hier voor nog een artikel in de Zeehengelsport.
 
Je kan kiezen uit twee locaties om te verblijven, te weten Sudureyri en Flateyri. In deze locaties zijn er respectievelijk 5 en  9 vakantiewoningen in waar men terecht kan. Ter plaatse zijn ook kleine supermarkten om te voorzien in de dagelijkse levensmiddelen.
 
De visserij is hier uitmuntend te noemen. Het is afwisselend en je kunt hier gericht op kabeljauw, koolvis, schelvis, zeewolf en roodbaars vissen. Mocht je na een ochtendje zwaar takelen even een moment rust willen nemen is het zowaar een idee om met lichter materiaal bijvoorbeeld op platvis te vissen. En dat zijn geen eenpansmaatjes! Al met al is de visserij hier erg divers en behoort tot de absolute Europese top. In onze uitgebreide digitale brochure worden de stekken en methodes uitvoerig beschreven!
 

 

Sudureyri Er zijn hier 5 verschillende onderkomens in twee categorien. Dat zijn basic en standaard. Basic: gerenoveerde appartementen met 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden, volledig ingerichte keuken met fornuis, oven, koffiezetter, koelkast en woonkamer met eet- en zithoek Standaard: appartementen met 3 slaapkamers met in totaal 6 eenpersoonsbedden, volledig ingerichte keuken met fornuis, oven, koffiezetter, koelkast en woonkamer met eet- en zithoek Type: Standard Type: Basic

 

Flateyri Hier beschikken we over 9 schitterende onderkomens in de categorie standaard. Dit zijn ruime woningen in Canadese stijl met elk 6 eenpersoonsbedden, volledig ingerichte keuken met fornuis, oven, magnetron, koffiezetter, koelkast en woonkamer met eet- en zithoek. 

 

De afstanden tot de boot bedragen 200 tot 300 meter. Ter plaatse is een kleine supermarkt op slechts enkele loopminuten te bereiken. De begeleiding ter plaatse gebeurt door het IJslandse personeel en een Duits- en Engelstalige man ter plaatse. Zij ondersteunen bij de materiaalkeuze, de beste stekken, bootinstructie en overige vragen. 

 

Het First hotel.

Op de terugweg verblijf je hier naar wens 1 of 2 nachten. Het is een bijzonder praktisch hotel. Je verblijft hier in een 2, 3 of 4 persoonskamer en krijgt in de ochtend ook een ontbijt. Voor de gasten die kosteloos een dag extra willen blijven om Reykjavik en omgeving te ontdekken is dit een perfecte locatie. Vanaf hier vetrekken de verschillende dag excursies of je wordt hier opgehaald.

 

Voor deze reis reikt het arsenaal van de lichte zeehengel voor de platvis tot aan de 20 – 30 lbs boothengel voor de serieuze maten. Denk niet met een maatje minder uit te kunnen want er is  is hier een heilbot gevangen van 175 kilo! Wees dus goed voorbereid en schroom niet om het beste en sterkste materiaal hiervoor mee te nemen. 

 

Op de locatie zelf beschik je over perfecte visboten die voldoen aan de hoogste (veiligheids)eisen. GPS, fishfinder, zwemvesten, marifoon, reddingsvlot, ehbo kist etc. De boten zijn 7,85 meter lang en voorzien van 130 pk motoren. Het dek biedt veel ruimte en ze mogen zonder vaarbewijs gevaren worden.

 

 

Het seizoen loopt van april tm september en zoals op veel noord europese bestemmingen is het noodzakelijk om goede waterwerende kleding mee te nemen. Maar in de zomerperiode is het ook goed mogelijk om de dag uiteindelijk in een t shirt door te brengen. wees dus goed voorbereid.

De reis gaat op dinsdagmiddag naar Reykjavik waar je vervolgens direct doorvliegt met de binnenlandse vlucht naar Isarfjordur en met je eigen huurauto naar de locatie gaat. Je bagage wordt met de vrachtwagen naar je woning gebracht. Vervolgens wordt er gevist tot dinsdag einde ochtend / begin middag waarna je ’s avonds terug vliegt naar Reykjavik waar je overnacht en de mogelijkheid hebt om de volgende dag nog door te brengen met sightseeing of direct naar huis te vliegen.

Ter plaatse bij het vliegveld en bij de locaties zijn medewerkers aanwezig die u wegwijs maken ter plaatse en aan wie u eventuele vragen kunt stellen. Je mag op de heenweg en op de terugweg 46 kilo bagage meenemen. In deze 46 kilo is op de terugweg dan wel een extra thermostas met 20 kilo visfilet inbegrepen die je meekrijgt naar huis als je daarvoor kiest. Deze reis is al te boeken vanaf 1345 euro pp. bij 6 personen in het vroegste seizoen. Bijkomende kosten: Eigen verzorging, diesel voor de boten naar gebruik.

 
Prijs: 2023
 
Seizoenen op vertrekdatum
seizoen 1 vanaf aanreisdatum 11.04-25.04 en 22.08-19.09.2023
seizoen 2 vanaf aanreisdatum 02.05-23.05 en 25.07-15.08.2023
seizoen 3 vanaf aanreisdatum 30.05-18.07.2023
prijs per persoon en week (inclusief luchthaven en security tax)
 
personen    seizoen 1    verl.week    seizoen 2    verl.week    seizoen 3   verl.week
     2               1860            395             2665           1195           2730           1255
     3               1795            320             2380             905           2430             955
     4               1735            265             2145             675           2210             740
     5               1680            200             2110             635           2145             675
     6               1600            150             1965             485           2020             545
 

Deze prijzen zijn inclusief 1 vispakket per persoon, security & airport tax en algemene  bootverzekering ter waarde van € 180,- per boot. Dit is dus de totale prijs zonder extra kosten! Voor elk vispakket dat minder wordt gebruikt wordt € 200,- in mindering gebracht op de totaalprijs! Verlenging huurauto voor de tweede week is € 650,-. 

 
Klik hier voor de uitgebreide digitale brochure van maar liefst 23 pagina’s boordevol informatie!
 
 

Bekijk de ligging op de kaart