Reisgarantie

 

REISGARANTIE EN UW FINANCIËLE ZEKERHEID


Voor alle aanbieders van pakketreizen* geldt het volgende inzake reisgarantie: De garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden.

(*Een pakketreis is een reis die bestaat uit verschillende elementen die ten minste het vervoer en de accommodatie (overnachting of periode van verblijf van meer dan 24 uur) of één van beide plus een andere essentiële toeristische dienst omvat.)

 

GGTO staat voor Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Dit is een nationale organisatie waarbij reeds meer dan 400 touroperators zijn aangesloten. Voor iedere boeking wordt 7,50 euro per persoon in rekening gebracht. Met deze bijdragen wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. In de praktijk geld hiervoor de volgende betalingsregeling. Alle door ons vooraf betaalde kosten als vlieg- en veerboottickets (behalve SAS), reis- en of annuleringsverzekeringen dienen bij de aanbetaling te worden voldaan samen met 25 % van de overige kosten. De restfactuur wordt dan 8 weken voor vertrek toegezonden.


Belangrijke opmerkingen

  • Eventuele klachten of claims over uw reis, staan los van deze betaalmethode.
  • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
  • De GGTO is geen geschillencommissie.

 

Als kleine reisorganisatie willen wij graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat. Uiteraard kunt u bij ons met uw vragen hier over terecht. Of kijk op de betreffende website: www.stichting-GGTO.nl . VISREIS.NL zorgt er door haar manier van werken voor dat de kans op faillissement zeer klein is en betaalt alle vervoerders, accommodaties etc die bij uw reis horen van tevoren.

 

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

 

https://www.vvkr.nl/