Reisgarantie

 

REISGARANTIE EN UW FINANCIËLE ZEKERHEID


Voor alle aanbieders van pakketreizen* geldt het volgende inzake reisgarantie: De garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisaanbieder kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden.

(*Een pakketreis is een reis die bestaat uit verschillende elementen die ten minste het vervoer en de accommodatie (overnachting of periode van verblijf van meer dan 24 uur) of één van beide plus een andere essentiële toeristische dienst omvat.)

Per 1 januari 2024 maken wij gebruik van de reisgarantieregeling van:

 

VZR GARANT

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Visreis.nl gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Visreis.nl niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

 

VZR is een nationale organisatie waarbij reeds meer dan 300 touroperators zijn aangesloten. Voor iedere persoon wordt door ons € 9,- per persoon in rekening gebracht. En met onze bijdrage wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden. In de praktijk geld hiervoor de volgende betalingsregeling. Alle door ons vooraf betaalde kosten als vlieg- en veerboottickets (behalve SAS), reis- en of annuleringsverzekeringen dienen bij de aanbetaling te worden voldaan samen met 25 % van de overige kosten. De restfactuur wordt dan 8 weken voor vertrek toegezonden.

 

VERENIGING VAN KLEINSCHALIGE REISORGANISATIES

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen. Kijk hier voor meer informatie https://www.vvkr.nl/