Sneem, Zuid Ierland

Sneem, Zuid Ierland

 

Hier is het mogelijk om de visserij af te wisselen. Zoetwater op forel, zalm of snoek. Je gaat de gehele dag op stap onder begeleiding van de lokale “Gillie”. Hij heeft al vele jaren viservaring op deze plek en is de aangewezen persoon voor een perfecte visdag. Daarnaast kan je hier ook terecht om te zeevissen. Met kapitein O’shea die maar liefst twee maal is uitgeroepen tot kapitein van het jaar van Ierland weet je dat je in beste handen bent. Want 25 jaar ervaring als kapitein is ten slotte niet niks. Je vist op pollak, leng, koolvis, rog, hondshaai, kathaai, zeebaars, zeebrasem, ruwe haai, etc.

 

 

Als extraatje kan je hier ook perfect kust- en rotsvissen. Met licht materiaal kan je hier je lol op voor onder meer pollak, zeebaars, zeeforel, etc. Ook deze visserij vindt plaats onder begeleiding van een lokale gids die de hotspots op zijn duimpje kent. Al met al vindt je perfecte voorwaarden voor een bijzondere en afwisselende visserij waarbij je je geen dag hoeft te vervelen.

 

Lees hier de uitgebreide brochure.

 

Je verblijft hier in het door een Nederlander gedreven bed & breakfast. De locatie beschikt over 6 tweepersoonskamers waar je kan rekenen op de perfecte Ierse gastvrijheid. Hij is zelf gek van vissen en kan je dan ook perfect op weg helpen in de regio. De kamers zijn allen voorzien van eigen douche, TV en koffiezetter. Verder is er een gemeenschapsruimte met cd, dvd en TV. Ook kan je eventuele extra vismaterialen als lood, onderlijnen, haken, etc hier verkrijgen. En natuurlijk met het benodigde advies. De locatie bevind zich op slechts 3 minuten lopen van de dorpskern van Sneem en je kijkt uit op de lokale zalm rivier.

 

Mocht je over je eigen materiaal beschikken is dat natuurlijk prettig maar het is hier ook prima mogelijk om de materialen ter plaatse te huren. Zowel de lokale gidsen als kapitein O´ Shea beschikken over de juiste materialen om je een onvergetelijke visreis te bezorgen. Voor de kust en rotsvisserij heb je een goede zwaardere spinhengel nodig en voor  het zeevisen kan je prima terecht met een uptide hengel en 15-20 lbs boothengel. Voor de zoetwatervisserij is een lichte spinhengel hier de juiste keus. 

 

De zeevisserij vindt plaats met een 11 meter lange en volledig uitgeruste offshore boot voorzien van 350 pk motor en uitgerust alle benodigde veiligheidsmaterialen. De kruissnelheid bedraagt 23 knopen en de boot heeft een vergunning voor maximaal 12 personen.

 

De afstand tot de locatie van het snoekvissen is iets meer dan 60 minuten rijden, het zalmvissen ongeveer 45 minuten evenals de kust- en rotsvisserij.

 

Je vliegt van Amsterdam direct in iets meer dan 1 uur naar Cork. Afhankelijk van je wensen en de groepsgrootte wordt er een transfer of een huurauto geregeld. Je hebt de keuze uit bed & breakfast maar er kan ook worden voorzien in packed lunches en 3 gangen diners. Aan jou de keuze. 

 

Een prijsvoorbeeld voor 2 personen met retourvlucht Amsterdam Cork, 3 dagen zeevissen, 3 dagen zoetwatervissen, alle vismaterialen inclusief, logies met bedlinnen en handdoeken, packed lunches en diners, huurauto is al mogelijk vanaf 995,- pp. Deze prijs is een richtprijs en is mede afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid. Wil je meer informatie over deze unieke visreis klik dan hier en lees de uitgebreide digitale brochure.

Bekijk de ligging op de kaart