Pop & jig in Andaman jan 25

Tropische visserij op toplocatie

Pop & jig in Andaman jan 25

Tropische visserij op toplocatie
 
GROEPSREIS POPPEREN & JIGGEN VAN DE EXTRA KLASSE!
 
'De Andaman eilanden en Nicobaren' heet deze eilandengroep officieel. Het ligt in de Golf van Bengalen in de Indische oceaan tussen India en Thailand en het is in dit vismekka waar menig vishart verloren is gegaan aan de Giant Trevally en het poppervissen. Maar ook het jiggen levert mooie resultaten op. Tussendoor worden ook veel andere soorten als marlijn, barracuda, groupers, spanish mackerel, geelvin tonijn, amberjack enzovoorts gevangen. 
 
Soorten genoeg dus in het kristal heldere water met afgelegen riffen en tropische eilanden. Deze locatie is het dichtstbij gelegen de illustere visstekken 'Barren Island' en 'Invisible Banks' waar bij iedere trip enkele grote vissen wel gehaakt, maar helaas niet gevangen worden omdat ze te groot en sterk zijn. Daarnaast zijn dit ook de beste plekken om te jiggen in deze regio.
 
Kijk hier voor de verslagen van een van onze eigen trips hierheen. deel 1, deel 2 en deel 3.
 
Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 12 jaar actief en hebben onder meer een op maat gemaakte visboot van 35 voet met 250 PK en per eind 2023 komt er nog zo’n zelfde visboot bij. Deze locatie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een topstek waarbij er gericht veel en regelmatig GT wordt gevangen en dus strekt het tot de aanbeveling om vroegtijdig te reserveren. 
 
De reis vindt plaats van dinsdag 28 januari 2025 tm donderdag 6 februari 2025 en bestaat uit:
 • Centrale online bijeenkomst in Q4 2024
 • Transfers van luchthaven Port Blair naar locatie
 • Zeer ervaren Nederlandstalige gids ter plaatse en op de visboot
 • Acht nachten verblijf
 • Gedeelde twee of drie persoonskamers met een persoonsbedden 
 • Zes dagen vissen waarvan 2 x naar Barren island (long range trip) 
 • Een rustdag 
 • Vier vissers maximaal per 35 voet visboot (roulerende indeling)
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Vol pension gedurende verblijf exclusief dranken
 • Vergunningen inbegrepen
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Exclusief zonwerend longsleeve visshirt inbegrepen
 
Minimaal en maximaal 7 vissers plus 1 gids. De kosten van deze reis bedragen € 3.695,- per persoon exclusief internationale vluchten, visum en fooi. De verwachte kosten voor de internationale vluchten ligt rond de € 1.000,- a € 1.400,- per persoon vanaf Amsterdam. De reis is internationaal van opzet waardoor er ook niet Nederlandse vissers kunnen deelnemen en de voertaal tijdens deze reis Engels is.
 
Bekijk hier een video verslag van onze avonturen ter plaatse.
 

 

De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?
 
GT's, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers...... Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 pond en in het uiterste geval zelfs in kilo reiken. Wanneer er wat rust gewenst is kan er tussendoor getrold worden op geelvintonijn, barracuda, wahoo etc op wat lichter materiaal. Voor het trollen zijn alle benodigdheden standaard aan boord. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk! Dan mag je weer aan de bak.
 
De visserij vindt plaats tot ongeveer 25 mijl vanaf de vertreklocatie. Behalve natuurlijk als we op twee dagen naar Barren island gaan. Deze twee lange trips zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de weersomstandigheden.
 
 
De verblijfslocatie is net nieuw en mooi qua opzet en uitvoering.
 
Het Matsya Island retreat heeft 7 luxe kamers beschikbaar, allen uitgevoerd met airconditioning en of ventilator. De kamers beschikken tevens over een eigen douche / toilet combinatie. De aankleding en uitstraling van de locatie is modern en luxe en bieden een ruime mate van comfort.
 
De kamers verschillen in grootte en opzet. Zo zijn er tweepersoonskamers maar ook drie- en vierpersoonskamers. Wij kiezen voor een bezetting met twee personen per kamer. Iedere deelnemer heeft daarbij zijn eigen bed. Vanzelfsprekend zijn bedlinnen, handdoeken en schoonmaak inbegrepen.
 
Direct naast het verblijf bevindt zich Cafe 4 waar het ontbijt wordt geserveerd en wat overdag van 10 tot 23.00 uur open is om te eten en een welverdiend biertje te drinken na het vissen. Hier worden ook het ontbijt en het diner geserveerd voor deze groep.
 
Om te vissen zijn er op deze locatie twee topboten beschikbaar.
 
De Calipso en de Birzo zijn beiden een 35 voet (11,5 meter) centre console visboot met live bait tank, GPS, fishfinder. De Calypso heeft daarbij een 250 PK 4 takt Yamaha motor en een 15 PK reserve motor. De Birzo heeft 2 x 250 PK motoren. De bezetting van deze twee boten wordt tijdens ons verblijf eerlijk gerouleerd.
 
Perfecte boten met veel ruimte om te kunnen werpen en te drillen. De rest is aan jou! En aangezien de drill stand up wordt gedaan maakt dat het allemaal extra spectaculair. Dus een beetje voorbereiding in de sportschool is geen overbodige luxe.
 
Ter plaatse heb je stevige popperhengels nodig tot 2,4 tot 2,7 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Verder strakke en korte boothengels tot 2 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware molens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 35 kilo + trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 tot 200 lbs om de ergste klappen van de drill op te vangen. 
 
Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe. Tevens is het mogelijk om materiaal te huren en dat betreft Shimano Stella's 18000 en 20000 op een gespecialiseerde popper en jigging hengel. Voor de twee hengels met molen en lijn betaal je 85 euro per dag.
 
Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven. Maar door de warmte is veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door wel van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober wil er nog wel eens een buitje vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.
 
Voor de speciale long range trips naar Barren Island is het noodzakelijk dat het weer kalm en stabiel is. Deze periode is voornamelijk van februari tm april. De uiteindelijke beslissing of deze trips door kunnen gaan is voorbehouden aan het lokale management. Twee verre trips nar Barren island zijn inbegrepen.
 
Bekijk hier de avonturen van gasten die hier ook zijn geweest.
 
 
Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates, Lufthansa, KLM etc vlieg je in 17 tot 20 uur vanaf Amsterdam met 1 of 2 tussenstops in Dubai en of Chennai naar Port Blair. Maar ook andere routes vanaf Brussel en Düsseldorf zijn mogelijk. Gezamenlijk stemmen we de beste vluchten af en deze zijn gemiddeld tussen € 1.000,- en € 1.400,- per persoon.
 
Aangekomen in Port Blair worden we opgehaald en naar de ferry gebracht die ons naar Havelock Island brengt. En ook voor het laatste deel van de aankomsthaven tot het hotel is de transfer voorzien. Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water en frisdrank inbegrepen als ook de dagelijkse transfer van hotel naar visboot. Een single kamer kan tegen meerprijs geboekt worden op basis van beschikbaarheid.
 
De prijs van € 3.695,- per persoon is op basis van een gedeelde slaapkamer met aparte  bedden inclusief lokale belasting en visvergunning. Exclusief vlucht, visum, inentingen, fooi voor de crew, extra dranken. Hier tref je nog een artikel in de Zeehengelsport

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart