Savage Gear Heilbot festival sep 25

Groepsreis met max 27 deelnemers op een toplocatie!

Savage Gear Heilbot festival sep 25

Groepsreis met max 27 deelnemers op een toplocatie!
 
We organiseren ons jaarlijkse heilbot festival al meer dan 10 jaar en in al die jaren hebben we dat vanaf verschillende locaties gedaan zoals Torsvag en Skjervoy. En voor deze editie zijn we terug op de locatie waar we ooit begonnen zijn namelijk Havoysund. De locatie waar het allemmaal begon! 
  
Dit is en blijft een absolute toplocatie in ons portfolio van Noord Noorse locaties. Havøysund ligt ten noord oosten van Soroya op 71 º Noorderbreedte en vlak bij de Noordkaap. De naam Havoysund heeft zich door de jaren heen bewezen als een van de topstekken om mooie aantallen en formaten heilbot te vangen. Maar naast heilbot worden hier ook de serieuze formaten kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis, schol en lom gevangen. Dit is absoluut een plek waar je je PR voor al deze soorten scherper kan stellen. We komen hier al vele jaren en kennen de locatie en bijbehorende visstekken als geen ander. 
 
Deze locatie biedt bij minder gunstig weer de mogelijkheid om beschut te vissen waardoor er vrijwel geen visdagen verloren gaan bij eventueel minder goed weer. Naast de locatie zelf is ook de natuur hier erg indrukwekkend. Rotspartijen, flora en fauna zijn hier onberoerd en overweldigend. Deze locatie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een topstek waarbij er gericht veel en regelmatig heilbot wordt gevangen. Dit is een absolute topstek en dus strekt het tot de aanbeveling om vroegtijdig te reserveren. 
 
De reis vindt plaats van donderdag 4 tm 11 september 2025 en bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst in Nederland juni 2025
 • Transfers van luchthaven naar locatie
 • Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
 • Vier deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers) 
 • Vier deelnemers maximaal per 23.5 voet visboot met 135 / 150 PK (indeling door organisatie)
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
 • Leuke prijzen te winnen van Savage Gear
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer

Minimaal 5 complete boten / woningen maximaal 7 met maximaal 27 deelnemers. De kosten van deze reis bedragen 1295,- per persoon exclusief vluchten. De verwachte kosten voor de vluchten bedragen € 550,- a 600,- per persoon met 2 x 23 kilo ruimbagage en 8 kilo handbagage per persoon. 

Zo zag ons vorige heilbotfestival in 2023 in Skjervoy er uit.

De visserij ter plaatse is top en jaarlijks worden er in Havoysund meerdere heilbotten van 180 centimeter en meer gevangen. Niet alleen de hoeveelheid stekken is bijzonder groot maar ook de diversiteit aan stekken is goed.  Er is vlakbij de haven een geul waar het 5 tot 8 meter diep is en waar je gericht op grote schol en kleinere heilbot kan vissen. Dat gebeurt dus op zicht aangezien het water hier zo helder is. 
 
En wat dacht je van de verschillende stekken rondom de eilanden Masoya, Hjelmsoya, Ingoya en Rolfsoya. Stuk voor stuk zijn hier tientallen topstekken waar je terecht kan en waar we in de afgelopen 15 jaar al vele vissen aan boord hebben mogen verwelkomen. 

Klik HIER om je vrijblijvende offerte voor deze bijzondere groepsreis op te vragen. 
 
 
 
Op deze locatie zijn er 7 woningen / appartementen beschikbaar die allen tot 6 personen geschikt zijn en 3 slaapkamers met eenpersoonsbedden hebben. De woningen staan op korte afstand van de boten en zijn tussen 60 en 95 m2. Er is een woonkamer met TV, Wifi, bank, eettafel met stoelen en een volledig ingerichte keuken. En vanzelfsprekend is er nog een aparte douche / toilet combi. De woningen zijn voorzien van alle gemakken waarbij bedlinnen, handdoeken, water, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
 
Verder is er een overdekte fileerruimte, grote algemene vriezer, een verwarmde droogruimte om de viskleding op te hangen zodat het de volgende dag weer droog is. Kortom alles is voorzien!
 
Op loopafstand van de woningen bevind zich de COOP supermarkt met een uitgebreid assortiment waar je alle benodigdheden gaat vinden die je nodig hebt door het uitgebreide assortiment. Of je loopt net even de andere kant op naar de pub annex restaurant waar je terecht kan voor een lekker biertje of een maaltijd. Maar let op. Voordelig gaat dat niet zijn. Maar het kan er wel erg gezellig worden.
 
Er zijn 7 Arronet boten van 7,3 meter (23,5 voet) met 135 en 150 PK 4 takt motoren. De boten zijn uitgerust met kleuren fishfinder, gps, radar en vhf- radio. De Gps / fishfinder is maar liefst 12 inch en van het type Garmin 6012. De boten hebben tevens 14 horizontale hengelhouders en rondom de boot zijn er 6 schuine hengelhouders om eventueel met een extra hengel te kunnen vissen met aas. Ook zijn er een gaf en borstel standaard aan boord. Al met al zijn dit dus perfecte visboten die niets te wensen overlaten. Ze hebben goede vaareigenschappen en zijn bijzonder veilig.
 
Het tanken van de visboten kan in de lokale haven waar je met de credit card direct de boot kunt opvullen aangezien de tankzuil direct bij het water staat. Ter plaatse krijg je een uitgebreide  uitleg over de visboot, veiligheid, gebruik, varen, tanken en alle andere relevante zaken. 
 
De gids is hier zeer bekend en vist hier al meer dan 10 jaar en kent dus iedere steen en stek om jullie visreis tot een succes te maken.
 
In september is het water opgewarmd in de zomerperiode en komen de heilbotten (inclusief de grote exemplaren) dicht onder de kust. Dit is dan ookde betere periode om gericht op heilbot te vissen. Het kan in Havoysund koud zijn en als wij in Nederland in september nog de laatste 20 + graden op de teller hebben staan kan het daar makkelijk al vriezen. Neem dus warme kleren mee en zorg dat je deze in verschillende lagen aantrekt. Mocht je niet in het bezit zijn van een vis overall kan je die daar ook huren.
 
We vliegen op vrijdag van Amsterdam naar Alta en vandaar gaan we met de transfer naar de locatie. Dit laatste deel van de reis neemt ongeveer 3 uur in beslag en gaat over schitterende wegen en omgeving. Vrijdag is de vaste wisseldag en je verblijft een week en je vist 6 volle dagen op je eigen boot.
 
De reis vindt plaats van donderdag 4 tm 11 september 2025 en bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst in Nederland juni 2025
 • Transfers van luchthaven naar locatie
 • Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
 • Vier deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers) 
 • Vier deelnemers maximaal per 23.5 voet visboot met 135 / 150 PK (indeling door organisatie)
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
 • Leuke prijzen te winnen van Savage Gear
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
Minimaal 5 complete boten / woningen maximaal 7 met maximaal 27 deelnemers. De kosten van deze reis bedragen € 1.295,- per persoon exclusief vluchten. De verwachte kosten voor de vluchten bedragen € 550,- a 600,- per persoon met 2 x 23 kilo ruimbagage en 8 kilo handbagage per persoon. 
 
Mocht je zelf niet beschikken over het benodigde materiaal kan je dat huren. Er is een kleine hengelsportwinkel op het viskamp waarr je spullen kunt vinden voor alle mogelijke vissituaties in Havøysund.
 • Visoverall : 2-delig Imax Aquabreathe of vergelijkbaar              NOK 600,- pppw
 • Huurmateriaal hengel, molen en lijn                                           NOK 550,- pppw
 • 2 x huurmateriaal hengel, molen en lijn (medium en heavy)      NOK 900,- pppw
 • Kunstaaas emmer 12 pilkers,15 shads, onderlijnen                   NOK 850 pbootpw
 • Havoysund complete set met visoverall, hengel, molen en lijn  NOK 1600,-pppw
Deze extra's zijn vooraf te bestellen en de kosten ter plaatse te voldoen
 
Bijkomende kosten zijn voor brandstof voor de visboot, drankjes tijdens einddiner en eigen verzorging.
 
Klik HIER om je vrijblijvende offerte voor deze bijzondere groepsreis op te vragen.
 
Zo zag ons helbotfestival in 2022 in Skjervoy eruit.
 

 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart