Wie zijn wij?

Geboren uit passie voor het vissen

 

Mijn naam is Joris Nieuwenhoff en ben geboren op 29 juli 1970. Als jong ventje liep ik al samen met mijn broer Lars de sloten en vijvers van Arnhem en omgeving af om te vissen op alles wat bewoog. Vanaf het moment dat we 10 jaar oud waren mochten we met onze grootvader mee de zee op. En daar is het dan ook allemaal begonnen. Daar is het vissen mij met de paplepel ingegoten.

In 1995 heb ik de Hotelschool in Den Haag afgerond. Daarna was er weer wat meer vrije tijd en heb ik samen met mijn broer het vissen weer opgepakt. Daarbij ligt de nadruk op roofvis. Iedere tweede zondag op zee achter de kabeljauw en zeebaars aan of op de meren en polders met name gericht op snoek.

In de afgelopen 30 jaar zijn we naar verschillende locaties in de wereld gereisd. Amerika, Mexico, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Zuid Engeland, Kaap Verdië, etc. Deze trips heb ik iedere keer met veel plezier georganiseerd en dat verliep ook iedere keer bijzonder goed. Vandaar dat ik in 2006 besloten heb om mijn passie voor het vissen te gaan combineren met een onderdeel van mijn opleiding van weleer. Dat resulteerde in het ontstaan van VISREIS.NL.

Eind 2018 heb ik mijn reguliere baan opgezegd en vanaf dat moment werk ik full time om onze gasten een optimale viservaring te bieden in verschillende landen in de wereld. Tevens werk ik aan de verdere groei van de organsitie door nieuwe locaties te ontdekken en aan te bieden op de website.

Het vangen kan ik natuurlijk niet garanderen maar ik hecht er waarde aan dat je als klant goed geïnformeerd bent en begeleid wordt in het voorbereidingsproces. Mijn doelstelling is om bij VISREIS.NL verschillende visreizen aan te bieden en de gasten zo goed mogelijk te ondersteunen met kennis en informatie. VISREIS.NL is een plek waar iedere visser een mooie visreis kan vinden om invulling te geven aan zijn of haar passie.

 

 

Mijn naam is Nathalie van den Berg en ik ben geboren op 25 januari 1977. Ik ben moeder van twee dochters (een tweeling) en woon in Uithoorn. 

Met een vissende vader én een vissende moeder kon het haast niet anders dan dat ook ik een passie voor visserij heb, zegmaar gerust een gevalletje “erfelijk belast”!  Ik ben opgegroeid in de Amsterdamse Rivierenbuurt, op een etagewoning. Mijn ouders gingen vaak naar de Bosbaan om te vissen en ik ging in het reiswiegje al mee. Altijd lekker buiten. Toen ik wat ouder werd kregen we een huisje te Bakkum, aan zee. Daar gingen we altijd richting het strand en de hengels (of het garnalen duwnet) gingen natuurlijk mee!  Als gezin waren wij gewoon altijd bezig met vissen. 

Mijn ouders zaten in het bestuur van HSV Seagull en ons thuis was vaak een vergaderlocatie. Wedstrijden, vergaderingen, lijnen knopen, zelf lood gieten, zelf gevangen vis in de vriezer: Ik weet niet beter. En ik ben er trots op. Zoet of zout, dat maakt me niet uit. Al vind ik wel mijn grootste ontspanning en voldoening in het Zoute.

In 2015 begon ik mijn vis-momenten te delen op social media en zo werd ik benaderd door Sportvisserij Nederland. Of ik een keertje mee wilde werken aan een artikel voor Het Visblad.  Dat gesprek ging zo leuk dat ze besloten een cameraman mee te sturen. De video ‘Stijlvol Strandvissen’, samen met Marco Kraal, werd een groot succes. Ik mocht vervolgens meewerken aan een aflevering voor VisTV en een aflevering van VisTV XL.  

Met de opkomst van vissende vrouwen en de steeds meer stijgende populariteit werd het idee voor een vrouwelijk visprogramma werd geboren. Inmiddels zijn we bezig met de opnames van alweer het 5de seizoen van De Visvrouwen op RTL4, wie had dat gedacht?   

Als ik op vakantie ga, gaat er altijd wel een hengeltje mee. Zo zijn de lijnen al nat gemaakt in Ierland, Spanje, Griekenland en Noorwegen. Vissen in Noorwegen is helemaal te gek, wat een megavisserij daar… Maar er zijn nog zoveel te gekke visreizen om te maken: Op mijn bucketlist staan nog de locaties Kaap-Verdie en Costa Rica. 

Vanaf juni 2022 ben ik ook werkzaam bij Visreis.nl en dat is een hele goede zet geweest! Het is ontzettend leuk om medevissers te helpen aan een geweldige reis en om ze de service en informatie te kunnen geven zodat ze juiste keuzes maken en een prachtige herinnering overhouden aan hun avontuur in het buitenland! Je werkt dan mee om een droom te realiseren, dat is toch goud?

Bij Visreis.nl boek je niet alleen maar een reis. Je boekt ook garantie, een goed en écht passend persoonlijk advies maar ook begeleiding en dat met plezier georganiseerd vanuit een team met een passie voor vissen. 

 

 

Mijn naam is John Smit en ben geboren in 1966. Vader van een zoon en een dochter en woonachtig in Huizen.


Mijn moeder beweert dat ik al naar de sloot kroop voordat ik kon lopen. Om naar de vissen te kijken. En die passie is altijd gebleven. Of het nu in Nederland is of in het buitenland, John weet uit te zoeken wat er te vangen valt en dat lukt meestal aardig. En het liefst de grootsten van een soort! Snoek, snoekbaars, baars, meerval etc. in Nederland. En in het buitenland een lange reeks van vissen waaronder arapaima, alligator gar, rooster fish, diverse haaiensoorten, tonijnen, cubera snappers, etc. etc. Zijn lijst van geviste landen staat momenteel al op 47 en is groeiende. 

John vindt het leuk om kennis te delen en dat is ook de feedback van degenen die met hem gereisd hebben. Al jaren schrijft hij artikelen voor het Nederlandse hengelsportmagazine BEET, was een van de oprichters van het Dutchanglers online platform, was een van de organisatoren van een van de grootste hengelsportwedstrijden in Europa (Luremasters) en heeft al diverse groepsreizen en festivals van Visreis.nl begeleid.

John is nu als Operations Manager van Worldsbestfishingtrips verbonden aan Visreis.nl en in die rol coördinator van de internationale groepsreizen.