Fauna goes Madagascar! okt 25

Groepsreis nomadisch Popperen & Jiggen

Fauna goes Madagascar! okt 25

Groepsreis nomadisch Popperen & Jiggen
 
 

goes Madagascar in Nomadische stijl!

Uniek tropisch visavontuur met catamaran als live-aboard

Ga mee op dit epische visavontuur! Door de overnachtingen aan boord vis je in bijna maagdelijke gebieden waar vis in overvloed aanwezig is. Hier worden regelmatig zeer grote exemplaren regelmatig gevangen en het aantal soorten is enorm. Dit is wat je zoekt in een visreis!
 
De reis ziet er als volgt uit:
 
Van woensdag 1 oktober 2025 tm vrijdag 10 oktober 2025 met min 7 en max 11 deelnemers en 1 Nederlandstalige reisbegeleider. Inschrijven is mogelijk tot eind december 2024 maar vol = vol.
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst bij Fauna Hengelsport in mei 2025
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer van Nosy Be naar de boten
 • Verblijf op twee catamarans in gedeelde tweepersoonkamers
 • Handdoek, bedlinnen en vol pension inbegrepen
 • Drie visboten van elk ruim 10 meter met 250 PK BB motor en GPS / fishfinder met max 4 vissers
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Onvergetelijke bucketlist ervaring en kans om een groot aantal indrukwekkende vissen te vangen
Deze reis kost € 2.995,- per persoon exclusief vlucht.
 
Bijkomende kosten zijn; internationale retourvlucht naar Nosy Be dranken ter plaatse, boekingskosten, visum, reisgarantie en fooi voor de crew.
 
Lees HIER een artikel van Fishing & Travel over deze locatie.
 
Dit is een unieke visreis waarbij moderne visboten en comfortabele catamarans worden gecombineerd. Met dit concept heb je toegang tot de goede en beschermde visgebieden, nieuwe stekken en dat zonder tijd te verliezen met het varen naar de locaties. Onze lokale partner in Madagaskar is DE specialist in nomadische extreme visexpedities in Madagaskar en al je zintuigen gaan op deze visreis geprikkeld worden. Schitterende natuur, overweldigende nachten met te veel sterren, grote, mooie, kleine, coole en nog veel meer vissen. En wat dacht je  van dolfijnen, walvissen, schildpadden, prachtige parelwitte stranden. 
 
 
 
De boten hebben een dubbele romp waardoor ze bijzonder stabiel en veilig zijn en zelfs bij matige wind voor aangename overnachtingen zorgen. Aan het eind van de dag worden beschutte ankerplaatsen gekozen zoals beschutte baaien, achter eilanden of soms in een gecontroleerde drift zoals het geval is in de westelijke zone en voor de kust op de immense Leven bank. De boten zijn uitgerust met zowel zeilen als motoren, VHF-radio, GPS-sounder-kaartlezer, EHBO-kit, reddingsvesten en een nautische bijlage.
 
Dankzij een satelliettelefoon kan de bemanning altijd contact opnemen als dat nodig is. Het personeel van de catamaran bestaat uit de kapitein, chef-kok en assistent. Zij staan tot je beschikking om je optimale service te bieden in een relaxte en vriendelijke sfeer.
 
Onze partner biedt verschillende originele vistrips aan in een bijzonder visgebied, een van de beroemdste ter wereld, op maat gemaakt voor liefhebbers van (onder andere...) popperen en jiggen: het fantastische noordwesten van Madagaskar, met vertrek vanuit Nosy Bé!
 
Er zijn twee verschillende programma's:
 • de noordwestpunt van Madagaskar, op de grote westelijke banken voor de kust van Nosy Bé ( Leven Bank)
 • het zuiden tussen Radama en Majunga
De visserij op de noordwestpunt van Madagaskar vindt plaats ten noorden van Nosy Bé. Van de beroemde Cape Saint Sébastien tot de legendarische Cape d'Ambre en tot Courrier Bay en de altijd interessante Intermediate Bank.
 
Het programma om het zuiden van Madagaskar te verkennen speelt zich af tussen de Radama-archipel naar de poorten van Majunga en via Narinda Bay. Hier vinden we de grote offshore banken ten westen van Nosy Bé met de immense Leven bank en zijn buitenste rand waar een nieuwe wereld van diepzeevissen en pelagisch vissen gaat ervaren.
 
In beide programma's krijg je de kans om de mythische ignobilis trevally of "GT", hondentandtonijn (dogtooth tuna), amberjack, barracuda, kingfish, tandbaarzen (waaronder zeer grote exemplaren) en snappers te vangen. En natuurlijk ook de pelagische soorten als geelvintonijn, mahi mahi, zeilvis, wahoo en zelfs zwarte marlijn die je op deze visreis kan tegenkomen. De uiteindelijke keuze voor welke route er gevaren gaat worden is afhankelijk van de weersvoorspellingen voor die week. Maar we verwachten dat het de Noordelijke route wordt.
 
Dus waar wacht je nog op? Vervul je droom, ga met ons mee naar Madagaskar en vink deze locatie van je bucketlist af. Klik HIER voor je vrijblijvende offerte.
 
 
Er zijn twee verschillende catamarans beschikbaar voor deze nomadische visreis.
 1. de grotere versie voor max 8 gasten van 44 - 46 voet en 4 dubbele slaapkamers
 2. de kleinere versie voor max 4 gasten van 40 - 42 voet en 4 enkele slaapkamers
In de catamarans kan je comfortabel slapen met een- of tweepersoonsbed afhankelijk van de indeling, badkamers met geïntegreerd toilet en douche en
ontspanningsruimte, in de leefruimte met sofa's of op het dek (zonnedek) om van de buitenlucht te genieten, te relaxen in de zon, 's nachts de indrukwekkende sterren van Madagaskar te observeren of je visspullen klaar te maken en een eetruimte waar het aperitief en maaltijden aan boord van de catamarans nuttigt.
 
Alle hutten zijn geventileerd met patrijspoorten of extra ventilatoren en het is ook mogelijk een "luxe" en extra ruime catamaran te huren, uitgerust met airconditioners in de hutten. Aan boord heb je natuurlijk toegang tot elektriciteit en vers water voor je sanitaire behoeften. Afhankelijk van de catamaran kun je ook genieten van een televisie voor het bekijken van je video- of fotobestanden, en een geluidsinstallatie voor wat achtergrondmuziek.
 
De boten zijn voorzien van een koelkast en vriezer die elke dag zorgen voor koude dranken en het bewaren van voedsel. De kok heeft ook een gasfornuis en magnetron tot zijn beschikking om heerlijke gerechten voor je te bereiden.
 
De ontbijten, aperitieven en diners worden op de catamaran geserveerd, terwijl de lunches op de visboten worden geserveerd in de vorm van complete lunchpakketten aan boord. Wat drankjes betreft: water in flessen is gratis en inbegrepen in het volpension van deze formule. Alle andere dranken zoals frisdranken, bieren, wijnen, sterke dranken, espresso koffie enz. zijn te verkrijgen tegen extra kosten en kunnen aan het eind van je verblijf ter plaatse worden betaald.
 
De boten hebben een dubbele romp waardoor ze bijzonder stabiel en veilig zijn en zelfs bij matige wind voor aangename overnachtingen zorgen. Aan het eind van de dag worden beschutte ankerplaatsen gekozen zoals beschutte baaien, achter eilanden of soms in een gecontroleerde drift zoals het geval is in de westelijke zone en voor de kust op de immense Leven bank. De boten zijn uitgerust met zowel zeilen als motoren, VHF-radio, GPS-sounder-kaartlezer, EHBO-kit, reddingsvesten en een nautische bijlage.
 
Dankzij een satelliettelefoon kan de bemanning altijd contact opnemen als dat nodig is. Het personeel van de catamaran bestaat uit de kapitein, chef-kok en assistent. Zij staan tot je beschikking om je optimale service te bieden in een relaxte en vriendelijke sfeer.
 
 
De kwaliteit van de visboten is altijd een van de belangrijkste elementen voor het succes van je exotische visreis. Er zijn hier drie (bijna) identieke visboten en alleen de kleur van de motoren verschilt.
 
Ze hebben een "open" V-romp met een middenconsole en zijn gemaakt van glasvezel, wat deze boten uitzonderlijk robuust maakt. Ze zijn 10,25 meter lang en 2,60 meter breed. Er zijn twee zeer duidelijke ruimtes aan de voor- en achterkant, waardoor twee gasten aan elke kant van de boot met veel ruimte kunnen popperen, jiggen of trollen. 
 
Het voordek is voorzien van een klein platform met reling waardoor je hoog kan staan staan en werpen terwijl de rest van het platform volledig vrij is, wat ook geldt voor het ruime achterdek. In totaal kunnen 4 vissers (2 voor en 2 achter) gemakkelijk popperen en tot max 5 vissers jiggen.
 
De gangboorden zijn perfect qua hoogte en zorgen ervoor dat je comfortabel kan vissen zonder dat je knieën stoten of gehinderd worden bij het vissen of de drill rondom de hele boot. De boten worden elk aangedreven door twee Suzuki 250 APX motoren met een kruissnelheid van 28 knopen en een topsnelheid van 45 knopen. Er gaat dus geen tijd verloren met varen en dat geeft je uiteindelijk meer vistijd! Dankzij de combinatie van ontwerp, massa van de boot en de snelheid in combinatie met de comfortabele schuimrubberen zittingen bieden deze boten je ongeëvenaard comfort en veiligheid tijdens het varen, zelfs bij ruwe zee.      
 
De kajuit heeft binnenin een sanitaire ruimte met een toilet, wastafel en zelfs een douche, omdat de boten zijn uitgerust met verswatertanks. Daarnaast hebben de boten elk in totaal 32 hengelhouders: 12 verticale aan weerszijden van de middenconsole, 12 schuine hengelhouders waarvan 6 op de T-top en 8 horizontale (voor jigging hengels). De schuine hengelhouders op de T-top zijn naar voren geplaatst om niet te storen bij het werpen op het achterdek. 
 
Er zijn ook verschillende opbergruimtes beschikbaar voor je kunstaas en kleine materialen, evenals specifieke koelboxen in opbergruimtes onder de vloer. In de koelboxen worden de lunchpakketten en drankjes aan boord bewaart en ze zijn voorzien van ijs en koelplaten en zorgen ervoor dat je drankjes de hele dag koud blijven. Alles bij elkaar zijn dit de perfecte vismachines die een hoge kwaliteit en veiligheid garanderen.

Er zijn verschillende manieren om naar Nosy Be in Madagaskar te reizen. Maar aangezien de tickets pas 11 maanden voor vertrek beschikbaar komen kunnen we op dit moment hier nog niet al te veel over zeggen. We gaan de tickets ook pas boeken als de reis is volgeboekt. De verwachte kosten voor deze vluchten ligt rond de € 1000,- a € 1200,- per persoon. We vertrekken op donderdag 10 april vanaf Amsterdam om een dag later aan te komen in Madagaskar.En op vrijdag 18 april vertrekken we weer vanuit Nosy Be naar huis.
 
Van woensdag 1 oktober 2025 tm vrijdag 10 oktober 2025 met max 11 deelnemers en 1 Nederlandstalige reisbegeleider. Inschrijven is mogelijk tot eind maart 2025 maar vol = vol.
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst bij Fauna Hengelsport in mei 2025
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer van Nosy Be naar de boten
 • Verblijf op twee catamarans in gedeelde tweepersoonkamers
 • Handdoek, bedlinnen en vol pension inbegrepen
 • Drie visboten van elk ruim 10 meter met 250 PK BB motor en GPS / fishfinder met max 4 vissers
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Onvergetelijke bucketlist ervaring en kans om een groot aantal indrukwekkende vissen te vangen
Deze reis kost € 2.995,- per persoon exclusief vlucht.
 
Bijkomende kosten zijn; internationale retourvlucht naar Nosy Be dranken ter plaatse, boekingskosten, visum, reisgarantie en fooi voor de crew.
 
Je paspoort moet aan het einde van je verblijf nog meer dan 6 maanden geldig zijn. Een toeristenvisum wordt afgegeven door de douane op de luchthaven van aankomst in Madagaskar. De kosten voor een versie van 30 dagen bedragen ongeveer € 35,- per persoon in contanten.
 
De noordwestelijke reis kun je het beste maken van oktober tot juni, want juli tot september is meestal moeilijk vanwege het weer. De zuidelijke reis kan het hele jaar door worden gemaakt.
 
Er zijn twee klimaatperiodes in de regio van Nosy Be:
 1. Het "droge" seizoen dat loopt van mei tot oktober: de temperaturen liggen tussen 25°C en 29°C, het regent zelden, de lucht is bijna altijd helder en zonnig. Tussen juni en september kan er wat wind staan.
 2. Het "natte" seizoen dat loopt van november tot april: de temperaturen gaan van 28°C tot 32°C (maar vaak rond de 26°C met een wolkenlaag) met een hogere vochtigheidsgraad in de lucht vanwege de regens die zich voor het overgrote deel alleen 's nachts laten zien, in de vorm van stormachtige opkomsten aan het begin van de avond. De regens duren niet langer dan 2 of 3 uur en zelden overdag.
 
De meeste soorten vissen zijn aanwezig en actief, met name voor oppervlaktevissen ('popping').
 
 
 
INBEGREPEN :
 • Ontvangst op de luchthaven van Nosy Be [NOS] / luchthaventransfers in taxi (heen- en terugreis, behalve als er een speciaal programma is).
 • Transfer in boot tussen Nosy Be en het visgebied op de dag van aankomst (volgens programma).
 • Sportvissen in moderne en snelle boot, dubbele motoren SUZUKI 250 cv, met bemanning (schipper-gids en stuurman) en brandstof.
 • Veiligheidsuitrusting aan boord: reddingsvesten, reddingsgordel, complete verbanddoos, brandblusser, fluit, zaklamp, noodraket, VHF-radio,
 • Telefoon GSM en satelliettelefoon Isatphone 2 (Immarsat netwerk).
 • Complete lunchpakketten aan boord in het visseizoen, met colli's, bronwater en koffie (thermosfles).
 • Accommodatie in de catamaran (hutten met tweepersoonsbed) in volledig pension (diners en ontbijt). 
 • Handdoek en bedlinnen zijn aanwezig.
 • Snorkeluitrusting (vinnen, masker, snorkel) gratis beschikbaar op de catamaran (vraag het voordat je aan boord gaat).
 •  Kleine excursies voor begeleiders: begeleide wandelingen, bezoek aan eilanden, zwemmen, snorkelen, enz.
 
Afhankelijk van het vaar- en aankomstschema kan het nodig zijn om een hotel te boeken voor de eerste of laatste nacht. Deze kosten zijn nog niet inbegrepen in de genoemde tarieven.
 
Dus waar wacht je nog op? Vervul je droom, ga met ons mee naar Madagaskar en vink deze locatie van je bucketlist af. Klik HIER voor je vrijblijvende offerte.
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart