Colombia pop& jig groep jan 2025

Popperen en jiggen tot the max!

Colombia pop& jig groep jan 2025

Popperen en jiggen tot the max!
 
Heb jij zin in een waanzinnig visavontuur naar onze locatie in Colombia? Dan is dit je kans in januari 2025 in een absolute topperiode!
 
Januari 22, 2025 aankomst Medellin
Januari 23, 2025 vlucht naar Bahia Solano en halve dag vissen
Januari 24 tm 29 zes dagen vissen
Januari 30 vlucht Bahia Solano - Medellin
Januari 31 Medellin naar huis
 
De reis is gepland voor 7 deelnemers en 1 begeleider van Visreis.nl. Deze reis is ook opengesteld voor deelnemers uit alle landen via worldsbestfishingtrips.com waardoor de voertaal Engels is.
 
Bij minder dan 7 personen kan de reis mogelijk ook doorgaan maar dan zonder begeleiding van visreis.nl
 
Inbegrepen is:
 • Centrale online bijeenkomst in Q4 2024
 • Hotel in Medellin op heenweg op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt + transfer
 • Binnenlandse transfer naar Bahia Solano per vliegtuig
 • Verblijf in Bahia Solano en privé lodge
 • Vissen met 4 personen per boot (totaal 6,5 dagen)
 • 3 maaltijden per dag
 • Koffie, water en thee 
 • 6 frisdrank en of bier per dag
 • Begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
 • Exclusief visshirt longsleeve UV beschermend 
 
De kosten hiervan bedragen € 4.850,- exclusief internationale vlucht naar Medellin.
Bijkomende kosten: vluchten Amsterdam – Medellin (rond de 800 a 1000 euro pp), eventuele extra nacht Medellin op de terugweg afhankelijk van vluchtschema, maaltijden en drinken in Medellin, meer dan 6 drankjes per dag, extra bagagekosten voor binnenlandse vlucht, fooi ter plaatse.
 
Zo ging het er aan toe tijdens onze pilot trip!
 
 
Deze locatie bevindt zich in Bahia Solana aan de westkust van Colombia aan de grote oceaan. Doordat er amper vislocaties zijn op dit afgelegen deel van Colombia is de visserij hier nog puur en volledig onontgonnen. Dat geldt zowel voor de offshore als de inshore visserij. Serieuze formaten vissen zijn hier geen uitzondering en als je dan het lijstje aan soorten achter elkaar zet is het niet de vraag of je gaat maar eerder wanneer!
 
 
 
Marlijn, zeilvis, tonijn, roosterfish, cubera snappers, sierra, wahoo, tarpon, amberjack, needlefish, snook, tandbaars en nog vele andere groupers en snappers. Al met al een indrukwekkende lijst die je zelden zo compleet krijgt op een zo weinig beviste locatie. Naast de waanzinnige visserij is ookde natuur hier een belangrijke factor die de beleving op deze visreis compleet maakt. Er is een schitterende flora en fauna met een hoop wilde dieren die je op land en in zee tegenkomt. De zee gaat direct over in strand gevolgd door de jungle. Dat staat dus garant voor imposante uitzichten en topvisserij. Een extra attractie zijn de bultrugwalvissen die je hier van juli tot oktober kan aantreffen. Ze zwemmen dan zo dicht onder de kust dat je ze soms vanaf het strand kan zien.

Op deze locatie kan je al naar gelang het seizoen iedere vorm van visserij toepassen die allemaal effectief zijn. Vliegvissen, spinnen, popperen, jiggen, trollen met lures of levend aas. Iedere type visserij is denkbaar en levert gave visserij op.
 
Kijk hier maar eens:
 
 
 
 
In Medellin verblijf je in het conmfortabele hotel Diez op basis van verblijf in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.
 
Punta Aradita is de naam van het dorpje aan de grens bij Panama waar de Darrien lodge staat welke alleen bestemd is voor ons als groep vissers. Vanaf deze locatie vertrekken de vistours en slaap je gedurende de visdagen. De lodge ligt aan het strand en bestaat uit acht slaapkamers waarvan twee eenpersoons en 6 tweepersoons met bedden van elk 200 x 120 cm. De kamers zijn voorzien van airconditioning and prive badkamers per slaapkamer. Dit is een ultiem avontuurlijk verblijf wat ook nog eens zeer comfortabel is. Dit is een verblijf aan de rand van de jungle en het uitzicht en het ligging van deze privé lodge op slechts 8 kilometer van de grens van Panama maakt het super uniek. Maar dat betekent ook dat er ook wel eens een hagedis of ander beest over de veranda of in het restaurant kan rondlopen. Dat is allemaal onderdeel van het avontuur. Daarnaast is de persoonlijke service en de maaltijden een absolute pre op deze locatie. Deze privé lodge wordt alleen gebruikt door onze vissers en ook de vislocaties worden enkel door ons bevist. Het is hier dus nog volledig onaangetast.
 
 
Voor deze reis hebben we de beschikking over twee perfecte visboten.
 
Beiden zijn 36 voet custom made center console met 2 x 200 PK Suzuki motoren. Tuna tube en Simrad electronics met chirp sonar, side scan sonar, structuur scan en 4G radar. Er is een special 3.8 meter lang verhoogd popping platform in de boten gebouwd.
 
Deze boten zijn perfect voor het popperen, levend aas vissen en jiggen. De boten zijn uitgerust met onder andere een levend aas bun. De kruissnelheid van beide boten is ruim 30 knopen. Het zijn dus hoogwaardige, comfortabele visboten die niets te wensen over laten. Voor de groepsreis maken we een roulatie schema met een verdeling van de deelnemers over de boten per dag.
 
Al het materiaal is hier reeds aanwezig en je hoeft behalve het terminal tackle als jigs, onderlijnen, swivels, poppers, stickbaits etc. niets zelf mee te nemen. Je hebt hier een ruime keuze aan topmateriaal wat bestaat uit een selectie van het onderstaande materiaal:
 
• pe 8 popping/ stickbait outfit
• pe 5-6 popping/stickbait outfit
• light tackle outfit
• pe 4-6 jigging outfit
 
Dit materiaal is van goede kwaliteit en bestaat uit onder meer uit hengels van Temple treef en Savage Gear en molens van andere kwaliteitsmerken Tevens is er top materiaal voor de visserij op Marlijn beschikbaar. Dit materiaal is standaard inbegrepen bij de visreis! Dus je hoeft hier, behalve het terminal tackle, dus niet zelf over te beschikken!!! Vanzelf sprekend is het ook mogelijk om je eigen materiaal mee te nemen. 
 
Op deze locatie wordt het gehele jaar door gevist op tonijn, cubera, roosterfish en jack crevelles. Er zijn echter wel specifieke seizoen kenmerken die voor de visserij als extra gelden.
 
Januari, februari en maart zijn de topmaanden voor de offshore visserij. Daarbij zijn geelvintonijnen, zeilvis en dorado de hoofdtargets. daarnaast natuurlijk ook de inshore visserij met cuberas, roosterfish, jack crevelles, groupers, snappers en amberjacks leveren een zeer afwisselende visserij. Een zeer gevarieerde visserij al met al.
 
Aangezien de locatie enkel per vliegtuig is te bereiken ziet de reis er als volgt uit.
 
Dag 1: reis naar Medellin. Privé transfer naar hotel en verblijf in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
Dag 2: vroege tansfer naar luchthaven en vlucht (60 minuten) naar Bahia Solano. Je gaat na aankomst naar het hotel om de spullen in orde te maken en dan wordt er daarna gevist.
Dag 3 tm 8: Volle dag vissen conform het overeengekomen aantal dagen.
Dag 9: Terug naar Bahia Solano en vlucht naar Medellin.
Dag 10: Terugvlucht naar huis
 
Belangrijk om te weten is dat Colombia tegenwoordig een veilig land is. De regio Bahia Solano waar deze visreis zich afspeelt is volgens ons eigen kritische ministerie van Buitenlandse Zaken geclassificeerd als geel en dus veilig gebied.
 
De kosten hiervan bedragen € 4.850,- exclusief internationale vlucht naar Medellin.
Bijkomende kosten: vluchten Amsterdam – Medellin (rond de 800 a 1000 euro pp), eventuele extra nacht Medellin op de terugweg afhankelijk van vluchtschema, maaltijden en drinken in Medellin, meer dan 6 drankjes per dag, extra bagagekosten voor binnenlandse vlucht, fooi ter plaatse.
 
Inbegrepen in deze prijs zijn:
 • Centrale online bijeenkomst in Q4 2024
 • airport transfer Medellin
 • hotel Medellin o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt
 • binnenlandse retourvlucht Medellin-Bahia Solano
 • verblijf 6 nachten in accommodatie o.b.v. volpension
 • 6,5 dagen bootcharter incl. lunch & drankjes*
 • consumptie van 5 blikjes fris / bier p.p.p.d. tijdens de vistour is inbegrepen. Extra drankjes tegen meerprijs
 • visvergunning
 • exclusief visshirt longsleeve UV beschermend 
 • hengel/reel voor popperen en jiggen indien gewenst
Bijkomende kosten
 • Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Medellin (800 a 900,- euro pp)
 • Verloren of beschadigd hengelmateriaal wordt in rekening gebracht
 • Persoonlijke uitgaven Medellin, drankjes en maaltijden
 • Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
 • Fooi voor de crew ongeveer 200 euro pp
 • Bijdrage van € 7,50 per persoon voor het reisgarantiefonds en € 25,- boekingskosten
 
Op de binnenlandse vlucht van Medellín naar Bahia Solano is 10 kilo bagage en 5 kilo handbagage per persoon inbegrepen. Extra bagage is beperkt mogelijk en kost 3 euro per kilo enkele reis extra. Dit is bij het inchecken bij de lokale vlucht met cash of  credit card te voldoen. Om deze visreis te ondernemen is het raadzaam om een zonnebril, dunne regenkleding, long sleeve shirts, (werp)handschoenen, dichte schoenen en een viscap mee te nemen.
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart