Lucipara eilanden okt 25

Live aboard bij afgelegen eilanden van Indonesie

Lucipara eilanden okt 25

Live aboard bij afgelegen eilanden van Indonesië

 

Live aboard in Indonesië

Je hebt afgelegen! Je hebt heel erg afgelegen. En je hebt “Niet te vinden!”. Deze groepsreis gaar naar de Lucipara eilanden die compleet afgelegen liggen op de zeekaart. Bereid je dus voor op een onvergetelijke visreis.

We vertrekken op 17 oktober 2025 naar Indonesie waar we op 18 oktober aankomen. Aangezien op 21 oktober er een nieuwe maan is zal de visserij naar verwachting heel goed zijn. Op 26 oktober leggen we weer aan in de haven en vliegen we weer naar huis.

Vanzelfsprekend ontvang je bij deze groepsreis een exclusief longsleeve visshirt, begeleiding door een ervaren gids van Visreis.nl, een online bijeenkomst om de details van deze groepsreis uitgebreid te bespreken en het unieke fotoboek na afloop van de visreis. Deze visreis wordt internationaaal verkocht en de voertaal is daarom Engels.

 
 
Je checkt in op het comfortabele moederschip Sea Safari 6 en vaart naar de Lucipara eilanden. Dit moederschip biedt plaats aan maximaal 20 personen maar we nemen maximaal 13 gasten en 1 begeleider van Visreis.nl mee op deze epische visreis. Als je aankomt bij de afgelegen eilanden worden de vissers verdeeld over de kleinere visboten waarmee je gaat vissen op de meest afgelegen atollen, drop offs en rifeinden die je je kan voorstellen.
 
De trips naar de visstekken zijn kort omdat het moederschip altijd in de buurt ligt van de beste stekken. Dus geen lange tochten om de beste plekken te vinden waardoor je meer tijd hebt om te vissen. Gewoon wakker worden en uit je comfortabele bedje rollen naar de ontbijttafel en beginnen met vissen. Makkelijker kan het niet.
 
De Lucipara eilanden kan je amper vinden op een gewone zeekaart midden in de Bandazee. Als je de haven van Ambon verlaat, is het bijna 175 kilometer varen voordat je ze bereikt. En onderweg kom je geen eiland tegen. De Lucipara-eilanden bestaan uit een cluster kleine, onbewoonde eilanden verspreid in de Bandazee, omgeven door kristalhelder turkoois water dat wemelt van het onderwaterleven. Dit afgelegen en ongerepte gebied biedt een unieke kans om vissen van wereldklasse te vangen terwijl je jezelf onderdompelt in de verbluffende natuurlijke schoonheid van de Indonesische archipel. De eilanden zijn omgeven met steile drop-offs aan de rand en lagunes in het midden.
 
Je kunt hier popperen, jiggen, trollen en kantvissen. Lucipara wordt niet alleen bewoond door zeeschildpadden en GT’s, maar ook door hondstandtonijn, blauwvintonijn, tandbaarzen, barracuda's, amberjack, haaien en vele andere soorten. En vissen in deze ongerepte gebieden biedt je de beste kansen om een van deze monsters aan de haak te slaan. 
 
 
Deze visreis wordt uitgevoerd met de Sea safari 6. Dit moederschip is uiterst comfortabel en elke kamer heeft een eigen badkamer met warme en koude douche. Verder is er een zonnedek, eetruimte binnen, jacuzzi, loungeruimte buiten, loungebedden op het dek zodat je voor en na het vissen een heerlijke plek hebt om te ontspannen en te genieten van je heerlijke diner.
 
Phinisi Buginese Schoener, Ulin / IJzerhout, Indonesië, 7 - 10 knopen, 36 m lengte, 9,5 m breedte, Accommodaties: 10 luxe hutten: 20 gasten, 6 hutten met tweepersoonsbed, 4 hutten met twee eenpersoonsbedden, en suite badkamer met warme en koude douche, hutten met airconditioning, haardroger, badjas en handdoeken, kluis, handdesinfectie. 
 
Het moederschip is uitgerust met Radar KODEN, Echolood KODEN, GPS FURUNO, EPIRB, satelliet telefoon, radio SSB, radio VHF, kompas, 2 aluminium speedboten, reddingsvlotten met ruime capaciteit, meer dan genoeg reddingsvesten, reddingsboeien, rookmelders, brandblussers, brandslang, brandkraan. 
 
Op deze reis is comfort verzekerd en hebben we het eten al vermeld? De koks op deze boten kennen hun vak en bereiden de heerlijkste maaltijden voor je. Het is maar goed dat we onze dagelijkse training hebben!
 
Voor het vissen worden verschillende kleinere boten gebruikt.
  1. 8m lengte x 2,5m breedte (blauw) middenconsole voor 4 popperen en 6 jiggen.
  2. 12m lengte x 2m breedte (zwart) middenconsole biedt plaats aan 5 popperen of 6 jiggen.
  3. 2 x 5m lengte x 2m breedte (oranje) aluminium tenderboten bieden elk plaats aan 2 popperen of 4 jiggen.
Wat betreft het materiaal voor het vissen raden we sterke popperhengels aan met werpgewichten tot 250 gram, sterke reels zoals Penn Authoritiy, Shimano Stella, Daiwa Saltiga. Voor het jiggen zijn zowel speedjiggen als slowjiggen mogelijk. PE varieert van 4 tot 8 bij beide soorten vissen. En voor wie zelf geen materiaal heeft, is het ook mogelijk om het ter plaatse te huren. Een meer uitgebreid en gedetailleerd advies is beschikbaar na boeking.

 

Na aankomst op de luchthaven worden we opgewacht en opgehaald door het lokale personeel. Zij regelen de transfer naar de haven. Eenmaal aan boord van het moederschip krijgen we een algemene presentatie over veiligheid en regels op het schip. Ook krijg je een uitgebreide rondleiding op het moederschip om je bekend te maken met alle faciliteiten en diensten zoals jacuzzi, eetzaal, toiletten, slaapkamers, etc.

Je verblijft in een gedeelde twee persoonshut met ensuite badkamer met douche en toilet. De kosten voor deze visreis bedragen € 3.695,- per persoon.

Prijs is inclusief:

En-suite tweepersoons gedeelde slaapkamer met airconditioning, volledige dag maaltijden (licht ontbijt, ontbijt, lunch, middag snacks, diner), gratis thee, koffie en mineraalwater, souvenir, visgidsen, openbare aansprakelijkheidsverzekering. Eenpersoonstoeslag per nacht € 220,- 

Prijs is exclusief:

Pick up en return transfer + entreegeld van USD 35 per nacht per persoon, internationale vluchten, vaccinatie, PIN (jaarlijkse marinepark vergoeding) voor Raja Ampat eilanden bestemmingen USD 75 per persoon per reis 365 dagen geldig, persoonlijke visuitrusting (eventueel te huren), kunstaas (ook lokaal te koop), fooien voor gids en bemanning, telecommunicatie aan boord, wasservice, alcoholische dranken & frisdranken.

Om naar Indonesië te reizen heb je een paspoort nodig dat 6 maanden na terugkomst geldig is en neem daarnaast je zonnebril, zonnebrand, tandenborstel en vismateriaal mee. Bij aankomst moet je een toeristenvisum aansachffen voor 500.000,- Indonesische Rupia ( € 30,-) dat contant betaald moet worden. 

Wil jij je droom GT of dogtooth tonijn vangen met een gezellige groep vissers op een ultieme en afgelegen visstek? Waar wacht je nog op? Stuur ons een e-mail en vraag je vrijblijvende offerte aan. 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart