Shark week nov 2024

Mega op Maio! C&R only!

Shark week nov 2024

Mega op Maio! C&R only!
 
EEN VAN DE BEST HAAI LOCATIES TER WERELD!
 
De Kaapverdische eilanden zijn een eilanden groep voor de kust van West Afrika en bieden een unieke ervaring. Hier waan je je echt nog in Afrika en kom je verder geen groepen toeristen tegen. Dit is een authentieke en unieke locatie om te vissen en te genieten van het land en de mensen. Maio is een van de eilanden van de Kaapverdische eilanden. En het eiland heeft ondertussen menig vissershart sneller doen kloppen. En dat is met name vanwege de verscheidenheid en formaten van vissen die hier gevangen worden. Van bonefish op een 10 grams hengel tot haaien van 500 kilo en alles wat er tussen zit! Hier kan je je soortenlijst flink bijwerken.
 
En deze visreis richt zich speciaal op het vissen op haaien. Uitdaging, verschillende stekken en soorten visserij. Met dit nieuwe festival wordt je op je wenken bediend. In samenwerking met onze lokale partner hebben we dit compleet nieuwe festival ontwikkeld. Daarbij wordt een beroep gedaan op de kwaliteiten van de vissers en gaan we op verschillende manieren zo veel mogelijk haaien proberen te vangen.
 
Van maandag 11 november tm woensdag 20 november 2024
  1. 1 dag vissen met de Dimeu 40 voet
  2. 1 dag vissen vanaf de Faeton 780 
  3. 1 dag vissen met lokale houten boot 
  4. 3 dagen kantvissen vanaf verschillende hotspots
Er is plaats voor maximaal 6 groepen van elk 3 personen. Wees er dus snel bij om jou plaats te claimen. Het is ook mogelijk om als individu of koppel in te schrijven op voorwaarde dat we per 3 deelnemers een team kunnen vormen of tegen een meerprijs met minder personen. Het minimum aantal is 5 groepen om deze groepsreis door te kunnen laten gaan. 
 
- centrale online bijeenkomst in september 2024 
- 1 hotelovernachting in Praia in VIP hotel in gedeelde tweepersoonskamers
- 6 dagen vissen
- alle transfers in Kaap verdie
- alle hengelsportmaterialen en aas zijn inbegrepen
- verblijf in eigen 4 persoons appartement per team
- bedlinnnen, handoeken, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen
- vol pension exclusief dranken
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- Fotoboek van de reis
 
De prijs van deze reis is € 2.495,- exclusief vluchten van TAP en BestFly (verwachting € 800,- pp). Zodra de vluchten Van TAP officieel bekend zijn en de reis doorgang kan vinden op basis van het minimum aantal deelnemers gaan we deze vastleggen. Naar verwachting zal dat juni 2024 of eerder zijn. Bijkomende kosten zijn; vluchten BestFly en TAP, visum, verzorging tijdens de reisdagen, dranken ter plaatse en eventuele fooien.
 
Deze reis wordt aangeboden aan een internationaal publiek van vissers. Het is dan ook mogelijk dat vissers uit verschillende landen deelnamen aan deze visreis. De voertaal is dan Engels. 
 
Bekijk hier de film van de vangst van een 500 kilo tijgerhaai vanaf de kant!
 
 
De haaien die je hier kan vangen zijn bijna eindeloos. Mako, tijger, ruwe, verpleegster, hamer, vos, citroenhaai en ga zo maar door. Maar ook roggen en horse eye jack hebben we tijdens het haaivissen al gevangen. De grootste haai tot nog toe vanaf het strand gevangen is een geschatte 1000 lbs en een rog van 2 meter doorsnee en 200 kilo! Kortom genoeg om van te dromen.
 
Omdat Maio niet zo bekend is gaan er ook geen grote stromen toeristen naar toe en is het vrij rustig en kan je heerlijk genieten van de zon, zee, natuur en het heerlijke klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de plaats is waar Michael zijn hart heeft verloren aan de visserij. Michael is Nederlander maar woont al enkele jaren op dit eiland en werkt hier als visgids en is ook nog eens een fanatiek visser. 
 
Tijgerhaaien tussen 200 en 500 (!) kilo worden hier regelmatig gevangen. De visserij op haai is op basis van strikte catch & release! De foto's spreken voor zich, dus laat je fantasie de loop en bedenk wat je hier allemaal zou willen vangen! Je komt zeker tijd te kort!
 
Bekijk hier de vlogs van Daniel Weijers naar deze locatie:

 
Lees hier de avonturen van de Dutchanglers op Maio: deel 1, deel 2 en deel 3
 
Lees hier het verhaal van Marco Kraal en zijn vrouw op deze locatie.
 
Heb je genoeg gelezen en wil je je aanmelden? Klik dan HIER!
 
Er zijn verschillende 4 persoonsappartementen op het eiland. Ieder team heeft zijn eigen woning met 2 slaapkamers, woonkamer, keuken, douche toilet etc. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over meer dan genoeg comfort waarbij de kamers zijn voorzien van ventilatie en ook het bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak is inbegrepen.
 
Michael heeft hier nu ook zijn eigen restaurant  / bar genaamd "Dutch Anglers bar". Hier kan je na het vissen terecht voor een heerlijk koud biertje of 2 en ook worden hier alle maaltijden verzorgd.
 
Voor vervoer van en naar het restaurant ter plaatse is gezorgd. Voor het ontbijt wordt je opgehaald en naar het restaurant gebracht. Hier ga je genieten van een uitgebreid ontbijt en kan je ook meteen je lunch smeren voor de middag. Na het ontbijt ga je met de begeleider naar de visserij die er voor die dag voor je is gepland. Vervoer is daarvoor geregeld. Na terugkomst van het vissen kan je opfrissen in je eigen appartement. Daarna wordt je weer opgehaald en kan je in het restaurant terecht voor een heerlijk koud biertje  en daarna wordt het diner geserveerd.
 
Met andere woorden: Aan alles is gedacht en jij hoeft alleen maar te vissen, te relaxen en te genieten.
 
 
 
Voor de bootvisserij maken we gebruik van de volgende boten:
 
- De Dimeu 40 voet voor het vissen op de allergrootste soorten als tijger, hamer en voshaai
- De Faeton 780 met een yanmar inboord diesel wordt gebruikt voor het iets lichtere werk op verpleegster, mako en citroen haaien.
 
Deze boten zijn uitgerust met de nodige veiligheidsmaterialen en voorzien van gps en visfinders van Lowrance. Ze zijn voorzien van gevechtsstoelen en kajuit. Op alle boten is tevens een reservemotor gemonteerd voor de veiligheid.
 
Verder wordt er nog 1 visdag gebruik gemaakt van een ruime lokale houten boot. Deze boot is ruim 8 meter lang en wordt gevaren door een lokale kapitein. De boot heeft een aasbun en een 15 PK motor. Met deze visserij gaan we gericht vissen op kleinere haaisoorten vissen die onder de kust voorkomen. Een dagje back to basic en hier komt het mede aan op de kwaliteit van de vissers om succes te hebben met licht materiaal.
 
Vanzelfsprekend zijn de boten voorzien van al het benodigde hengelsportmateriaal. Men beschikt hier over een ruim arsenaal van 20, 30, 50 en 80 lbs materiaal met de benodigde lures en ander kunstaas. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen van bekende merken als Shimano en Penn.
 
Maar ook voor de kantvisserij is al het nodige materiaal aanwezig. Daarbij zijn er zelf ontworpen hengels beschikbaar om zwaar aas mee te kunnen werpen voor het haaivissen maar ook kortere exemplaren als er vanaf het strand gevist wordt. Iedere stek is hier anders en vraagt om ander materiaal en Michael is je graag van dienst en heeft het allemaal beschikbaar.
 
Voor alle visserij zijn de hengelsportmaterialen en aas dus inbegrepen. Het is dus niet noodzakelijk om je eigen materiaal mee te nemen. 
 
De locatie wordt gerund door Michael en hij is een Nederlander. Hij is de absolute visgek die je graag op iedere locatie wilt hebben als begeleider. Een liefhebber van het vissen en daarnaast kent hij op het eiland alle visstekken op zijn duimpje.
 
Zo ging het er in 2022 aan toe tijdens een festival gericht op alle vissoorten:
 
 
Het programma ziet er als volgt uit:
 
Maandag 11 november 2024  
 
Vliegreis Amsterdam – Praia met TAP air met 1 x 23 kilo bagage en 8 kilo handbagage pp
Bustransfer van luchthaven naar VIP hotel 
Overnachting in VIP hotel in tweepersoonskamers inclusief ontbijt
 
Dinsdag 12 november 2024
 
Bustransfer VIP hotel luchthaven
Binnenlandse vlucht Praia – Maio met BestFly of veerboot
Aankomst en vervoer woningen en daarna naar restaurant Michael 
Welkom en uitleg praktische zaken
 
Woensdag 13 tm maandag 18 november 2024 6 visdagen
 
Maandag 18 november 2024 Afsluitend diner met prijsuitreiking
 
Dinsdag 19 november 2024
 
Uitslapen + transfer naar luchthaven
Binnenlandse vlucht van Maio naar Praia met BestFly of veerboot
Avondvlucht Praia naar Amsterdam met TAP air
Thuiskomst woensdag 20 november 2024 in de ochtend op Schiphol
 
 
Er is plaats voor maximaal 6 groepen van elk 3 personen. Wees er dus snel bij om jou plaats te claimen.
 

- centrale online bijeenkomst in september 2024 
- 1 hotelovernachting in Praia in VIP hotel in gedeelde tweepersoonskamers
- 6 dagen vissen
- alle transfers in Kaap verdie
- alle hengelsportmaterialen en aas zijn inbegrepen
- verblijf in eigen 4 persoons appartement per team
- bedlinnnen, handoeken, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen
- vol pension exclusief dranken
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- Fotoboek van de reis

De prijs van deze reis is € 2.495,- exclusief vluchten van TAP en BestFly (verwachting € 800,- pp). Zodra de vluchten Van TAP officieel bekend zijn en de reis doorgang kan vinden op basis van het minimum aantal deelnemers gaan we deze vastleggen. Naar verwachting zal dat juni 2024 of eerder zijn. Bijkomende kosten zijn; vluchten BestFly en TAP, visum, verzorging tijdens de reisdagen, dranken ter plaatse en eventuele fooien.

Deze reis wordt aangeboden aan een internationaal publiek van vissers. Het is dan ook mogelijk dat vissers uit verschillende landen deelnamen aan deze visreis. De voertaal is dan Engels. 

 
Klik hier om je aan te melden voor deze reis.
 
 

Bekijk de ligging op de kaart