IJsland Festival aug 2023

IJsland Festival aug 2023

Flateryi!
 
Van 22 augustus tm 31 augustus 2023 in Flateryi, IJsland
 
Vissen in IJsland is een droom van vele vissers. Nu kan je hem waarmaken in deze compleet verzorgde 10-daagse visreis naar deze toplocatie. De reis wordt ook nog eens persoonlijk begeleid door een of twee medewerkers van Visreis.nl die ter plaatse iedere dag met een andere boot mee gaan om hun kennis en expertise te delen en op jacht te gaan naar de grote exemplaren.
 
 • Retourvlucht Amsterdam – Reykjavik met Icelandair met 46 (2 x 23) kilo bagage + 10 kilo handbagage pp
 • Retour binnenlandse vlucht Reykjavik naar Isafjordur
 • Eigen huurauto (cat. A / Z bv. VW Polo en 200 km /dag vrij) per woning
 • Bustransfer van binnenlandse luchthaven naar 3 sterren hotel in Hafnarfjordur, twee overnachtingen op basis van twee-, drie- of vierpersoonskamer en ontbijt op terugweg
 • Prijsuitreiking met afsluitend diner op de woensdag avond in Viking hotel in Hafnarfjordur
 • Luxe vakantiewoning inclusief flatscreen, gratis WIFI, bedlinnen, handdoek, water, elektra en eindschoonmaak
 • 6 dagen hoogwaardige visboot, 130 pk diesel, fishfinder, gps, marifoon en zeekaart
 • Lokale en persoonlijke begeleiding door een medewerker van Visreis.nl
 • Centrale bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in april / mei 2023
 • Gratis faciliteit voor het afleggen van de “vaarbewijs test”
 • 1 vrije dag voor excursies in en om Reykjavik (facultatief en tegen meerprijs)
 • Inclusief 1 vispakket per persoon, security & airport tax
 • Algemene verzekering voor de boot ter waarde van € 180,- per boot inbegrepen
 • Een fotoboek voor iedere visser van deze groepsreis
Er dienen minimaal 6 woningen en boten verhuurd te zijn om deze groepsreis door te laten gaan. Mochten we dat niet halen kan de reis wel doorgaan maar dan zonder begeleiding van uit Visreis.nl. Individuele inschrijving is ook mogelijk op basis van een gedeelde tweepersoonskamer en 4 vissers per boot en woning. Inschrijven is mogelijk tot eind december 2022 en vol = vol.
 
Zo zag het er in 2021 uit!  Lees HIER het artikel in het BEET magazinemet het alleszeggende citaat: “Ik ben al op andere visreizen naar IJsland geweest maar niet eerder was het zo goed georganiseerd!”
 
 
Deze reis is voor vissers die het leuk vinden om in groepsverband lekker te vissen en plezier te hebben. We vissen voor de lol en de gezelligheid. Maar de grootste vissen worden beloond met leuke prijzen van Hart en of Cinnetic in de vorm van hengels en molens. Er komt dagelijks verslag op Beet.nl om de familie en vrienden van de deelnemers en de thuisblijvers dagelijks op de hoogte te houden.
 
 
We hebben alle 9 woningen in Flateryi vastgelegd voor dit gezellige festival en daarmee creëren we ons eigen “Visreis.nl dorp’. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. De keuken is volledig ingericht en de afstand tot de boten bedraagt maximaal 150 meter. Met andere woorden: veel beter dan dit gaat het niet worden! De lokale  supermarkt ligt op dezelfde afstand. Maar het is net zo leuk om even met de huurauto naar Isafjordur te rijden waar de keuze in de supermarkt groter is. 
 
Op deze locatie is een kleine maar gespecialiseerde hengelsport zaak zodat men niet meer alle materiaal hoeft mee te nemen maar dat ook ter plaatse kan aanschaffen. Wel zo handig! Deze winkels voorzien in het hoognodige materiaal voor de visserij op grote vissen op zee. Het kleinere materiaal voor in de fjord is handig om zelf mee te nemen. Indien gewenst  kunnen ook warmte overalls en hengels in de juiste gewichtsklasse gehuurd worden voor € 60,- en respectievelijk € 65,-. Deze dienen vooraf te worden besteld en ter plaats te worden afgerekend.
 
Op de terugweg verblijf je 2 nachten in een comfortabel hotel in Reykajvik. Je verblijft hier in een 2, 3 of 4 persoonskamer en krijgt in de ochtend ook een ontbijt. Voor de gasten die kosteloos een dag extra willen blijven om Reykjavik en omgeving te ontdekken is dit een perfecte locatie. Vanaf hier vetrekken de verschillende dag excursies of je wordt hier opgehaald.
 
Kabeljauw: De “kleinere” exemplaren van 3 tot 8 kilo worden eigenlijk overal en in ruime mate mate gevangen met pilkers en bijvangers zoals gummi-makks. Tijdens onze eigen trips waren er geen overheersende kleuren die het beter deden dan anderen. De vissen waren niet kieskeurig en namen eigenlijk alle aangeboden aassoorten. Bijzondere visserij was het vissen met de grote shads. Kabeljauwen van 5 tot 8 kilo geven aan een medium pilker / zee(spin)hengel fantastische sport.
 
Indien je gericht op grote exemplaren wilt vissen adviseren we ten zeerste om met grote aasvissen aan de slag te gaan. Wees niet bang om koolvissen van 2 a 3 pond te gebruiken. Alleen op deze wijze heb je een goede kans om de grote hoeveelheid “kleinere” exemplaren te ontlopen. Gebruik voor deze visserij een takel met twee enkele haken van 10 of 12/0. Daarbij wordt er een haak in de buurt van de kop van de aasvis bevestigd en een haak bij het staartstuk. Voor deze visserij adviseren we om een 20-30 lbs boothengel en loodgewichten tot 400 g te gebruiken.
 
De boten: Lengte: 7,85m Breedte: 2,85m Motor: Volvo Penta of Yanmar Turbodiesel injectie met 130 pk Fishfinder/GPS: Garmin 298 (Combinatie module met kleuren plotter en hoge resolutie fishfinder Marifoon: Raymarine Ray Radio (schip naar schip communicatie) Noodzender: CSB200 (combineert het noodsignaal met directe verbinding naar de reddingsdienst in Reykjavik middels GPS peilzender) Lenspomp: Rule 1500 GPH (volautomatisch) Dekpomp: met haspel en pistoolspuit manueel Reddingsvlot: 1 x DSB LR97-IS voor max. 4-6 personen Of 2 x Viking 4UKL voor elk 4 max. 4 personen Cabine: met stoel en stuurstand, verwarmd en plaats voor 4-5 personen Dieseltank: 195 Liter Visbun: 2 x 380 Liter met afdekmogelijkheid (verzonken in het dek) Verwarming: Kalori Kuba 530 met 12 Volt (Kabine-standverwarming) Accu´s: 1 x voor apparatuur aan boord en 1 x voor het starten van de motor Veiligheiduitrusting: bestaat onder meer uit: reddingsvlot, zwemvesten, noodsignalen, rooksignalen, EHBO kist, etc
 
Brandstof: De scheepsdiesel kost op IJsland ongeveer € 1,75 per liter en is direct in de haven van Sudureyri en Flateyri te verkrijgen. Het tanken gebeurt door de lokale serviceman/gids. Top boten van de 8 meter klasse ! Het vissersdorp Sudureyri in de zomer Op de GPS apparatuur worden helaas nog wel eens door "minder ervaren" gasten de voorgeprogrammeerde waypoints gewist. Laat svp de basisinstelling zoals hij is en sla alleen nieuwe eigen stekken op als waypoint.
 
Bij Icelandair kan je op de heen- en terugweg maximaal 46 kilo per persoon meenemen verdeeld over 2 bagagestukken. Bij de 46 kilo op de terugweg wordt de 20 kilo visfilets (1 stuks bagage van max 23 kilo) ook meegerekend. Effectief kan er op de terugvlucht dus 23 kilo worden meegenomen indien je ook een vispakket hebt besteld. Een enkel bagagestuk mag niet meer wegen dan 23 kilo. Een hengelkoker wordt als 1 bagagestuk gezien en mag dus ook 23 kilo wegen.
 
De Wedstrijd
– Er mag met alle soorten aas gevist worden (kunst en natuurlijk aas).
– Het gebruik van geur- en lokstoffen is toegestaan.
– Alle vissen dienen (bij catch & release) met digitale foto gedocumenteerd te worden als geheel en ingezoomd op het meetlint.
– Vissen die worden meegenomen kunnen in de haven worden opgemeten.
– De hengel met kabeljauw dient te allen tijde door één en dezelfde visser gehanteerd te worden.
– Bij het landen van een vis mag de visser geassisteerd worden door medevissers.
– Er wordt gevist in de periode van woensdag 23 augustus 2023 vanaf 09.00 uur t/m dinsdag 30 augustus 2022 om 13 uur. Vissen die na dit tijdstip geland worden tellen niet meer mee.
 
De prijs voor deze volledige 10 daagse visreis is als volgt:
  aantal personen         prijs
            2                   € 1970-         
            3                   € 1905-         
            4                   € 1845,-         
            5                   € 1790,-         
            6                   € 1710,-
De prijs is in euro per persoon voor het volledige pakket. Wanneer je geen vispakket wenst halen we € 150,- per pakket van de prijs af.
 
Bijkomende kosten:
– Eigen verzorging
– Brandstof voor de boten
– Drankjes tijdens prijsuitreiking
 
LET OP: De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en op basis van stoelen in de voordeligste categorie. Wanneer deze stoelcategorie is volgeboekt kan er sprake zijn van een meerprijs. We behouden ons het recht voor om de prijzen aan te passen bij grote kostenwijzigingen mbt de inkoop. Meld je dus snel aan voor deze compleet verzorgde visreis! 
 

Bekijk de ligging op de kaart