Ebro Delta

Ebro Delta

 

ZOET EN ZOUT IN DE EBRO DELTA!

 

Lekker dichtbij en toch een tropisch tintje! Op nog geen 2 uur vliegen vanaf Schiphol liggen de luchthavens van Barcelona en Reus. Vanaf deze luchthaven is het respectievelijk 2 en 1 uur rijden naar de Ebro delta met een huurauto. En dan kan je zomaar een blauwvintonijn van 100 kilo + vangen en een meerval van 2 meter + ! Wie wil dat nu niet? Hier is dat allemaal mogelijk. De Ebro delta biedt een waar vissersparadijs waar je zowel individueel als onder begeleiding terecht kunt voor een heerlijke visvakantie.

 

Lees hier het verhaal van Thomas Sintobin in het Hengelblad over zijn avontuur aan de Ebro Delta en bekijk hier de uitgebreide brochure .


Hier bepaal je zelf waar en hoe je gaat vissen en hoef je de boot niet te delen met anderen.

 

 

De visserij is hier afwisselend doordat je zowel op zoet als op zout water kunt vissen. Je kan hier terecht voor een lange lijst met interessante vissen waaronder: meerval, zeebaars, leervis, bluefish, harder, blauwvintonijn, albacore, mahi mahi, makreel, amberjack, bonito en little tuny. De immense blauwvintonijn is een zeer gewilde vangst en in het voorjaar worden ze regelmatig werpend met kunstaas gevangen als ze aan het jagen zijn op de aasvissen en de zee kolkt van het geweld van deze massieve beesten. In het najaar wordt er veelal gechumd en geprobeerd de vissen vanuit de dieptes van zo’n 50 tot 75 meter omhoog te lokken. Het zoute water stroomt tot wel 25 kilometer landinwaarts de rivier op. Afhankelijk van het seizoen worden zover landinwaarts nog steeds harders en zeebaars gevangen, maar ook de meerval wordt regelmatig tot voor in de monding van de Ebro gevangen. Zout water is immers zwaarder dan zoet water, waardoor het eigenaardige verschijnsel zich voordoet dat hetzelfde stuk rivier zowel zoute als zoete plekken kent. In principe is het dus mogelijk om meerval en leervis, zeebaars of bluefish door elkaar te vangen!

 

Deze locatie wordt vaak geroemd om de zeer afwisselende visserij die er mogelijk is, maar dat is niet de enige troef. De vele vissoorten die je er kunt vangen, worden hier immers ook absurd groot! Veel gasten kiezen er dan ook voor om niet 1 maar 2 weken te gaan.

 

Wil je de uitgebreide brochure lezen? Klik dan hier

 

We hebben verschillende verblijfsmogelijkheden van drie sterren hotels tot en met privé appartementen met zwembad. De keuze is ruim en er is voor ieder wel iets van zijn of haar gading. Want deze locatie is ook prima voor partners die het vissen minder interessant vinden maar de zon wel kunnen waarderen.

 

In Riumar zelf hebben we de mogelijkheid om verschillende appartementen te verzorgen. Deze hebben minimaal 2 slaapkamers, airco, volledig ingerichte keuken en een buitenplaats. Ze zijn allemaal van een goed niveau en sommige appartemneten / woningen hebben zelfs een eigen partkeerplaats en of een eigen zwembad. 

 

In het dorp zelf is een kleine supermarlkt waar je voor de meest basale boodschappen terecht kan en er zijn ook twee restaurants waar je voor je een schappelijke prijs een prima maaltijd kan krijgen.  Er is ook nog een hengeslportzaak waar je vers aas als zagers / pieren kan krijgen om nog vanaf de kant te vissen. Vopor uitgebreide boodschappen moet je even naar Deltebre rijden.

 

Qua hotels werken we met het Rull hotel in Deltebre. Een prima en verzorgd drie sterren hotel op 10 minuten rijden van de vertreklocatie om te vissen. De kamers zijn netjes en het ontbijt is inbegrepen. tevens kna je in Deltebre zelf in de avond ook prima terecht voor een goede maaltijd in een van de lokale restaurants.  Iets verder richting de vislocatie ligt het Delta hotel wat ook met drie sterren prima en verzorgd is en ook het ontbijt inbegrepen is. 

 

Ter plaatse dient nog de toeristenbelasting cash te worden voldaan. Dat is een klein bedrag van rond de 10 euro per persoon voor een week. 

Er zijn 3 verschillende boten beschikbaar op deze locatie.

 

R 190 ROBALO

Robalo R190 CC. Open boot Amerikaanse internationale prestige. 6,3 meter lang en 2,4 meter breed met een brandstoftank van 237 liter, 14 hengelhouders, levend aas bun, vfishfinder, nieuwe motor Mercury F 150 pk EFI PRO 4t motor met indrukwekkende snelheid en een laag stroomverbruik. Goedgekeurd voor maximaal 8 zitplaatsen. Lowrance multifunctioneel GPS uitgerust met GEN. Marifoon met DSC, verzekeringen, en alle benodigde licenties inclusief een collectieve visvergunning.

 

QUICKSILVER 505 ACTIV

De boot is 5.05 meter lang en 2.12 meter breed. Er is een 50 pk Mercury. 4-takt gemonteerd met een laag verbruik en uitstekende prestaties. Sonda-Plotter, matten, 10 hengelhouders op boeg, achtersteven en console. Vanzelfsprekend zijn alle veiligheidsuitrustingen, verzekeringen, licenties en visvergunningen aanwezig.

 

Whaly 435 R

Whaly 434 R 4.35 m. lengte X 1, 73 m. met Mercury 15 PK 4takt motor met elektronische ontsteking en stuurwiel,  leuningen en fishfinder. Het zijn onzinkbare boten en goedgekeurd voor 6 personen. Wij adviseren om met maximaal 2 personen hiermee te gaan vissen. Er is geen vaarvergunning nodig om met deze boten te mogen varen. Alle verzekeringen en alle veiligheidsvoorzieningen zijn inbegrepen.

 

Wanneer je een visdag met gids boekt, zijn alle hengelsportmaterialen inbegrepen in de prijs. Afhankelijk van de visserij zijn er meerdere opties beschikbaar, maar in ieder geval is het uitstekend materiaal: Shimano Tiagra van 16 tm 80 lbs maar ook Daiwa Saltiga, Dogfight en Temple Reef zijn bekende en goede leveranciers. Wanneer je zonder gids gaat vissen, dien je je eigen materiaal mee te nemen. Door de afwisselende visserij is het raadzaam om je niet te beperken.

 

Het seizoen loopt eigenlijk het hele jaar door. De temperaturen in de zomer zijn natuurlijk hoger en komen soms tot boven de 35º C. In de winter is het verstandig om een windjack mee te nemen, want dan kan het met 20° C aanmerkelijk kouder aanvoelen. Het is in ieder geval altijd beter dan in Nederland! Het is een perfecte bestemming om bijvoorbeeld in de zomer met de familie door te brengen en een aantal dagen te gaan vissen. Veel gasten kiezen er echter ook voor om een lang weekeinde even te knallen in de Ebrodelta in het voor- of najaar. Je kunt hier het hele jaar door goed terecht om te vissen en natuurlijk heeft ieder jaargetijde zijn eigenaardigheden. En voor al onze visreizen geldt dat we het pakket op maat voor je samenstellen.

 

De keuze aan vluchten is groot. Transavia, TuiFly, Ryanair, Easy jet, KLM en Vueling vliegen vanaf verschillende Nederlandse en Belgische luchthavens naar Barcelona en Reus. Vanaf de luchthaven verzorgen we een huurauto en binnen twee uur rijden sta je in de Ebro Delta. Het wordt zelfs nog voordeliger als je er zelf heen rijdt. Vanuit Utrecht is het ongeveer 1700 kilometer en 16 uur rijden. Een mooi en verzorgd vierpersoonsappartement of hotel biedt vervolgens de gehele week onderdak in Riumar. 

 

Een prijsvoorbeeld voor 4 personen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Barcelona
 • Huurauto voor de gehele week (categorie medium), kilometer vrij
 • 1 dag tonijnvissen met gids 
 • 1 dag leer- en bluefish met gids 
 • 1 dag meerval met gids 
 • 3 dagen zelf vissen met vaarbewijs
 • ruim vierpersoonsappartement met 2 slaapkamers
 • airco, bedlinnen en handdoeken inbegrepen 
 • eindschoonmaak, water en elektriciteit inbegrepen
 • op basis van eigen verzorging

 

Met 4 personen is deze visreis met vliegtuig en huurauto is de richtprijs vanaf € 1.395,- per persoon buiten het hoogseizoen. Daarbij heb je dan tijdens de visserij met gids je eigen boot waar geen andere vissers bij komen en je zelf bepaalt waar op gevist wordt. Dat is een groot verschil ten opzichte van andere aanbieders. Ga je met eigen vervoer kan je vanaf € 1250,- per persoon terecht. De exacte prijs is afhaneklijk van de uiteindelijke periode , de periode tot vertrek en het aantal personen.

 

Huurprijzen voor de boten:                                                              

                                  vaarvergunning     per dag

 • Whaly console 435           nee                 € 150

Deze prijzen van de huurboten zijn inclusief BTW voor een hele dag van 8 uur en exclusief de kosten voor de brandstof.

 

De prijs voor de gidsboot inclusief materiaal, aas, gids, brandstof etc is als volgt

 

 • personen      8 uur
 •      1               700
 •      2               800
 •      3               875
 •      4               925
 •      5               975
 •      6               995

Voor het vissen op tonijn geldt een toeslag van € 75,- per dag ivm sardines / aas bij het chummen of extra brandstof bij het navaren en zoeken van groepen jagende tonijnen.

 

Wil je de uitgebreide brochure lezen? Klik dan  hier 

Bekijk de ligging op de kaart