Colombia Jungle Groep mrt 2022

Colombia Jungle Groep mrt 2022

 

MONSTER PEACOCKS IN DE COLOMBIAANSE JUNGLE

 

We organiseren een absolute topreis naar het mekka om te vissen in de Amazone! Vanuit het Awia Camp aan de Orinoco rivier maak je de beste visserij van de Amazone mee. Dit is een waanzinnige en hoogwaardige expeditie die perfect georganiseerd is en je een ultieme visreis opleveren die je voor de rest van je leven niet gaat vergeten en is inclusief 7 dagen vissen!  Wees er snel bij! Eerst komt eerst maalt!

 

Programma:

16 maart 2021 vlucht Amsterdam naar Bogota

17 maart transfer van Bogota naar locatie

18 tm 24 maart (7 volle dagen vissen) 

25 maart transfer van locatie naar Bogota

26 maart vlucht naar Amsterdam

 

Er zijn maximaal 9 plaatsen beschikbaar en er gaat 1 persoon van Visreis.nl mee ter begeleiding.

De kosten van deze reis bedragen 3.495,- euro pp exclusief indian fee van 250 euro en exclusief vlucht Amsterdam – Bogota. Er zijn minimaal 7 vissers nodig om deze reis door te laten gaan. Bij minder vissers kan het ook doorgaan maar dan zonder begeleiding.

 

 

Lees hier de avonturen van John Smit op deze locatie: Deel 1, deel 2 en deel 3. 

 

Awia Camp

 

Het verblijf in deze locatie midden in de jungle is alleen al een waanzinnige belevenis. Hier staan schitterende rieten woningen waar je met 2 personen op aparte eenpersoonsbedden verblijft. je verbvlijft hier twee dagen om gericht op Payara te vissen. vervolgens ga ja na de eerste twee dagen de rivier omhoog en verblijf je in een comfortabel tentenkamp genaamd Tupparo. Hier heb je per persoon een ruime tent op de bedding van de rivier. De flora en fauna is bijzonder indrukwekkend want je bevindt je onder andere tussen jaguars, tapirs, anaconda’s reuzen otters, kaaimannen, papegaaien, rivierdolfijnen en ga zo nog maar even door. Je waant je hier letterlijk in de grootste dierentuin op aarde. Alleen zijn dit allemaal echte wilde dieren.

 

Bekijk hier de presentatie van deze locatie tijdens het online Raven Fishing Event in november 2020

 

 

Deze visserij is zeer divers en de soorten die hier gevangen worden zijn:  matrinxa, payara, speckled en normale peacock, sardinata, black pacu en shovelnose catfish. De grootste peacocks zijn rond de 20 pond en je haakt er gemiddeld tussen 10 en 20 per dag met een gemiddeld gewicht tussen 12 en 20 pond. Het is al fantastisch om 1 soort met dit formaat op een vislocatie te hebben maar dan meteen zo veel maakt duidelijk waarom dit een absolute toplocatie met dito visserij is. 


Dag 1: Dag 1: aankomst in Bogota waar je wordt opgehaald van de luchthaven en naar het Marriot Courtyard Hotel wordt gebracht waar je nog een keer kan genieten van een goede nachtrust, wifi en de stad zelf en verblijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.


Dag 2: De chauffeur komt ons vroeg ophalen en we vliegen van Bogota naar Puerto Carreno en daarna een autorit met 4 wheel drive auto's over ongebaande paden naar de riviermonding van de Tomo rivier. Deze reis gaat door de prachtige natuur van Colombia is een belevenis op zich met bergdorpjes, bossen, valleien etc.  Je komt hier eind van de middag / begin van de avond aan en dan heb je de tijd om je tent in te richten en je klaar te maken voor de eerste visdag.


Vervolgens vis je 2 volle dagen op Payara in de drie verschillende waterval systemen in de nabijheid van het kamp als ook de moninding van de Tomo rivier. Iedere ochtend wordt er om 6 uur het ontbijt geserveerd waarna je met de nieuwe Tracker boats met 30 pk motoren de hele dag op pad gaat met 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn ruim met 5 meter lengte en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen.

De derde dag reis je als vissend per boot door naar het Tuparro tentenkamp. Vanaf deze locatie worden dagelijks verschillende visstekken aangedaan om te vissen op onder meer de peacock baarzen. Tijdens je verblijf kan je ook met de lokale gidsen mee om fruit en zaden in de jungle te verzamelen voor de verschillende maaltijden. Zo maak je de jungle in zijn volledige intensiteit mee.


De laatste visdag: Uitgaande van 7 volle dagen vissen is dit dag 9 en wordt ook nu het ontbijt om 6 uur geserveerd waarna de reis terug begint naar het Awia kamp. Je kan ervoor kiezen om een halve dag peacock en een halve dag papayra te vissen of om langzaam de rievier naar ebenden af te vissen en op peacock te blijven vissen.

Dag 10: deze reis reis je van het kamp per auto weer terug naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bogota en weer verder naar het Marriot Courtyard hotel waar je nog 1 nacht verblijft alvorens op dag 11 weer huiswaarts te vliegen en je indrukwekkende visreis af te sluiten.

 

 

Het Awia viskamp is comfortabel ingericht met rieten woningen waar je met 2 personenen in verblijft. Er staan twee eenpersoonsbedden en een ventilator. Tevens zijn reguliere toiletten. Dit kmap is van alle comfort voorzien waarbij zelfs internet ook nog aanwezig is. Het is een schitterend aangelegd kamp met veel voorzieningen. Direct voor de deur bevindt zich al een waterval systeem waar je dan ook driect kna gaan vissen. 

 

In het Tuparro kamp verblijf je nog dieper in de jungle in een prima viskamp. Het is opgezet met zowel de natuur als comfort in gedachten. Het zijn moderne tenten op de bedding van de rivier. iedfere visser heeft daar zijn eigen tent. Wassen doen we in de rivier. De locatie ligt in een afgelegen gebied waar geen andere viskampen zijn. Iedere avond is er stroom geregeld tussen 00.00 en 01.00 uur om camera’s en andere materialen op te laden. Er zijn tevens douches , goede maaltijden en een plek om gezamenlijk te verblijven na een enerverende dag vissen!

 

Op beide locaties zijn alle maaltijden en dranke (bier water, frisdrank, koffie en thee) inbegrepen.

 

Je vist vanuit aluminium Tracker platbodem boten met 30 pk motoren met 2 vissers en 1 Spaans sprekende gids per boot. De boten zijn met 5 meter lengte zeer comfortabel en bieden meer dan genoeg ruimte om relaxed te vissen. Ze zijn snel en wendbaar en brengen je snel opde plek van bestemming.

 

Qua materiaal is het devies niet te licht van een 20 lbs peacock is serieus geweld. Gebruik 20 kilo dyneema lijnen op een stevige baitcaster reel en dito stugge en niet te lange jerkbaithengel van 50 tot 100 gram. Fluo carbon onderlijn van zeker 60 lbs en het geheel is compleet. Topwater pluggen, poppers, spinners, jerkbaits en streamers die tegen een stootje kunnen zijn het aangewezen kunstaas.   

 

De exacte reis en materioalen bespreken tijdens een eerste algemene en cenbtrale bijeenkomst in Nederland vootrfagnaad aan de reis. Zo kunnen de deelnemers elkaar persoonlijk leren kennen en alle ervaringen en kennis met elkaar delen.

 

Deze reis vindt plaats in de "droge periode" waarbij de rivieren een lager waterpeil hebben dan in het regenseizoen. Het is dan niet alleen maar droog in deze periode dus een regenjas is ook op zijn plek. Schoenen om te waden, zonnebril, long sleeve shirts, viscap, Deet en het avontuur kan beginnen.

 

Je vliegt van Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota en de kosten van deze vlucht ligt rond de 800 a 1100 euro per persoon. Qua bagage moet je rekening houden met het feit dat op de binnenlandse vlucht maximaal 15 kilo is toegestaan. Iedere kilo extra kost 2 USD enkele reis en is met credit card bij de incheckbalie te voldoen.

 

De prijs voor deze groepsreis is 3495 euro pp + 250 euro Indian fee op basis van 7 visdagen. Inbegrepen in deze prijs zijn:

 • airport transfer Bogota
 • hotel Bogota o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt eerste en laatste dag
 • binnenlandse retourvlucht vanaf Bogota
 • verblijf beschreven visdagen in accommodatie o.b.v. volpension
 • visvergunning
 • indian fee / nationale park bijdrage

 

Bijkomende kosten

 • Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Bogota (rond de 1100,- euro pp)
 • Optioneel : huurmateriaal 100 euro voor een week voor een spin setup
 • Persoonlijke uitgaven Bogota, drankjes en maaltijden
 • Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
 • Fooi voor de crew 
 • Bijdrage van € 15,- voor het reisgarantiefonds GGTO

Bekijk de ligging op de kaart