Mexico, Puerto Aventuras, speedjiggen

GROEPSREIS SPEEDJIGGEN MEXICO PUERTO AVENTURAS

 

Van 29 oktober tm 6 november 2018
Min 8 en max 12 vissers + Nederlandstalige begeleiding

Inschrijven is mogelijk tot medio april 2018 maar vol = vol.

 

 

 

 

De reis bestaat uit:

– Centrale eerste bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in augustus 2018
– Nederlandstalige begeleiding van Visreis.nl en Wout Van Leeuwen ter plaatse
– Ruime 4 en 6 persoons woningen met tweepersoonskamers met eenpersoonsbedden
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Boten ruim 7 m, 100 PK (+) motor, max 3 vissers, 1 kapitein en 1 begeleiding per boot
– Afsluitend gezamenlijk diner en prijsuitreiking
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer

 

De prijs voor deze reis is € 1.395,- per persoon

Individuele inschrijving is ook mogelijk! Indeling blijft op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Andere indelingen tegen meerprijs mogelijk.

 

KLIK HIER VOOR DE UITGEBREIDE BROCHURE EN HET INSCHRIJFFORMULIER

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We verblijven in de Aventuras Club. Hier hebben we verschillende 4 en 6 persoons luxe appartementen gehuurd. De appartementen beschikken over tweepersoonskamers met elk 2 eenpersoonsbedden. De appartementen zijn ruim en comfortabel en ook bedlinnen, handdoeken, water, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen. Bij het complex is ook een zwembad beschikbaar om na een dag vissen heerlijk te kunnen relaxen. Verder bevinden zich in de nabije omgeving van het complex vele gezellige en goed betaalbare barretjes waar je perfect kan eten of kan nagenieten van de dag met een lekker koud Corona’tje of 2.

 

Voor het vissen maken we gebruik van panga’s van ruim 7 meter lange open boten voorzien van voldoende PK’s (100 +) om comfortabel en snel op de gewenste visstekken te komen. De boten zijn voorzien van alle benodigde veiligheidsapparatuur en vergunningen. Roberto Navarro is een van de lokale kapiteins en is bekend om zijn goede vangsten en kennis van het lokale water. Hij neemt ons mee naar de beste stekken op jacht naar de grote amberjacks, groupers, barracuda’s en de mooiste herinneringen. Deze stekken liggen op korte afstand tot 30 minuten varen. Hier is de drop off waar de vissen zich ophouden en waar het water naar grote diepte reikt. Precies op deze rand komen de verschillende zeestromen bij elkaar en is veel voedsel en zijn dus ook de vissen te vinden.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De visdag begint ’s ochtends vroeg en we vertrekken om 6 of 7 uur. De visboten bevinden zich op korte loopafstand van de appartementen. Vervolgens zijn we 6 uur op pad om te vissen en keren we rond 12 a 13 uur weer terug aan wal. In verband met de warmte is dit de beste invulling en heb je de namiddag vrij om zelf in te vullen met een bezoek aan een terras, strand of een middagdutje om bij te komen van 6 uur hard werken.

 

 

Om ter plaatse goed beslagen ten ijs te komen adviseren we de volgende materialen mee te nemen.Een korte flexibele jighengel tussen 1.6 en 1.8 meter van 100 tot 300 gram in combinatie met een molen met een slip van 20 kilo +. De dyneema lijn moet rond de 30 kilo breekkracht zijn en voorzien zijn van een fluo carbon leader van 100 lbs + van ongeveer 1 a 1,5 meter. Goede molens hiervoor zijn Shimano Stella of Twinpower, Daiwa Saltiga en Quantum Cabo. Naast het jiggen is het ook mogelijk om op dezelfde hengel een levende aasvis aan te bieden in de onderste regionen van het water. Dit is ook een zeer effectieve manier om met name grote vissen te vangen. We vissen rond de 100 meter diepte dus zorg voor een minimale hoeveelheid van 300 meter dyneema op je spoel. Meer is daarbij altijd beter.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De speedjigs variëren in gewicht van 100 tot 300 gram en de betere kleuren zijn zilver, blauw, roze en groen. Dit zijn met name de natuurlijke kleuren dus. Zorg dat je rond de 15 jigs per persoon meeneemt. Zo af en toe komt het voor dat een haai of ander gespuis dwars door de fluo carbon heen bijt en je de jig kwijt bent. Een alternatief hiervoor is om er een kort stuk (20 cm) staaldraad voor te zetten. Het meest gebruikte gewicht is 200 gram.

 

 

We vertrekken op maandag 26 oktober van Amsterdam naar Cancun. Hiervoor vliegen we met de KLM. De KLM heeft net de meest voordelige vluchten maar wel goede verbindingen en een goed prijs / kwaliteit niveau. De kosten voor deze vluchten zijn NIET inbegrepen in de prijs en hiervoor geldt dat hoe eerder we deze boeken hoe lager de kosten zijn. We kunnen de tickets echter pas boeken wanneer we het minimum aantal van 8 deelnemers hebben bereikt. De prijs ligt tussen de 700 en 1000 euro afhankelijk van welke route we kiezen. Mochten we via de VS vliegen komen er nog 14 US dollar visum kosten bij. Dat bepalen we wanneer we voldoende inschrijvingen hebben en de meest voordelige vluchten bekend zijn. Dit is mogelijk vanaf december 2017.
Voor die vissers die geen reishengels hebben maken we gebruik van hengelkokers. Deze kosten zijn additioneel en worden gedeeld door het aantal personen dat er gebruik van maakt. Verwachte kosten zijn 25 a 45 euro pp en is afhankelijk van het aantal hengels dat je wenst mee te nemen.

 

Het pakket bestaat uit 7 nachten verblijf ter plaatse op basis van een gedeelde tweepersoonskamer met twee eenpersoonsbedden inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak, transfer van de luchthaven naar de locatie en terug, 5 dagen van elk 6 uur vissen op een gedeelde visboot met 3 vissers en 1 begeleiding, 1 (wind)dag vrij te besteden, centrale bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in augustus 2018, fotoboek van deze visreis, Nederlandstalige begeleiding en een gezamenlijk einddiner (exclusief drank) met prijzen voor de mooiste en grootste vissen! De kosten hiervan bedragen € 1.395,- per persoon exclusief vlucht. Bijkomende kosten zijn de vlucht, fooi voor de crew (ongeveer 10 a 15 dollar per dag), kosten voor ontbijt en diner.

 

 

KLIK HIER VOOR DE UITGEBREIDE BROCHURE EN HET INSCHRIJFFORMULIER

Weersverwachting
Puerto Aventuras

Weeronline.nl – Meer weer in Puerto Aventurasweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen