Sagarbo Zweden

Sagarbo Zweden

 

Sågarbo Herrgård ligt in het noordelijke deel van de regio Uppland en is een schitterende en voormalige stoeterij die in een prachtige natuur ligt en een eigen strand heeft op steenworpafstand aan de Oostzee. Tegelijkertijd ligt het dicht tegen het bos aan in een overweldigende natuur. Het ligt op nog geen 2 uur rijden van Stockholm en is een ware idylle. Bij de stoeterij heeft men 16 woningen die men verhuurd aan natuurliefhebbers en vissers. Het schiereiland Billunden is een beschermd natuurgebied en een bekende locatie ter plaatse die voor perfecte visserij vanaf de kust kan dienen. Men spreekt hier Zweeds, Engels en Duits.

 

De locatie ligt aan de Sagarbofjord aan de Botnische zee. Daarnaast ligt op nog geen 2 kilometer de monding van de Dalälven rivier waar de zalm en zeeforel een gewilde targetvis is. Dit is een van de beste locaties in Zweden voor het vissen op zalm en zeeforel. Vanaf Sagarbo is het ongeveer 15 minuten varen tot de monding van de Dalälven rivier. Verder worden er direct voor de kust en in de baai snoek en baars gevangen. De visdruk is hier laag en heeft tot gevolg dat er altijd mooie vissen gevangen worden. De locatie is geopend van april tm november en biedt een ruime diversiteit met in het voor- en najaar de zeeforellen en snoek en in de zomerperiode is de zalm zeer gewild. Voor het vissen op zee is geen vergunning noodzakelijk maar voor het vissen op de rivier wel. Het vissen kan zowel met de vlieg als ook met kunstaas. Trollen is op deze locatie niet toegestaan.

 

Lees hier, hier, hier en hier een artikel op Totalfishing over deze locatie.

 

Er zijn 8 woningen met elk 2 woonhelften van 30 m2 die ieder plaats biedt aan twee personen. Er zijn twee eenpersoonsbedden in de slaapkamer en er is een keukenstudio direct aan de woonkamer die volledig is ingericht. De woningen staan op ruime afstand van elkaar om elkaars privacy te waarborgen en zijn modern ingericht. De inrichting is luxe en biedt een hoge mate van comfort. Samen met het tuinmeubilair, de idyllische ligging en de indrukwekkende natuur is dat plaatje helemaal af.

 

Naast de woningen is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de hot tub (2000 SEK) en sauna (500 SEK pp). Er is ook een eigen trailerhelling, bootsteiger en meerdere BBq’s. Het is ook mogelijk om voor grotere groepen maaltijden te verzorgen. Om een week op de rivier in alle secties te mogen vissen is een vergunning nodig die je eenvoudig ter plaatse kunt regelen. De kosten bedragen rond de 120 euro voor een week per persoon. Je kan ook dagvergunningen kopen en combineren met het vissen vanaf de kust. Voor het vissen op zee is geen vergunning noodzakelijk.

 

 

Om een perfecte start van je visvakantie te krijgen is het mogelijk om een volledig verzorgde dag met een professionele gids te regelen. Je hoeft niets mee te nemen want alles is inbegrepen. Hengelsportmateriaal, koffie, thee, lunch en het vindt plaats vanaf een Tracker Pro Guide V16 SC, 90 pk Mercury of een Ryds 485 RSI, 50 pk Mercury 4-takt. Beide boten hebben een fish finder en GPS, electro motoren en veiligheidsapparatuur. 

 

Verder is het ook mogelijk om een lokale visboot te huren om er zelfstandig op pad te kunnen gaan. Het is een Linder visboot van 14,5 voet en 15 PK motor met  GPS/fishfinder waar maximaal 3 personen op terecht kunnen.

 

De kosten voor een woning voor 2 personen bedragen €1.425,- in het laagseizoen en € 1.595,- in het hoogseizoen van juni tm augustus voor de week  en is inclusief water, elektra, verwarming, bedlinnen, handdoek. De kosten van de visboot Linder van 14,5 voet en 15 PK motor met  GPS/fishfinder zijn daarbij inbegrepen. Brandstof is extra af te rekenen.

 

De afstand tot de visboot bedraagt 200 meter en de dichtstbijzijnde supermarkt vindt je in Skutskär op 5 kilometer afstand.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart