Halle Zweden

Rust, ruimte en roofvis

Halle Zweden

Rust, ruimte en roofvis
 
Op slechts drie en een half uur van Göteborg en 2 uur van Oslo liggen midden in de schitterende en ongerepte natuur van de regio Varmland de meren ‘Ränken’ en ‘Hugn‘ die met elkaar verbonden zijn en een zeer goede visserij op grote snoek bieden. Het is niet alleen de snoek maar ook snoekbaars en baars die een grote aantrekkingskracht hebben op de vissers die er al eens geweest zijn! Want als je hier eenmaal geweest bent kom je in de meeste gevallen zeker nog een keer terug. De combinatie van ongerepte natuur, topvisserij en prima authentiek verblijf maken dit een zeer memorabele locatie voor de alle gasten. En met een beetje geluk kan je hier in het voorjaar ook nog een van de grote forellen vangen die beide meren rijk zijn. Dit is de wereld van het Halle Fishing Camp.
 
Zo kan ook jouw week in Halle er uit komen te zien:
 
 
Hälle Fishing Camp biedt eersteklas visserij. Ieder jaar worden snoeken van 120 cm en meer gevangen, maar ook grote snoekbaarzen en baarzen. Maar om deze imposante vissen te conserveren en ook door andere vissers te kunnen laten vangen is de regel ingesteld dat alle snoeken groter 75 cm en snoekbaarzen groter dan 60 cm moeten worden terug gezet! Dit komt de visstand zeer ten goede en leidt tot goede resultaten en mooie vangsten. De beide meren zijn gezamenlijk zo’n 20 km2 groot en bieden meer dan voldoende ruimte en visstekken om een week of meer gericht te vissen op de lokale rovers.

Dit camp wordt beheert door de familie Bryntesson waarvan Karl de ‘hoofdman’ is. De familie ontvangt de gasten met veel passie en doet er alles aan om je verblijf goed te laten verlopen. Karl zal je ook zeker voorzien van de laatste informatie over de stekken waar de rovers zich op dat moment ophouden.
 
Op deze locatie zijn verschillende woningen die op ruime afstand van elkaar staan waardoor je volledig kunt genieten van je eigen rust en ruimte. Op slechts enkele meters van de woningen kan je vanaf augustus verschillende soorten paddenstoelen plukken. De woningen worden van zaterdag tm zaterdag verhuurd waarbij de aankomst vanaf 15 uur mogelijk is en het vertrek voor 10 uur dient plaats te vinden. Voor de liefhebbers zijn er ok 5 campeerplaatsen beschikbaar waarvan drie met elektra. 
 
Er zijn negen verschillende woningen die allemaal een volledig ingerichte keuken hebben met een koelkast, vriezer, fornuis met oven, koffiemachine en toaster. Bij alle woningen is standaard een visboot met 4 pk motor inbegrepen.
 

Woning 1
Deze woning is eenvoudig maar volledig ingericht en biedt plek voor maximaal 4 personen. Bij deze woning hoort ook een paviljoen dat direct aan het water staat. De woning staat op een groot perceel waar zich ook het gezamenlijke washuis en saunaruimte voor alle gasten bevinden. 
De woning is 50 m2, ligt op 100 meter van het water en beschikt verder over 2 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden en een kleine eigen sauna.
 
Woning 2
Een schitterend huis voor de gehele familie of gezellige groep vissers tot 6 personen. Het pand is 75 m2 en heeft drie slaapkamers. De eerste met twee eenpersoonsbedden, de tweede met een tweepersoonsbed en de derde met een stapelbed. De woonkamer beschikt over een open haard en verder is er een badkamer met douche / toilet, schitterende veranda en een eigenpaviljoen aan het water dat op 80 meter afstand ligt.
 
Woning 3
Dit is een gezellige vakantiewoning met een mooi terras en uitzicht op het meer. De woning is 50 m2 en beschikt over 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en 1 slaapkamer met een stapelbed. Er is een badkamer met douche toilet en ligt op slechts 80 meter van het water. De woonkamer beschikt over een ruime bank, houtkachel, eethoek in de ruime keuken en elektrische verwarming.
 
Woning 4
Deze woning heeft een hoog inrichtingsniveau en is geschikt voor groepen tot maximaal 7 personen. Er zijn in totaal 4 slaapkamers. Een met een Frans dubbelbed, twee met elke twee eenpersoonsbedden en twee eenpersoonsbedden in de vide.
Er staat een leren bank in de woonkamer als ook een houtkachel en TV en er is een eetruimte in de open keuken. Er is ook een ruime badkamer met douche / toilet en nog een groot terras met buitenmeubilair.
 
Woning 5
Deze woning heeft misschien wel het mooiste uitzicht van allemaal direct op het meer Ranken. Vanaf het ruime terras met tuinmeubilair is het een schitterende plek om te mogen verblijven. Er staan een compleet hek omheen zodat het ook voor kleinere kinderen ideaal is om te verblijven tijdens een zomervakantie. Er zijn twee slaapkamers waarvan een met dubbelbed en een met twee eenpersoonsbedden, badkamer met douche / toilet, grote woonkamer met TV en ruime bank en de hele woning is 75 m2.
 
Woning 6
Deze schitterende houten woning staat direct aan het water, is 70 m2 en geschikt voor 4 personen. Het beschikt over een studiokeuken, ruime woonkamer met bank, houtkachel, elektrische verwarming en TV. Er zijn twee slaapkamers waarvan een met dubbelbed en een met twee eenpersoonsbedden. Eventueel is een kleine aparte slaapwoning extra te huur om hier met 6 personen te kunnen verblijven.
 
Woning 7
Net als woning 5 ligt dit direct aan het water met de boot voor de deur en de auto naast het huis. Volledige rust en ruimte maken dit tot een van de meest geliefde woningen. Hij is geschikt voor 4 personen en is 70 m2. Het heeft een groot terras aan het water met het beste uitzicht denkbaar. Er zijn twee slaapkamers waarvan een met dubbelbed en een met twee eenpersoonsbedden. Eventueel is een kleine aparte slaapwoning extra te huur om hier met 6 personen te kunnen verblijven.
 
Woning 8
Een typisch Zweeds huis van 65 m2 met veel hout en dito karakter. Het beschikt over een grote woonkeuken en eetruimte, woonkamer met ruime bank, TV en open haard. Er is een badkamer met douche en toilet. Op de bovenverdieping zijn twee slaapkamers waarvan 1 met een Frans dubbelbed en 1 met twee eenpersoonsbedden. De afstand tot het water bedraagt 100 meter.
 
Appartement
Het appartement is in 2016 opgeleverd en relatief nieuw. Het is geschikt voor 6 personen en heeft 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Er is een gezellige woonkamer met TV en een ruime volledig ingerichte keuken met koelkast, vriezer, koffiezetter, vaatwasser en magnetron. Verder is er natuurlijk een badkamer met douche toilet. Het water ligt op 100 meter en dit is echt een topwoning waar het je aan niets gaat ontbreken.
 

 

In dit camp zijn er stabiele boten van aluminium (Linder) of kunststof (HR boot) uitgerust met moderne zuinige 4-takt motoren van Yamaha. De boten zijn, naast de motor, uitgerust met een externe brandstoftank, hengelhouders, roeiriemen, anker en reddingsvesten. Het is ook mogelijk om een fishfinder en elektromotor te huren. De elektromotor is een aangename, handige en milieuvriendelijk aanvulling op de benzinemotor. De elektromotor is goed voor korte afstanden en tijdens het verticalen. Om het terugzetten van de vis te vereenvoudigen is elke boot ook voorzien van een onthaakmat.

 
                 # vissers      2       3       4       5        6
 
woning 1                    595    425   345
woning 2 en 5            735    545   445   395   330
woning 3                    655    515   415
woning 4, 6 en 7        765    575   465   415   375
woning 8                    695    515   415
appartement              765    575   465    415   375
 
Prijzen in euro’s per persoon. De woningen worden per week van zaterdag tot zaterdag verhuurd. Deze prijzen zijn inclusief eindschoonmaak, water, afvalafvoer, bedlinnen, handdoek en 1 visboot met 6 pk motor. Elektriciteit is ter plaatse apart af te rekenen.
 
Extra visboten:
  • 6 PK € 295,-
  • 8 PK € 355,-
  • 9.8 PK € 375,-
  • 15 PK € 395,
  • 20 PK € 425,-
  • Fishfinder € 90,- week
  • Elektromotor € 110,- week inclusief accu
  • Vergunning € 79,- week inclusief trollen
 
Een supermarkt is op slechts 7 kilometer afstand al te vinden in Amotfors met een prima assortiment waar je niets te kort gaat komen. Al met al is dit een onontdekte parel in het midden van de Varmlandse bossen waar je veel plezier gaat beleven van de visserij en de overweldigende natuur. Naast het reguliere seizoen kan je hier ook prima terecht in hartje winter voor de liefhebbers van ijsvissen. En wat is er nu beter dan na het vissen de open haard op te stoken en met een biertje naar buiten kijkend te genieten van de oorverdovende stilte en schoonheid.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart