Ryda Gard Zweden

Klassiek roofvissen in Zweden

Ryda Gard Zweden

Klassiek roofvissen in Zweden

 

Op deze locatie heb je de keuze uit 5 historische maar mooi gerenoveerde woningen die een hoge standaard en comfort bieden en stijlvol zijn ingericht. Ryda ligt in “Kindabygden” (Kinda) in de zuidelijke provincie van Östergötland en hoort bij de gemeente Rimforsa. De natuur is hier overweldigend en biedt absolute rust en schoonheid met hoge bergen en mooie dalen. Het is dan ook niet raar dat er in deze regio veel natuurgebieden zijn die een beschermende status genieten.


Het grote meer Åsunden heeft een oppervlakte van bijna 6000 hectare en een maximale diepte van 64 meter. Door de aanwezigheid van interessante onderwaterstructuren is het optimaal voor de visserij. Perfecte visserij op baars, snoekbaars en snoek maar ook paling, brasem, voorn en een eigen populatie zalmforel zwemt hier rond. Het meer kent vele eilanden en baaien waar de snoeken zich graag ophouden in het niet al te diepe water. Tegelijkertijd is een waterkaart hier geen overbodige luxe die dan ook standaard bij de boot is inbegrepen. Åsunden is een perfect meer om te vissen. Het hoofddoel is de snoek maar ook snoekbaars wordt hier regelmatig gevangen. Je mag hier met max 2 hengels per persoon vissen als je in het bezit bent van de ‘all inclusive Åsunden Fishing Permit’. 

 

 

De diepere delen in het midden en oosten van het meer zijn perfect voor het trollen. Met name in de warmere zomermaanden zijn dieptes van 4 tm 8 meter ideaal. In het najaar wordt er zelfs nog iets dieper gevist. Op de ondiepere delen wordt er veelal werpend gevist met jerks, pluggen of ook met de vlieg. Vanaf januari kan je hier ook ijsvissen. Je mag enkel vis meenemen (2 maximaal en vanaf 55 tot 80 cm) “die dezelfde dag wordt gegeten”. Daarmee is het visbestand goed onder controle en voor ons als vissers perfect om te vissen. er worden dan ook mooie aantalen vis gevangen en het bestand is al jaren op een zeer goed niveau.

 

“Sörgården” en “Mellangården” zijn ruim opgezette woningen met twee verdiepingen welke in de beginjaren werden gebruikt als familiewoningen. Momenteel bieden ze met respectievelijk 6 en 7 bedden voldoende ruimte voor kleine maar ook grotere groepen. Beide woningen zijn 140 m2 en hebben centrale verwarming maar tegelijkertijd is er ook een open haard in de woonkamer. Ze beschikken tevens over een eigen terras met tuinmeubilair.

 

Storstugan is een relatief nieuw huis en is geschikt voor 6 personen. Het is comfortabel en compleet ingericht en heeft 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Het beschikt over een compleet ingerichte keuken met vaatwasser, kookeiland, koelkast met vriezer etc, centrale verwarming maar tegelijkertijd is er ook een open haard in de woonkamer. Daarnaast is er een eigen terras met tuinmeubilair en een BBQ.


“Loftstugan” en “Gäststugan” zijn oude logwoningen welke vroeger gebruikt werden als opslagruimte en stalling. Loftstugan heeft een mezzanine met 4 bedden en Gäststugan heeft twee kleine slaapkamers met elk een eenpersoonsbed. Ze zijn respectievelijk 45 en 50 m2.


“Lillstugan” werd oorspronkelijk gebruikt als knechten verblijf en werd in 2009 gerenoveerd en bevat nu twee slaapkamers met elk een stapelbed een gecombineerde woonkamer / keuken. Op de begane grond is tevens nog een badkamer met douche toilet en een eigen sauna.


Alle woningen hebben een eigen en volledig ingerichte keuken en zijn geschikt voor eigen verzorging. Maar op wens kan er ook ontbijt, lunch en diner in het eigen restaurant gebruikt worden. Verder zijn alle woningen voorzien van internet. En mocht je nu een keer een avond niet willen koken kan je terecht in het eigen restaurant voor een heerlijke maaltijd met lokale producten. Voorbespreken in het voor- en naseizoen is aan te bevelen. Boodschappen kunnen gedaan worden in het nabij gelegen Rimforsa.

 

Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een kano te huren of om na het vissen heerlijk nog even de sauna in te duiken. De sauna bevindt zich op de begane grond van Lillstugan en is geschikt voor 6 tot 8 personen met direct ernaast douche en toilet faciliteit. het gebruik van de sauna is kosteloos.

 

 

Ryda beschikt over 12 aluminium visboten. Deze Linder 400 Sportman zijn uitgerust met 4 takt 9,9 pk motoren als ook hengelhouders. De boten zijn standaard voorzien van een waterkaart, anker en zwemvesten evenals alle benzine voor de gehele week!  Er zijn twee trollinghouders en 4 staande houders op de boot. Een dieptemeter kan additioneel worden gehuurd voor een bedrag van € 70,- per week.

De boten zijn het beste te bevissen met 2 personen maar mag ook met 3. Men beschikt hier ook over een kleine maar gespecialiseerde hengelsportwinkel waart je eventuele zaken nog kunt aankopen. Je kunt ook de lokale gids inhuren met een minimum van 4 uur om je direct wegwijs te maken met de beste stekken en aassoorten van dat moment.

 

 

                                            pp extra

Mellangarden **      1495      150

Sorgarden **           1495      150

Storstugan **           1545      150

Loftstugan*              1095       140

Gaststugan*             1245      150

Lillstugan*                1095      140

Visboot                      595 

Fishfinder                    70

Visvergunning           100 

 

   

** prijs in euro per week per woning met 4 personen

* prijs in euro per week per woning met 2 personen

woningen zijn inclusief water, elektra, bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak

Visboot is inclusief alle BENZINE, fishfinder, anker, hengelhouders, zwemvesten, waterkaart

 

– Dagkaart voor het ijsvissen € 10,- pp

– De visgids is minimaal voor 4 uur te boeken en kost 200 euro per boot en 50 euro per uur extra. Er kunnen maximaal 6 personen mee.

– Voor het trollen met de boot met meer dan 2 hengels is een vergunning reeds inbegrepen bij de huur van de boot.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart