Verenigde Arabische Emiraten

 

 

FUJAIRAH AAN DE GOLF VAN OMAN !

 

Deze locatie bevindt zich op slechts 6,5 uur vliegen. Met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Dubai ben je er zo! Na aankomst pak je de taxi en ben je in iets meer dan een uur in het 130 kilometer verderop gelegen Fujairah. Deze havenstad ligt direct aan de golf van Oman biedt de perfecte uitvalsbasis voor live bait & trollen op een hele reeks aan vissoorten. Zeilvis, marlijn, dorado, tonijn, amberjack, barracuda, snappers, rainbow runner, etc. Het is hier oprecht een walhalla om te vissen en dat het gehele jaar door. Je hebt een ruime keuze om te verblijven in goed betaalbare maar toch schitterende hotels in Fujairah en geniet van het doorlopend goede weer. De temperaturen variëren hier van 24 tot 40 graden gemiddeld. Ideaal om even een week te knallen in het winterzonnetje of een lang weekend met de ‘vismaten’.

 

 

Vissen

De visserij richt zich hier met name op de het trollen en live bait vissen bij de drop offs, riffen en andere onderwater structuren. Daarnaast wordt er gericht werpend gevist op dorado, barracuda etc. Dit is het echte werk voor de serieuze visserij die je hengel tot in het onderste deel laat buigen en jou en je materiaal tot het uiterste gaat testen. Ben jij er klaar voor?

 

album01_118 album01_138

 

Tonijn, wahoo, barracuda, amberjack, zeilvis, marlijn, tonijn, dorado, groupers…… Allemaal vissen die van 20 tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Er wordT hier met grote regelmaat  zeilvis gevangen dus genoeg afwisseling zullen we maar zeggen. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk. ! Dan mag je weer aan de bak. Je kunt het hier zoveel afwisselen als je wilt met licht materiaal op dorado, jiggen op tonijn en amberjacks of trollen op zeilvis!

 

 

Materiaal

Om te vissen zijn er op deze locatie drie zeer goed ingerichte boten beschikbaar. De ‘Yellowfin’ van ruim 9 meter en de ‘yellowfin 2 en 3’ van ruim 11 meter. De boten zijn voorzien van respectievelijk twee maal 175 PK en twee maal 225 pk Suzuki 4 takt motoren samen met de benodigde veiligheidsvoorzieningen als ook marifoon, fishfinder en GPS maken dat je op ultieme vismachines bevindt. Perfecte boten met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De Yellowfin 1 is geschikt tot max 4 personen en de Yellowfin 2 en 3 elk tot 7 personen.

 

001 (1) 002 (1)

 

Er wordt gevist met Shimano Tiagra/TLD/Saragosa/Stella and Penn International reels en molens. Aan kwaliteit dus geen gebrek. Er zijn lichte, medium en zware sets beschikbaar om iedere visser en vissoort te vreden te kunnen stellen. Daarbij is er ook keuze tussen mono en gevlochten lijnen van 30 tot 80 lbs. De rest is aan jou, maar dan wel stand up!

 

Mocht je willen popperen & jiggen is het raadzaam om je eigen materiaal mee te nemen. Deze materialen zijn niet standaard voorhanden maar de visserij wil men graag voor je verzorgen!

 

 

Weer en Seizoen

Het seizoen om te vissen loopt hier letterlijk het hele jaar door. Van april tot en met oktober is het longtail en geelvintonijn seizoen. Gedurende de rest van het jaar zijn dorado’s, amberjack, rainbow runner, zeilvis en barracuda doorlopend en in goede aantallen aanwezig. Met een gemiddelde temperatuur in onze winter van rond de 24° C en in onze zomer rond de 40° C is het hier goed toeven. Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reis en Prijs

Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Arkefly en Transavia zijn er directe vluchten vanaf 400 euro pp. Na aankomst in Dubai pak je simpelweg een van de reikvoorhanden en voordelige taxi’s om naar je hotel in Fujairah te komen. Deze visreis is ook ideaal om als midweek of lang weekeinde te plannen. Maar het kan natuurlijk ook gewoon een week of nog langer. En een paar extra dagen om van Dubai te genieten zijn ook zo geregeld en daarmee is dit ook een ideale locatie om  met partners of kinderen naar toe te gaan.

 

 

album01_146 album01_141

 

Afhankelijk van de hotelkeuze is het ontbijt inbegrepen. Op verzoek kunnen we ook de lunch en diner laten verzorgen. Aan boord zijn alle soft drinks en water inbegrepen. De vanafprijs per persoon voor vlucht, 7 overnachtingen in een hotel  op basis van twee personen per kamer en 5 dagen vissen bedraagt op basis van 4 deelnemers 1.795,- euro per persoon. Deze prijs is afhankelijk van beschikbaarheid, bootkeuze en periode van boeking tot aan de daadwerkelijke reis. Wil je de uitgebreide digitale brochure van 10 pagina’s lezen? Klik dan hier.

 

Weersverwachting
Fujayrah

Weeronline.nl – Meer weer in Fujayrahweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen