Madagascar Live aboard

Nomadisch vissen

Madagascar Live aboard

Nomadisch vissen
 
Madagaskar Nomadische stijl!
 
Ga op dit epische visavontuur om steeds weer nieuwe visstekken te verkennen en overbeviste gebieden te ontvluchten. Kom op bijna maagdelijke gebieden waar vis in overvloed aanwezig is en waar ook grote exemplaren regelmatig gevangen worden. Dit is wat je zoekt in een visreis!
 
Hier ben je op de juiste plaats. Dit is een unieke visreis waarbij moderne visboten en comfortabele catamarans worden gecombineerd. Met dit concept heb je toegang tot de goede en beschermde visgebieden, nieuwe stekken en dat zonder tijd te verliezen met het varen naar de locaties.
 
Onze partner is DE specialist in nomadische extreme visexpedities in Madagaskar en je zult de eenvoudige en authentieke waarden, het leven in de ongerepte natuur en het warme welkom van de hartelijke mensen waarderen. Madagaskar is een ware parel in de Indische Oceaan.
 
 
Onze partner biedt verschillende originele vistrips aan in een bijzonder visgebied, een van de beroemdste ter wereld, op maat gemaakt voor liefhebbers van (onder andere...) popperen en jiggen: het fantastische noordwesten van Madagaskar, met vertrek vanuit Nosy Bé!
 
Er zijn twee verschillende programma's:
 • de noordwestpunt van Madagaskar, op de grote westelijke oevers voor de kust van Nosy Bé ( Leven Bank)
 • het zuiden tussen Radama en Majunga
De visserij op de noordwestpunt van Madagaskar vindt plaats ten noorden van Nosy Bé. Van de beroemde Cape Saint Sébastien tot de legendarische Cape d'Ambre en tot Courrier Bay en de altijd interessante Intermediate Bank.
 
Het programma om het zuiden van Madagaskar te verkennen speelt zich af tussen de Radama-archipel naar de poorten van Majunga en via Narinda Bay. Hier vinden we de grote offshore banken ten westen van Nosy Bé met de immense Leven bank en zijn buitenste rand waar een nineuwe wereld van diepzeevissen en pelagisch vissen gaat ervaren.
 
In beide programma's krijg je de kans om de mythische ignobilis trevally of "GT", hondentandtonijn, amberjack, barracuda, kingfish, tandbaarzen (waaronder zeer grote exemplaren) en snappers te vangen.
 
En natuurlijk ook de pelagische soorten als geelvintonijn, mahi mahi, zeilvis, wahoo en zelfs zwarte marlijn die je op deze vistrips kunt tegenkomen.
 
Dus waar wacht je nog op? Vervul je droom, ga met ons mee naar Madagaskar en vink je bucketlist af.
 
 
Er zijn verschillende catamarans beschikbaar voor deze nomadische visexpedities, afhankelijk van het aantal vissers en de specifieke behoeften van de groep.
 
In de catamarans kan je comfortabel slapen in privéhutten (1 visser = 1 hut), met een- of tweepersoonsbed afhankelijk van de indeling, badkamers met geïntegreerd toilet en douche
ontspanningsruimtes, in de woonkamer met sofa's of op het dek (zonnedek) om van de buitenlucht te genieten, te relaxen in de zon, 's nachts de indrukwekkende sterren van Madagaskar te observeren of je visspullen klaar te maken en een eetruimte waar het aperitief en maaltijden aan boord van de catamarans nuttigt.
 
Alle hutten zijn geventileerd met patrijspoorten of extra ventilatoren en het is ook mogelijk een "luxe" en extra ruime catamaran te huren, uitgerust met airconditioners in de hutten. Aan boord heb je natuurlijk toegang tot elektriciteit en vers water voor je sanitaire behoeften. Afhankelijk van de catamaran kun je ook genieten van een televisie voor het bekijken van je video- of fotobestanden, en een geluidsinstallatie voor wat achtergrondmuziek.
 
De boten zijn voorzien van een koelkast en vriezer die elke dag zorgen voor koude dranken en het bewaren van voedsel. De kok heeft ook een gasfornuis en magnetron tot zijn beschikking om heerlijke gerechten voor je te bereiden.
 
De ontbijten, aperitieven en diners worden op de catamaran geserveerd, terwijl de lunches op de visboten worden geserveerd in de vorm van complete lunchpakketten aan boord. Wat drankjes betreft: bronwater in flessen is gratis en inbegrepen in het volpension van deze formules. Alle andere dranken zoals frisdranken, bieren, wijnen, sterke dranken, espressokoffie enz. zijn tegen extra kosten en moeten aan het eind van je verblijf ter plaatse worden betaald.
 
De boten hebben een dubbele romp waardoor ze bijzonder stabiel en veilig zijn en zelfs bij matige wind voor aangename overnachtingen zorgen. Aan het eind van de dag worden beschutte ankerplaatsen gekozen zoals beschutte baaien, achter eilanden of soms in een gecontroleerde drift zoals het geval is in de westelijke zone en voor de kust op de immense Leven bank. De boten zijn uitgerust met zowel zeilen als motoren, VHF-radio, GPS-sounder-kaartlezer, EHBO-kit, reddingsvesten en een nautische bijlage.
 
Dankzij een satelliettelefoon kan de bemanning altijd contact opnemen als dat nodig is. Het personeel van de catamaran bestaat uit de kapitein, chef-kok en assistent. Zij staan tot je beschikking om je optimale service te bieden in een relaxte en vriendelijke sfeer.
 
Niet-vissende gasten kunnen op de catamaran blijven en genieten van de route en zo de prachtige wilde landschappen van de noordwestkust van Madagaskar te ontdekken. Mogelijke activiteiten overdag (terwijl de vissers in actie zijn!): ontspannen, zwemmen, wandelen onder begeleiding van ons personeel op eilandjes om de ongerepte natuur en authentieke landschappen te ontdekken, of zelfs snorkelen (zwemvliezen, masker en snorkels worden gratis verstrekt) rond de koraalriffen. Tenzij bepaalde hutten vrij zijn, wordt de accommodatie van de begeleiders gedeeld met de vissers (hutten met tweepersoonsbedden).
 
De kwaliteit van de visboten is altijd een van de belangrijkste elementen voor het succes van je exotische visreis. Er zijn hier twee (bijna) identieke visboten. Ze worden Yin en Yang genoemd en alleen de kleur van de motoren verschilt.
 
Ze hebben een "open" V-romp met een middenconsole en zijn gemaakt van glasvezel, wat deze boten uitzonderlijk robuust maakt. Ze zijn 10,25 meter lang en 2,60 meter breed. Er zijn twee zeer duidelijke ruimtes aan de voor- en achterkant, waardoor twee gasten aan elke kant van de boot met veel ruimte kunnen popperen, jiggen of trollen. 
 
Het voordek is voorzien van een klein platform met reling waardoor je hoog kan staan staan en werpen terwijl de rest van het platform volledig vrij is, wat ook geldt voor het ruime achterdek. In totaal kunnen 4 vissers (2 voor en 2 achter) gemakkelijk popperen en tot max 5 vissers jiggen.
 
De gangboorden zijn perfect qua hoogte en zorgen ervoor dat je comfortabel kan vissen zonder dat je knieën stoten of gehinderd worden bij het vissen of de drill rondom de hele boot.
     
De boten worden elk aangedreven door twee Suzuki 250APX motoren met een kruissnelheid van 28 knopen en een topsnelheid van 45 knopen. Er gaat dus geen tijd verloren met varen en dat geeft je uiteindelijk meer vistijd!
 
Dankzij de combinatie van ontwerp, massa van de boot en de snelheid in combinatie met de comfortabele schuimrubberen zittingen bieden deze boten je ongeëvenaard comfort en veiligheid tijdens het varen, zelfs bij ruwe zee.      
 
De kajuit heeft binnenin een sanitaire ruimte met een toilet, wastafel en zelfs een douche, omdat de boten zijn uitgerust met verswatertanks. Daarnaast hebben de boten in totaal 32 hengelhouders: 12 verticale aan weerszijden van de middenconsole, 12 schuine hengelhouders waarvan 6 op de T-top en 8 horizontale (voor jigging hengels). De schuine hengelhouders op de T-top zijn naar voren geplaatst om niet te storen bij het werpen op het achterdek. 
 
Er zijn ook verschillende opbergruimtes beschikbaar voor je kunstaas en kleine uitrusting, evenals specifieke koelboxen die in opbergruimtes onder de vloer. In de koelboxen worden  de lunchpakketten en drankjes aan boord bewaart en ze zijn voorzien van ijs en koelplaten en zorgen ervoor dat je drankjes de hele dag koud blijven.
 
Alles bij elkaar zijn dit de perfecte vismachines die een hoge kwaliteit en veiligheid garanderen.

Er zijn verschillende manieren om naar Nosy Be in Madagaskar te reizen. We kunnen ze allemaal voor je regelen via Zuid-Afrika, Istanbul, Parijs etc. Informeer ons over de luchthaven van vertrek en wij regelen je vlucht.
 
Houd er rekening mee dat er in de periodes van oktober tot december en van maart tot mei veel vraag is naar vluchten door toeristen en dat het over het algemeen raadzaam is om zo vroeg mogelijk te boeken om er zeker van te zijn dat er plaatsen beschikbaar zijn tegen de meest gunstige tarieven.
 
Je paspoort moet aan het einde van je verblijf nog meer dan 6 maanden geldig zijn. Een toeristenvisum wordt afgegeven door de douane op de luchthaven van aankomst in Madagaskar. De kosten voor een versie van 30 dagen bedragen ongeveer € 35,- per persoon in contanten.
 
Hoewel corruptie officieel verboden is door de Malagassische wet, komt deze praktijk nog steeds veel voor. Je kunt bij aankomst door de grenspolitie of douane worden gevraagd om wat geld te overhandigen. We raden je aan niet toe te geven aan de verzoeken waaraan je onderworpen kunt worden: je bent een toerist met een geldig paspoort en hebt niets bijzonders aan te geven. Weiger ook beleefd, wees hoffelijk maar standvastig en anders kan een klein briefje in de praktijk al uitkomst bieden.
 
De noordwestelijke reis kun je het beste maken van oktober tot juni, want juli tot september is meestal moeilijk vanwege het weer.
De zuidelijke reis kan het hele jaar door worden gemaakt.
 
Er zijn twee klimaatperiodes in de regio van Nosy Be:
 
1- Het "droge" seizoen dat loopt van mei tot oktober: de temperaturen liggen tussen 25°C en 29°C, het regent zelden, de lucht is bijna altijd helder en zonnig. Tussen juni en september kan er wat wind staan.
2- Het "natte" seizoen dat loopt van november tot april: de temperaturen gaan van 28°C tot 32°C (maar vaak rond de 26°C met een wolkenlaag) met een hogere vochtigheidsgraad in de lucht vanwege de regens die zich voor het overgrote deel alleen 's nachts laten zien, in de vorm van stormachtige opkomsten aan het begin van de avond. De regens duren niet langer dan 2 of 3 uur en zelden overdag.
 
De meeste soorten vissen zijn aanwezig en actief, met name voor oppervlaktevissen ('popping').
 
 
Er zijn veel mogelijkheden in aantal visdagen, aantal vissers, type catamaran enz. Maar om je een idee te geven van een nomadische reis aan boord van een gewone catamaran met twee begeleidende vissersboten zijn de kosten voor een gewone week met 6 visdagen als volgt:
 
 • 3 personen + 1 boot: € 3695.- per persoon
 • 4 personen + 1 boot: € 2915,- per persoon
 • 8 personen + 2 boten: € 2545,- per persoon
 
INBEGREPEN :
 • Ontvangst op de luchthaven van Nosy Be [NOS] / luchthaventransfers in taxi (heen- en terugreis, behalve als er een speciaal programma is).
 • Transfer in boot tussen Nosy Be en het visgebied op de dag van aankomst (volgens programma).
 • Sportvissen in moderne en snelle boot, dubbele motoren SUZUKI 250 cv, met bemanning (schipper-gids en stuurman) en brandstof.
 • Veiligheidsuitrusting aan boord: reddingsvesten, reddingsgordel, complete verbanddoos, brandblusser, fluit, zaklamp, noodraket, VHF-radio,
 • Telefoon GSM en satelliettelefoon Isatphone 2 (Immarsat netwerk).
 • Complete lunchpakketten aan boord in het visseizoen, met colli's, bronwater en koffie (thermosfles).
 • Accommodatie in de catamaran (hutten met tweepersoonsbed en eigen douche) in volledig pension (diners en ontbijt). 
 • Handdoek en zeep zijn aanwezig.
 • Een vechtriem wordt verstrekt aan boord van de Nirvana vissersboten.
 • Snorkeluitrusting (vinnen, masker, snorkel) gratis beschikbaar op de catamaran (vraag het ons voordat je aan boord gaat).
 •  Kleine excursies voor begeleiders: begeleide wandelingen, bezoek aan eilanden, zwemmen, snorkelen, enz.
 
Afhankelijk van het vaar- en aankomstschema kan het nodig zijn om een hotel te boeken voor de eerste of laatste nacht. Deze kosten zijn nog niet inbegrepen in de genoemde tarieven.
 
Maar het beste is om contact met ons op te nemen en een vrijblijvende offerte aan te vragen zodat we je goed kunnen informeren en een offerte op maat voor je kunnen maken.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart