Argentinie, Golden Dorado okt 2025

Don Jaoquin River Lodge

Argentinie, Golden Dorado okt 2025

Don Jaoquin River Lodge
 
Dit is een van de ultieme bucketlist visreizen voor avontuurlijke vissers. Don Joaquín River Lodge ligt in Esquina, Corrientes en is gelegen aan de oevers van de Corrientes rivier. Deze rivier komt hier samen met de Paraná rivier waarmee een gezonde en voedselrijke delta wordt gevormd. Het indrukwekkende landschap dat hieruit ontstaat, met zijn enorme hoeveelheid inheemse flora en fauna, trekt het hele jaar door veel toeristen. De rivieren, delta en vegetatie maken dit tot een van de meest perfecte omgeving voor het vliegvissen of spinvissen op golden dorado ter wereld.
 
Naast dat je met je eigen groep hierheen kan gaan gedurende het geehele jaar organsieren we ook een begeleide groepsreis hierheen. Dit is zowel voor vliegvissers als voor spinvisers!
 
Van 24 tm 31 oktober 2025 gaan we met een groep van minimaal 7 en maximaal 11 vissers plus een begeleider van Visreis.nl naar deze locatie.
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale online bijeenkomst augusts 2025
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer Buenos Aires - Esquina per bus
 • Verblijf in luxe gedeelde tweepersoons slaapkamers
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Uniek hoogwaardig long sleeve visshirt van Worldsbestfingtrips
 • Alle maaltijden en open bar inbegrepen
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
Deze reis is beschikbaar vanaf € 3695,- per persoon exclusief vlucht, verzorging tijdens reisdagen en fooien. Klik HIER voor een vrijblijvende offerte. 
 
De "River Tiger" (Salminus maxillosus), zoals de golden dorado ook vaak wordt genoemd, is een van de meest gewaardeerde zoetwatersportvissen ter wereld. Deze agressieve en krachtige vis is constant op zoek naar scholen aasvis om aan te vallen en dit maakt hem interessant voor zowel spin- als vliegvissers. De agressieve aard van deze ongrijpbare vis, zijn spectaculaire springcapaciteiten, enorme kracht en uithoudingsvermogen maken hem tot de ultieme zoetwatervis. Ongeacht of je met kunstaas of de vlieg vist, als je deze vis eenmaal aan de haak geslagen hebt, zal deze de lijn als een sneltrein van reel strippen. 
 
Dit riviersysteem is extreem rijk en gevarieerd qua visstekken met diepe geulen, pools, zandbanken, lagunes, rotspunten en tientallen stroomversnellingen en overstromingen, wat dit gebied tot een waar visparadijs maakt. De Corriente en Parana rivieren bieden een ongerepte omgeving om te vissen. Er is weinig bootverkeer en de rivieren zijn rustig en schoon. Het zijn bloeiende ecosystemen met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. De Parana rivier is de op één na langste rivier in Zuid-Amerika en staat bekend om het vissen op deze epische golden dorado. De Corriente rivier begint in de Ibera Wetlands, de op een na grootste moerasgebieden op aarde en de grootste bron van ondergronds zoetwater. De lodge ligt in een heel bijzonder en uniek deel van de wereld en het vissen hier weerspiegelt dat.
 

 
Je gastheren en visgidsen zijn Ramon en Diego en ze zijn een team van twee broers. Ze hebben een passie voor vissen en zijn zeer deskundige visgidsen. Ze zijn in dit gebied opgegroeid en hebben een grondige kennis van de regio en respect voor het milieu en duurzame visserij. Ze zijn tweetalig en of je nu een beginner of een ervaren visser bent, ze delen graag hun beste technieken met je die succesvol zijn gebleken tijdens hun vele jaren vissen op de Corriente en Parana rivier.
 
De volledig uitgeruste boten zijn ontworpen voor zowel vliegvissen als spinvissen en er zijn ook veel mogelijkheden voor liefhebbers om wadend te vissen op de sterke, hardvechtende Gglden dorados van 5 tot 30 pond.
 
Vissers kunnen ook driftend vissen vanaf de boot of werpend vanaf de oever, tussen houtstructuren en rotsen en vanaf verschillende eilanden. Je kunt dorado's tot meer dan 30 pond vangen, maar ook Surubi meervallen tot meer dan 60 pond en Pacu's tot meer dan 25 pond.
 
Vissen op Pacu is een pure adrenalinekick. Er zijn veel methoden om op Pacu te vissen, met kleine streamers, vliegen die insecten imiteren die uit de bomen vallen en imitatievruchten.
 
Grote Surubi kunnen ook worden gevangen met de vlieg en op dieper water met kunstaas. Deze vissen zijn ook erg sterk en wees ieder moment voorbereid op die aanbeet en er vervolgens als een raket vandoor gaat.
 
Daarnaast zijn er ook andere soorten die je kan vangen zoals Manguruyú, Piranha, Chafalote, Armado, Raya, Palometa, Pira Pita, Dientudo, Boga, Tararias en 2 soorten Surubi meervallen genaamd pintado en surubi.
 
De Don Joaquin River Lodge is de perfecte combinatie van luxe, comfort en een ontspannen sfeer. Het centrale punt van de lodge is de buitenveranda in combinatie met een grote elegant ingerichte eet- en woonkamer met leren banken, antiek en stijlvol meubilair en kroonluchters. Met het panoramische uitzicht op de prachtige Corriente rivier en de grote open ruimtes is het een plek die levenslange herinneringen oplevert.  
 
De lodge heeft 13 suites, 2 woonkamers, 3 eetkamers, BBQ terras met houtoven en een zwembad van 14m2. Elke suite heeft een eigen badkamer, airconditioning en dagelijkse service. En natuurlijk is er gratis wi-fi om je mooiste foto's van mooie vangsten te delen met je visvrienden.
 
Wat betreft de kamers kun je kiezen uit standaardkamers met 2 queensize bedden die perfect zijn om te delen, driepersoonskamers met 3 queensize bedden en de grootste kamer met een kingsize bed. Alle kamers hebben een panoramisch uitzicht op de Corriente rivier en de delta.
 
Deze luxe lodge ligt aan de oevers van de Corriente rivier en biedt plaats aan maximaal 16 gasten in acht kamers met eigen badkamer en volledige airconditioning. Er zijn ruime eet- en woonkamers met een grote veranda die een majestueus uitzicht op de rivier biedt. Er is 24 uur per dag een open bar en we hebben toegang tot telefoon en internet.
 
Naast de prachtige accommodatie en het uitzicht serveert men hier traditionele Argentijnse maaltijden van topkwaliteit, waaronder de lokale asados (BBQ's), geweldige wijnen en heerlijke desserts. Er is ook een vliegwinkel beschikbaar die volledig is uitgerust met vliegen, hengels, reels, lijnen en kleding. En indien noodzakelijk is het ook mogelijk om materiaal te huren. 
 
Bij de lodge zijn 6 volledig uitgeruste boten beschikbaar. Ze hebben 115 tot 200 PK motoren gemonteerd waarmee je makkelijk over de lokale rivieren navigeren. Daarnaast hebben ze een elektrische fronttroller aan de voorkant om de boot op één plek vast te kunnen zetten en specifieke gebieden nauwkeuriger te kunnen bevissen. 
 
Een gids is altijd inbegrepen en je vist met maximaal twee vissers per boot. Zowel voor als achterin is er ruimte voor elke gast om gemakkelijk de vlieg of het kunstaas uit te werpen. 
 
De boten zijn tussen de 5 en 6 meter lang. Afhankelijk van waar je gaat vissen kun je aan land lunchen of terugrijden naar de lodge. 
 
Qua materiaal neem je het beste een stevige baitcasting hengel en reel mee. De afstanden die je moet werpen zijn niet erg ver, dus een hengel van 2 tot 2,3 meter lengte (12 - 25 lbs) is voldoende, maar ze vereisen een werpgewicht van ongeveer 30 tot 80 gram om grote golden dorado's aan te kunnen. Je kunt het beste vissen met een gevlochten lijn van rond de 30 a 40 lbs en een fluoro carbon leader van 50 lbs. Voor vliegvissers wordt een enkelhandige 8 hengel met drijvende lijn geadviseerd met ook een fluoro carbon leader van 50 lbs.
 
Een volledige en meer gedetailleerde lijst van benodigd materiaal is beschikbaar na de boeking.
 
Van 24 tm 31 oktober 2025 gaan we met een groep van minimaal 7 en maximaal 11 vissers plus een begeleider van Visreis.nl naar deze locatie.
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale online bijeenkomst augusts 2025
 • Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
 • Retourtransfer Buenos Aires - Esquina per bus
 • Verblijf in luxe gedeelde tweepersoons slaapkamers
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Uniek hoogwaardig long sleeve visshirt van Worldsbestfingtrips
 • Alle maaltijden en open bar inbegrepen
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
Deze reis is beschikbaar vanaf € 3695,- per persoon exclusief vlucht, verzorging tijdens reisdagen en fooien. Klik HIER voor een vrijblijvende offerte. 
 
We regelen de vlucht naar Buenos Aires regelen en vanaf daar de luxe expres bus die om 20.30 uur vertrekt. De luxe bus heeft verstelbare stoelen die erg comfortabel zijn en het mogelijk maken om in de bus te slapen. Hij komt om 04.00 uur aan in de stad Esquina. Hier word je vervolgens opgehaald en naar de lodge gebracht, die slechts op korte afstand van de stad ligt. Na het ontbijt begin je meteen met vissen op je eerste dag.
 
Het programma is inclusief accommodatie in een van de luxe gedeelde tweepersoonskamers, alle maaltijden, drankjes en hapjes vooraf, Malbec wijn, bier, Wi-Fi, begeleiding door een van de professionele (vlieg)visgidsen, visuitrusting en vergunning.
 
De kosten voor een niet vissende partner bedraagt € 200,- per nacht en is afhankelijk van beschikbaarheid. Optionele programma's voor de familie met extra kosten zijn: paardrijden, safari per 4x4, motorboottochten, gaucho cultuurervaringen, vogels kijken en massages.
 
Om je plek veilig te stellen is een aanbetaling van 50% vereist. De resterende betaling moet 90 dagen voor aanvang van de reis voldaan zijn. We adviseren onze gasten om een reisverzekering af te sluiten. Als fooien adviseren we $ 50,- pppd voor de gids en $ 25,- pppd voor het personeel van de lodge.
 
Het beste seizoen om hier te vissen is van augustus tot mei vanwege de seizoensgebonden waterstanden in de lokale rivieren.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart