Denemarken Hirtshals

 

GELE RIF


Hirtshals staat bij de meeste vissers bekend als de haven van waar je naar Noorwegen oversteekt met een van de veerboten. Maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om een heerlijke week te vissen. We hebben een perfecte combinatie samengesteld voor een spectaculaire week met verschillende soorten visserij!


Rif en wrakvissen.

Vanuit Hirtshals varen sportvisboten naar het gele rif en er wordt ook op wrakken gevist. Het gele rif is een begrip en ligt op een aantal mijlen uit de kust voor Denemarken. Hier worden altijd veel en grote vissen gevangen. Denk daarbij aan kabeljauw maar ook , koolvis, leng en sporadisch wordt er ook heek, heilbot en zeewolf gevangen. Het gele rif ligt op zo’n een a anderhalf uur varen en vanuit de omringende dieptes van de Noordzee doemt dit rif op naar 30 tot 60 meter onder de waterspiegel. Een perfecte stek met veel voedsel en dus ook vis.

De visserij vindt plaats tussen 30 en 100 meter en wordt veelal gedaan met boothengels uit de 10 tot 20 lbs categorie. Pilkers en shad variëren al naar gelang wind en stroming van 100 tot 350 gram. De visdag duurt alles bij elkaar 12 uur en je krijgt dus waar je geld. In totaal staan er in de week dat je verblijft drie van deze visdagen in de planning. Afhankelijk van het weer kan hiermee geschoven worden maar de visdagen vinden doordeweeks plaats. Mocht het niet lukken om drie dagen naar het gele rif uit te varen krijg je natuurlijk de kosten van dit deel van de visreis terug. 

 

Strand- en spinvissen

Direct voor het appartementen complex ligt een schitterend strand met verschillende mogelijkheden. Er is veel structuur en dus ook afwisseling te vinden langs het strand van Hirtshals. De visserij richt zich in het voor- en najaar op de zeeforel en in de zomerperiode meer op geep en zeebaars die hier ook regelmatig gevangen wordt. Er zijn meerdere stekken waar je deze visserij goed kunt uitvoeren door de afwisselende structuren langs de kust. Dammen, rotsen en geulen geven dit visgebied een ideale afwisseling. Naast deze actieve spinvisserij is het ook heerlijk om mooie schol, schar, tarbot, wijting, gul tot aan zeebaars vanaf het strand te vangen. En ook voor deze visserij is er een hoeveelheid aan stekken beschikbaar.  En vergeet ook niet de haven zelf waar je vanaf de pieren mooi kunt vissen. Aas kan je het beste zelf meenemen want dat is hier amper en van mindere kwaliteit te verkrijgen. Denk daarbij aan zagers, pieren en makreel of haring. Dan kan je zondagochtend direct vroeg uit de veren om de eerste vis te vangen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Indien mogelijk (en wanneer je als complete groep boekt) wordt je op de zaterdag avond wordt je welkom geheten door Leonard Muys, onze gids ter plaatse. Leonard spreekt Nederlands en woont al jaren in Denemarken. Hij kent de visserij hier als geen ander en zorgt op de zaterdag avond voor een theoretische uitleg van alle soorten visserij. Dan bespreekt hij het strandvissen, het vissen op zeeforel en zeebaars en het zeevissen. Op de zondag gaat het feest dan echt beginnen en neemt Leonard je mee naar de kust en geeft praktische uitleg over de visserij. Leonard is lid van Team Totalfishing International en zal niet schromen je de beste informatie en stekken te wijzen. Ook zal hij aan boord van de Sea Hawk op de eerste visdag ondersteuning geven. Al met al ben je in goede handen van deze ervaren visser / gids.

 

Het fileren van de vis gebeurt aan boord van de Sea Hawk en in het Feriecenter is er een grote vriezer beschikbaar waar onze gasten hun vis mogen invriezen alvorens deze aan het einde van de week weer mee naar huis te kunnen nemen.

 

Boot:

 

De Sea Hawk is een catamaran opgebouwd  uit glasfiber. Hij is in 2012 gebouwd in Engeland en beschikt over een  flybridge  en een vaarvergunning A2. Dat betekent dat deze visboot tot maar liefst 150 zeemijl uit de kust mag varen. Door de opbouw als catamaran is het een zeer comfortabele visboot die praktisch geen last heeft van de deining en perfecte vaareigenschappen kent. Het achterdek is zeer ruim en voor maximaal 12 vissers perfect. Daarnaast is er ook nog een grote binnenruimte waar zitplek is voor alle vissers. De twee 450 pk diesel motoren maken het ook nog eens een snel schip met een kruissnelheid van 20 knopen. De boot beschikt over alle benodigde veiligheidsmaterialen als reddingsvesten en -vlotten en een EHBO kit. Verder zijn er nog 2 hummingbirds 1198 sidescanners/kaartplotters, 2 Raymarine kaartplotters en een Max Sea plotter, 1 x 4 Kw Radar, marifoon en VHF AIS A-Transmitter.

 

Aan boord is er  een toilet, keuken met koelkast, koffiezetapparaat en magnetron. Op de visdagen wordt hier dan ook het ontbijt en de lunch geserveerd. Dit is inbegrepen in de prijs en het enige dat je nog hoeft te doen is aan boord stappen en je visspullen niet vergeten!

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Het verblijf:

 

Je verblijft in het Danland Feriecenter van Hirtshals. Het is een leuk en verzorgd vakantiecomplex waar er verschillende kamertypes mogelijk zijn. In het door ons samengestelde pakket gaan we uit van tweepersoonsappartementen. Dit kan op verzoek ook aangepast worden naar 4 persoonsappartementen. In het Feriecenter is ook een restaurant waar het na een dag vissen prima toeven is maar je kunt ook je eigen maaltijden bereiden in het appartement. Verder is er nog een bar, pooltafel, zwembad en zie je de zon in de zee zakken aan hete inde van een mooie dag. De lokale supermarkt in Hirtshals ligt op 5 minuten rijden en er zijn ook leuke restaurantjes in Hirtshals zelf. De kamers zijn netjes ingericht, beschikken over een zitgedeelte met bank en TV en hebben een eigen douche met WC. Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak zijn inbegrepen in de prijs.
Een andere mogelijkheid om hier te verblijven is een lokale bed & breakfast Ostergaard waar je als groep prima kunt verblijven: Hier zijn twee appartementen: het rode huis heeft 3 slaapkamers met 2 x 2 en 1 x 3 bedden en een gecombineerde woonkamer keuken met TV en wifi. Het witte huis heeft 2 x 2 bedden en is verder vergelijkbaar met het rode huis. Er is een plek om vis te fileren en in te vriezen als ook een BBQ bij iedere woning. Bedlinnen is inbegrepen.

 

Een andere optie is nog het feriecenter Haaland. Er zijn  hier verschillende appartementen tot groepen van 45 personen. Er is een zwembad, speelruimte met met pool en fitness apparatuur. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen. Dit is een mooie en verzorgde accommodatie op 4 kilometer van het strand en de haven.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze gecombineerde visreis bieden we aan in de periode van mei tm eind september. Mocht je buiten deze periode willen gaan is dat natuurlijk ook mogelijk maar is de kans om drie dagen met de Sea Hawk te gaan vissen minder groot ivm het weer. Vanzelfsprekend kunnen we het programma ook aanpassen naar individuele wensen! Dus ook voor opstappers of kleinere groepen kunnen we de visreis verzorgen. Neem hiervoor gerust contact met ons op. en stuur een mail naar info@visreis.nl.

 

Het standaard pakket samengevat:

 

 • aankomst en vertrek op zaterdag
 • 3 dagen vissen met de Sea Hawk (12 uur per dag op doordeweekse dagen)
 • ontbijt en lunch inbegrepen op de Sea Hawk
 • 3 dagen strand-, / spinvissen vanaf de stranden van Hirtshals
 • verblijf in tweepersoons appartement in Feriecenter Danland of Haaland
 • bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak inbegrepen
 • zaterdagavond en hele zondag gids met uitleg over lokale strand-, spin- en zeevisserij (indien mogelijk)
 • begeleiding bij de zeevisserij (indien mogelijk)

De prijs van deze reis bedraagt bij 12 personen slechts € 955,- per persoon. Deze visreis is ideaal voor groepen en visverenigingen en kan ook met minder personen worden georganiseerd. Vraag hiervoor middels het contactformulier naar de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

 

Overige prijzen

Opstapper       

 • 8 uur     155 euro per persoon    Afhankelijk van beschikbaarheid
 • 10 uur   195 euro per persoon    Afhankelijk van beschikbaarheid
 • 12 uur   225 euro per persoon    Afhankelijk van beschikbaarheid

 

Hele boot afhuur          

 • 8 uur     1895 euro
 • 10 uur   2290 euro
 • 12 uur   2740 euro

 

Weekend tour : aankomst vrijdag avond – vertrek zondagochtend

Vissen zaterdag 12 uur en zondag 8 uur (totaal 20 uur) inclusief bed en breakfast

 • 12 personen                 445 euro pp
 • 8 – 11 personen           490 euro pp

 

Hele week 7 nachten verblijf met 3 doordeweekse visdagen van elk 12 uur inclusief bed & breakfast Haaland (zonder begeleiding)

 • 12 personen     865 euro pp
 • 11 personen     915 euro pp
 • 10 personen     980 euro pp
 • 9 personen       1060 euro pp
 • 8 personen       1145 euro pp

 

Bijkomende kosten: Eigen vervoer, eten en drinken op de niet visdagen met Sea Hawk, eventueel aas

 

Weersverwachting
Hirtshals

Weeronline.nl – Meer weer in Hirtshalsweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen