Nautnes

Nautnes

 

DE BESTE PRIJS KWALITEIT VERHOUDING VAN NOORWEGEN!

 

Makkelijk te bereiken op 1 uur rijden boven Bergen ligt op een lang gerekt schiereiland het visparadijs Nautnes. Bijzonder aan deze plek is dat alles volledig in het teken staat van vissen. En dat is niet verwonderlijk bij zo’n uitgebreid gebied met zeer gevarieerde vismogelijkheden. Van schol, schar, pollak, schelvis, lom, zeeforel, zalm, kabeljauw, koolvis, zeeduivel, zeewolf, roodbaars en zeker niet te vergeten de kolossale lengen die hier op slechts een half uurtje varen gevangen worden.

Het visparadijs Nautnes Fiskevaer ligt op ongeveer 60 autominuten rijden van Bergen. Hier ligt de visrijke locatie waar praktisch alle woningen vlak of direct aan het water liggen en een balkon en of zeezicht hebben. Nautnes is een vislocatie bij uitstek waar voor iedere visser een uitdaging is. Of het nu de grote lengen in de dieptes zijn of de pollakken die liggen te wachten rond de vele eilandjes. De schollen en scharren op de zandplaten of de kabeljauwen langs de onderwaterstructuren die de haringen najagen of wat dacht je van de scholen koolvissen die hier hun opwachting maken. Hier zwemt altijd een vis met jou naam er op!

 

 

Een belangrijke meerwaarde van deze locatie is dat wanneer de wind eens tegenzit je altijd aan de andere kant van de eilanden terecht kunt. Je vaart simpelweg door een kleine maar mooie doorgang en je zit binnen 10 minuten aan de andere zijde van de eilanden. Hier verlies je dus letterlijk bijna nooit een visdag!

Klik hier voor een mooi artikel over onze eigen belevenissen met de kajak aldaar! En hier deel 1deel 2deel 3 en deel 4 van de belevenissen hier van Team Totalfishing International.

 

Het schiereiland biedt daarnaast een perfecte beschutting bij slecht weer. Door een corridor vaar je bij mindere omstandigheden direct naar de achtergelegen fjord en kun je weer perfect vissen. Er gaat hier dus geen visdag verloren. Naast de variëteit is ook de natuur hier indrukwekkend. Mooie rotsformaties die door de zeearenden en meeuwen beschermd worden bieden zowel boven als onder water een grote diversiteit.

Je kunt hier het hele jaar door terecht! Voor de echte diehards die op zoek gaan naar grote leng zijn februari en maart goede maanden. Het is dan echter wel noodzakelijk om goed bepakt en bezakt met visoverall, handschoenen en muts aan te treden. Vanaf april zijn de weersomstandigheden steeds prettiger en begint het leven onder water ook steeds drukker te worden. De visserij is hier prima en in combinatie met het feit dat deze locatie volledig in het teken staat van vissers en het vissen en ook de lokale gidsen niet spaarzaam zijn met goede tips staat een perfecte visweek niets in de weg.

 

 

In mei en juni is het hier lang licht en kun je naar hartenlust vissen. De lange dagen in deze periode zijn een prettige bijkomstigheid bij deze locatie. Dat is over het algemeen ook de meest gewilde periode dus wees er op tijd bij als je dan wilt gaan. Pas naarmate je verder in het seizoen komt worden de dagen korter maar houd je meer dan voldoende tij over om veel en mooie vissen te vangen.

De weersgesteldheid in Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om dagelijks voor elk vertrek te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen.

De locatie zelf beschikt over ruim 20 woningen en even zoveel boten. De woningen zijn van 2 tot 10 personen en zo is er dus voor iedere groepsgrootte wel wat mogelijk. De woningen zijn daarnaast volledig ingericht en kijken bijna allemaal uit over de zee. Er is ook lokale begeleiding die zowel Engels en Duits spreekt en je ter plaatse van dienst is. Hij staat de gasten met raad en daad ter zijde met praktische informatie en ondersteuning.

Voor alle woningen geldt dat de eindschoonmaak, water en elektra zijn inbegrepen in de prijs. Daarnaast is bij iedere woning altijd een 18 voet Øien 530F visboot met GPS en 25 PK motor inbegrepen!

Nautnes beschikt over een ruime hoeveelheid aan verschillende vakantiewoningen. Er zijn woningen van 2 tot 10 personen beschikbaar. Standaard zijn de woningen ingericht met een woonkamer en Sat TV, volledig ingerichte keuken met fornuis, magnetron, koelkast en koffie zetter. Vanzelfsprekend is er ook een douche en toilet. Daarnaast hebben praktisch alle woningen uitzicht over zee.

Naast de verzorgde woningen zijn er overdekte fineerplaatsen met stromend water  en beschikken alle woningen over eigen vriezers of kun je gebruik maken van de centrale vries faciliteit.

Bij iedere woning hoort een visboot met 25 pk motor. Deze boten zijn zeewaardig en zijn geschikt voor 4 personen. De boten liggen op slechts enkele meters van de woningen aan de bootsteiger waar ook lange en overdekte fileerplaatsen zijn met stromend water. Er is ook een rookoven beschikbaar. Bij de receptie is ook een kleine hengelsportwinkel waar de belangrijkste zaken die verloren gaan weer gekocht kunnen worden.

Voor het doen van de benodigde boodschappen is er een supermarkt op 10 autominuten waar je een rijk assortiment hebt en het belangrijkste kunt krijgen wat je nodig zou kunnen hebben. Al met al is deze locatie optimaal voor een week (of twee) van perfecte en afwisselende visserij, genieten van de omgeving en lol maken met je vismaten. En dat voor zeer schappelijke prijzen waardoor de prijs kwaliteit verhouding opvallend goed is en tot de beste van Noorwegen behoort

 

Er is een gemeenschappelijke droogruimte, wasmachine en droger beschikbaar voor alle gasten. Verder is er een overdekte fileerruimte met stromend water. De gidsen staan je graag ter zijde met de laatste informatie, weersvoorspelling en aasadvies waarbij extra benodigde materialen in de lokale kleine winkel gekocht kunnen worden.

 

Er is een ruim assortiment aan boten beschikbaar van 15 tot 22 voet en 25 tot 90 PK. Ook zijn de boten voorzien van GPS / dieptemeter, veiligheidsvoorzieningen, zwemvesten etc.  De boten zijn geschikt van 2 tot 6 vissers en zijn verder nog uitgerust met een windscherm / console. Perfecte boten dus die je snel en comfortabel op de juiste visplekken brengen.

 

Belangrijk is dat je tijdig je woning en boot reserveert want er zijn veel liefhebbers van deze locatie die jaarlijks terugkeren. Weet dus waar je aan begint. Je bent gewaarschuwd!

 

Voor de materialen om te vissen geldt dat je een gevarieerd assortiment mag meenemen. Lichte spinhengels voor het werpen naar de rosten toe, boothengels om op diepte te kunnen vissen en eventueel een medium spin- / zeebaarshengel om een tussenvorm van een 100 tot 150 gram shad of pilker wat te kunnen doen.

 

Bijpassende molens, geschikt voor zee, met dyneema lijnen van 10 tot 20 kilo bieden hier voldoende power om de week alle vormen van visserij te kunnen beoefenen.

 

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om hier viskajaks te huren. Het is een perfecte locatie om bij relatief rustig weer een mooie dagtocht te maken langs de verschillende rotsformaties in de buurt en de tussengelegen dieptes te bevissen. De lokale gidsen staan je graag terzijde met stekkenkennis en advies over actuele succesvolle aassoorten.

 

Indien gewenst kan je hier ook tegen een meerprijs de juiste hengel en reel of visoverall huren. Dan hoef je dat allemaal niet per se mee te nemen. Ook is er ter plaatse een kleine maar prima winkel waar de benodigde shads, pilkers en onderlijnen gekocht kunnen worden. Dat is wel zo handig want materiaal verlies je er niet veel en als je dan wat kwijt bent kan je het ter plaatse direct vervangen.

 

 

Bij de huur van iedere woning is reeds een 18 voet Øien 530F visboot met GPS en 25 PK motor inbegrepen! Overige boten zijn additioneel te huur of te upgraden.

 

de boten zijn voorzien van noodreddingspakket, zwemvesten, GPS/dieptemeter en gelamineerde zeekaart. De gidsen geven iedere kapitein van de boot een eigen instructie over het gebruik van de boot, motor en GPS zodat iedereen met een gerust hart de zee op kan.

 

Op deze locatie kun je ter plaatse gespecialiseerde viskajaks huren. Spectaculair en een waanzinnig spannende visserij. Wat is er spectaculairder dan een leng van 20 pond in een kajak te kunnen hijsen of een koolvis op licht spinmateriaal te vangen? Hier kan dat dus. Voor het kajakvissen heb je geen bijzondere materialen of ervaring nodig. Ter plaatse kan je bij de steiger een eerste testvaart maken en daarna kan je direct door om te vissen rondom de eilanden of op de diepere stekken al naar gelang je wensen.

 

Dit is echt een aanrader en mocht je hiervan gebruik willen maken is het verstandig dat op voorhand vast te leggen. Er zijn maximaal 5 kajaks beschikbaar en de kosten bedragen rond de € 60,- per dag.

 

Door de diversiteit aan visserij is het raadzaam om goed beslagen ten ijs te komen. Een medium spinhengel van 30 tot 60 gram, een zeebaarshengel van 60 tot 100 gram en een 10 tot 15 lbs boothengel zijn de basisbehoeften voor deze locatie. Hiermee kun je alle denkbare visserij uitvoeren.

Het beste contact heb je met dyneema. Je voelt dan namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurd. De trekkracht van de dyneema gaat van 10 tot 20 kilo afhankelijk van de visserij. Voor de diepere visserij op leng en kabeljauw is dyneema met een trekkracht van 20 kilo

perfect. Het beste is het om minimaal 300 maar liever nog 500 meter lijn op je molen te hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden hebben een dikte van 1 tot 1,2 mm.

 

Pilkers/ shads variëren van 20 tot 300 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het pilkeren zat bent kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem of onderlijn systeem. Dit systeem werkt uitstekend voor leng, lom en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met dit systeem gevangen.

Het is voor deze locatie niet noodzakelijk om je eigen volledige assortiment aan pilkers en shads zelf mee te nemen. Ter plaatse is er voldoende keuze aan hengelsportbenodigdheden die te koop. Shadkoppen, shads, pilkers, etc. het is hier gewoon te verkrijgen. Dus neem niet te veel materiaal mee.

 

Maar het is ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat “kleinere” soorten. In de ondiepere gedeeltes is met licht materiaal een zeer leuke visserij op gul en koolvis te beleven. We hebben hier zelfs met 10 grams spinhengels koolvissen tot 3 kilo gevangen. En dat is een waar feest!

De wisseldag is op vrijdag. Je kunt er op  verschillende manieren komen. De snelste is per vliegtuig van Amsterdam naar Bergen vliegen met KLM, SAS of Norwegian airlines. Vervolgens kun je opgehaald worden of met een huurauto verder gaan. Deze oplossing is veelal niet de meest voordelige maar is wel erg snel, prettig en comfortabel.

De meeste vissers gaan echter met eigen vervoer. Met de auto is het mogelijk om vanaf verschillende havens in Denemarken of Duitsland naar Noorwegen te varen. De keuzen is groot en hebben verschillende kosten. We zijn u graag van dienst bij de uiteindelijke keuze van de gewenste overtocht.

De meest gebruikten zijn met de Colorline van Hirtshals naar Kristiansand of Larvik of met de Fjordline van Hirtshals via Stavanger naar Bergen. Deze laatste is duurder maar wel erg prettig aangezien je ’s ochtends aankomt in Bergen na een heerlijke nachtrust op de veerboot en een prima ontbijt. Als je vervolgens om 09.15 uur aankomt in bergen is het nog maar een uurtje rijden en je zit diezelfde dag nog rond 13.00 uur in je boot (of kajak) je eerste vis te drillen. 

Je verblijft een week in een van de vakantiewoningen met visboot naar keuze. Een richtprijs is dan ook niet makkelijk te geven maar de prijzen beginnen bij € 450,- per persoon in het voorseizoen gebaseerd op 4 personen in 1 vakantiewoning inclusief bedlinnen, handdoeken en visboot. 

 

De wisseldag is vrij maar wordt veelal op vrijdag gedaan in verband met het vaarschema van de veerboot naar bergen. Het makkelijkst is het om met de Fjordline van Hirtshals naar Bergen te varen. Je vertrekt op donderdag vanuit Hirtshals en je komt volledig uitgerust, na een heerlijk ontbijtje, om 09.00 uur aan in Bergen. Vervolgens rij je in een uurtje naar je locatie en je bent diezelfde dag nog aan het vissen!

 

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de veerovertocht van Hirtshals naar Bergen met Fjordline.

 

Als alternatief kun je vanuit Hirtshals naar Kristiansand of Larvik of van Kiel naar Oslo en vandaar uit naar Nautnes rijden. De keuze is aan jou maar we zijn je graag van dienst voor ferrytickets van Fjordline, Stena Line of Colorline.

 

Door de verschillende mogelijkheden op deze locatie is het lastig om een richtprijs af te geven. Voor een gemiddelde groep van 4 personen in het hoogseizoen bedragen de kosten rond de € 595,- per persoon per week voor een woning en een boot! Reken daarnaast op € 275,- per persoon voor de retourovertocht met de veerboot van Hirtshals naar Bergen. Dat is inclusief kajuit om te overnachten en een auto. Dan heb je een hele reële inschatting van een week vissen. Maar het is ook mogelijk om in het laagseizoen voor een bedrag vanaf  € 180,- per persoon hier te verblijven.

 

 

 

1. Kies je week, 

2. Kies je vakantiewoning en

3. Kies je visboot en vraag gewoon een offerte bij ons op. Zo simpel is het.

 

 

Hoogseizoen 20 - 4 tm 31 - 8

Middenseizoen 31 - 8 tm 28 – 9

Laagseizoen 28 - 9 tm 20 - 4

 

prijzen in euro's per week

 

nummer                                  pers      sl kamers     bedden          Hoog        Midden     Laag

A1 Gele Rorbu 2 verd               4               2               2 x 2            1750        1596        1043

A2 Gele Rorbu 2 verd               4               2               2 x 2             1750        1596       1043

A3 Rode Rorbu 2 verd              4               2               2 x 2             1750        1596       1043

A4 Rode Rorbu 2 verd              4               2               2 x 2             1750        1596       1043

A5 Rode Rorbu 2 verd              4               2               2 x 2             1750        1596        1043

A6 Bakkerij in benedenverd      4               2               2 x 2             1750        1596        1043

A7 Rode Rorbu 2e verd            6               2          4 x 1 + 2 x 1      1498         1127         735

A8 Rode Rorbu 2e verd            6              2           4 x 1 + 2 x 1      1498         1127          735

A9 Rode Rorbu 2e verd            6              2           4 x 1 + 2 x 1      1498         1127          735

A10 Witte Rorbu 2 verd            4               2                 2 x 2            1750        1596        1043

A11 Witte Rorbu 2 verd            4               2                  2 x 2           1750         1596        1043

A12 Witte Rorbu 2 verd            4               2                  2 x 2           1750         1596        1043

A13 Woning in hoofdgeb          8               4                  4 x 2            2625         2828        2009

A15 Woning in hoofdgeb          6              3                   3 x 2            2380         2219        1449

C01 Rode Rorbu 1e verd          2               1                 1 x 2            1064          1059        616

C02 Rode Rorbu 1e verd          2               1                 1 x 2            1064          959          616

C03 Rode Rorbu 1e verd          2              1                  1 x 2            1064          959          616

 

 

Boot                 Lengte in voet                  PK             Motor       Aantal          Week         Upgrade 

Kværnø Alu           19                               50             Benzine        1               714            147

Viking 580              20                              40              Benzine        3               762           105

Viking 580              20                              50              Benzine        3               762           105

Øien 530F              18                              25              Benzine        8               567             - 

Crescent Uttern      19                              50              Benzine       4                567             - 

Bekijk de ligging op de kaart