Hirtshals, Gele Rif, Denemarken

Hirtshals, Gele Rif, Denemarken

 

GELE RIF


Hirtshals staat bij de meeste vissers bekend als de haven van waar je naar Noorwegen oversteekt met een van de veerboten. Maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om een heerlijke week te vissen. We hebben een perfecte combinatie samengesteld voor een spectaculaire week met verschillende soorten visserij!


Rif en wrakvissen

Vanuit Hirtshals varen sportvisboten naar het gele rif en er wordt ook op wrakken gevist. Het gele rif is een begrip en ligt op een aantal mijlen uit de kust voor Denemarken. Hier worden altijd veel en grote vissen gevangen. Denk daarbij aan kabeljauw maar ook , koolvis, leng en sporadisch wordt er ook heek, heilbot en zeewolf gevangen. Het gele rif ligt op zo’n een a anderhalf uur varen en vanuit de omringende dieptes van de Noordzee doemt dit rif op naar 30 tot 60 meter onder de waterspiegel. Een perfecte stek met veel voedsel en dus ook vis.

De visserij vindt plaats tussen 30 en 100 meter en wordt veelal gedaan met boothengels uit de 10 tot 20 lbs categorie. Pilkers en shad variëren al naar gelang wind en stroming van 100 tot 350 gram. De visdag duurt alles bij elkaar 12 uur en je krijgt dus waar je geld. In totaal staan er in de week dat je verblijft drie van deze visdagen in de planning. Afhankelijk van het weer kan hiermee geschoven worden maar de visdagen vinden doordeweeks plaats. Mocht het niet lukken om drie dagen naar het gele rif uit te varen krijg je natuurlijk de kosten van dit deel van de visreis terug. 

 

 

Strand- en spinvissen

Direct voor het appartementen complex ligt een schitterend strand met verschillende mogelijkheden. Er is veel structuur en dus ook afwisseling te vinden langs het strand van Hirtshals. De visserij richt zich in het voor- en najaar op de zeeforel en in de zomerperiode meer op geep en zeebaars die hier ook regelmatig gevangen wordt. Er zijn meerdere stekken waar je deze visserij goed kunt uitvoeren door de afwisselende structuren langs de kust. Dammen, rotsen en geulen geven dit visgebied een ideale afwisseling.

 

Naast deze actieve spinvisserij is het ook heerlijk om mooie schol, schar, tarbot, wijting, gul tot aan zeebaars vanaf het strand te vangen. En ook voor deze visserij is er een hoeveelheid aan stekken beschikbaar.  En vergeet ook niet de haven zelf waar je vanaf de pieren mooi kunt vissen. Aas kan je het beste zelf meenemen want dat is hier amper en van mindere kwaliteit te verkrijgen. Denk daarbij aan zagers, pieren en makreel of haring. Dan kan je zondagochtend direct vroeg uit de veren om de eerste vis te vangen.

 

Je verblijft in het Danland Feriecenter van Hirtshals. Het is een leuk en verzorgd vakantiecomplex waar er verschillende kamertypes mogelijk zijn. In het door ons samengestelde pakket gaan we uit van tweepersoonsappartementen. Dit kan op verzoek ook aangepast worden naar 4 persoonsappartementen. In het Feriecenter is ook een restaurant waar het na een dag vissen prima toeven is maar je kunt ook je eigen maaltijden bereiden in het appartement.

 

Verder is er nog een bar, pooltafel, zwembad en zie je de zon in de zee zakken aan hete inde van een mooie dag. De lokale supermarkt in Hirtshals ligt op 5 minuten rijden en er zijn ook leuke restaurantjes in Hirtshals zelf. De kamers zijn netjes ingericht, beschikken over een zitgedeelte met bank en TV en hebben een eigen douche met WC. Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak zijn inbegrepen in de prijs.

 

De Sea Hawk is een catamaran opgebouwd  uit glasfiber. Hij is in 2012 gebouwd in Engeland en beschikt over een  flybridge  en een vaarvergunning A2. Dat betekent dat deze visboot tot maar liefst 150 zeemijl uit de kust mag varen. Door de opbouw als catamaran is het een zeer comfortabele visboot die praktisch geen last heeft van de deining en perfecte vaareigenschappen kent. Het achterdek is zeer ruim en voor maximaal 12 vissers perfect. Daarnaast is er ook nog een grote binnenruimte waar zitplek is voor alle vissers. De twee 450 pk diesel motoren maken het ook nog eens een snel schip met een kruissnelheid van 20 knopen. De boot beschikt over alle benodigde veiligheidsmaterialen als reddingsvesten en -vlotten en een EHBO kit. Verder zijn er nog 2 hummingbirds 1198 sidescanners/kaartplotters, 2 Raymarine kaartplotters en een Max Sea plotter, 1 x 4 Kw Radar, marifoon en VHF AIS A-Transmitter.

 

Aan boord is er  een toilet, keuken met koelkast, koffiezetapparaat en magnetron. Op de visdagen wordt hier dan ook het ontbijt en de lunch geserveerd. Dit is inbegrepen in de prijs en het enige dat je nog hoeft te doen is aan boord stappen en je visspullen niet vergeten! Het fileren van de vis gebeurt aan boord van de Sea Hawk en in het Feriecenter is er een grote vriezer beschikbaar waar onze gasten hun vis mogen invriezen alvorens deze aan het einde van de week weer mee naar huis te kunnen nemen.

 

 

 
Deze gecombineerde visreis bieden we aan in de periode van april tm oktober. Mocht je buiten deze periode willen gaan is dat natuurlijk ook mogelijk maar is de kans om drie dagen met de Sea Hawk te gaan vissen minder groot ivm het weer. Vanzelfsprekend kunnen we het programma ook aanpassen naar individuele wensen! Dus ook voor opstappers of kleinere groepen kunnen we de visreis verzorgen. Neem hiervoor gerust contact met ons op. en stuur een mail naar info@visreis.nl.
 
Een voorbeeld pakket:
 • aankomst en vertrek op zaterdag
 • 3 dagen vissen met de Sea Hawk (12 uur per dag op doordeweekse dagen)
 • ontbijt, lunch en diner inbegrepen op de Sea Hawk
 • water, frisdrank en bier inbegrepen
 • Slacht en fileerservice inbegrepen
 • 3 dagen strand-, / spinvissen vanaf de stranden van Hirtshals
 • verblijf in tweepersoons appartement in Feriecenter Danland of Casaboye
 • bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak inbegrepen (in Dansland exclusief)
 
De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers (10 minimum) maar ligt rond de 1500 euro per persoon. Maar vraag de gedetailleerde offerte bij ons op! Deze visreis is ideaal voor groepen en visverenigingen en kan ook met minder personen worden georganiseerd. Vraag hiervoor middels het contactformulier naar de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen.
 
Overige prijzen
Opstapper per dag      
 • 8 uur     265 euro per persoon   
 • 10 uur   305 euro per persoon    
 • 12 uur   360 euro per persoon   
Deze prijzen zijn inclusief alle verzorging aan boord met ontbijt, lunch en dranken voor 8 en 10 uurs vaarten en bij de 12 uurs vaart ook nog het avondeten.
Het is ook mogelijk de hele boot af te huren. Vraag ons naar de mogelijkheden van een prive charter!
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart