Tregde

Top in zuid Noorwegen

Tregde

Top in zuid Noorwegen
 
De perfecte locatie voor beginners, liefhebbers of een vader/zoon week in Noorwegen. Hier kun je voor een heel gunstig tarief kennis maken met de visserij in Noorwegen. Mooie omgeving, verzorgde woningen, nog betere boten en een persoonlijke begeleiding. 
 
  • Op wens krijg je hier kosteloos een ‘start up XL’: Een uitgebreide uitleg qua visserij hoe en waar de vissen gevangen kunnen worden,
  • Indien nodig een korte gezamenlijke vaarinstructie
  • Een uitgebreide instructie over vaartechniek, fishfinder en GPS gebruik
 
Het enige wat je hoeft te doen is bij boeking aangeven dat je van de ‘start up XL’ gebruik wilt maken. Dit is perfect voor on- / minder ervaren vissers willen kennis maken met het vissen in Noorwegen.
 
De aanreis is kort en krachtig. Vanuit Hirtshals vaar je met de veerboot naar Kristiansand en vervolgens ben je binnen 60 minuten op de plek van bestemming. Deze locatie ligt beschut tussen de eilanden in een rustige baai. De auto parkeer je op de centrale parkeerplaats en vervolgens zijn het nog maar een paar stappen naar de receptie. Er is een kleine supermarkt (ook voor visspullen) en het aardige personeel spreekt enigszins Duits en Engels. Zij maken je graag wegwijs met betrekking tot de appartementen, boten en overige faciliteiten.
 
 
Tregde is sinds jaar en dag een garantie voor tevreden gasten. Velen begonnen hier hun "Noorwegen carrière" als enthousiaste en succesvolle visser. De visserij is er veelzijdig qua soorten maar ook qua stekken en type visserij. Het is een locatie die ook bij wind redelijk beschut is door de talloze eilanden en riffen in de archipel. Er zwemmen hier maar liefst 40 verschillende soorten vis.
 
De stekken zijn eigenlijk in twee soorten te verdelen. Het ondiepere deel tot zo’n 80 meter. Met lichter materiaal is het leuk om actief te vissen rondom de eilanden op pollak, koolvis, makreel, heek, platvis etc. Vergeet ook niet op de heen- en terugweg naar de open zee een kleine lepel of plug achter de bot te slepen. Vriend zeeforel zal zich zeker bij je melden. In de diepere gedeeltes die niet ver buitengaats liggen en tot 300 meter diepte gaan zijn de grotere exemplaren te vinden die dus ook met zwaarder materiaal bevist moeten worden. Leng, lom, kabeljauw en koolvis maar dan allemaal net wat groter en zwaarder. De bodemstructuur is hier grillig en biedt een waar eldorado aan mogelijkheden voor de visserij. Na het vissen komen veel van de vissers in het restaurant op de pier even hun verhaal van de dag doen en worden de tips, trics, vangsten en ‘bijna vangsten’ met elkaar gedeeld onder het genot van een biertje.
 
Naast het vissen op zee zijn er ook mogelijkheden om hier op forel en zalm te vissen. Deze visserij is voor vliegvissers en spinvissers zeer geschikt. Er zijn enkele privé stekken beschikbaar op de rivier Mandalselva voor de eerste waterval. Met snelle rubberboten is het mogelijk om hier vanuit Tregde naar toe te varen. De vergunningen voor deze visserij zijn beperkt dus het strekt tot de aanbeveling om dit voortijdig te reserveren.
 
Het forellenmeer Ogge:
Windbeschut  en perfect voor eventuele uitvaldagen. Dit meer ligt 30 kilometer ten westen van Kristiansand . Dit 20 kilometer lange, met eilandjes doorregen, meer heeft een goed bestand van wilde beekforel, baars en bruine forel. Het record staat op een niet te versmaden 4,2 kilo beekforel. Het gemiddelde ligt rond 500 a 700 gram. Voor de liefhebber is het meenemen van een lichte spinhengel met kleine plugjes, lepels en blinkertjes dus een goed idee. Ter plaatse kan je een kano of bootje huren. Prijs van de vergunning bedraagt 40 NOK / dag en  80 / week.
 
Lees hier het uitgebreide verhaal van Geert over het vangen van 29 verschillende soorten vis in Tregde. En HIER en HIER en HIER nog een mooi artikel.
 
De appartementen zijn tegen de helling aan gebouwd op een rustige locatie en op steenworp afstand van de boten. Vanuit de appartementen heb je een zeer mooi uitzicht over de baai van Tregde en de fjord. De overige appartementen liggen direct aan het water.
 
Er zijn op deze locatie meerdere verblijfsmogelijkheden:
 
Type 1 huisje voor 2 personen
Gezellige kleine hutten met 2 bedden in een slaapkamer. Een kleine keuken, 1 badkamer en een woonkamer. De Cabins hebben een mooie ligging, een eigen terras en directe toegang tot het grasveld. Sommige huisjes hebben een mooi uitzicht op zee. Een BBQ plaats en een speeltuin zijn direct buiten de Cabins.
 
Type 2 huisje voor 4 personen
De hutten hebben 4 bedden verdeeld over 2 slaapkamers. De hutten hebben een kitchenette, een woonkamer en een badkamer. Ze hebben een mooie open ligging met een terras en de meeste hutten hebben ook een mooi uitzicht op zee. Een barbecueplaats en een speeltuin zijn in de buurt. Gratis Wifi.
 
Type 3A Appartement voor 4 personen (A)
Appartement van 50 m² met 4 bedden verdeeld over 2 slaapkamers, evenals een badkamer, een woonkamer, een goed uitgeruste keuken en een terras. Alle appartementen bevinden zich op de pier in gebouw A, boven het restaurant met een mooi uitzicht over de zee.
 
Type 3B Appartement 4 personen (B)
Appartement van 50 m² met 4 bedden verdeeld over 2 slaapkamers, evenals een badkamer, een woonkamer, een goed uitgeruste keuken en een terras. Het appartement heeft geen zeezicht, maar wel veel avondzon.
 
Type 4 A Huisje voor 6 personen
Cabines van 50 m² met 6 bedden verdeeld over 2 slaapkamers, een woonkamer, een goed uitgeruste keuken, een badkamer en een groot terras. De hutten zijn gelegen op een heuvelrug met een mooi panoramisch uitzicht over de zee.
 
Type 4 B Huisje voor 6 personen
Cabines van 50 m² met 6 bedden verdeeld over 2 slaapkamers, een woonkamer, een goed uitgeruste keuken, een badkamer en een groot terras. De hutten zijn gelegen op een heuvelrug met een mooi panoramisch uitzicht over de zee. deze woningen liggen iets hoger dan het type 4A.
 
Type 5 Huisje voor 8 personen
Hutten van 80 m² met 6 bedden in 3 slaapkamers + 2 bedden op de vide. Twee van de slaapkamers hebben een tweepersoonsbed. De hutten hebben een mooie ligging op een heuvelrug, met een prachtig uitzicht over de fjord en de zuidelijke archipel. De hutten hebben een goed uitgeruste keuken, een woonkamer, een badkamer en een terras. 
 
Type 6 Appartement 6 personen met zeezicht
60 m² groot appartement met 6 bedden in 2 slaapkamers. De locatie is op de pier met een mooi uitzicht over de zee. De appartementen hebben een goed uitgeruste keuken, een woonkamer, een badkamer en een terras/balkon. 
 
Type 7 Appartement voor 10 personen met uitzicht op zee
100 m² appartement met 10 bedden in 4 verschillende slaapkamers. Een slaapbank op de 2e verdieping biedt plaats aan 2 extra personen. De locatie is op de pier met een mooi uitzicht over de zee. De appartementen hebben een goed uitgeruste keuken, een woonkamer, een badkamer en een balkon.
 
Type 8 Appartement voor 6 personen
60 m² groot appartement met 6 bedden in 3 verschillende slaapkamers. De appartementen bevinden zich rondom het zwembad, dat in het zomerseizoen wordt verwarmd. De appartementen hebben een goed uitgeruste keuken, woonkamer, badkamer en een patio.

De appartementen kunnen er verschillend uitzien afhankelijk van de inrichting.
Gratis Wifi. De hutten hebben dekbedden en kussens.
Beddengoed, handdoeken en de eindschoonmaak zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor gezamenlijk gebruik is er een overdekte en verlichte fileerruimte, vriesgelegenheid, was- en droogruimte en een warmwater zwembad / pool. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om ter plaatse een hengel en molen te huren mocht je zelf niet in het bezit zijn van de juiste materialen. Het restuarant en buiten zwembad zijn geopend gedurende het zomerseizoen. De inrichting van de woningen kan afwijken van de getoonde foto's. 
 
Tregde biedt vrije wisseldagen en een minimum verblijf van 7 dagen. Het is ook mogelijk en snel en comfortabel vanaf Amsterdam direct naar Kristiansand te vliegen. Met de KLM ben je er in 1,5 uur en een transfer is zo geregeld. Makkelijk en comfortabel. Vraag ons naar de mogelijkheden.
 
Op deze locatie zijn er verschillende soorten boten die gebruikt kunnen worden. Voor ieder is er hier wat wils. Eenvoudige polyester visboten van 18 voet met 25 PK voor 2 personen tot aan de nieuwe en perfecte visboten Skager van 6,6 meter die tot 6 personen zijn goedgekeurd. Achtereenvolgens zijn dat:
  • Oien 530 F, polyester visboot 18 voet, 25 PK, 6 stuks
  • Oien 620 F, polyester visboot 21 voet, 40 PK, 10 stuks
  • Skager, polyester visboot 22 voet elektrisch 5-7 knopen geeft 6-8 uur vaartijd + capaciteit in reserve accu
Alle boten zijn voorzien van GPS / Fishfinder. Verder zijn alle boten voorzien van zwemvesten en een GPS tracking device zodat bij problemen op zee je te allen tijde wordt terug gevonden. Mocht jezelf een gaf willen gebruiken dien je dat zelf mee te nemen.
 
In de haven is een eigen tankstation aanwezig waar je met behulp van je credit card of pin super eenvoudig zelf kunt tanken. Even aanleggen, tanken en klaar is klara!
 
Prijzen 
 
Prijs per week / huis in  €         personen         18.8 - 28-6             29.6- 17.8         
 
Type 1                                         2                        885,-                     985,-
Type 2                                         4                        935,-                   1189,-
Type 3 A                                      4                       1245,-                  1649,-
Type 3 B                                      4                       1185,-                  1559,-
Type 4 A                                      6                       1619,-                  1959,-
Type 4 B                                      6                      1539,-                   1869,-
Type 5                                         8                       1689,-                   2179,-
Type 6                                         6                       1649,-                   2039,-
Type 7                                       10                       1829,-                   2439,-
Type 8                                         6                        1649,-                  2039,- 
 
In de prijs inbegrepen: bedlinnen, handdoek, elektra, water en verwarmingskosten, eindschoonmaak en ‘start up XL’. Internettoegang is kosteloos via wifi
  • Visboot "Øien" 18 voet / 25 PK, 4-Takt, console*        € 749,-
  • Visboot "Øien" 21 voet / 40 PK 4-Takt, console*         € 859,-
  • Elektroboot "Skager 660" 22 voet                                € 1139,- (gratis opladen)
Alle prijzen zijn exclusief brandstof en per week 
* = E-start, console en fishfinder / GPSplotter
 
Overig
Start up XL- (direct bij boeking te melden)                      Kosteloos
Transfer luchthaven Kristiansand - Tregde enkele reis / max. 6 pers    € 325,-
 
Het zwembad en het restaurant zijn enkel geopend gedurende de zomer- / vakantieperiode

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart