Tregde

Tregde

 
De perfecte locatie voor beginners, liefhebbers of een vader/zoon week in Noorwegen. Hier kun je voor een heel gunstig tarief kennis maken met de visserij in Noorwegen. Mooie omgeving, verzorgde woningen, nog betere boten en een persoonlijke begeleiding. 
 
  • Op wens krijg je hier kosteloos een ‘start up XL’: Een uitgebreide uitleg qua visserij hoe en waar de vissen gevangen kunnen worden,
  • Indien nodig een korte gezamenlijke vaarinstructie
  • Een uitgebreide instructie over vaartechniek, fishfinder en GPS gebruik
 
Het enige wat je hoeft te doen is bij boeking aangeven dat je van de ‘start up XL’ gebruik wilt maken. Dit perfect voor vaders en zonen die willen kennis maken met het vissen in Noorwegen.
 
De aanreis is kort en krachtig. Vanuit Hirtshals vaar je met de veerboot naar Kristiansand en vervolgens ben je binnen 60 minuten op de plek van bestemming. Deze locatie ligt beschut tussen de eilanden in een rustige baai. De auto parkeer je op de centrale parkeerplaats en vervolgens zijn het nog maar een paar stappen naar de receptie. Er is een kleine supermarkt (ook voor visspullen) en het aardige personeel spreekt enigszins Duits en Engels. Zij maken je graag wegwijs met betrekking tot de appartementen, boten en overige faciliteiten.
 
 
Tregde is sinds jaar en dag een garantie voor tevreden gasten. Velen begonnen hier hun "Noorwegen carrière" als enthousiaste en succesvolle visser. De visserij is er veelzijdig qua soorten maar ook qua stekken en type visserij. Het is een locatie die ook bij wind redelijk beschut is door de talloze eilanden en riffen in de archipel. Er zwemmen hier maar liefst 40 verschillende soorten vis.
 
De stekken zijn eigenlijk in twee soorten te verdelen. Het ondiepere deel tot zo’n 80 meter. Met lichter materiaal is het leuk om actief te vissen rondom de eilanden op pollak, koolvis, makreel, heek, platvis etc. Vergeet ook niet op de heen- en terugweg naar de open zee een kleine lepel of plug achter de bot te slepen. Vriend zeeforel zal zich zeker bij je melden. In de diepere gedeeltes die niet ver buitengaats liggen en tot 300 meter diepte gaan zijn de grotere exemplaren te vinden die dus ook met zwaarder materiaal bevist moeten worden. Leng, lom, kabeljauw en koolvis maar dan allemaal net wat groter en zwaarder. De bodemstructuur is hier grillig en biedt een waar eldorado aan mogelijkheden voor de visserij. Na het vissen komen veel van de vissers in het restaurant op de pier even hun verhaal van de dag doen en worden de tips, trics, vangsten en ‘bijna vangsten’ met elkaar gedeeld onder het genot van een biertje.
 
Naast het vissen op zee zijn er ook mogelijkheden om hier op forel en zalm te vissen. Deze visserij is voor vliegvissers en spinvissers zeer geschikt. Er zijn enkele privé stekken beschikbaar op de rivier Mandalselva voor de eerste waterval. Met snelle rubberboten is het mogelijk om hier vanuit Tregde naar toe te varen. De vergunningen voor deze visserij zijn beperkt dus het strekt tot de aanbeveling om dit voortijdig te reserveren.
 
Het forellenmeer Ogge:
Windbeschut  en perfect voor eventuele uitvaldagen. Dit meer ligt 30 kilometer ten westen van Kristiansand . Dit 20 kilometer lange, met eilandjes doorregen, meer heeft een goed bestand van wilde beekforel, baars en bruine forel. Het record staat op een niet te versmaden 4,2 kilo beekforel. Het gemiddelde ligt rond 500 a 700 gram. Voor de liefhebber is het meenemen van een lichte spinhengel met kleine plugjes, lepels en blinkertjes dus een goed idee. Ter plaatse kan je een kano of bootje huren. Prijs van de vergunning bedraagt 40 NOK / dag en  80 / week.
 
Lees hier het uitgebreide verhaal van Geert over het vangen van 29 verschillende soorten vis in Tregde. En HIER en HIER en HIER nog een mooi artikel.
 
De appartementen zijn tegen de helling aan gebouwd op een rustige locatie en op steenworp afstand van de boten. Vanuit de appartementen heb je een zeer mooi uitzicht over de baai van Tregde en de fjord. De overige appartementen liggen direct aan het water.
 
Er zijn op deze locatie meerdere verblijfsmogelijkheden:
 
Type 1:
26 m2, 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden, max 2 personen, 1 woongedeelte met bank en TV , keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser, magnetron en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een klein terras met meubels.
 
Type 2:
30 m2, 2 slaapkamers met stapelbedden, max 4 personen, 1 woongedeelte met bank en TV , keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser, magnetron en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een klein terras met meubels.
 
Type 3:
55 m2, 2 slaapkamers waarvan 1 met een dubbelbed en 1 met 1 stapelbed, max 4 personen, 1 woongedeelte met bank, radio en TV , comfortabele keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser, magnetron, waterkoker en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een terras met meubels.
 
Type 4:
70 m2, 1 slaapkamer met 2 stapelbedden, 1 slaapkamer met 1 stapelbed en 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed, max 8 personen, 1 woongedeelte met bank en TV , comfortabele keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een terras met meubels.
 
Type 5:
95 m2, 1 slaapkamer met 1 stapelbed, 1 vliering met 2 eenpersoonsbedden en 2 slaapkamers met elk een tweepersoonsbed, max 8 personen, 1 woongedeelte met bank en TV , comfortabele keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een terras met meubels.
 
Type 6:
75 m2, 1 slaapkamer met 2 stapelbedden en 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed, max 6 personen, 1 woongedeelte met bank en TV , comfortabele keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser, magnetron, waterkoker en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een terras of balkon met meubels en een mooi uitzicht over de baai.
 
Type 7:
110 m2, 2 verdiepingen, 1 slaapkamer met 2 stapelbedden, 2 slaapkamers elke 2 eenpersoonsbedden en 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed, max 10 personen, 2 woongedeeltes met bank, radio en TV , comfortabele keuken uitgerust met 4 kookplaten, oven, koelkast, vaatwasser, magnetron, waterkoker en koffiezetter. Verder nog een douche met toilet en een terras of balkon met meubels. Het is direct gelegen aan het water met uitzicht over de fjord. De woningen 1, 2, 4 en 5 liggen op 40 tot 80 meter van het water. De woningen 3, 6 en 7 liggen direct aan het water.
 
Voor gezamenlijk gebruik is er een overdekte en verlichte fileerruimte, vriesgelegenheid, was- en droogruimte en een warmwater zwembad / pool. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om ter plaatse een hengel en molen te huren mocht je zelf niet in het bezit zijn van de juiste materialen. Het restuarant en buiten zwembad zijn geopend gedurende het zomerseizoen. De inrichting van de woningen kan afwijken van de getoonde foto's. 
 
Tregde biedt vrije wisseldagen en een minimum verblijf van 7 dagen. Het is ook mogelijk en snel en comfortabel vanaf Amsterdam direct naar Kristiansand te vliegen. Met de KLM ben je er in 1,5 uur en een transfer is zo geregeld. Makkelijk en comfortabel. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Op deze locatie zijn er verschillende soorten boten die gebruikt kunnen worden. Voor ieder is er hier wat wils. Eenvoudige polyester visboten van 15 voet met 10 PK voor 2 personen tot aan de nieuwe en perfecte visboten Skager van 6,6 meter die tot 6 personen zijn goedgekeurd. Achtereenvolgens zijn dat:

 

  • Terhi, polyester visboot 15 voet, 10 PK, 5 stuks
  • Oien 530 F, polyester visboot 18 voet, 25 PK, 6 stuks
  • Oien 620 F, polyester visboot 21 voet, 40 PK, 10 stuks
  • Skager, polyester visboot 22 voet, 20 PK diesel, 6 stuks  

 

Behalve de Terhi boten zijn alle boten voorzien van GPS / Fishfinder. Verder zijn alle boten voorzien van zwemvesten en een GPS tracking device zodat bij problemen op zee je te allen tijde wordt terug gevonden. Mocht jezelf een gaf willen gebruiken dien je dat zelf mee te nemen.

 

In de haven is een eigen tankstation aanwezig waar je met behulp van je credit card of pin super eenvoudig zelf kunt tanken. Even aanleggen, tanken en klaar is klara!

 

Prijzen 

 

Prijs per week / huis in  €         personen         18.8 - 28-6             29.6- 17.8         
Type 1                                         2                        741,-                     843,-
Type 2                                         4                        795,-                    1017,-
Type 3                                         4                       1057,-                   1407,-
Type 4                                         8                       1321,-                   1601,-
Type 5                                         8                       1444,-                   1862,-
Type 6                                         6                        1407,-                   1750,-
Type 7                                       10                        1658,-                   2086,-

eigene Anreise    

 

In de prijs inbegrepen: bedlinnen, handdoek, elektra, water en verwarmingskosten, eindschoonmaak en ‘start up XL’. Internettoegang is kosteloos via wifi

 

Visboot 15 voet / 10 PK, 4-Takt                                   € 393,-
Visboot "Øien" 18 voet / 25 PK, 4-Takt, console*        € 590,-
Visboot "Øien" 21 voet / 40 PK 4-Takt, console*         € 688,-
Dieselboot "Skager 660" 22 voet / 20 PK inboord *     € 811,-
Kajak                           € 46,- dag
Kajak week                  € 199,-

Alle prijzen zijn exclusief brandstof en per week 

* = E-start, console en fishfinder / GPSplotter

 

Overig

Set bedlinnen en handdoek                                              € 24,- persoon

Start up XL- (direct bij boeking te melden)                      Kosteloos

Transfer luchthaven Kristiansand - Tregde enkele reis / max. 6 pers    € 195,-

 

Bekijk de ligging op de kaart