Farsund

Kwaliteit en comfort in Zuid Noorwegen

Farsund

Kwaliteit en comfort in Zuid Noorwegen

 

Farsund Resort is een absolute topper in het zuiden van Noorwegen. Dit viscamp biedt een uitzonderlijk hoog niveau met perfecte ruime visboten die inclusief diesel zijn. Er zijn dus geen meerkosten voor brandstof. Op slechts 1,5 uur rijden vanaf Kristiansand ligt deze hoogwaardige locatie verscholen en zeer beschut in een schitterende baai. De open zee is op een half uurtje varen en ondertussen zijn er veel stekken waar je perfect en ongestoord kunt vissen. Dus ook bij mindere weersomstandigheden kun je hier altijd terecht.

Deze locatie biedt een grote hoeveelheid aan soorten vis. In totaal zijn hier tot op heden 56 soorten gevangen. In de fjord voor de deur zit al direct makreel, pollak en zeeforel. Verder op zijn meerdere zandplaten waar schol, schar en tarbot gevangen worden. Tussen de  verschillende eilandjes zijn er veel mogelijkheden om te vissen maar denk ook aan de diepere gedeeltes richting open zee met kabeljauw, leng, heek en zeewolf. Maar ook verschillende kleinere haaisoorten, lipvis etc. Door de beschermde ligging is het hier bijvoorbeeld ook goed mogelijk om in het voor- en naseizoen te gaan vissen.

Werpend richting de vele eilandjes ga je met een medium spinhengel mooie pollakken en koolvissen vangen. Op weg van en naar de locatie de fjord uit is het zeker de moeite waard om te trollen op zeeforel met een klein lepeltje of plug. In de diepere regionen worden kabeljauw met pilkers en gummi maks gevangen en de leng en lom zijn te verleiden met een makreelflapper op dieptes rond de 100 meter. Een zeer afwisselende visserij die het mogelijk maakt om dagelijks op een andere manier te vissen.

 

Hieronder tref je een film van een groepsreis die we hier georganiseerd hebben.

 

 

Lees hier een mooi verhaal over vissen in Farsund.

 

De locatie beschikt over een speeltuintje voor de kleintjes, een restaurant, een bar, een ruime lobby met grootbeeld TV. Voor gezamenlijk gebruik is er een overdekte fileerplaats met stromend water en algemene vriezer. Er is een droogruimte voor vismaterialen en een wasmachine en droger voor algemeen gebruik. Alle faciliteiten zijn hier van een heel hoog niveau. Bekijk hier de avonturen van ons eerste Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival op deze schitterende locatie.

Op ongeveer 15 minuten rijden van Farsund ligt dit pareltje aan de Noorse zuidkust. In Farsund zelf zijn meerdere supermarkten en ook een hengelsportzaak. In de zomer periode is het een levendig en gezellig stadje met terrasjes en is een bezoek zeker waard.

Alle verblijven zijn van eenzelfde hoog niveau en zijn er voor 4, 6 en 8 personen. De verblijven zijn vergelijkbaar aan hotelniveau. Moderne luxe inrichting, netjes afgewerkt, compleet ingerichte keuken, flat screen TV’s, alle slaapkamers hebben een eigen douche en het bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen in de prijs.

 

Type Fjord

Dit woningtype is geschikt voor maximaal 8 personen en is 110 m2. Er zijn 4 slaapkamers die elk een eigen badkamer hebben met douche / toilet. De woonkamer is modern en comfortabel ingericht met radio en TV. De keuken beschikt over oven, fornuis, vaatwasser, magnetron, koffiezetter, waterkoker en koelkast. Verder is er een terras met tuinmeubels.

Type Hav

Is vergelijkbaar aan type Fjord allen voor maximaal 6 personen met 3 slaapkamers bij 88 m2.

Type Dal 2

Is vergelijkbaar aan type Fjord allen voor maximaal 4 personen met 2 slaapkamers bij 65 m2.

Er wordt qua prijs onderscheid gemaakt in zee zicht en resort zicht. Woningen met zee zicht zijn iets hoger in prijs.

 

In alle woningen is internet kosteloos beschikbaar.

 

De Skager 660 boten zijn groot, ruim, zeewaardig en zeer betrouwbaar. De 22 PK inboord dieselmotoren zijn krachtig en brengen je snel naar de gewenste visstekken. De boten zijn uitgerust met pikhaak, gaf, puts, zwemvesten, marifoon en een overzichtelijke GPS / fishfinder. Daarnaast zijn alle boten voorzien van een AIS systeem dat alle boten direct via GPS terug kan vinden mocht er zich een hulpsituatie voordoen. Ter ondersteuning is er ook nog een Ribb Zodiak van 7 meter 30 met 225 PK motor.

Het mooiste van deze perfecte visboten is dat alle diesel voor de boot gedurende het verblijf is inbegrepen in de huurprijs. Dus er zijn geen meerkosten voor wat betreft de brandstof.

 

ZZ = Zeezicht
RZ = Resort zicht
 
 
Bij al deze prijzen is de boot met brandstof inbegrepen
 
Extra boot € 675,-
 
Prijzen in Euro per week inclusief bedlinnen, handdoek, elektriciteit, water, eindschoonmaak, 1 boot + brandstof
 
Huisdier: 50,- per huisdier

 

 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart