Blauwvintonijn in Nova Scotia

 

Op TV ziet het er al gaaf uit maar in het echt is het nog veel beter…! Ga jij je eigen episode filmen van het vangen van je eigen blauwvintonijn? Dit is het avontuur van je leven en het is allemaal mogelijk in Noord Oost Canada, Nova Scotia met direct daar achter Prince Edward Island. Een overweldigende natuur en een golfstroom die voor een continue aanvoer van voedsel zorgt. Dit is het gebied van de blauwvintonijn! Waar je vroeger met mazzel een blauwvintonijn kon vangen in Ierland in de maand oktober is het nu mogelijk om gericht op deze grootste en sterkste vissen van onze wereldzeeën te vissen. Het wereldrecord staat op 1.490 lbs en deze vis is iets ten zuiden van Nova Scotia gevangen; maar een vis van alleen al de helft van dit gewicht is een extreem spektakel. Een vrachtwagen zonder remmen is er niets bij. Ze noemen het niet voor niets “Major League Fishing”!

 

 

 

Er zijn op deze locatie drie nieuw gebouwde vakantiewoningen beschikbaar. Ze zijn van alle gemakken voorzien zoals handdoeken en bedlinnen maar ook BBQ, vaatwasser en oven. Er zijn twee slaapkamer met een dubbel en twee enkele bedden. De keuken is natuurlijk volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Ze liggen op slecht enkele minuten van de vertrekhaven North Lake.

 

Vissen

De visserij is spectaculair en ‘backbreaking’. Voor de liefhebbers is er stand up materiaal beschikbaar met buttpads en 80 lbs Okuma Makaira reels. Het alternatief is om de vis vanuit de vechtstoel het zwijgen op te leggen. Los van welke keuze je maakt, het vangen van deze vis is een waar fenomeen wat je van je leven niet meer gaat vergeten. Ook al zet je de reel helemaal dicht op 50 tot 70 lbs slipkracht. Het maakt niet uit.  Het lijkt wel of de tonijn de lijn er in freespool vanaf trekt. Durf jij deze uitdaging aan met de grootste en sterkste vis van deze wereldzeeën? Vissen tot 1.000 lbs worden hier regelmatig gevangen en het is een waar gevecht om deze vissen tot aan de boot te krijgen. Aan boord wordt catch & release toegepast. te meer omdat men slechts 1 tonijn per jaar per boot mag meenemen om te verhandelen. Dus alles gaat terug! (waar ze thuishoren).

 

Boten

In de haven van North Lake liggen maar liefst vijf boten ter beschikking die beschikbaar zijn voor deze waanzinnige visserij. Allemaal lokale boten en kapiteins die deze wateren als hun broekzak kennen. L‘il Miss Maddy, Princess Nova, Frayed Knot, Shelling it out again en Boo Boo. Alle boten zijn rond de 10 meter lengte en hebben sterke motoren aan bood. Het spreekt voor zich dat alle boten zijn getest en voldoen aan alle strenge Canadese richtlijnen en beschikken over de benodigde vergunningen en veiligheidsapparatuur. Mocht je er tijd voor hebben worden er drankjes en lunch aan boord geserveerd.

Weer en Seizoen

Deze visserij vindt plaats van medio juli tm begin oktober. En aangezien Nova Scotia op dezelfde breedtegraad ligt als Noord Spanje kan het er in die periode ook perfect weer zijn. Maar goed eerlijk is eerlijk. Het is verstandig om naarmate het seizoen vordert goede water en wind werende kleding mee te nemen.

Reis en Prijs

Je vlieg snel en voordelig met 1 overstap met Icelandair via Reykjavik naar Halifax. Daar zorgen we dat een SUV voor je klaar staat en dat je de laatste 350 km comfortabel kunt afleggen door de zeer indrukwekkende omgeving met schitterende natuur. Je verblijft een week met 4 man in een van de drie nieuw gebouwde vakantiewoningen en vist 5 volle dagen op een van de vijf beschikbare boten. Al het materiaal, begeleiding etc is inbegrepen. Sluit vervolgens je week af met een overheerlijke kreeftmaaltijd en alles bij elkaar heb je een onvergetelijke visreis. De richtprijs voor dit pakket ligt bij vier deelnemers rond de 2.395,- per persoon. Additionele kosten zijn brandstof voor de auto, ontbijt en diners. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om hier een speciaal programma voor op te stellen met bijvoorbeeld drie dagen tonijn vissen, 2 dagen algemene visserij of het verlengen van de reis in deze schitterende omgeving. Alles is mogelijk.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Bekijk hier onze uitgebreide digitale brochure.

 

 

Weersverwachting
Charlottetown

Weeronline.nl – Meer weer in Charlottetownweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen