Oman

 OMAN, SUPER VISSERIJ IN 1001 NACHT


Het zuiden van Oman biedt de avontuurlijke sportvisser in de juiste periode een ware droom aan vismogelijkheden. De kustlijn is ruig en indrukwekkend. In de moessonperiode kleurt de kustregio van Oman groen en komt alles telkens weer tot leven. Oman heeft een ruime variëteit aan landschappen met hoge bergen, woestijn en direct aan de Arabische Zee in een omgeving van 1001 nacht. Giant Trevally, barracuda, langvintonijn, geelvintonijn, dogtooth tonijn, zeilvis, groupers, amberjack, pijlstraatrog, murene, bluefish, gitaarrog, wahoo etc. is werkelijk een uitgebreid en spectaculair pallet aan soorten wat je hier kan vangen.

 

 

Vanaf de luchthaven in Salalah is het slechts 2,5 uur rijden naar Hasik vanuit waar deze operatie plaats vindt. Je wordt opgehaald met luxe 4 x 4 terreinwagens die je in alle comfort naar Hasik brengen. Hier hebben we de beschikking over een luxe guesthouse waarbij je verblijft in tweepersoonskamers. De kamers zijn voorzien van airconditioning, eenpersoonsbedden, bedlinnen en handdoeken. De kamers zijn zeer netjes ingericht en zijn lekker comfortabel na een lange dag vissen.

 

Lees hier het artikel in de Beet / Rovers van juni 2018

 

Hier werken we samen met een zeer ervaren partij die hier al jaren opereert. Ze kennen de beste plekken want ze vissen hier met grote regelmaat. Je kunt hier terecht voor twee soorten visserij:

  • Kustvissen: surfcasting, popperen en (live) bait
  • Bootvissen rondom de Al Hallaniyat eilanden popperen, (live) bait en jiggen

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Welke visserij je ook kiest, het wordt een onvergetelijke belevenis. Oman ligt direct aan de Arabische zee welke onderdeel is van de Indische oceaan. Dit is woonkamer voor veel verschillende soorten vis waaronder de Giant Trevally, amberjack, tonijn, zeebrasem, rog, zeilvis, king mackerel, bluefish, barracuda, grouper en nog meer van dit soort exotische soorten. Bijzonder van onze lokale partner is dat men onder meer met lokale mensen werkt. Dat betekent dat men korte lijnen heeft met de lokale vissers die precies weten waar de verschillende scholen vis zich op dat moment ophouden.


Voor het kustvissen staat de gids met de 4 x 4 je 24 uur per dag ter beschikking om op verschillende hotspots in een straal van 70 kilometer je overal en altijd heen te brengen. Jij bepaalt dus zelf wanneer je gaat vissen. Veelal komen in de nachtelijke uren de grotere exemplaren aan de kust fourageren. Om dus met de popper of stickbait een GT, barracuda of andere grote soort te verleiden moet je soms ook vroeg opstaan.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De visserij vanaf de boot vindt ook plaats vanuit Hasik. Dit is een van de dorpen die het dichtste bij de Hallaniyat eilanden liggen en dat is voor de bootvisserij de beste locatie. Een visdag neemt 9 a 10 uur in beslag en je moet hier goed getraind aan beginnen. De visserij is pittig en de vissen soms massief. Je moet dan ook over een gezonde conditie beschikken om dit avontuur aan te gaan. In de afgelopen jaren heeft onze lokale partner meer dan 300 waypoints met toplocaties weten te vinden en vangen ze hier veel en regelmatig mooie en grote vissen.


Oman is een veilig en imposant land in de Arabische wereld. Het biedt schitterende wilde landschappen met indrukwekkende zonsondergangen, ademloze zonsopkomsten en hartelijke mensen met een eeuwenoude en respectabele cultuur. Het is bijna verplicht om in ieder geval 1 keer rustig op het strand te gaan zitten en de zon in de zee te zien zakken. Op deze locatie gebeurt dit dagelijks!

 

Voor beide typen visserij geldt dat de formaten die hier gevangen kunnen worden tot de verbeelding spreken. GT’s tot 60 kilo + zijn hier al gevangen rond de eilanden Al Hasikiyah, Sawda en Al Hallaniyat. Maar wat te denken van groupers tot 100 kilo, geelvintonijnen tot 65 kilo en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Voor al deze visserij geldt dat het wel onderhevig is aan de juiste periode.

 

Materiaal

 

We maken hier gebruik van drie prima visboten. De boten zijn 32, 31 en 26 voet en op maat gemaakt voor het popper vissen. Het dek is ruim en biedt ruim plek aan respectievelijk 4, 3 en 2 vissers en de crew. De boten zijn voorzien van alle benodigde veiligheidsmaterialen als ook GPS / fishinder, marifoon, satelliet telefoon, downrigger, toilet, levend aas tank, 20 hengelhouders maar ook 2 x 200 PK motoren. Met andere woorden de perfecte vismachine die je in korte tijd naar de juiste plekken kan brengen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Om de grote jongens de juiste weerstand te kunnen bieden is het noodzakelijk om serieuze materialen mee te nemen. Stevige popperhengels tot 250 gram werpgewicht met sterke molens als de Quantum Cabo 120, Shimano Stella 18000 of Daiwa Saltiga 8000. Daarbij gebruiken we 100 tot 120 lbs dyneema lijn! Voor het jiggen zijn korte en heel sterke boothengels tot een werpgewicht van 300 a 400 gram noodzakelijk . Daarbij gebruiken we leaders van 150 tot 200 lbs . Naast het zware materiaal is het ook raadzaam om lichtere sets mee te nemen. 

 

Weer en Seizoen

 

Er zijn twee seizoenen in Salalah. De zomerperiode met de moesson die van medio juni tm medio september loopt en dan de droge periode (de rest van het jaar) van oktober tm april.
De GT is de grootste en belangrijkste soort die we hier kunnen vangen. Voor GT geldt dat de droge tijd de beste tijd is. De grotere exemplaren worden met name in oktober / november en maart /april gevangen. Maar ook de andere maanden zijn goed te noemen. De visserij vindt plaats met behulp van (levend) aas, trollen, jiggen, werpend en popperen.

 

Vanaf december tot en met februari zijn andere soorten als queenfish, permit, grouper, bluefish, zeilvis, tonijn, wahoo, spanish mackerel en amberjack. Maar ook de gitaarrog en de pijlstaartrog worden hier gevangen. Belangrijk is om ter plaatse veel water te drinken. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier echt een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! 

 

Reis en Prijs

 

 In het basispakket verblijf je 8 nachten in het guesthouse op basis van een gedeelde tweepersoonskamer inclusief ontbijt, lunch, diner en water / frisdrank. Retourtransfer van en naar de luchthaven, 6 dagen vissen, 4 x 4 met brandstof bij kustvissen, boot met brandstof bij bootvissen, aas (sardines, octopus etc).


# personen   Kustvissen   Bootvissen

        1              3500           6300 
        2              2400           3500
        3              1900           2750
        4              1800           2350


Prijzen in Euro’s per persoon exclusief vlucht, visum, inentingen en fooi. 
Je vliegt van Amsterdam of Brussel naar Dubai of Doha waar je de vervolgvlucht naar Salalah neemt. Dit kan met verschillende airlines en stemmen we samen met de gasten af wat de beste en of voordeligste mogelijkheid is. De prijzen variëren van 600 tot 800 euro per persoon. Vanzelfsprekend kunnen we ook gecombineerde pakketten van kust- en bootvissen samenstellen al naar gelang de eigen wensen. In de boeking dienen minimaal 3 dagen bootvissen te zijn opgenomen.

 

Voor de strand- / kustvisserij is het ook mogelijk om op locatie in een tent met slaapzak te verblijven als je ’s nachts wilt vissen. De gids gaat dan mee en kookt ook ter plaatse voor je. Zo kan je dus letterlijk onder de sterrenhemel vissen. Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

 

Of vraag hieronder je offerte op maat aan!

Weersverwachting
Salalah

Weeronline.nl – Meer weer in Salalahweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen