Kaap Verdie – Maio

EXTREEM EN AFWISSELEND IN DE ATLANTISCHE OCEAAN!

 

Maio maakt onderdeel uit van de Kaapverdische eilanden. Het meest bekende eiland onder vissers is Sao Vicente waar velen naar toe gaan voor de visserij op Marlijn. Maio is veel minder bekend en daardoor komen er ook aanmerkelijk minder vissers. En dat is nu precies wat de avontuurlijke visser zoekt. Uitdaging, verschillende stekken en veel mogelijkheden qua visserij en vissoorten. Hier wordt je op je wenken bedient! Popperen, jiggen, kantvissen, trollen, chummen, driften, bodemvissen en natuurlijk aas visserij behoren hier allemaal tot de mogelijkheden. Dus hoe gevarieerd wil je het hebben?

 

Lees hier het verhaal van Marco Kraal en zijn vrouw op deze locatie.

 

 

Bekijk hier de belevenissen van Klaas van Eerden op Maio, Kaap Verdie  https://www.npo.nl/big-fish-klaas/06-02-2017/AT_2057562

 

Lees hier de avonturen van de Dutchanglers op Maio: deel 1 en deel 2

De vissen die je hier kunt vangen zijn bijna eindeloos. Horse eye jack, wahoo, dorado, marlijn, zeilvis, amberjack, geelvintonijn, groupers, snappers, verschillende haaiensoorten als mako, tijger, nurse, hamer en lemon haaien en daarnaast roggen, bonefish en blue runners. Of te wel het is hier bijna eindeloos. Daarbij worden er ook grote exemplaren gevangen waarbij haaien tot 4,5 meter en ruim 600 kilo en roggen van 2 meter doorsnee en 200 kilo hier al gevangen zijn. Kortom je gaat tijd te kort komen! Kijk hier voor de uitgebreide brochure. 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Omdat Maio niet zo bekend is gaan er ook geen grote stromen toeristen naar toe en is het vrij rustig en kan je heerlijk genieten van de zon, zee, natuur en het heerlijke klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de plaats is waar Michael zijn hart heeft verloren aan de visserij. Michael is Nederlander maar woont al enkele jaren op dit eiland en werkt hier als visgids en is ook nog eens een fanatiek visser.

 

Vissen

Michael heeft hier in de afgelopen jaren veel scouting werk verricht en met succes! Alle typen visserij zijn hier denkbaar. Jiggen, trollen en (bodem) vissen met natuurlijk aas maar ook vanaf de kust werpend vissen of op haaien en roggen.Tijdens het trollen zijn met name tonijn, wahoo en dorado de voornaamste soorten en soms komen ook marlijn en zeilvis in de juiste periode bij deze visserij aan bod. Maar ook  meerdere tijgerhaaien tussen 200 en 500 (!) kilo worden hier regelmatig gevangen. Dus ook afwisselende visserij is voor de liefhebber zeker mogelijk. De visserij op haai en billfish is op basis van strikte catch & release tenzij de vis te ernstig beschadigd is of geen kans meer heeft. Overige vissen worden zo af en toe voor het avondeten gebruikt maar verder ook netjes teruggezet als dat kan. De foto’s spreken voor zich, dus laat je fantasie de loop en bedenk wat je hier allemaal zou willen vangen! Je komt zeker tijd te kort!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Materiaal

Er zijn in totaal vier boten die gebruikt worden.

  • – Faeton 780 met een yanmar inboord diesel
  • – Faeton 680 met een yamaha outboard f100
  • – Orca fish seaview met een yamaha outboard f60
  • – een 5 meter lange open boot met een lichte buitenboord motor

 

Alle boten zijn uitgerust met de nodige veiligheidsmaterialen en voorzien van gps en visfinders van de laatste generatie lowrance. De Faeton 780 en 680 zijn voorzien van gevechtsstoelen en afgesloten kajuit. De Faeton 780 is de boot waar het meeste mee gevist worden en deze is geschikt tot 4 personen. Als de groep groter dan 4 personen is wordt ook de 680 ingezet. De Orca en de open boot worden gebruikt bij kleinere groepen en lichtere visserij. Op alle boten is tevens een reservemotor gemonteerd voor de veiligheid.

 

Vanzelfsprekend zijn de boten voorzien van al het benodigde hengelsportmateriaal. Men beschikt hier over een ruim arsenaal van 20, 30, 50 en 80 lbs materiaal met de benodigde lures en ander kunstaas. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen van bekende merken als Shimano en Penn.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Maar ook voor de kantvisserij is al het nodige materiaal aanwezig. Daarbij zijn er zelf ontworpen hengels beschikbaar om zwaar aas mee te kunnen werpen maar ook kortere exemplaren als er vanaf het strand gevist wordt. Iedere stek is hier anders en vraagt om ander materiaal en Michael is je graag van dienst.

 

Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden met 4 persoons of een 6 persoons villa. De woningen liggen allemaal op loopafstand van de zee en er is een gezamenlijk zwembad en privé strand om na het vissen lekker te kunnen ontspannen. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over meer dan genoeg comfort waarbij de kamers zijn voorzien van ventilatie en ook het bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak is inbegrepen.

 

De locatie wordt gerund door Michael en hij is een Nederlander. Hij is de absolute visgek die je graag op iedere locatie wilt hebben als begeleider. Een liefhebber van het vissen en daarnaast kent hij op het eiland alle visstekken op zijn duimpje.

 

Om je te verplaatsen op het eiland is het mogelijk om een auto of een quad te huren. Er is een witte Toyota Pick up beschikbaar voor maximaal 5 personen of een Yamaha Grizzly 4 x 4 Quad voor of 2 personen. Superleuk en allebei netjes en goed onderhouden.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Maaltijden

 

Ter plaatse is er een eigen restaurant van de Maio Fishing Club. Hier wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijt met vers sap, brood, koffie etc geserveerd. Hiervoor wordt je opgehaald van je verblijf en ga je na het ontbijt direct door naar de visstek van die dag. Ook wordt hier meteen de lunch gesmeerd. ’s Avonds geniet je hier van een privé diner met lokale gerechten die speciaal en vers voor jullie worden klaar gemaakt. Deze kosten worden automatisch meegenomen in de offerte.

 

Reis en Prijs


De reis hierheen vindt veelal plaats met TAP en Binter. Daarbij vlieg je in eerste instantie in de middag naar het eiland Santiago met de hoofdstad Praia. Daar overnacht je en neem je de volgende dag het vliegtuig naar Maio op maandag, woensdag of vrijdag. Aangezien de vluchttijden nog wel eens wijzigen (het blijft tenslotte Afrika) is dit de beste optie. Daarmee kan je heenreis iets meer dan 24 uur in beslag nemen. Op Praia regelen we natuurlijk een hotel om te overnachten. Er is ook een mogelijkheid om op woensdag met TUI direct naar Praia te vliegen en de volgende dag vroeg met de veerboot naar Maio te reizen. Op de terugweg neem je dan op dinsdag de veerboot terug om op woensdag weer terug te vliegen.

 

Aangezien deze visreis volledig wordt samengesteld naar jou wensen zijn richtprijzen lastig. Maar uitgaande van 3 dagen / nachten kantvissen en 3 dagen bootvissen, inclusief alle maaltijden, begeleiding door de gids, brandstof voor de boten en eerste nacht in Praia in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt ligt de richtprijs op € 1.200,- per persoon bij een groep van 4 vissers. Let op! Dit is een richtprijs en deze is afhankelijk van beschikbaarheid van boten en vliegtickets, bootkeuze en periode van boeking tot aan de daadwerkelijke reis. De kosten voor de vliegtickets liggen rond de 6 a 700 euro per persoon afhankelijk van de periode en datum van boeking tot vlucht.

 

Villa bifamilaire   : € 500,- bij 2 pers en € 725,- week 4 pers (incl eindschoonmaak)
Villa Christophe  : € 500,- bij 2 pers en € 725,- week bij 4 pers (incl eindschoonmaak)
Villa 16                : € 600,- bij 2 pers en € 795,- week 4 pers (incl eindschoonmaak)
Diners                 : € 185 euro per persoon per week
Ontbijt+ lunch     : € 15,- per persoon per dag
Hele dag boot vissen : € 560,- max 6 personen, min 8 max 10 uur vissen inclusief aas, brandstof, kapitein, hengelmateriaal, aas en vervoer van en naar appartement
Kantvissen          : € 275,- bij 2 pers 5 tot 8 uur vissen, inclusief aas, hengelmateriaal, gids. Extra persoon € 30,- max 6 personen
Snorkelen            : € 100,- bij 2 pers, tocht onder de kust, duikbril/snorkel, indien nodig flippers en wetsuit, vervoer van en naar appartement. Extra persoon € 20,-
Quad                   : € 50,- per dag en € 300,- per week exclusief brandstof
Toyota Pick Up    : € 80,- per dag en € 400,- per week exclusief brandstof

 

Extra kosten bedragen visum, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. Ben jij klaar voor het echte avontuur en wil je meer informatie? Klik dan hier om onze uitgebreide digitale brochure te kunnen lezen.

 

Vraag hier je offerte op maat aan!

 

 

Weersverwachting
Praia

Weeronline.nl – Meer weer in Praiaweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen