Groepsreis Andaman (popperen & jiggen)

 POPPEREN & JIGGEN!

DSC03680.2

 

Check hier de belevenissen van onze pilottrip met foto’s! En hier als artikel in de Zeehengelsport!

 

In 2019 gaan we wederom in groepsverband naar de Andaman eilanden om 7 volle dagen te popperen en te jiggen!

 

13 tm 23 maart 2019

 

Wie durft en heeft zin in deze avontuurlijke visreis?

DSC03468.1

 

We hebben tot 31 juli 2018 om 7 enthousiaste vissers te vinden die mee willen op dit onvergetelijke avontuur!  Het minimum en maximum aantal vissers is 7! Deze locatie in de Golf van Bengalen is een toplocatie om te popperen en te jiggen. Er zijn praktisch geen sportvissers en de lokale bevolking komt niet op de plaatsen waar onze boten naar toe gaan.

 

Wil je meer informatie of direct? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure met inschrijfformulier!

 

Vissen

De visserij richt zich in deze week op hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?

 

GT’s, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers…… Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Deze vissen vergen het uiterste van je materiaal maar ook van jou! Dus wees fysiek ook goed voorbereid!

 

Materiaal

Om te vissen zijn er op deze locatie twee zeer goed ingerichte boten beschikbaar. De Calipso en de Mahi Mahi van 35 en 32 voet. De eerste voorzien van 250 pk en de laatste van 150 pk motor samen met de benodigde veiligheidsvoorzieningen als ook marifoon, fishfinder en GPS maken dat je hier prima visboten aan hebt met veel ruimte om te kunnen werpen en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up!

 

Stevige hengels van 2,5 tot maximaal 3 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Strakke en korte boothengels tot 2,5 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 25 kilo trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 lbs + om de ergste klappen van de drill op te vangen. Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe!

 

Zo ging het er in 2017 aan toe!

 

 

 

Weer en Seizoen

Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven.Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober willen er nog wel eens wat buien vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Reis en Prijs

 

De prijs van deze reis bedraagt € 2.195,-.en is inclusief:

  • eerste centrale bijeenkomst in Nederland,
  • Nederlandstalige begeleiding (vist mee en assisteert)
  • zeven dagen vissen van minimaal 8 uur,
  • 8 overnachtingen op basis van twee personen per kamer, inclusief bedlinnen en handdoeken in First class hotel
  • de transfer vanaf Port Blair naar Havelock inclusief veerboot
  • dagelijkse transfers van hotel naar visboot,
  • ontbijt, lunch, water en frisdrank aan boord,
  • afscheidsdiner op de laatste avond en
  • fotoboek van de visreis 


Deze prijs is in euro, per persoon, exclusief vlucht, visvergunning van 2500 INR per dag (35 euro) lokaal te voldoen en visum. Let op! Deze prijs is de verwachte prijs. Het kan zijn dat deze nog wordt aangepast wanneer de hotelprijzen worden aangepast voor 2019.

 

De voorziene vlucht vertrekt vanaf Amsterdam en gaat via Chennai of Delhi in India naar Port Blair. De beste verbinding op dit moment is met Jet Air of Emirates waarbij de totale reistijd op 17 a 20 uur uitkomt. Al met al een zeer schappelijk reisprogramma voor zo een locatie. De prijs van deze vlucht ligt naar verwachting tussen de 850 en 1.100,- euro per persoon en hoe eerder je boekt des te voordeliger is het.

 

Bijkomende kosten zijn voor; visum, inentingen, drankjes, fooi voor personeel en overige extra’s. Dit kan met cash geld. Deze reis gaat door bij 7 deelnemers en wordt persoonlijk begeleid door Visreis.nl. Wil je meer informatie of direct? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure met inschrijfformulier!

 

 

_DSC7705.1

Weersverwachting
Port Blair

Weeronline.nl – Meer weer in Port Blairweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen