Ebro Delta

ZOET EN ZOUT IN DE EBRO DELTA!

 

Lekker dichtbij en toch een tropisch tintje! Op nog geen 2 uur vliegen vanaf Schiphol liggen de luchthavens van Barcelona en Reus. Vanaf deze luchthaven is het respectievelijk 2 en 1 uur rijden naar de Ebro delta met een huurauto. En dan kan je zomaar een blauwvintonijn van 100 kilo + vangen en een meerval van 2 meter + ! Wie wil dat nu niet? Hier is dat allemaal mogelijk. De Ebro delta biedt een waar vissersparadijs waar je zowel individueel als onder begeleiding terecht kunt voor een heerlijke visvakantie.

 

Lees hier het verhaal van Thomas Sintobin in het Hengelblad over zijn avontuur aan de Ebro Delta en bekijk hier de uitgebreide brochure .

 

 

Hier bepaal je zelf waar en hoe je gaat vissen en hoef je de boot niet te delen met anderen.

Deze diashow vereist JavaScript.

We hebben verschillende verblijfsmogelijkheden van drie sterren hotels tot en met privé appartementen met zwembad. De keuze is ruim en er is voor ieder wel iets van zijn of haar gading. want deze locatie is ook prima voor partners die het vissen minder interessant vinden maar de zon wel kunnen waarderen.

Vissen

 

De visserij is hier afwisselend doordat je zowel op zoet als op zout water kunt vissen. Je kan hier terecht voor een lange lijst met interessante vissen waaronder: meerval, zeebaars, leervis, bluefish, harder, blauwvintonijn, albacore, mahi mahi, makreel, amberjack, bonito en little tuny. De immense blauwvintonijn is een zeer gewilde vangst en in het voorjaar worden ze regelmatig werpend met kunstaas gevangen als ze aan het jagen zijn op de aasvissen en de zee kolkt van het geweld van deze massieve beesten. In het najaar wordt er veelal gechumd en geprobeerd de vissen vanuit de dieptes van zo’n 50 tot 75 meter omhoog te lokken. Het zoute water stroomt tot wel 25 kilometer landinwaarts de rivier op. Afhankelijk van het seizoen worden zover landinwaarts nog steeds harders en zeebaars gevangen, maar ook de meerval wordt regelmatig tot voor in de monding van de Ebro gevangen. Zout water is immers zwaarder dan zoet water, waardoor het eigenaardige verschijnsel zich voordoet dat hetzelfde stuk rivier zowel zoute als zoete plekken kent. In principe is het dus mogelijk om meerval en leervis, zeebaars of bluefish door elkaar te vangen!

 

Ebro Delta from Visreis.nl on Vimeo.

 

Deze locatie wordt vaak geroemd om de zeer afwisselende visserij die er mogelijk is, maar dat is niet de enige troef. De vele vissoorten die je er kunt vangen, worden hier immers ook absurd groot! Veel gasten kiezen er dan ook voor om niet 1 maar 2 weken te gaan.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Materiaal

 

We hebben hier de beschikking over verschillende soorten boten. Een 6, 2 meter Antares met 115 PK, een 6, 3 meter Robalo met 150 PK en de Fisherman 238, een authentieke Amerikaanse boot van 7,50 m en een 250 pk 4 takt motor. De Fisherman is enkel met gids te boeken en de andere boten zijn eventueel zelf te varen, maar ook met gids te boeken. verder zijn er nog drie 3,7 meter polyester boten met elk 15 PK voor het binnen water.

 

Wanneer je een visdag met gids boekt, zijn alle hengelsportmaterialen inbegrepen in de prijs. Afhankelijk van de visserij zijn er meerdere opties beschikbaar, maar in ieder geval is het uitstekend materiaal: Shimano Tiagra van 16 tm 80 lbs maar ook Daiwa Saltiga, Dogfight en Temple Reef zijn bekende en goede leveranciers. Wanneer je zonder gids gaat vissen, dien je je eigen materiaal mee te nemen. Door de afwisselende visserij is het raadzaam om je niet te beperken.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Weer en Seizoen


Het seizoen loopt eigenlijk het hele jaar door. De temperaturen in de zomer zijn natuurlijk hoger en komen soms tot boven de 35º C. In de winter is het verstandig om een windjack mee te nemen, want dan kan het met 20° C aanmerkelijk kouder aanvoelen. Het is in ieder geval altijd beter dan in Nederland! Het is een perfecte bestemming om bijvoorbeeld in de zomer met de familie door te brengen en een aantal dagen te gaan vissen. Veel gasten kiezen er echter ook voor om een lang weekeinde even te knallen in de Ebrodelta in het voor- of najaar. Je kunt hier het hele jaar door goed terecht om te vissen en natuurlijk heeft ieder jaargetijde zijn eigenaardigheden. En voor al onze visreizen geldt dat we het pakket op maat voor je samenstellen.

 

Reis en Prijs

De keuze aan vluchten is groot. Transavia, TuiFly, Ryanair, Easy jet en Vueling vliegen vanaf verschillende Nederlandse en Belgische luchthavens naar Barcelona en Reus. Vanaf de luchthaven verzorgen we een huurauto en binnen twee uur rijden sta je in de Ebro Delta. Het wordt zelfs nog voordeliger als je er zelf heen rijdt. Vanuit Utrecht is het ongeveer 1700 kilometer en 16 uur rijden. Een mooi en verzorgd vierpersoonsappartement biedt vervolgens de gehele week onderdak in Riumar. 

Een prijsvoorbeeld voor 4 personen:

  • Retourvlucht Amsterdam – Barcelona
  • Huurauto voor de gehele week (categorie medium), kilometer vrij
  • 1 dag tonijnvissen met gids op Antares / Robalo
  • 1 dag leer- en bluefish met gids op Antares / Robalo
  • 1 dag meerval met gids op Antares / Robalo
  • 3 dagen zelf vissen met Robalo
  • ruim vierpersoonsappartement met 2 slaapkamers
  • airco, bedlinnen en handdoeken inbegrepen 
  • eindschoonmaak, water en elektriciteit inbegrepen
  • op basis van eigen verzorging

Met 4 personen is deze visreis met vliegtuig en huurauto beschikbaar vanaf € 1.195,- per persoon buiten het hoogseizoen. Daarbij heb je dan tijdens de visserij met gids je eigen boot waar geen andere vissers bij komen en je zelf bepaalt waar op gevist wordt. Dat is een groot verschil ten opzichte van andere aanbieders. Ga je met eigen vervoer kom je rond de € 995,- per persoon uit.

 

Huurprijzen voor de boten:                                                              

  vaarvergunning  per dag
Whaly console 435 nee  € 140
Quicksilver ja  € 225
Robalo ja  € 325

 

Deze prijzen van de huurboten zijn inclusief BTW voor een hele dag van 8 uur en exclusief de kosten voor de brandstof.

 

De prijs voor de gidsboot Fisherman inclusief materiaal, aas, gids, brandstof etc is als volgt

 

personen 4 uur 6 uur 8 uur
 1 350 465 560
2 375 500 600
3 400 550 700
4 450 600 750
5 500 650 850
6 550 700 950
7 600 800 995

 

Voor het vissen op tonijn geldt een toeslag van € 75,- per dag ivm sardines / aas bij het chummen of extra brandstof bij het navaren en zoeken van groepen jagende tonijnen.

 

Wil je de uitgebreide brochure lezen? Klik dan hier

 

 

 

 

Weersverwachting
Deltebre

Weeronline.nl – Meer weer in Deltebreweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen