Costa Rica

PACIFIC INSHORE & OFFSHORE

 

Puur natuur en pure visserij omdat je simpel weg de enige bent in de hele omgeving!Dit is een ware parel die nog onontdekt is en waar de visserij indrukwekkend is. Deze locatie is werkelijk uniek. Vlak bij het plaatsje Paquera, in de golf van Nicoya, verborgen in de jungle en toch maar 50 meter van het water staat de hoofdlodge boveN aan de heuvel en op 250 treden ligt het prive strand. De locatie beschikt over 3 grote kamers voor elk 2 tot 3 personen met elk een waanzinnig uitzicht over de oceaan. Lekker laid back “Costa Rica style”. Het is een magnifieke en speciale locatie op het schiereiland van Nicoya zonder (overbodige) luxe maar wel met de ingrediënten voor een ervaring die je de rest van je leven bij zal blijven. Er zijn op deze locatie nog steeds meer apen dan mensen!

 

Vissen

Het vissen is hier van uitzonderlijk niveau. Het hele jaar door worden hier grote en veel vissen gevangen. Het is een locatie voor potentiële nieuwe wereldrecords. Tijdens ons verblijf in oktober vingen we veel jack crevalle’s, die fantastische sport gaven.

 

De verschillende soorten vis die je kan vangen zijn afhankelijk van het seizoen maar in het onderstaande overzicht zijn alleen de belangrijkste soorten opgenomen. Andere soorten die ook aanwezig zijn maar niet in het overzicht staan zijn de verschillende groupers, snappers, trevally’s, tonijn, sierra mackerel, oxeye tarpon, 2 soorten barracuda’s, corvina, ladyfish, jewfish,  murenes en ga zo maar door. De lokale vissers hebben met hun lijnen al exemplaren gevangen van baarzen tot 180 kilo, roggen van 100 kilo maar ook reusachtige haaien.

 

 

 

Op ongeveer 45 minuten varen zit je ook direct in het off shore gebied waar je vist op dorado, wahoo, marlijn, sailfish etc. De sailfish worden gevangen vanaf 100 lbs en zijn eerder groter dan kleiner. Deze visserij vindt plaats met behulp van (grote) lures en ander kunstaas wat allemaal ter plaatse is.

 

Materiaal

Voor het inshore vissen wordt er gevist met levend aas of met poppers, pluggen en of lures. Voor het levend aas vissen kan je het beste een korte hengel van 20 a 30 lbs (tot 2.4 meter) gebruiken in combinatie met een reel met minimaal 300 meter lijn gebruiken. Voor het popperen mag de hengel wat langer zijn om het kunstaas ver weg te kunnen zetten. Hierbij is een molen beter omdat er sneller mee gerdaaid kan worden. Ook hier is 300 meter lijn een goede optie.

 

Het materiaal voor het offshore vissen is allemaal aanwezig en inbegrepen in de prijs. Mocht je overigens zelf geen materiaal hebben om inshore te vissen is dat ook geen probleem want ook dat is allemaal voorhanden. De boot is 8,5 meter lang, heeft een 150 pk 4 takt motor, gps, fishfinder en een uitkijktoren.

 

Weer en Seizoen

Het seizoen om te vissen is hier eindeloos. Afhankelijk van het seizoen kan je hier de meest uiteenlopende soorten vangen. Costa Rica kent een regenseizoen in september en oktober waarbij het hard en lang kan regenen. Dit doet aan de visserij niets af. Sterker nog door het meegespoelde vuil van de bergen en rivieren is de visserij bijzonder goed en wordt er veel geaasd. Het droge seizoen is vanaf november tm mei en dan ligt de temperatuur overdag rond de 32° C.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reis en Prijs

De kosten van de reis worden bepaald door het aantal personen en de lengte van verblijf. Uitgaande van een verblijf van 7 dagen met 5 dagen vissen op basis van drie personen bedragen de kosten van deze reis ongeveer € 2.495,- pp voor de vlucht, transport, verblijf, 5 dagen vissen en maaltijden. Voor deze reis geldt natuurlijk dat het een stuk maatwerk is en volledig ingericht kan worden naar uw wensen.

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

Weersverwachting
Paquera

Weeronline.nl – Meer weer in Paqueraweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen