BONAIRE

bonaire-top10

 

Zon, zee en vissen. Wat wil je nog meer. Dit prachtige eiland heeft je in alle gevallen veel te bieden. Hier kan je gericht op bonefish, tarpon en snook vissen vanuit je eigen huurboot of wadend in de mangroves. Of op zee  op roggen, haaien, tonijn, barracuda, dorado enz vissen. Of wat dacht je van een of meerdere dagen met een perfecte visboot op wahoo, tonijn, dorado, zeilvis, amberjack, grouper en ga zo maar door. Daarbij witte stranden, palmbomen, relaxte mensen en je hebt de beste ingrediënten voor een superleuke maar ook toffe visreis met je maten of lekker met je familie genieten.

 

 

Lees hier het artikel van de Vistechnische Dienst in de Roofvis van mei 2018

 

  

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor de allergrootste visreuzen moet je hier niet naartoe maar voor de verscheidenheid aan soorten vis en met licht materiaal ga je hier echt een hele mooie en superleuke visserij tegemoet. We werken hier qua verblijfsmogelijkheden samen met Oceanbreeze in het luxe segment. De woningen van Oceanbreeze  hebben een hoog afwerkingsniveau en bieden een ruime mate van comfort en zijn natuurlijk voorzien van airco. De woningen zijn beschikbaar voor 2, 4, 6 en 8 personen. Voor het comfortabele segment werken we samen met B&B Bonaire en het midden segment met het Oasis Guesthouse. Hier beschikken we over nette appartementen voor een schappelijke prijs welke ook allemaal zijn voorzien van airco. 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Vissen

Je kunt op deze locatie helemaal zelf bepalen wat je wilt. Vanuit je eigen huurboot gericht op tarpon of snook of verder op open zee op grotere soorten of zelfs met de grote big game boat de volle zee op. Of met Peter actieve dagtrips, nachtvissen of als gids op de flats. Peter is een super enthousiaste en zeer kundige visser die je alle geheimen van Bonaire op het gebied van de visserij kan bijbrengen. Hij woont hier al jaren en is zelf ook een gepassioneerd visser.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Peter is een super enthousiaste visser en beschikt over een schitterende 27 voet Sailfish boot met 2 maal 150 PK motoren en alle technische noodzakelijkheden. Je kunt actieve dagtochten maken met gecombineerd trollen, jiggen en werpen of in de nacht rond de olietankers met licht materiaal op de tonijn. Maar ook voor een dag op de flats (de Pannen) gericht op Bonefish is Peter de aangewezen man. Hij woont en vist hier al jaren en weet je naar de juiste plekken met het juiste materiaal te brengen. Hierbij zijn alle materiaal, drankjes en lunch inbegrepen waarbij ook andere tijden en periodes bespreekbaar zijn. 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Daarnaast kan je hier ook prima zelf op pad. De flats, de oude pier, lac Bay en Lac Cai en bij de Amstel brouwerij zijn allemaal plaatsen voor verschillende soorten als bonefish, barracuda, permit en tarpon om met plu, shad, sickbait of de vlieg te bestoken. En met een dobber, een stukje vis en een haakje is het doorlopend prijs. Geen mega grote vissen maar wel hele leuke sport met exotische en sterke vissen op licht materiaal.

 

Er zijn in deze wateren heel veel soorten vis te vangen zoals dorado, tonijn, wahoo, skipjack, bonito, sailfish, marlijn, groupers, snappers, barracuda’s etc. Met andere woorden: je gaat dagen te kort komen op deze prachtige en relaxte locatie. Maar let goed op als je van de kant gaat vissen dat je continue rekening houdt met duikers of snorkelaars.

 

Materiaal

Voor de visserij vanaf de boten is alle materiaal aanwezig. Hier is het materiaal van licht tot medium in ruime mate aanwezig en hoef je niets mee te nemen. Voor de overige visserij dien je je eigen materiaal mee te nemen. Voor de spinvisserij zijn jigs, shads, pilkertjes, lures, lepels, woblers het aangewezen “terminal tackle”. De gewichtsklasse van het materiaal loopt van 10 tot 30 lbs. Maar ook lichtere stokken van 20 tot 50 gram en 50 tot 100 gram werpgewicht om vanaf het strand, in de ondergaande zon, nog een snook te verschalken is een mooie bonus. Voor de bonefish is een 10 gramshengel het juiste materiaal.

 

Weer en Seizoen

Het seizoen loopt hier het gehele jaar door. De zeetemperatuur verschilt maar weinig gedurende het jaar. Voor de belangrijkste roofvissen als wahoo, barracuda, amberjack, zeilvis, dorado en geelvintonijn geldt echter dat november tm april de betere periode is. Ideaal dus om hier aan het winterweer te ontsnappen en te genieten van de gemiddelde temperatuur van 27 graden C. De luchttemperaturen zijn ook zeer stabiel dus je hebt een prima plek om vakantie te vieren en te vissen (of andersom).

 

  jan. feb. mrt. apr. mei. jun. jul. aug. sep. okt. nov. dec.
Dag temp. 28 28 28 29 29 29 29 28 29 30 29 28
Nacht temp. 24 23 24 25 26 27 27 27 27 27 26 24
Uren zon / dag 9 9 9 9 9 9 10 10 9 9 8 8
Neerslag in mm. 18 14 13 11 13 14 14 14 12 15 19 22
Dagen neerslag 6 3 1 4 4 7 9 8 6 9 7 7
Zeewater 27 26 26 26 27 28 28 28 28 28 27 27

 

Door de lage luchtvochtigheid en de ligging direct aan zee is het echter goed toeven op deze tropische locatie. Belangrijk is wel om de juiste voorzorgsmaatregelen tegen de zon te nemen. Dus pet, zonnebrand, en zonnebril zijn geen overbodige luxe. Regendagen zijn hier een betrekkelijk onbekend fenomeen.

 

Reis en Prijs

Je vliegt van Amsterdam direct en comfortabel met TUI naar Bonaire met de nieuwste Dreamliner. Daar staat een huurauto voor je klaar zodat je de gehele periode kunt gaan en staan waar je wilt op dit schitterende eiland. Het is zeker de moeite waard om naast het vissen meer van het eiland te bekijken. Zo kan je bijvoorbeeld ook snorkelen met mantaroggen en zijn er bijzonder veel mogelijkheden voor watersporten zoals kitesurfen, jetskiën, paragliden, duiken etc. Maar ook de dames kunnen hier prima terecht om te shoppen en te stappen in het gezellige Kralendijk. De vanafprijs voor deze reis met vlucht, appartement met twee slaapkamers voor 7 nachten met 3 personen, huurauto gedurende de week, 3 dagen huurboot en 2 dagen met een visboot bedraagt € 1.595,- per persoon in het laagseizoen. In het hoogseizoen (vakanties) is dat ivm de vliegtickets wel hoger.

 

Arkefly new (1)

 

Vanzelfsprekend kun je op basis van je eigen voorkeur je programma indelen. Bijkomende kosten zijn fooi voor de kapitein / deckhand, eigen vervoer en brandstof voor de huurauto.

 

Klik hier als je de uitgebreide digitale brochure wilt lezen.

Weersverwachting
Kralendijk

Weeronline.nl – Meer weer in Kralendijkweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen