Andaman eilanden

POPPEREN & JIGGEN VAN DE EXTRA KLASSE!

 

 

‘De Andaman eilanden en Nicobaren’ heet deze eilandengroep officieel. Het ligt in de Golf van Bengalen in de Indische oceaan tussen India en Thailand en het is in dit vismekka waar menig vishart verloren is gegaan aan de Giant Trevally en het poppervissen. Maar ook het jiggen op dogtooth tuna levert waanzinnige resultaten op. Maar tussen door worden ook veel andere soorten als marlijn, barracuda, groupers, spanish mackerel, geelvin tonijn, amberjack enzovoorts gevangen. Soorten genoeg dus in het kristal heldere water met afgelegen riffen en tropische eilanden. Deze locatie is het dichtstbij gelegen de illustere visstekken ‘Barren Island’ en ‘Invisible Banks’ waar bij iedere trip enkele grote vissen wel gehaakt maar simpelweg niet gevangen worden omdat ze te groot en sterk zijn. Daarnaast zijn ook de beste plekken om te jiggen het best vanuit deze locatie te bereiken.

 

Kijk hier voor de verslagen van onze eigen trip op Totalfishing. deel 1, deel 2 en deel 3.

 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 9 jaar actief en hebben begin 2016 een gloednieuwe op maat gemaakte visboot in gebruik genomen. Daarnaast bieden we  hier verschillende hotel categorieën waarmee je als klant ook nog wat te kiezen hebt. De budget optie is een guesthouse op basis niveau, de First class optie is een drie sterren hotel en de Superior class optie is een luxe 4 sterren resort. Voor een ieder (budget) wat wils dus. We zijn exclusief agent voor deze locatie voor België en Nederland en bieden hier een aantrekkelijk pakket tegen een dito tarief voor de tropische visser (in spe).

 

Vissen

De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?

 

Deze diashow vereist JavaScript.


GT’s, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers…… Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Wanneer er wat rust gewenst is kan er tussendoor getrold worden op geelvintonijn, barracuda, wahoo etc op wat lichter materiaal. Hiervoor zijn alle benoeidgdheden standaard aan boord. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk. ! Dan mag je weer aan de bak. De visserij vindt plaats tot ongeveer 25 mijl vanaf de vertreklocatie.

 

 

Materiaal

Om te vissen zijn er op deze locatie verschillende boten beschikbaar. De laatste aanwinst is de Calipso van 35 voet (11,5 meter) center console met live bait tank, downriggers, marifoon, GPS, fishfinder en een 250 PK 4 takt Yamaha motor. Verder is er nog de Orca. Deze boot is 21 voet lang en heeft een 100 PK 4 takt motor en is verder uitgerust met GPS, fishinder etc. Deze boot is perfect voor 2 vissers en is aantrekkelijk geprijsd. Perfecte boten in verschillende klassen met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up! Dus een beetje voorbereiding in de sportschool is echt geen overbodige luxe.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ter plaatse heb je stevige hengels nodig van 2 tot 2,5 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Verder strakke en korte boothengels tot 2,2 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 35 kilo + trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 tot 200 lbs om de ergste klappen van de drill op te vangen. Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe. Tevens is het mogelijk om materiaal te huren en dat betreft Shimano Stella’s 18000 en 20000 op een gespecialiseerde popper en jigging hengel. Voor de twee hengels met molen en lijn betaal je 55 euro per dag.

 

 

Deze avonturen zijn door Ronald Spakman en companen beleefd in 2017.

 

Weer en Seizoen

Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven.Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober willen er nog wel eens wat buien vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.

 

Voor de speciale overnight en long range trips naar Barren Island of Invisible Banks is het noodzakelijk dat het weer kalm en stabiel is. Deze periode is voornamelijk van februari tm april. De uiteindelijke beslissing of deze trips door kunnen gaan is voorbehouden aan het lokale management. Deze extra lange en verre trips zijn tegen meerprijs te boeken.

 

Reis en Prijs

Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates en Jet Air vlieg je in 17 tot 20 uur vanaf Amsterdam met 1 of 2 tussenstops in Dubai en of Chennai comfortabel naar Port Blair. Maar ook andere routes vanaf Brussel en Dusseldorf zijn mogelijk. Gezamenlijk stemmen we de beste vluchten af en deze zijn gemiddeld tussen 700 en 1000 euro per persoon.

 

Aangekomen in Port Blair wordt je vanzelfsprekend opgehaald en naar de ferry gebracht die je naar Havelock Island brengt. En ook voor het laatste deel van de aankomsthaven tot het hotel is de transfer voorzien. Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water inbegrepen als ook de dagelijkse transfer van hotel naar visboot.

 

De prijs van deze reis voor 7 dagen vissen van 8 uur, 8 overnachtingen in verblijf naar keuze inclusief bedlinnen en handdoeken, de transfer vanaf Port Blair, dagelijkse transfers van hotel naar visboot, ontbijt, lunch, water en frisdrank aan boord bedraagt:

 

Met de Calipso 7 dagen

personen Budget First class Superior
2 2890 3095 3410
3 2255 2465 2830
4 1835 1990 2305

 

Wil je vijf dagen vissen en zes nachten verblijven zijn de volgende prijzen van toepassing:

Voor de Calipso:                                                              

personen

Budget First class Superior
2 2150 2305 2515
3 1675 1885 2150
4 1360 1520 1730

  

Het is natuurlijk ook mogelijk om minder dagen te vissen. Daarmee wordt de prijs nog aantrekkelijker.

Deze prijzen zijn per persoon, op basis van twee personen per kamer met 1 bed en 1 extra matras en inclusief lokale belasting, exclusief visvergunning a INR 2500 (35 euro) per dag en lokaal te voldoen, vlucht, diner, visum, inentingen, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. Check de belevenissen van onze pilottrip vanuit Port Blair met foto’s op https://www.facebook.com/events/292954877472331/ ! En hier als artikel in de Zeehengelsport! Een single kamer kan tegen meerprijs. 

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

Weersverwachting
Port Blair

Weeronline.nl – Meer weer in Port Blairweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen