Andaman eilanden

POPPEREN & JIGGEN VAN DE EXTRA KLASSE!

 

 

‘De Andaman eilanden en Nicobaren’ heet deze eilandengroep officieel. Het ligt in de Golf van Bengalen in de Indische oceaan tussen India en Thailand en het is in dit vismekka waar menig vishart verloren is gegaan aan de Giant Trevally en het poppervissen. Maar ook het jiggen op dogtooth tuna levert waanzinnige resultaten op. Maar tussen door worden ook veel andere soorten als marlijn, barracuda, groupers, spanish mackerel, geelvin tonijn, amberjack enzovoorts gevangen. Soorten genoeg dus in het kristal heldere water met afgelegen riffen en tropische eilanden. Deze locatie is het dichtstbij gelegen de illustere visstekken ‘Barren Island’ en ‘Invisible Banks’ waar bij iedere trip enkele grote vissen wel gehaakt maar simpelweg niet gevangen worden omdat ze te groot en sterk zijn. Daarnaast zijn ook de beste plekken om te jiggen het best vanuit deze locatie te bereiken.

 

Kijk hier voor de verslagen van onze eigen trip op Totalfishing. deel 1, deel 2 en deel 3.

 

NU OOK INDIVIDUEEL!

Tevens is er nu de unieke mogelijkheid voor individuele vissers om op te stappen op 3 verschillende weken, elk met 5 dagen vissen waarvan 1 dag naar Barren Island. En dat op basis van een 7 daags verblijf op Havelock Island! Het hoofddoel is popperen en er kan ook worden gejiigd. Trollen en live bait is in overleg met de rest van de groep.

 

 

Aankomst 20 maart / vertrek 26 maart 2018, aankomst 12 April / vertrek 18 april 2018 of aankomst 28 April / vertrek 4 mei 2018  

 

De kosten hiervoor bedragen 1.350,- euro pp exclusief vlucht

De uiterste inschrijfdatum is 15 januari 2018 en de reis kan pas doorgaan bij 4 deelnemers of tegen een meerprijs bij minder deelnemers. Klik hier voor de voorwaarden.

  • dag 1 : aankomst met de ochtend vlucht in Andaman, transfer naar veerboot en Havelock
  • dag 2 – 6 : onbtijt in hotel, transfer naar boot, vissen van 8 tm 17 uur inclusief lunch en softdrinks daarna terug naar hotel
  • dag 7 : ontbijt, check out hotel, transfer veerboot en luchthaven

Je slaapt met 2 personen in 1 kamer: 1 op het king size bed en de ander op een aparte matras. Popping materiaal is ook te huur tegen meerprijs. De kosten zijn exclusief vlucht, visum, fooien, diners, vergunning a 165 euro (lokaal te voldoen). Interesse? Meld je aan op info@visreis.nl 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 9 jaar actief en hebben begin 2016 een gloednieuwe op maat gemaakte visboot in gebruik genomen. Daarnaast bieden we  hier verschillende hotel categorieën waarmee je als klant ook nog wat te kiezen hebt. De budget optie is een guesthouse op basis niveau, de First class optie is een drie sterren hotel en de Superior class optie is een luxe 4 sterren resort. Voor een ieder (budget) wat wils dus. We zijn exclusief agent voor deze locatie voor België en Nederland en bieden hier een aantrekkelijk pakket tegen een dito tarief voor de tropische visser (in spe).

 

Vissen

De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?

 

Deze diashow vereist JavaScript.


GT’s, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers…… Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Wanneer er wat rust gewenst is kan er tussendoor getrold worden op geelvintonijn, barracuda, wahoo etc op wat lichter materiaal. Hiervoor zijn alle benoeidgdheden standaard aan boord. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk. ! Dan mag je weer aan de bak. De visserij vindt plaats tot ongeveer 25 mijl vanaf de vertreklocatie.

 

 

Materiaal

Om te vissen zijn er op deze locatie verschillende boten beschikbaar. De laatste aanwinst is de Calipso van 35 voet (11,5 meter) center console met live bait tank, downriggers, marifoon, GPS, fishfinder en een 250 PK 4 takt Yamaha motor. Verder is er nog de Orca. Deze boot is 21 voet lang en heeft een 100 PK 4 takt motor en is verder uitgerust met GPS, fishinder etc. Deze boot is perfect voor 2 vissers en is aantrekkelijk geprijsd. Perfecte boten in verschillende klassen met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up! Dus een beetje voorbereiding in de sportschool is echt geen overbodige luxe.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Ter plaatse heb je stevige hengels nodig van 2 tot 2,5 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Verder strakke en korte boothengels tot 2,2 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 35 kilo + trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 tot 200 lbs om de ergste klappen van de drill op te vangen. Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe. Tevens is het mogelijk om materiaal te huren en dat betreft Shimano Stella’s 18000 en 20000 op een gespecialiseerde popper en jigging hengel. Voor de twee hengels met molen en lijn betaal je 55 euro per dag.

 

 

Deze avonturen zijn door Ronald Spakman en companen beleefd in 2017.

 

Weer en Seizoen

Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven.Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober willen er nog wel eens wat buien vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.

 

Voor de speciale overnight en long range trips naar Barren Island of Invisible Banks is het noodzakelijk dat het weer kalm en stabiel is. Deze periode is voornamelijk van februari tm april. De uiteindelijke beslissing of deze trips door kunnen gaan is voorbehouden aan het lokale management. Deze extra lange en verre trips zijn tegen meerprijs te boeken.

 

Reis en Prijs

Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates en Jet Air vlieg je in 17 tot 20 uur vanaf Amsterdam met 1 of 2 tussenstops in Dubai en of Chennai comfortabel naar Port Blair. Maar ook andere routes vanaf Brussel en Dusseldorf zijn mogelijk. Gezamenlijk stemmen we de beste vluchten af en deze zijn gemiddeld tussen 700 en 1000 euro per persoon.

 

Aangekomen in Port Blair wordt je vanzelfsprekend opgehaald en naar de ferry gebracht die je naar Havelock Island brengt. En ook voor het laatste deel van de aankomsthaven tot het hotel is de transfer voorzien. Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water inbegrepen als ook de dagelijkse transfer van hotel naar visboot.

 

De prijs van deze reis voor 7 dagen vissen van 8 uur, 8 overnachtingen in verblijf naar keuze inclusief bedlinnen en handdoeken, de transfer vanaf Port Blair, dagelijkse transfers van hotel naar visboot, ontbijt, lunch, water en frisdrank aan boord bedraagt:

 

Met de Calipso 7 dagen

personen Budget First class Superior
2 3295 3795 4395
3 2595 2995 3495
4 2095 2295 2650

 

Met de Orca:

personen Budget First class Superior
2 3095 3695 4195

 

 

Wil je vijf dagen vissen en zes nachten verblijven zijn de volgende prijzen van toepassing:

Voor de Calipso:                                                              

personen

Budget First class Superior
2 2445 3445 3895
3 1945 2745 2995
4 1545 1995 2395

    Voor de Orca:

personen Budget First class Superior
2 2395 2695 3195

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om minder dagen te vissen. Daarmee wordt de prijs nog aantrekkelijker.

Deze prijzen zijn per persoon, op basis van twee personen per kamer, exclusief vlucht, diner, visum, inentingen, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. Check de belevenissen van onze pilottrip vanuit Port Blair met foto’s op https://www.facebook.com/events/292954877472331/ ! En hier als artikel in de Zeehengelsport! Een single kamer kent een meerprijs van 400 euro voor de budget en 800 euro voor de first class optie op basis van 7 dagen. 

 

Wil je meer informatie? Bekijk dan hier onze uitgebreide brochure!

Weersverwachting
Port Blair

Weeronline.nl – Meer weer in Port Blairweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen