Noord Ierland, Port Rush

Noord Ierland, Port Rush

 

Hamish Currie is de befaamde en bijkans beruchte kapitein van de Predator II. Hij is het prototype van de Ierse kapitein. Een echte Popeye maar dan met een (letterlijke) zee aan kennis en ervaring. Hij neemt je mee vissen vanuit de haven van Port Rush. Hier kan je vanaf mei tm oktober terecht voor de visserij op porbeagle (haringshaai), tope (ruwe haai), skate (vleet) maar ook voor algemene visserij op leng, conger, lipvis, kathaai, hondshaai, pollak, kabeljauw en ga zo maar door.

 

De porbeagle is de laatste jaren in aantal duidelijk toegenomen waardoor er ook weer gericht kan worden gevist op deze soort. Het gemiddelde gewicht van de porbeagles die gevangen worden ligt rond de 40 a 50 kilo. En dat zijn dan nog niet de grootste exemplaren. De grootste hier gevangen porbeagle tot nog toe is 2,7 meter met een geschat gewicht van 150 kilo. Gemiddeld worden er tussen de 2 en 4 per dag gevangen waarbij je ook goede kans maakt om tussendoor ruwe haai te vangen. Het record aantal porbeagles op 1 dag staat tot nog toe op 11 stuks. Al met al staat het vissen hier garant voor actie en is een spectaculaire belevenis.

 

Lees hier het artikel in de Zeehengelsport 362 van eind 2018!

 

 

De visgronden bevinden zich hier tot maximaal 1 uur varen vanaf Port Rush. De natuur en de omgeving is hier schitterend. Het is dan ook niet voor niets dat hier de omgevingsbeelden voor de immens populaire serie Game Of Thrones zijn opgenomen. De schitterende kliffen en ruige natuur zorgen voor adembenemende vergezichten.

 

Hamish vist gericht op porbeagle en tope, maar ook op vleet en daarnaast nog de algemene visserij. Je kan dus tijdens je verblijf kiezen uit drie soorten visserij. Al het materiaal wat je hiervoor nodig hebt is aan boord aanwezig en is inbegrepen in de prijs. Je hoeft dus zelf helemaal niets mee te nemen. Voor het vissen wordt gebruik gemaakt van relatief licht materiaal waarmee garant staat dat je een intense drill meemaakt als je een van de vechtjassen als porbeagle, tope of vleet aan de lijn hebt. Tijdens het haai vissen wordt er voortdurend op makreel gevist. De activiteit en bewegingen van de makrelen zorgen, naast de rubby dubby, voor extra ‘haaispanning’ in het water. Niet zelden schiet er een porbeagle of tope dwars over de gehaakte makrelen. En dan duurt het vaak niet lang voordat ook het juiste ‘haai aas’ wordt gegrepen.

 

Je verblijft bij Hamish in huis. Hij heeft hier 3 kamers waarvan twee met elk 2 eenpersoonsbedden  en 1 kamer met een dubbel bed. Er zijn twee douches verdeeld over de kamers. Tevens is het ontbijt standaard inbegrepen. De ruime woning staat in Port Stewart op 3 km afstand van de vertrekhaven Port Rush.

 

Zoals in de meeste Ierse steden is het ook in Port Stewart niet ver lopen naar de eerste pub en zijn er meerdere waar je terecht kan. Dat geeft het vissen in Ierland toch altijd weer net dat extra gevoel. Voor de lunch rijdt je voor vertrek langs de supermarkt en kan je je eigen lunch samenstellen om mee te nemen op de boot.

 

Hamish beschikt momenteel over twee ruime visboten waarbij er maximaal 6 personen op de Skerries mee kunnen en 8 personen op de Dunluce. Voor de visserij is het per boot het beste om met maximaal 4 personen te vissen. In verband met het formaat en de actie van de vissen is het vissen met meer dan 4 personen niet aan te raden. Beide boten zijn voorzien van sterke diesel motoren en de benodigde veiligheids- apparatuur.

Uniek is ook de overkapping op het achterdek waardoor je te allen tijde droog kan vissen. Op verzoek is deze echter ook te verwijderen. De boten zijn snel en laten zich gemakkleijk door de golven manouvreren warmee je in no time op de visplek van bestemming bent. 

 

Om hier te komen vlieg je het makkelijkst met Easy Jet of KLM in slechts 1,5 uur naar Belfast. Met de huurauto is het vervolgens nog 1,5 uur rijden en je staat in Port Stewart. Als je er even over nadenkt is het eigenlijk heel dichtbij. Daar aangekomen sta je direct in een hele andere wereld en dito visserij.

 

Dus waar wacht je nog op? Reserveer snel jou week met je vismaten. De boot wordt enkel in zijn geheel afgehuurd en is dus niet afgestemd op opstappers. Voor een week verblijf (bed & breakfast) met 6 dagen vissen op je eigen boot, vluchten en huurauto hanteren we een richtprijs van 1450 euro per persoon bij 4 deelnemers. En let op! Dat is slechts een richtprijs. Afhankelijk van de periode kunnen de prijzen anders zijn!  Vraag bij ons de beschikbaarheid en de exacte prijzen voor de door jou gewenste week op via info@visreis.nl.

Bekijk de ligging op de kaart