Ierland, Donegal zeevissen

Ierland, Donegal zeevissen

 

DONEGAL! Deze regio is onbekend maar ook ongekend! Eindeloze stranden, meer dan 40 soorten bij het bootvissen, zalm vissen, supergastvrije mensen en een overweldigende natuur. Waar wacht je nog op?

 

Dit is niet 1 reis maar eigenlijk zijn het er 100! Wij hebben van het noordelijke deel tot aan Newport een selectie gemaakt van mogelijke locaties, charters, manieren van vissen, natuur, avontuur en prachtige gastvrije mensen. Hier kan je bijvoorbeeld met 2 personen 14 dagen verschillende vormen van visserij beleven op zee, strand en op zalm. Maar net zo goed kan je een week gericht met 4 personen op vleet vissen. Of met 6 man een week alleen bootvissen op twee verschillende locaties. Met de hele hengelsportvereniging? Geen probleem, hier kan het.

 

 

De visserij is hier erg divers. De Drowes is een schitterende zalmrivier die in de afgelopen jaren steeds meer zalm heeft geproduceerd. Door strenge regels en nog betere naleving is deze rivier uitgegroeid tot een toprivier waar ieder jaar veel vissers op af komen. Je verblijft op het Lareen Estate in een van de 10 verschillende vakantiewoningen. Zowel met de vlieg- als de spinhengel ben je hier welkom op de 5 mijl lange rivier die meer dan voldoende afwisseling biedt. Mocht je een dag afwisseling zoeken pak je de boot en kan je op het hoger gelegen Lake Melvin terecht om op zalm en 4 verschillende soorten forel te vissen.

 

De bootvisserij is de basis van de sportvisserij in Ierland. We hebben een selectie gemaakt van charters met elk hun eigen bijzonderheden. Bij Mary Gavin Hughes kun je bijvoorbeeld perfect terecht om eindelijk die vleet van 100 lbs proberen te haken en in Downings heb je schitterende wrakvisserij. Vanuit Killybegs zijn de riffen weer erg interessant. Al met een verscheidenheid aan boten om met gerust hart een bijzonder “Rondje Donegal” te kunnen maken. Of om gewoon een week lang, vanuit een locatie, meerdere specimens proberen te vangen.

 

De strand- en rotsvisserij is bijzonder. Waarom? Omdat er zoveel stranden en rotsen zijn….. De kans dat je hier een andere visser tegenkomt is minimaal. Wij zijn ze in ieder geval niet tegengekomen. Daarbij hadden we met 4 hengels en drie personen meer dan genoeg werk. Ze bleven maar bijten. Echt terecht ongekend.

 

Bekijk hier de uitgebreide digitale brochure van al deze locaties!

 

 

Aangezien het om meerdere locaties in noordwest Ierland gaat is er ook veel keuze. Verschillende hotels, B&B's en woningen staan je ter beschikking afhankelijk van de locatie. En wil je iets anders op een bepaalde locatie?

Laat het ons weten en we zoeken een verblijf wat voldoet aan je wensen.

 

Bekijk de uitgebreide brochure !

 

Voor het boot- en zalmvissen is het niet strikt noodzakelijk om je eigen materiaal mee te nemen. Dat is ter plaatse te huur. Maar voor de echte visser is het eigen materiaal toch het prettigst om mee te vissen. Daarnaast is en blijft het huurmateriaal wat in de basis minder goed en fijngevoelig is als je eigen spullen. Desalniettemin is het mogelijk om een gedeelte ter plaatse te huren.

 

Om alle soorten visserij aan te kunnen zijn een lichte, medium en zware spinhengel in oplopende lengtes een uitkomst. De lichte voor het forel/ zalmvissen, de medium voor het rotsvissen of pollakvissen op de boot, de zware voor op het strand of van hoge rotsen. Verder nog een 20 lbs boothengel met reel en je kan meer dan een week vooruit.

 

Alle charterboten beschikken over de benodigde vergunningen, veiligheidsmaterialen, GPS, fishfinders etc en de kapiteins  met veel ervaring op de lokale zeeen. Alle voorwaarden zijn aanwezig voor goede visserij. Het enige wat je nog moet doen is ze vangen.

 

Het seizoen loopt van april tm oktober en zoals op veel noord europese bestemmingen is het noodzakelijk om goede water-werende kleding mee te nemen. Het wordt hier alleen niet koud. De temperatuur komt hier zelden onder nul en de zomers zijn met gemiddeld 22 graden heerlijk. Met andere woorden: wees dus goed voorbereid.

 

Je vliegt van Amsterdam naar Dublin en daar staat de huurauto voor je klaar. In iets meer dan een uur sta je al aan de overkant van de plas. Vervolgens ga je (op de linkerweghelft) beginnen aan de door jezelf vastgestelde reis. De autoreis naar het westen neemt ongeveer 3 uur in beslag en voert dwars door het hart van Ierland. Een richtprijs is lastig af te geven omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn en geen enkele reis hetzelfde zal zijn. In onze digitale brochure hebben we drie voorbeelden uitgewerkt die tot de verbeelding spreken. Interesse? Lees dan hier de uitgebreide digitale brochure over de visserij en verblijfsmogelijkheden ter plaatse.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart