Mongolie sep 2025

Taimen, de wolf van de rivier

Mongolie sep 2025

Taimen, de wolf van de rivier
 
 
Wie Mongolië zegt, zegt Taimen en datzelfde geldt ook omgekeerd.  Ten minste, als je een visser in hart en nieren bent. En als je dat niet bent dan hoor je waarschijnlijk termen als: weidse landschappen, schitterende natuur, aardige mensen, Ulaanbaatar, Djengis Khan, wolven, Mongoolse paarden, gieren, yurt, trots volk en ga zo maar door. En dit vinden wij als vissers natuurlijk ook cool! En als deze ligt op slechts 9 uur vliegen met de direct vlucht vanaf Frankfurt. Zo ver weg maar toch zo dichtbij!
 
Mongolië is als land groter dan alle landen van West Europa samen en er wonen slechts 3,5 miljoen mensen waarvan 1,5 miljoen in de hoofdstad Ulaanbaatar. Daarmee is Mongolië het dunst bevolkte land ter wereld. Het land heeft een rijke historie en indrukwekkende natuur.
 
Hier zwemt onder meer de taimen. Ook wel “de wolf van de rivier” genaamd. Een van de epische vissen die iedere visser op zijn of haar bucketlist heeft staan. De taimen is de grootste van de familie van de zalmen. De grootste geregistreerde taimen die ooit gevangen is was 210 cm en 105 kilo! Deze soort voedt zich met kleine knaagdieren als muizen maar ook vogels staan op het menu. Er zijn zelfs berichten dat kleine honden zijn opgegeten door deze “Mongolian Terror Trout”. Enige vorm van respect is dan ook op zijn plaats voor deze bijzondere vissoort. 
 
Je kan vanzelfsprekend op eigen gelegenheid en met je eigen groep hier naar toe om te vissen maar je kan ook mee op onze speciale begeleide groepsreis naar deze locatie. Deze groepsreis hebben we gepland van 1 tm 11 september 2025 en wordt begeleid door de ervaren gids Lars Nieuwenhoff.
 
Programma:
 • 1 sep directe vlucht Frankfurt Ulaanbatar 
 • 2 sep aankomst Ulaanbatar transfer hotel en overnacthing
 • 3 sep transfer per 4 WD naar Erdenet en overnachting
 • 4 sep rest reis naar Stone Ridge Lodge en in de middag vissen
 • 5 tm 9 sep volle dagen vissen
 • 10 sep reisdag naar Ulaanbatar en overnachting
 • 11 sep vlucht naar huis
Minimum 7 en maximum 11 deelnemers. Voor zowel spin- als vliegvissers!
 
Bekijk de film van de pilottrip naar deze locatie.
 
 
Het leefgebied van deze bijzondere vissoort is in de afgelopen decennia duidelijk minder geworden en dat heeft de Mongoolse overheid doen besluiten om de soort te beschermen. Er zijn dan ook maar een paar bedrijven die een vergunning hebben om op deze machtige vissoort te mogen vissen. Daarbij is de visserij gebaseerd op catch & release en weerkhaakloos (kunst)aas en vliegen. Zodoende is het mogelijk om de toekomst deze vissoort voor lange termijn veilig te stellen.
 
Taimen is een top apex vissoort en dat komt door zijn afmeting en vechtgedrag tijdens het jagen. Ze zijn zo agressief dat ze elke aasvis of lokaas in hun gebied achtervolgen en aanvallen, gewoon omdat ze territoriaal ingesteld zijn. Het zijn felle roofvissen die regelmatig in groepen op hun prooi jagen. Aan deze gewoonte hebben ze hun bijnaam “rivierwolven” te danken.  
 
We werken op deze locatie samen met een gerenommeerde lokale reisspecialist in Mongolië. Ze organiseren sinds jaar en dag (groeps)reizen voor toeristen hebben voor vissers nu een unieke lodge weten op te zetten en daarbij de benodigde visvergunningen weten te bemachtigen. 
 
De visserij is hier indrukwekkend en zowel de vliegvisser als de spinvisser komt hier volledig aan zijn / haar trekken. Er zijn hier al mooie vissen gevangen en naast Taimen kan je hier ook lenok en vlagzalm vangen. Maar de focus ligt natuurlijk op de taimen. En die wordt hier ook direct voor de deur van het viskamp gevangen. Dus wat let je om het eerste uurtje voor het ontbijt al een paar eerste worpen te maken. Lees HIER het verhaal van John en Henk hoe dat bij hun verliep. 
 
Wil jij je jouw plek voor 2025 nu al zeker stellen? Vraag dan HIER direct je offerte aan.
 
Op deze locatie zijn er 5 zeer comfortabele woningen en een centraal gebouw neergezet. Het centrale gebouw doet dienst als restaurant en verblijfsruimte. Het complex bevindt zich direct langs de Eg en dichtbij de Tarvagtai rivier. 
 
De inrichting van de lodge is luxe en comfortabel. Zeker in het licht van de afgelegen locatie waar je je bevindt. Er zijn in totaal 5 woningen waarvan er 3 geschikt zijn voor 2 personen en en 2 woningen zijn geschikt voor 3 personen waarbij er eenpersoonsbedden zijn geplaatst. Verder is er in iedere woning een zitgedeelte en een eigen douche toilet. Tevens is er een mooi uitzicht op de rivier. 
 
Naast de 5 woningen is het ook mogelijk dat er nog 5 gers of yurts geplaatst worden. Gers zijn orgineel Mongoolse tenten waar 2 eenpersoonsbedden, een kachel en een kast in geplaatst worden. Supercomfortabel en een mooie traditionele accommodatie. 
 
Ter plaatse worden heerlijke maaltijden geserveerd in het centrale gebouw waarbij het je aan niets gaat ontbreken. En als je een dag op pad waarbij je verder van het kamp gaat vissen wordt de lunch natuurlijk ingepakt en krijg je die mee.
 
Op de locatie zijn er twee boten beschikbaar waarmee gasten naar verschillende visstekken op de beneden en bovenloop van de rivier gebracht worden. Het zijn platbodem boten met een 50 PK motor waarmee je snel afstanden kan afleggen om nieuwe visstekken te bereiken. Met 3 vissers en een gids is het mogelijk om naar een nieuwe visstek vervoerd te worden. Het is ook mogelijk om driftend vanuit de boot te vissen. Dat gebeurt dan met 2 vissers en 1 gids.
 
Daarnaast is het ook mogelijk om met de 4WD auto’s naar andere visstekken te rijden en vandaar uit te vissen van de banken in en aan de rivier. Dit is afhankelijk van de lokale omstandigheden qua weer, waterstand etc. Dit wordt ter plaatse met de gasten besproken welke voorkeur ze hebben.
 
Voor deze reis vertrekken we vanaf Frankfurt. De Mongoolse luchtvaartmaatschappij MIAT vliegt vanaf hier namelijk direct op Ulaanbaatar. Het is mogelijk om hier een overnachting te verzorgen zodat je aan het begin van de middag relaxed kan vertrekken.
 
Deze groepsreis hebben we gepland van 1 tm 11 september 2025 en wordt begeleid door de ervaren gids Lars Nieuwenhoff.
 
Programma:
 • 1 sep directe vlucht Frankfurt Ulaanbatar 
 • 2 sep aankomst Ulaanbatar transfer hotel en overnacthing
 • 3 sep transfer per 4 WD naar Erdenet en overnachting
 • 4 sep rest reis naar Stone Ridge Lodge en in de middag vissen
 • 5 tm 9 sep volle dagen vissen
 • 10 sep reisdag naar Ulaanbatar en overnachting
 • 11 sep vlucht naar huis
Minimum 7 en maximum 11 deelnemers. Voor zowel spin- als vliegvissers!
 
 
Inbegrepen:
 
• Twee eerste nachten hotel UB en Erdenet
• Transfer naar locaties in Mongolië 
• Overnachting in de lodge in gedeelde tweepersoonskamers 
• Beddengoed, handdoeken, elektriciteit en water inbegrepen
• Alle maaltijden inbegrepen 
• Begeleiding, boottransfers op de rivier en vergunningen
• Uitgebreide documentatie mbt de vismaterialen
• Laatste nacht hotel UB
 
Exclusief:
 
• Internationale vlucht naar Ulaanbaatar met MIAT  (van Є 700,- tot € 900,-)
• Optioneel eerste nacht hotel Frankfurt
• Maaltijden eerste nacht UB en tijdens vliegdagen 
• Visuitrusting
• Fooien voor personeel
 
De kosten van het complete programma bedragen € 4.950,- per persoon. 
 
Het programma is compleet en volledig verzorgd van begin tot eind met onze zeer ervaren lokale partner. Stuur ons een e-mail en vraag de beschikbaarheid op voor de door jouw gewenste periode. En wacht niet te lang want met maximaal 10 plaatsen en 7 reizen in het seizoen zijn er slechts 70 plaatsen per jaar beschikbaar!
 
Wil jij je jouw plek voor 2025 nu al zeker stellen? Vraag dan HIER direct je offerte aan.

Bekijk de ligging op de kaart