Lapland aug 2025

Vlieg- en spinvissen, zalm, vlagzalm, snoek, en baars

Lapland aug 2025

Vlieg- en spinvissen, zalm, vlagzalm, snoek, en baars


Nu ook als groepsreis vissen op zalm, vlagzalm, snoek en baars met 24 uur licht! Dit is echt een waanzinnige ervaring boven de poolcirkel. 

Van zaterdag 9 tm zaterdag 16 augustus 2025
Minimaal 7 en dan 11 of 15 deelnemers

 • centrale online bijeenkomst in juni om alle details van de reis te bespreken
 • transfer van luchthaven naar locatie
 • verblijf in gedeelde 4 persoonswoning
 • bedlinnen, handoeken en eindschoonmaak inbegrepen
 • vergunningen voor alle visserij
 • vijf dagen van 6 uur 1 visgids per 4 personen Max 3 gidsen
 • vol pension ontbijt, lunch en diner
 • persoonlijke ervaren begeleider van Fly Supply 
 • Visreis.nl long sleeve t-shirt

De prijs voor deze visreis bedraagt € 2.395,- per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsen en VOL = VOL! 

Bijkomende kosten zijn de vluchten van Amsterdam naar Rovaniemi met FinnAir (rond de € 400,- a 450,- pp), fooi voor de gids en dranken ter plaatse. Deze reis kent een internationale opzet en daarmee is de voertaal Engels.

Vissen op zalm, vlagzalm, snoek en baars met 24 uur licht! Dit is echt een waanzinnige ervaring boven de poolcirkel. 
 
Stel je voor dat je uitkijkt over de mooie rivier waar insecten in overvloed boven het water dansen en de vlagzalmen deze proberen als lunch te verschalken. Of stel je een van de vele afgelegen meren voor, midden in de eindeloze bossen, en de felle aanval op je kunstaas of streamer van de snoek die zich aan het einde van je lijn meld. Of wat dacht je van de middernachtzon die maar niet ondergaat boven de eindeloze stroomversnellingen van de machtige rivier de Muonio, en je droge vlieg drijft door de poel in afwachting van die hongerige zalm die langs komt en je dag perfect maakt! Beter dan dit wordt het gewoon niet!
 
Vissen in Lapland is voor veel vissers een absoluut bucketlist-item. Bossen, rivieren en meren zonder einde, kilometer na kilometer kronkelende beekjes en indrukwekkende rivieren. Indrukwekkende dieren zoals beren, elanden, rendieren, adelaars, bevers enz. Het draagt allemaal bij aan de schoonheid en belevenis van deze plek. Het Tornio-riviersysteem is met 540 km de langste, vrij stromende rivier in Europa. Hij stroomt zuidwaarts van de noordelijke bergen naar de Baltische Zee. Er zijn geen dammen, krachtcentrales of constructies die deze lange, vrije en wilde rivier hinderen. Het biedt een perfecte afwisseling van rustige delen en snellere stroomversnellingen die perfect zijn voor de lokale vissen.
 
Al met al vang je zalm, vlagzalm, snoek en baars en jij bepaalt waar je op wilt vissen. En dat kan met de vlieg of met kunstaas. Er zijn een paar eenvoudige regels voor het vissen in dit prachtige en visrijke riviersysteem. 
 
 1. Alleen Catch & Release
 2. Alleen enkele en weerhaakloze haken
 3. Wees op tijd met het boeken van je trip, want het aantal vergunningen per dag is beperkt!
 
Dit rivierensysteem vormt de grens tussen Zweden en Finland. Op een eiland, in het deel van de rivier dat Muonio heet, vind je deze ongelooflijke vislocatie. Met Zweden aan de ene kant en Finland aan de andere kant is er overal in de omliggende meren en rivieren een overvloed aan visstekken.
 
 

 

Op deze locatie organiseren we visreizen van hoge kwaliteit met een complete pakket inclusief professionele begeleiding om je de beste kans te geven om je droomvis te vangen. Om een geweldige en ook duurzame viservaring te garanderen zijn er dagelijks slechts een beperkt aantal visvergunningen beschikbaar.

Tijdens onze visweek bezoeken we verschillende interessante hotspots, afhankelijk van de vissoort van je voorkeur. Deze kunnen zowel in Zweden als in Finland liggen. Naast de perfecte visstekken kan de gids je ook informeren over de biotopen en de natuur van Lapland. Op een normale dag vertrekken we na het ontbijt en beginnen we met vissen. Gedurende de dag geniet je de lunch aan de oever. Als de gids na 6 uur klaar is met je te begeleiden kan je natuurlijk blijven vissen. Vooral 's avonds kan het vissen behoorlijk productief zijn omdat er dan geen nacht is. Sommige stekken kan je beter vanaf de kant bevissen, en andere steken weer vanaf de boot.
 
Als je je kansen om zalm te vangen nog verder wilt vergroten, kan je ter plaatse een speciale gids/roeier huren die je op zijn boot meeneemt naar de beste gedeelten van de rivier die midden in de stroom liggen. Deze oude manier van vissen heet "harling" en staat bekend als een succesvolle methode om op zalm te vissen. De extra kosten voor een 3 uur durende harling sessie zijn € 180,- en zijn ter plaatse te voldoen. Max 2 personen en dat vist er 1 vanaf de kant en wordt er na 1,5 uur gewisseld. Dit dien je op voorhand reserveren om er zeker van te zijn dat het beschikbaar is voor jouw week. Als je met twee personen vist, neemt de gids één persoon mee in zijn boot en kan de andere visser vanaf de kant verder en na een afgesproken tijd wisselt de visser van wal om naar de boot en vice versa. 
 
Voor een "sustainable' visserij wordt er van zondag 18.00 tot maandag 18.00 uur niet op zalm gevist. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere soorten waar je op kan vissen!
 
Deze lodge is een familiebedrijf, gerund door de familie Malmström en gestart in 1986. Het ligt op een eiland in de rivier de Muonio, de rivier die tegelijkertijd de grens vormt tussen Zweden en Finland. De naam van het eiland is Pitkäsaari (Lang eiland) en het dorp heet Muonionalusta. Het heeft zeven inwoners, waarvan Kaisu en Lars er twee zijn.
 
De lodge bestaat uit een hoofdgebouw met receptie, restaurant en sauna. Er staan ook typisch Zweedse houten "stuga's". Dit zijn vakantiehuisjes van hout die rood geschilderd zijn met witte hoeken. De stuga's zijn van binnen afgewerkt met veel hout en zijn comfortabel en volledig uitgerust. Alle stuga's zijn in 2018 volledig gerenoveerd. 
 
We hebben voor onze groep maximaal 4 vierpersoonswoningen van 46 m2 met twee slaapkamers elk met twee eenpersoonsbedden en een grote woonkamer met ook twee bedden. In totaal kunnen hier 6 personen overnachten. Voor het vissen gebruiken we echter maximaal 4 personen. 
 
Alle stuga's zijn inclusief beddengoed en handdoeken en hebben comfortabele hotelbedden, aparte douche/toilet, studiokeuken en droogruimte. En als bonus krijg je het uitzicht over de rivier en de twee landen er gratis bij! Van elk type stuga zijn er 5 beschikbaar. bben we vdrie 4 persoons stugas in optie.
 
Naast de stuga's is er een restaurant waar alle maaltijden worden geserveerd. Soms wordt de lunch ook geserveerd naast de rivier of in het bos bij een vuurtje, wat natuurlijk een speciale traktatie is. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht over de rivier. Alle maaltijden worden in onze eigen keuken bereid en ook ons brood is zelfgebakken. We gebruiken zoveel mogelijk lokale producten, zoals eland, varkensvlees en rundvlees, en vis uit bergmeren of de Noordzee. Verschillende lokale bessen worden geplukt in de lokale bossen. En afhankelijk van het seizoen gebruiken we groenten die deels uit eigen tuin en deels uit de regio komen.

 

Om op deze locatie te kunnen vissen is het noodzakelijk om een goed waadpak en bijpassende schoenen mee te nemen. Verder een regenjack, thermisch ondergoed en een fleece of wollen trui/jas. Een warme en lichte muts is ook handig. Zorg er ook voor dat je DEET meeneemt, en een muggenwerend jack of een net voor over je viscap bij je hebt. En neem natuurlijk ook je visnet mee om de vis te kunnen landen.

Alle uitrusting moet door de vissers zelf worden meegenomen. Uitgebreide informatie over hengels en lijnen wordt verstrekt in de reisdocumenten, maar voor de vliegvissers is een dubbelhandige #11 of #12 het beste om de grootste zalmen van deze rivier te kunnen landen, die tot wel 30 kilo kunnen worden! Voor vlagzalm is een #3 of #4 het beste en voor snoek werkt een #7 of #8 goed. Dus als je ze allemaal wilt vangen, moet je een gevarieerde set hengels, reels en lijnen meenemen.

Voor de spinvissers is een 5 tot 15 grams hengel met een 2000 molen en 6 kilo dyneema lijn voor de vlagzalm, een 15 tot 40 grams hengel met een 300 moeln en 10 kilo dyneema lijn voor de snoek en een stevige 80 tot 150 grams hengel met een 5000 molen of reel en 15 tot 20 kilo dyneema lijn voor de zalm het beste. Meer gedetailleerd advies over het beste kunstaas, vliegen en streamers etc. voor je vistrip krijg je na de boeking bij je reisbescheiden. 

Indien je kiest voor een dag “harling” zijn er twee soorten boten beschikbaar. Ofwel de originele houten lokale boot van ongeveer 5 meter met een kleine 4-6 pk motor. Of je gaat mee op een aluminium boot van ongeveer 4 meter ook met een kleine motor. Beide type boten hebben vanzelfsprekend riemen om in stilte te kunnen roeien en de boot op de plek te kunnen houden.

De reis naar deze prachtige en indrukwekkende vislocatie is vrij eenvoudig. Wij regelen de vlucht naar het vliegveld van Rovaniemi op de start en einddatum en daar worden we opgehaald door onze locale partner. 

Van zaterdag 9 tm zaterdag 16 augustus 2025


Minimaal 7 deelnemers en maximaal 11

 • centrale online bijeenkomst in juni om alle details van de reis te bespreken
 • transfer van luchthaven naar locatie
 • verblijf in gedeelde 4 persoonswoning
 • bedlinnen, handoeken en eindschoonmaak inbegrepen
 • vergunningen voor alle visserij
 • vijf dagen van 6 uur 1 visgids per 4 personen max 3 gidsen
 • vol pension ontbijt, lunch en diner
 • persoonlijke ervaren begeleider van Fly Supply 
 • Visreis.nl long sleeve t-shirt

De prijs voor deze visreis bedraagt € 2.395,- per persoon. Er is een beperkt aantal plaatsen en VOL = VOL! 

Bijkomende kosten zijn de vluchten van Amsterdam naar Rovaniemi met FinnAir (rond de € 400,- a 450,- pp), fooi voor de gids en dranken ter plaatse. Deze reis kent een internationale opzet en daarmee is de voertaal Engels.

Optioneel Harling sessie vanaf 3 uur a € 180,- lokaal te voldoen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart