Djibouti

Popperen & jiggen tot de max!

Djibouti

Popperen & jiggen tot de max!

 

Djibouti ligt in de Hoorn van Afrika. Het grenst in het noorden aan Eritrea, aan Ethiopië in het westen en zuiden, en aan Somaliland in het zuidoosten. Het is strategisch gelegen aan een van de drukste scheepsroutes ter wereld en controleert de toegang tot de Indische Oceaan. Het grenst het aan de Rode Zee en de Golf van Aden. Djibouti is een voormalige kolonie van Frankrijk en is daardoor ook Franstalig.

 

Djibouti is een van de warmste landen van de wereld en dat komt met name tot zijn recht in de zomermaanden. Maar daardoor is de zee temperatuur ook hoog en dat is voor de tropische visserij alleen maar goed. Geen wonder dus dat je hier perfect terecht kan voor tonijn, mahi mahi, GT, bonito, snappers, groupers, marlijn, zeilvis en ga zo maar door.

 

 

Het landschap in het binnenland is droog en dor en kent voornamelijk woestijn en weinig flora en fauna. Wij focussen echter op de kust en de verschillende eilanden en rif structuren die zich hier voor de kust bevinden. In overweldigende landschappen en turquoise wateren is dit de perfecte plek om te genieten van perfecte tropische visserij op nog geen 7 uur met een rechtstreekse vlucht vanaf Parijs. We werken hier samen met de enige aanbieder in de Djiboutische wateren die beschikt over de juiste vergunningen en de benodigde kennis en ervaring. Op deze locatie wordt 100 % catch & release toegepast om het effect op de natuur en het milieu zo minimaal mogelijk te laten zijn.

 

 

 

Er zijn verschillende gebieden waar gevist kan worden en op iedere locatie is een ander verblijf voorzien.

 

De Moucha en Maskala eilanden 

Dit gebied is groot en biedt een indrukwekkende verscheidenheid aan vis dankzij de talrijke riffen, duizelingwekkende drop offs die zich dicht bij de open zee bevinden. De beroemde Dankali bank is een bevoorrechte plaats voor het slagen van je visreis. De belangrijkste targetvissen hier zijn GT, jacks, roodbaars, snappers, kingfish, barracuda, grouper, dorado, zeilvis, marlijn en vele andere soorten. Je verblijft op het Musha eiland in comfortabele een of tweepersoonsbungalows in tweepersoonskamers met elektriciteit, ventilator, douche en WC. Hier worden dagelijks het ontbijt, lunch en diner geserveerd in het lokale restaurant

 

Seven brothers 

 

Ook wel bekend als de Sawabi eilanden. Dit mythische gebied is bekend bij alle tropische  sportvissers van over de hele wereld vanwege de vele verhalen. Het is verstandig om hier goed (fysiek) voorbereid heen te reizen met het juiste materiaal. De eerste targetvis hier is de record GT maar daarnaast is er ook zeker wahoo, roodbaars, barracuda, grouper, dorado en zeilvis in goede mate aanwezig.

Je verblijft hier ver van alle beschaving in het Khor Angar camp wat op een zandbank tussen de zee en de mangrove ligt. Hier kan je ’s avonds en ’s nachts ook vissen met opkomend water en kan je nog wel eens verbaasd staan kijken wat hier allemaal voorbij zwemt. Het verblijf is basic maar meer heb je hier ook niet nodig. Hier wordt dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner geserveerd. Je verblijft in eenpersoonskamers met douche en toilet. 

 

Op al deze plekken is er geen commerciële visserij zodat je hier kan genieten van optimale visserij.

 

Op deze locatie is er een boot beschikbaar.

 

De Kobe is 11 meter lang en 2,7 meter breed. De boot beschikt over 2 x 150 PK 4 takt Yamaha motoren, 21 hengelhoudersHummingbird Helix 10 Fishfinder / GPS en marifoon. 

 

 

 

Hengels:

Popperhengel 50 en 80 lbs met sterke molens zoals Stella 14000, Saltiga etc met 40 tot 50 kilo dyneema

Jigging hengel 60 – 80 lbs met dezelfde molens zoals van Staal etc met 30 tot 40 kilo dyneema.

 

Onderlijnen:

Hiervoor adviseren we 170 tot 200 lbs fluorocarbon or nylon voor het popperen en 120 tot 140 lbs voor het jiggen

 

Kunstaas:

Popperen: 4 grotere poppers, 4 medium poppers en 5 stickbaits met haakgrootte 4 of 5/0

Jiggen: 10 jigs tussen 150 en 300 gram met enkele haken van 10 of 12/0

Trollen: 4 of 5 grote en dieplopende pluggen

 

Zorg voor een goede splitring- en sleeve tang, splitringen van 150 tot 200 lbs en gesloten ringen van 300 lbs. Sleeves in de passende lijndiktes. Verder een licht t-shirt met lange mouwen, goede gepolariseerde zonnebril, viscap en zonnebrand van factor 50!

 
Door het warme weer zijn de GT’s hier het gehele jaar door aanwezig. Ze trekken dus amper weg. In de ‘koudere periode’ van december tm februari komen extra nog de zeilvis, marlijn, wahoo en geelvintonijn hier langs. In de maanden juli en augustus is het hier dermate warm dat het niet comfortabel is om te vissen. Dat zijn dan ook de enige twee maanden dat hier niet gevist wordt. Alle overige maanden kan je hier terecht om je visdroom na te jagen.
 
Voor het popperen en jiggen zijn de maanden maart tot en met juni en september tot en met november het beste. Daarnaast bieden december tm februari met de komst van de zeilvis, marlijn, wahoo en geelvintonijn extra mogelijkheden en is de GT visserij iets rustiger.
 
                  gem temp  gem temp    gem uren      gem dagen        gem neerslag   gem zee
                      max            min          zon p dag    neerslag mnd         mm                   temp
januari           29          21                     8                   0                         –                       26
februari          29          22                     8                   0                           –                     26
maart             31          24                     9                   1                          0-5 mm            27
april               32          25                     9                    2                          0-5 mm           28
mei                35          27                    10                   3                          0-5 mm           30
juni                39          29                      9                   3                            –                    31
juli                  41          31                      8                   3                           0-5 mm          30
augustus       41          30                      9                   4                           0-5 mm          29
september     37          29                      9                   3                           0-5 mm          30
oktober          33          26                     10                  1                           0-5 mm          30
november      31          24                     10                  1                           0-5 mm          28
december       30          22                       9                  1                           0-5 mm          27
 
 
Voorbeeld programma
 
Programma: 8 dagen / 7 nachten / 6 visdagen
 
Zaterdag: Aankomst in Djibouti. Ontvangst op de luchthaven door de organisatie en douaneformaliteiten. Transfer naar het gekozen visgebied. (Seven Brothers en Goubet ongeveer 3 uur en Moucha een half uur). Na aankomst installatie in de verblijven en voorbereiden eerste visdag.
Zondag tot en met vrijdag: 6 dagen vissen met schipper en gids.
Zaterdag: in de ochtend vissen afhankelijk van de gekozen sector en later op de dag; retourtransfer naar Djibouti stad en einde van de reis.
Zaterdagmiddag / zondag retourvlucht naar huis.
 
Deze reis is zo te plannen zoals je dat zelf wilt qua begin en einddatum maar altijd afhankelijk van de beschikbaarheid. Het is ook mogelijk om verschillende gebieden in 1 reis aan te doen om de visreis compleet en onvergetelijk te maken. Let OP: het is NIET toegestaan een drone mee te nemen naar Djibouti!
 
 
Prijzen
 
Seven Brothers of Moucha
 
                                2 PERS           3 PERS        4 PERS
6 visdagen                   4200               3600           3200
 
Prijzen in euro per persoon
 
Inbegrepen:
 • Transfer van en naar de luchthaven.
 • Verblijf op de locatie in appartement of dhow
 • 3 maaltijden per dag
 • Water, frisdrank, koffie, thee gedurende de reis
 • Vissen vanaf de boten
 • Brandstof voor de boten
 • Kapitein / visgids
 
Exclusief:
 • Vlucht naar Djibouti; tussen 900 en 1100 euro pp
 • Fooi voor de crew
 • Visum; ongeveer € 25,- per persoon
 • Verzekeringen
 • Vismateriaal
 • Alcoholische dranken
 • Additioneel verblijf en maaltijden buiten de beschreven reis om.
 
Er zijn verschillende airlines die op Djibouti vliegen en in overleg wordt de beste vlucht bepaald. Air France, Qatar airways,Kenya Airways, Ethiopian Airlines en Turkish Airlines. Om Djibouti binnen te mogen heb je een visum nodig. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 40,- en je kan deze online aanvragen op https://www.evisa.gouv.dj/. Van de organisatie ontvang je een verklaring die je nodig hebt mbt de plaats van verblijf die je nodig hebt voor je visum.
 
Wil jij naar deze locatie? Neem dan snel contact met ons op via info@visreis.nl of 0348- 201266.
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart