Kenia

Vissen in de Indische oceaan

Kenia

Vissen in de Indische oceaan
 
PEMBA CHANNEL
 
Zon, zee en strand maar ook perfecte visserij. Vanuit de wereldberoemde Pemba Channel Fishing lodge is dit “de stek bij uitstek” om te gaan big gamen in Kenia. De lodge beschikt over 6 aparte cabins die elk zijn ingericht voor 4 personen. Naast de perfecte setting aan het strand zijn de boten volledig uitgerust en de kapiteins zeer ervaren. Met andere woorden: alle ingrediënten voor een perfecte visvakantie zijn aanwezig.Het resort is gelegen in Shimoni in het zuiden van Kenia direct aan de kust en op twee uur rijden van Mombasa airport. Naast de cabins is er een gezelschap ruimte  met bar waar het goed toeven is naast het zwembad. Hier worden ook alle maaltijden geserveerd. Het resort biedt maximaal plaats aan 24 personen en is daarmee een heerlijke plek om in alle rust te genieten van de faciliteiten.
 
De visserij richt zich hier met name op de het trawlen op “grote” vissen. Sailfish, zwaardvis, striped, black en blue marlin komen hier in goede aantallen voor. Als bijvangst kan je rekenen op wahoo, tonijn, barracuda en dorado’s. Verder wordt er ook op tijgerhaaien en mako haaien gevist. Voor de liefhebbers is het echter ook mogelijk om het trawlen af te wisselen en actief te vissen vanaf kleinere boten op GT’s, Amberjack, Snappers etc rond de riffen. Zodoende is eventuele afwisseling in de type visserij hier geen enkel probleem.
 
Het gebied staat al jaren bekend om zijn goede visserij en het is niet voor niets dat er ieder jaar weer vele sportvissers naar deze locatie afreizen om hun droomvissen te vangen. Er wordt hier gewerkt volgens de Catch & Release methode om zo de maximale bijdrage te kunnen leveren aan een goede visstand.
 
Klik hier om onze uitgebreide digitale brochure te lezen.

 

Je verblijft in de wereldberoemde Pemba Channel Fishing Lodge waar maximaal 20 gasten terecht kunnen in 6 aparte cabins. Alle cabins zijn geschikt voor maximaal 4 personen en vanuit je cabin heb je direct uitzicht over de zee of over het zwembad. Het complex staat bekend als een waar vissersparadijs en ligt op 80 kilometer ten zuiden van Mombasa aan de Indische oceaan. Deze locatie staat al jaren garant voor goede visserij en perfecte service. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten.

 

 

Het is dan ook goed toeven in deze Hemingway achtige sfeer met een bar voorzien van prachtige foto’s van grote en bijzondere vissen. Het eten is van goede kwaliteit en de locatie staat garant voor een rustgevende atmosfeer. 

t>

 

Om te vissen zijn er op deze locatie drie volledig ingerichte boten beschikbaar. De Jasiri en Shuwari zijn beiden 33 voet en de White otter is 44 voet. Ze zijn allen uitgerust met twin diesels turbo motoren van elk 270 pk. De boten zijn voorzien van alle denkbare benodigdheden van navigatie, GPS, fishfinder, outriggers, vechtstoelen en hengels van Shimano, Fenwick, Harnell en KC met Shimano en Penn reels met 80, 50 en 30 lbs mono lijnen. Dit zijn de beste voorwaarden om de grote jongens te lijf te gaan.

 

Gasten die graag hun eigen materiaal mee willen nemen om zo eventuele IGFA records in lijnklassen te verbeteren worden aangemoedigd om dit te doen. De kapitein en crew zijn u graag van dienst.

 

Naast het materiaal zelf speelt ook de bemanning een belangrijke rol. Het aantal jaren ervaring van de crews ligt op meer dan 150 jaar als je het bij elkaar op telt. Zij kennen de hotspots en er is hen alles aan gelegen om de gast een goede visvakantie te bezorgen.

 

Het seizoen om te hier vissen is bijna eindeloos. Gedurende het hele jaar wordt er goed vis gevangen. Toch zijn er twee specifieke periodes te benoemen. Vanaf augustus tm eind oktober is roert de tonijn zich en van december tm eind maart zijn de marlijnen nadrukkelijk aanwezig. Aangezien het op deze helft van de wereld dan zomer is kan je lekker weer en temperaturen van 25 tm 35 C verwachten. Korte broek, t-shirt, pet, zonnebril en zonnebrandcrème behoren dan ook tot de standaard uitrusting.

 

Je vliegt van Amsterdam naar Mombasa waar je wordt opgehaald door de chauffeur van het resort. Richtprijs per persoon voor retourtransport van Mombasa airport naar de lodge, 7 overnachtingen in een 4 persoons cabin,bedlinnen, handdoeken en vol pension.

 

dagen vissen                          personen                         prijs per persoon

4                                          2 = 2400                         3 = 2025                    4 = 1825

5                                          2 = 2695                         3 = 2195                    4 = 1960

6                                          2 = 2995                         3 = 2395                    4 = 2095

 

Extra kosten bedragen fooi voor de crew en personeel, 50 dollar pp voor een toeristenvisum dat op het airport bij aankomst geregeld moet worden en dranken.

 

Voor een lijnvlucht van Amsterdam naar Mombasa hanteren we een richtprijs van 900 tot 1100 euro pp. Vanuit Dusseldorf is het mogelijk om voor bedrag rond de 900 euro pp direct naar Mombasa te vliegen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart