Kaap Verdie Maio

Mega visserij op Maio!

Kaap Verdie Maio

Mega visserij op Maio!
 
EXTREEM EN AFWISSELEND IN DE ATLANTISCHE OCEAAN!
 
Maio maakt onderdeel uit van de Kaapverdische eilanden. Het meest bekende eiland onder vissers is Sao Vicente waar velen naar toe gaan voor de visserij op Marlijn. Maio is veel minder bekend en daardoor komen er ook aanmerkelijk minder vissers. En dat is nu precies wat de avontuurlijke visser zoekt. Uitdaging, verschillende stekken en veel mogelijkheden qua visserij en vissoorten. Hier wordt je op je wenken bedient! Popperen, jiggen, kantvissen, trollen, chummen, driften, bodemvissen en natuurlijk aas visserij behoren hier allemaal tot de mogelijkheden. Dus hoe gevarieerd wil je het hebben?
 
Bekijk hier de vlogs van Daniel Weijers naar deze locatie:

 
 
Lees hier de avonturen van de Dutchanglers op Maio: deel 1, deel 2 en deel 3
 
Lees hier het verhaal van Marco Kraal en zijn vrouw op deze locatie. En hier van dezelfde schrijver een artikel in "De Nederlandse Vliegvisser" over de vliegvisserij op dit eiland.
 
En hier een mooi artikel in de Zeehengelsport.
 
Hier de film van de vangst van een 500 kilo tijgerhaai op deze locatie.
 
 
 
De vissen die je hier kunt vangen zijn bijna eindeloos. Horse eye jack, wahoo, dorado, marlijn, zeilvis, amberjack, geelvintonijn, groupers, snappers, verschillende haaiensoorten als mako, tijger, nurse, hamer en lemon haaien en daarnaast roggen, bonefish en blue runners. Of te wel het is hier bijna eindeloos. Daarbij worden er ook grote exemplaren gevangen waarbij haaien tot 4,5 meter en ruim 600 kilo en roggen van 2 meter doorsnee en 200 kilo hier al gevangen zijn. Kortom je gaat tijd te kort komen! Kijk hier voor de uitgebreide brochure. 
 
Omdat Maio niet zo bekend is gaan er ook geen grote stromen toeristen naar toe en is het vrij rustig en kan je heerlijk genieten van de zon, zee, natuur en het heerlijke klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de plaats is waar Michael zijn hart heeft verloren aan de visserij. Michael is Nederlander maar woont al enkele jaren op dit eiland en werkt hier als visgids en is ook nog eens een fanatiek visser.
 
Michael heeft hier in de afgelopen jaren veel scouting werk verricht en met succes! Alle typen visserij zijn hier denkbaar. Jiggen, trollen en (bodem) vissen met natuurlijk aas maar ook vanaf de kust werpend vissen of op haaien en roggen.Tijdens het trollen zijn met name tonijn, wahoo en dorado de voornaamste soorten en soms komen ook marlijn en zeilvis in de juiste periode bij deze visserij aan bod. Maar ook  meerdere tijgerhaaien tussen 200 en 500 (!) kilo worden hier regelmatig gevangen. Dus ook afwisselende visserij is voor de liefhebber zeker mogelijk. De visserij op haai en billfish is op basis van strikte catch & release tenzij de vis te ernstig beschadigd is of geen kans meer heeft. Overige vissen worden zo af en toe voor het avondeten gebruikt maar verder ook netjes teruggezet als dat kan. De foto's spreken voor zich, dus laat je fantasie de loop en bedenk wat je hier allemaal zou willen vangen! Je komt zeker tijd te kort!
 
Lees hier de uitgebreide digitale brochure
 
Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden met 4 persoons of een 6 persoons villa. De woningen liggen allemaal op loopafstand van de zee en er is een gezamenlijk zwembad en privé strand om na het vissen lekker te kunnen ontspannen. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over meer dan genoeg comfort waarbij de kamers zijn voorzien van ventilatie en ook het bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak is inbegrepen.
 
Je hebt de keuze uit verschillende appartementen.
 
Casa Djarmai is ons basis advies. Er zijn hier drie twee persoonsappartementen met een woonkamer met keuken studio en koelkast, een buitenterras om 's avonds nog even te kunnen relaxen en een aparte douche met toilet. De aparte slaapkamer heeft een dubbelbed. Er is hier ook nog een 4 persoonsappartement met een ruime woonkamer, twee douches met toilet, en twee slaapkamers met elk een dubbelbed. Verder is er een mooi en ruim terras  voor de vroege of late uurtjes. Bij alle woningen is wifi inbegrepen evenals water, elektra, bedlinnen en handdoeken.
 
Villa Luxe: Deze luxe vakantiewoning ligt direct aan het zwembad van het complex en kijkt uit over de zee. Er zijn 3 slaapkamers met elk een dubbelbed. De woning is in hoog comfort afgewerkt met een open keuken en koelkast met ijsmachine. Dit is de beste woning die beschikbaar is op het eiland met een schitterend uitzicht op de zee vanaf het terras met tuintafel en stoelen. daarnaast beschikt de woning over airconditioning. De woning is geschikt voor maximaal 6 personen.
 
Villa bifamilaire: max 4 personen Deze villa heeft 2 slaapkamers, 1 kamer met een groot tweepersoons bed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden. De keuken is volledig ingericht en voorzien van alle dagelijkse benodigdheden. Er is een eigen badkamer voorzien van douche en wc en een eigen tuin voorzien van een eettafel en zitbankje. Je kunt verder gebruik maken van het grote zwembad wat aan zee ligt. Elektra, gas, water en eindschoonmaak zijn inbegrepen bij de prijs.
 
Villa Cristophe: max 5 personen Deze villa heeft 2 tweepersoonskamers en er kan nog een extra bij worden geplaats als er een 5 e man aanwezig is. De keuken is ook hier volledig ingericht met fornuis, oven, waterkoker, koelkast met vriezer etc. De woning ligt op 20 meter naast de visgids en daarmee is het ook mogelijk om ontbijtservice in deze woning te krijgen: met koffie, thee, verse broodjes hard en zacht, paar stukken fruit, frisdrank, gekookte of gebakken eitjes, iedere ochtend wordt de tafel gedekt en het ontbijt klaargezet. De kosten hiervan bedragen 8,50 euro per persoon per dag. De woning is gelegen in een rustig gebied, heeft warm en koud stromend water en doordat je naast de visgids verblijft kan je snel vragen beantwoord krijgen en na overleg ook de auto gebruiken voor een boodschap.
 
Villa 10: max 4 personen Deze 4 persoons villa heeft 2 slaapkamers, 1 kamer met een tweepersoonsbed en 1 kamer met twee eenpersoonsbedden. De keuken is voorzien van de dagelijkse benodigdheden inclusief luxe koffiezet apparaat. Verder beschikt het over een eigen badkamer met douche en wc. Een eigen tuin met eettafel en 2 ligbedden. Villa 10 heeft uitzicht op zee en is 1 van de luxe huisjes die wij u kunnen bieden. Water, gas, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen in de prijs en ook is er wifi aanwezig in deze villa. Je stapt de achtertuin uit en staat direct bij het grote zwembad dat is voorzien van voldoende ligbedden. Deze villa is gelegen op een lekker rustige locatie. 
 
 
Deze boten worden hier gebruikt worden.
  • Dimeu 40 voet met 2 x 400 pk diesel
  • Faeton 780 met een yanmar inboord diesel
  • Faeton 680 met een yamaha outboard f100
  • Orca fish seaview met een yamaha outboard f60
  • een 5 meter lange open boot met een lichte buitenboord motor
Alle boten zijn uitgerust met de nodige veiligheidsmaterialen en voorzien van gps en visfinders van de laatste generatie lowrance. De Dimeu, Faeton 780 en 680 zijn voorzien van gevechtsstoelen en afgesloten kajuit. De Dimeu en Faeton 780 zijn de boten waar het meeste mee gevist wordt en deze zijn geschikt tot respectievelijk 6 en 4 personen. Als de groep groter is dan 6 personen ikunne we ook meerdere boten gebruiken. De Orca en de open boot worden gebruikt bij kleinere groepen en lichtere visserij. Op alle boten is tevens een reservemotor gemonteerd voor de veiligheid.
 
Vanzelfsprekend zijn de boten voorzien van al het benodigde hengelsportmateriaal. Men beschikt hier over een ruim arsenaal van 20, 30, 50 en 80 lbs materiaal met de benodigde lures en ander kunstaas. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen van bekende merken als Shimano en Penn.
 
Maar ook voor de kantvisserij is al het nodige materiaal aanwezig. Daarbij zijn er zelf ontworpen hengels beschikbaar om zwaar aas mee te kunnen werpen maar ook kortere exemplaren als er vanaf het strand gevist wordt. Iedere stek is hier anders en vraagt om ander materiaal en Michael is je graag van dienst.

De locatie wordt gerund door Michael en hij is een Nederlander. Hij is de absolute visgek die je graag op iedere locatie wilt hebben als begeleider. Een liefhebber van het vissen en daarnaast kent hij op het eiland alle visstekken op zijn duimpje.
 
Om je te verplaatsen op het eiland is het mogelijk om een auto of een quad te huren. Er is een witte Toyota Pick up beschikbaar voor maximaal 5 personen of een Yamaha Grizzly 4 x 4 Quad voor of 2 personen. Superleuk en allebei netjes en goed onderhouden.
 
Het video verslag van onze eigen avonturen ter plaatse
 
 
 
Ter plaatse is er een eigen restaurant van de Maio Fishing Club. Hier wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijt met vers sap, brood, koffie etc geserveerd. Hiervoor wordt je opgehaald van je verblijf en ga je na het ontbijt direct door naar de visstek van die dag. Ook wordt hier meteen de lunch gesmeerd. 's Avonds geniet je hier van een privé diner met lokale gerechten die speciaal en vers voor jullie worden klaar gemaakt. Deze kosten worden automatisch meegenomen in de offerte.
 
De reis hierheen vindt veelal plaats met TAP en Binter. Daarbij vlieg je in eerste instantie naar het eiland Santiago met de hoofdstad Praia. Daar overnacht je en neem je de volgende dag het vliegtuig naar Maio op maandag, woensdag of vrijdag. Aangezien de vluchttijden nog wel eens wijzigen (het blijft tenslotte Afrika) is dit de beste optie. Op Praia regelen we natuurlijk een hotel om te overnachten. Er is ook een mogelijkheid om op woensdag met TUI direct naar Praia te vliegen en de volgende dag vroeg met de veerboot naar Maio te reizen. Op de terugweg neem je dan op dinsdag de veerboot terug om op woensdag weer terug te vliegen.
 
Aangezien deze visreis volledig wordt samengesteld naar jou wensen zijn richtprijzen lastig. Maar uitgaande van 3 dagen / nachten kantvissen en 3 dagen bootvissen, inclusief alle maaltijden, begeleiding door de gids, brandstof voor de boten en eerste nacht in Praia in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt ligt de richtprijs op € 1.200,- per persoon bij een groep van 4 vissers. Let op! Dit is een richtprijs en deze is afhankelijk van beschikbaarheid van boten en vliegtickets, bootkeuze en periode van boeking tot aan de daadwerkelijke reis. De kosten voor de vliegtickets liggen rond de 6 a 700 euro per persoon afhankelijk van de periode en datum van boeking tot vlucht.
 
Villa bifamilaire   : € 600,- bij 2 pers en € 850,- week 4 pers 
Villa Christophe  : € 600,- bij 2 pers en € 850,- week 4 pers 
Villa 10                : € 700,- bij 2 pers en € 950- week 4 pers 
Villa Luxe            : € 1330,- bij 3 personen en € 200,- bij elke persoon meer 
Casa Djarmai      : twee persoonsappartement € 600,- per week
Casa Djarmai      : vier persoonsappartement met 2 personen € 700,- en met 4 personen € 900,- per week
Vol pension         : € 300 euro per persoon per week voor ontbijt, lunch en diner
 
Dag boot vissen : Dimeu € 1125,- en Faeton 780 is € 775,- max 6 personen, min 8 max 10 uur vissen inclusief aas, brandstof, kapitein, hengelmateriaal, aas en vervoer van en naar appartement
Kantvissen          : € 295,- bij 2 pers 5 tot 8 uur vissen, inclusief aas, hengelmateriaal, gids. Extra persoon € 30,- max 6 personen
Snorkelen            : € 120,- bij 2 pers, tocht onder de kust, duikbril/snorkel, indien nodig flippers en wetsuit, vervoer van en naar appartement. Extra persoon € 30,-
Quad                   : € 70,- per dag en € 450,- per week exclusief brandstof
Toyota Pick Up    : € 100,- per dag en € 550,- per week exclusief brandstof
 
Extra kosten bedragen visum, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. Ben jij klaar voor het echte avontuur en wil je meer informatie? Klik dan hier om onze uitgebreide digitale brochure te kunnen lezen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart