Andaman

Andaman

 

POPPEREN & JIGGEN VAN DE EXTRA KLASSE!

 

'De Andaman eilanden en Nicobaren' heet deze eilandengroep officieel. Het ligt in de Golf van Bengalen in de Indische oceaan tussen India en Thailand en het is in dit vismekka waar menig vishart verloren is gegaan aan de Giant Trevally en het poppervissen. Maar ook het jiggen op dogtooth tuna levert waanzinnige resultaten op. Maar tussen door worden ook veel andere soorten als marlijn, barracuda, groupers, spanish mackerel, geelvin tonijn, amberjack enzovoorts gevangen. Soorten genoeg dus in het kristal heldere water met afgelegen riffen en tropische eilanden. Deze locatie is het dichtstbij gelegen de illustere visstekken 'Barren Island' en 'Invisible Banks' waar bij iedere trip enkele grote vissen wel gehaakt maar simpelweg niet gevangen worden omdat ze te groot en sterk zijn. Daarnaast zijn ook de beste plekken om te jiggen het best vanuit deze locatie te bereiken.

 

Kijk hier voor de verslagen van onze eigen trip op Totalfishing. deel 1, deel 2 en deel 3.

 

Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 9 jaar actief en hebben begin 2016 een gloednieuwe op maat gemaakte visboot in gebruik genomen. Daarnaast bieden we  hier verschillende hotel categorieën waarmee je als klant ook nog wat te kiezen hebt. De budget optie is een guesthouse op basis niveau, de First class optie is een drie sterren hotel en de Superior class optie is een luxe 4 sterren resort. Voor een ieder (budget) wat wils dus. We zijn exclusief agent voor deze locatie voor België en Nederland en bieden hier een aantrekkelijk pakket tegen een dito tarief voor de tropische visser (in spe).

 

Video verslag van onze avonturen ter plaatse.

 

Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 10 jaar actief en kent de verschillende stekken op zijn duimpje.

 

De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?

 

GT's, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers...... Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Wanneer er wat rust gewenst is kan er tussendoor getrold worden op geelvintonijn, barracuda, wahoo etc op wat lichter materiaal. Hiervoor zijn alle benodigdheden standaard aan boord. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk. ! Dan mag je weer aan de bak. De visserij vindt plaats tot ongeveer 25 mijl vanaf de vertreklocatie.

 

Daarnaast bieden we  hier verschillende hotel categorieën waarmee je als klant ook nog wat te kiezen hebt. De budget optie is een guesthouse op basis niveau, de First class optie is een drie sterren hotel en de Superior class optie is een luxe 4 sterren resort. Voor een ieder (budget) wat wils dus. We zijn exclusief agent voor deze locatie voor België en Nederland en bieden hier een aantrekkelijk pakket tegen een dito tarief voor de tropische visser (in spe).

Er zijn op Havelock Island drie verschillende verblijfsniveaus die we aanbieden:

Budget, Medium en Superior

 

Budget (Radha Krishna) Dit is een guesthouse wat netjes is en wat in de basis een goed en zeer acceptabel onderkomen is. Het personeel is vriendelijk en zeer service gericht. Bedlinnen en handdoeken zijn voorzien en in de ochtend wordt er een ontbijt gepresenteerd met een Engelse inslag zoals eieren, omelet, toast, jam, koffie en eventueel wat lokale Indische gerechten op verzoek. In de avond kan je hier een prima maaltijd krijgen of je kunt in het ertegenover gelegen hotel Seashell terecht. Er wordt in het eigen restaurant geen alcohol verkocht maar wel in het hotel Seashell aan de overzijde. De twee persoons appartementen zijn voorzien van airco, bedlinen en handdoeken. Eventuele extra kosten als drankjes en maaltijden zijn cash met Indiase Rupee te betalen.

 

Medium (Ocean Pearl Beach Resort) Een van de locaties in de First Class categorie is het Ocean Pearl Beach Resort. En zoals de naam doet vermoeden ligt het direct aan het strand en heb je dus een schitterend uitzicht over de zee en de opkomende zon. Witte stranden en palmbomen completeren het geheel. Je verblijft op basis van tweepersoonskamers die zijn voorzien van airco, bedlinnen, handdoeken, douche / toilet. Het complex beschikt over een zwembad waar het na een dag hard vissen heerlijk is om te relaxen. Dat kan vanzelfsprekend ook aan de bar.

Het eigen restaurant serveert een uitgebreide variatie van schaal- en schelpdieren maar ook heerlijke lokale curries of een goed stuk vlees. Je gaat hier niets te kort komen. Als je de woning uitloopt en je doet je duikbril op kom je vanzelf terecht op het huis rif dat direct voor het strand ligt en een wondere onderwaterwereld biedt. De vissen zwemmen hier letterlijk voor je vakantiewoning. Dit is het best te ondernemen tijdens hoogwater. Eventuele extra kosten als drankjes en maaltijden zijn cash met Indiase Rupee te betalen. In deze locatie is wel alcohol te krijgen.

 

Superior (Seashell) Dit hotel is de meest luxe optie welke we op Havelock Island aanbieden. Ook hier liggen de woningen direct aan het hagelwitte strand waar de luxe zitbanken die onder de palmbomen staan. ’s Avonds is het hier goed toeven met een heerlijk koud biertje met de herinering van de GT’s of dogtooth tunas die je die dag hebt gevangen. Het restaurant beidt een ruime keuze aan buffet breakfast aan (keuze uit intercontinental/western and Indian cuisine). En ook het verkoelende biertje in de avond is hier prima te verkrijgen. Eventuele extra kosten kunnen hier met credit card of cash worden voldaan. Voor alle verblijfslocaties geldt dat wanneer deze reeds is volgeboekt er een vergelijkbaar hotel op hetzelfde niveau wordt verzorgd.

 

Om te vissen zijn er op deze locatie verschillende boten beschikbaar.

 

De laatste aanwinst is de Calipso van 35 voet (11,5 meter) center console met live bait tank, downriggers, marifoon, GPS, fishfinder en een 250 PK 4 takt Yamaha motor. Verder is er nog de Orca. Deze boot is 21 voet lang en heeft een 100 PK 4 takt motor en is verder uitgerust met GPS, fishinder etc. Deze boot is perfect voor 2 vissers en is aantrekkelijk geprijsd. Perfecte boten in verschillende klassen met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up! Dus een beetje voorbereiding in de sportschool is echt geen overbodige luxe.

 

Ter plaatse heb je stevige hengels nodig van 2 tot 2,5 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Verder strakke en korte boothengels tot 2,2 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 35 kilo + trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 tot 200 lbs om de ergste klappen van de drill op te vangen. Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe. Tevens is het mogelijk om materiaal te huren en dat betreft Shimano Stella's 18000 en 20000 op een gespecialiseerde popper en jigging hengel. Voor de twee hengels met molen en lijn betaal je 65 euro per dag.

 

Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven.Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober willen er nog wel eens wat buien vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.

 

Voor de speciale overnight en long range trips naar Barren Island of Invisible Banks is het noodzakelijk dat het weer kalm en stabiel is. Deze periode is voornamelijk van februari tm april. De uiteindelijke beslissing of deze trips door kunnen gaan is voorbehouden aan het lokale management. Deze extra lange en verre trips zijn tegen meerprijs te boeken.

 

Deze avonturen zijn door Ronald Spakman en companen beleefd.

 

 

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates, Lufthansa, KLM etc vlieg je in 17 tot 20 uur vanaf Amsterdam met 1 of 2 tussenstops in Dubai en of Chennai comfortabel naar Port Blair. Maar ook andere routes vanaf Brussel en Dusseldorf zijn mogelijk. Gezamenlijk stemmen we de beste vluchten af en deze zijn gemiddeld tussen 700 en 1000 euro per persoon.

 

Aangekomen in Port Blair wordt je vanzelfsprekend opgehaald en naar de ferry gebracht die je naar Havelock Island brengt. En ook voor het laatste deel van de aankomsthaven tot het hotel is de transfer voorzien. Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water inbegrepen als ook de dagelijkse transfer van hotel naar visboot.

 

De prijs van deze reis voor 6 dagen vissen van 8 uur, 7 overnachtingen in verblijf naar keuze inclusief bedlinnen en handdoeken, de transfer vanaf Port Blair, dagelijkse transfers van hotel naar visboot, ontbijt, lunch, water en frisdrank aan boord bedraagt:

 

Met de Calipso 6 dagen

personen        Budget          Medium        Superior

    2                    3250            3395              3610

    3                    2455            2665              3030

    4                    2035            2285              2525

  

Het is natuurlijk ook mogelijk om minder dagen te vissen. Daarmee wordt de prijs nog aantrekkelijker.

 

Deze prijzen zijn per persoon, op basis van twee personen per kamer met 1 bed en 1 extra matras en inclusief lokale belasting, exclusief visvergunning a INR 2500 (35 euro) per dag en lokaal te voldoen, vlucht, diner, visum, inentingen, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. Check de belevenissen van onze pilottrip vanuit Port Blair! En hier als artikel in de Zeehengelsport! Een single kamer kan tegen meerprijs. 

 

Bekijk de ligging op de kaart