Andaman

GT, tonijn, wahoo en een top avontuur

Andaman

GT, tonijn, wahoo en een top avontuur
 
POPPEREN & JIGGEN VAN DE EXTRA KLASSE!
 
'De Andaman eilanden en Nicobaren' heet deze eilandengroep officieel. Het ligt in de Golf van Bengalen in de Indische oceaan tussen India en Thailand en het is in dit vismekka waar menig vishart verloren is gegaan aan de Giant Trevally en het poppervissen. Maar ook het jiggen op dogtooth tuna levert waanzinnige resultaten op. Maar tussen door worden ook veel andere soorten als marlijn, barracuda, groupers, spanish mackerel, geelvin tonijn, amberjack enzovoorts gevangen. Soorten genoeg dus in het kristal heldere water met afgelegen riffen en tropische eilanden. Deze locatie is het dichtstbij gelegen de illustere visstekken 'Barren Island' en 'Invisible Banks' waar bij iedere trip enkele grote vissen wel gehaakt maar simpelweg niet gevangen worden omdat ze te groot en sterk zijn. Daarnaast zijn ook de beste plekken om te jiggen het best vanuit deze locatie te bereiken.
 
Kijk hier voor de verslagen van onze eigen trip op Totalfishing. deel 1, deel 2 en deel 3.
 
Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 12 jaar actief. Daarnaast bieden we hier een zeer comfortabel verblijf aan. We zijn exclusief agent voor deze locatie voor België en Nederland en bieden hier een aantrekkelijk pakket tegen een dito tarief voor de tropische visser (in spe).
 
Video verslag van onze avonturen ter plaatse.
 
Voor deze visserij werken we samen met onze lokale partner vanaf het schitterende Havelock Island. Deze partner is hier al meer dan 12 jaar actief en kent de verschillende stekken op zijn duimpje.
 
De visserij richt zich hier met name op de het popperen en jiggen rondom de verschillende, riffen en andere onderwater structuren. Snoeiharde aanbeten, die zich tot in het uiterste puntje van je hengel doen gelden vragen het uiterste van man en materiaal. Ben jij er klaar voor?
 
GT's, dogtooth tuna, wahoo, barracuda, marlijn, tonijn, dorado, groupers...... Allemaal ruggebrekers die tot 30, 40 en soms zelfs 50 kilo reiken. Wanneer er wat rust gewenst is kan er tussendoor getrold worden op geelvintonijn, barracuda, wahoo etc op wat lichter materiaal. Hiervoor zijn alle benodigdheden standaard aan boord. Na een dag popperen of jiggen is een moment rust voor de rug ook best lekker. Totdat je weer een aanbeet krijgt natuurlijk. ! Dan mag je weer aan de bak. De visserij vindt plaats tot ongeveer 25 mijl vanaf de vertreklocatie.
De verblijfslocatie is net nieuw en mooi qua opzet en uitvoering.
 
Het Matsya Island retreat heeft 7 luxe kamers beschikbaar, allen uitgevoerd met airconditioning en of ventilator. De kamers beschikken tevens over een eigen douche / toilet combinatie. De aankleding en uitstratling van de locatie is modern en luxe en bieden een ruime mate van comfort.
 
De kamers verschillen in grote en opzet. Zo zijn er tweepersoonskamers maar ook vierpersoonskamers. Vanzelfsprekend zijn bedlinnen, handdoeken en schoonmaak inbegrepen.
 
Direct naast het verblijf bevind zich Cafe 4 waar het ontbijt en het diner wordt geserveerd en wat overdag van 10 tot 23.00 uur open is om te eten en een welverdiend biertje te drinken.

 

Om te vissen zijn er op deze locatie verschillende boten beschikbaar.

De Calipso en Birzo zijn beiden 35 voet (11,5 meter) center console met live bait tank, downriggers, marifoon, GPS, fishfinder en een 250 PK 4 takt Yamaha motor. voor de Calipso en 2 x 250 PK voor de Birzo.

Verder is er nog de Mahi Mahi. Deze boot is 32 voet lang en heeft een 150 PK 4 takt motor en is verder uitgerust met GPS, fishinder etc. Deze boot is perfect voor 2 a 3 vissers en is aantrekkelijk geprijsd. Door de kleinere motor is ook de range van de mah mahi kleiner dan die van de Calypso. Perfecte boten in verschillende klassen met veel ruimte om te kunnen gooien en te vangen. De rest is aan jou, maar dan wel stand up! Dus een beetje voorbereiding in de sportschool is echt geen overbodige luxe.

Ter plaatse heb je stevige hengels nodig tot 2,5 meter lengte en een werpgewicht tot 250 gram om te popperen. Verder strakke en korte boothengels tot 2,2 meter en een werpgewicht tot 500 gram om te jiggen. Zware zeemolens met uiterst goede slipplaten, sterke dyneema van 35 kilo + trekkracht en een goede mono voorslag van rond de 1,5 meter met een trekkracht rond de 150 tot 200 lbs om de ergste klappen van de drill op te vangen. Oja, en een buttpad is geen overbodige luxe. Tevens is het mogelijk om materiaal te huren en dat betreft Shimano Stella's 18000 en 20000 op een gespecialiseerde popper en jigging hengel. Voor de twee hengels met molen en lijn betaal je 65 euro per dag.

 
Het seizoen om te vissen loopt van oktober tot mei. Met een gemiddelde temperatuur rond de 30° C is het hier goed toeven.Veel water drinken op de boot tussen het vissen en het vangen door is dus van belang. Zonnebril, -brand en -cap zijn hier een noodzaak. Evenals de tijgerbalsem voor de spieren! In oktober willen er nog wel eens wat buien vallen maar aan de kwaliteit van het vissen doet dat niets af. In december valt er praktisch al geen regen meer en tm april zijn dit de topmaanden.
 
Voor de speciale overnight en long range trips naar Barren Island of Invisible Banks is het noodzakelijk dat het weer kalm en stabiel is. Deze periode is voornamelijk van februari tm april. De uiteindelijke beslissing of deze trips door kunnen gaan is voorbehouden aan het lokale management. Deze extra lange en verre trips zijn tegen meerprijs te boeken.
 
Deze avonturen zijn door Ronald Spakman en companen beleefd.
 
 
 
Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen maar met Emirates, Lufthansa, KLM etc vlieg je in 17 tot 20 uur vanaf Amsterdam met 1 of 2 tussenstops in Dubai en of Chennai comfortabel naar Port Blair. Maar ook andere routes vanaf Brussel en Dusseldorf zijn mogelijk. Gezamenlijk stemmen we de beste vluchten af en deze zijn gemiddeld tussen 700 en 1000 euro per persoon.
 
Aangekomen in Port Blair wordt je vanzelfsprekend opgehaald en naar de ferry gebracht die je naar Havelock Island brengt. En ook voor het laatste deel van de aankomsthaven tot het hotel is de transfer voorzien. Ter plaatse zijn ontbijt en lunch aan boord inclusief water inbegrepen als ook de dagelijkse transfer van hotel naar visboot.
 
De prijs van deze reis voor 5 dagen vissen van 8 uur, 7 overnachtingen in verblijf naar keuze inclusief bedlinnen en handdoeken, de transfer vanaf Port Blair, dagelijkse transfers van hotel naar visboot, ontbijt, lunch, water en frisdrank aan boord bedraagt:
 
Op basis van 7 nachten verblijf en 5 dagen vissen
 
personen       Calypso          Birzo           Mahi
    2                    3450            3650          2950
    3                    2795            2955          2550
    4                    2295            2395          2095
 
Prijzen zijn per persoon inclusief lokale belasting en visvergunningen.
  
Het is natuurlijk ook mogelijk om minder dagen te vissen. Daarmee wordt de prijs nog aantrekkelijker.
 
Deze prijzen zijn per persoon, op basis van twee personen per kamer met 2 bedden inclusief lokale belasting en visvergunning a INR 2500 (35 euro) per dag. Exclusief vlucht, visum, inentingen, fooi voor de crew en personeel, extra dranken. 
 
En hier als artikel in de Zeehengelsport! Een single kamer kan tegen meerprijs. 
 

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart