Havoysund kajuit boot

Toplocatie voor heilbot!

Havoysund kajuit boot

Toplocatie voor heilbot!
 
71° NOORD. 
 
Meer dan 10 jaar geleden hadden wij als eerste visreisbureau Havoysund al in ons pakket! We hebben hier dan ook reeds vele malen en jaren lang gevist en kennen de regio, de stekken en omstandigheden op ons duimpje. Door zakelijke keuzes kwam hier een paar jaar geleden een onvrijwillig einde aan. Maar niets gebeurt voor niets en we kunnen onze gasten nu een absoluut super interessant pakket aanbieden op deze locatie maar nu tegen een veel betere prijs!
 
 • heen en terugreis beiden in 1 dag (dus zonder extra overnachting (en extra kosten) of lange wachttijden)
 • zeer ruime en comfortabele appartementen
 • gratis 1 dag een gids mee op de boot
 • visboten met comfortabele kajuit en
 • een zeer aantrekkelijke prijs
 
De regio staat bekend om de grote hoeveelheid vis en in het bijzonder de heilbot. Er zijn hier veel plateaus die in combinatie met de grote getijverschillen zorgen voor ideale omstandigheden voor de heilbot. Er worden hier jaarlijks meerdere heilbotten van boven de 2 meter gevangen. Maar ook de koolvis, zeewolf en kabeljauw zijn hier bijzonder goed vertegenwoordigd. Zeker ook omdat het eiland rondom is voorzien met plateaus die ideaal zijn voor de heilbot maar verder uit de kust zijn er perfecte drop offs waar de kabeljauw en koolvis zich graag in grote scholen ophouden. Voor de liefhebbers van grote schollen is het ook zeker de moeite waard om de Trollvika baai met zandbodem gericht en op actieve manier deze schitterende vissen na te jagen.
 
Rondom de verschillende eilanden in de regio als Masoy, Hjelmsoya en Rolvsoya wemelt het hier van de plateaus waar met grote regelmaat kapitale heilbotten worden gevangen. Maar ook de baaien van deze eilanden bieden hier goede vooruitzichten voor het gericht vissen op heilbot. Naast de grote hoeveelheid aan plateaus liggen hier pal naast de drop offs waar je gericht op grote kabeljauw en koolvis kan vissen. verder zijn natuurlijk ook zeewolf, schelvis en roodbaars hier aanwezig. Deze locatie heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een topstek waarbij er gericht, veel en regelmatig heilbot wordt gevangen en dus strekt het tot de aanbeveling om vroegtijdig te reserveren. 
 
Op het noordelijke deel van het eiland Rolvsoya bevindt zich op het kleine eiland Fruholmen de meest noordelijke vuurtoren van Europa. Voor degenen die op deze locatie hebben gevist weten dat je deze plek en de overweldigende natuur nooit meer gaat vergeten. Het is ook heel goed mogelijk om af te zakken naar het zuiden en rond Skipsholmen en Austergrunnen te vissen. Maar ook ten Noorden van Havoysund liggen de Akkarfjord en de Kjerkenesgrunnen te wachten. Al met al is dit een fantastisch visgebied waarbij het zomaar kna gebeuren dat je je PR gaat verbreken.
 
In Havoysund beschikken we op deze locatie over 3 woningen waarvan de grootste geschikt is tot 8 personen.
 
 
Huis 1
 
 
Met maar liefst 120 m2 is dit een zeer comfortabel huis met 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 8 personen. Een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden en 2 slaapkamers met elkeen eenpersoonsbed en een stapelbed. Verder zijn er maar liefst 2 badkamers elk met douche en toilet. Verder is er een gezellige woonkamer met daar aansluitend de volledig ingerichte keuken met 4 pits fornuis en oven, magnetron, koelkast, vriezer, waterkoker, koffiezetter en vaatwasser. Er is tevens een mogelijkheid om zelf gevangen vis in te vriezen. Het huis bevindt zich op 150 meter van de haven.
 
Huis 2
 
Huis 2 biedt met 100 m2 en 3 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden plaats aan maximaal 6 personen. Het beschikt over een gezellige woonkamer met SAT TV en wifi en ook een grote ruime badkamer die in het voorjaar van 2018 compleet gerenoveerd is. Verder een volledig ingerichte keuken met 4 pits fornuis en oven, magnetron, koelkast, vriezer, waterkoker, koffiezetter en vaatwasser. Er is tevens een mogelijkheid om zelf gevangen vis in te vriezen. Het huis bevindt zich op 50 meter van de haven.
 
Huis 3
 
Huis 3 ligt direct tegenover de haven en het boothuis en biedt met 85 m2 plaats aan 4 personen met 3 slaapkamers waarvan 1 met een eenpersoonsbed, een met een kingsize bed en een met een tweepersoonsbed. Er is een aparte douche met toilet en een gezellige woonkamer met zitbank, SAT TV, wifi en eetruimte, verder is er een open keuken die ook hier volledig is ingericht met 4 pits fornuis en oven, magnetron, koelkast, vriezer, waterkoker, koffiezetter en vaatwasser. Bij mooi weer kan je op het terras voor de woning genioeten van het uitzicht. Er is tevens een mogelijkheid om zelf gevangen vis in te vriezen.
 
Bij de haven is er een aparte overdekte filterplaats ingericht met stromend water en hier kan je ook je viskleren in een aparte verwarmde droogruimte ophangen zodat ze de volgende dag lekker warm en droog zijn voor het nieuwe visavontuur. Voor alle woningen geldt dat bedlinnen en een set handdoeken, water, elektra en eindschoonmaak zijn inbegrepen. 
 
Op deze locatie beschikken we over vijf ruime 6,5 meter lange Quicksilver Pilothouse visboten met 100 PK motoren. De boten zijn voorzien van Lowrance  of Simrad GPS / fishfinder en ze hebben een hoog veiligheidsniveau. Verder zijn de boten voorzien van de benodigde zwemvesten, een EHBO kit en noodsignalen. De benzine tank is 130 liter en er is een kompas en brandblusser aan boord. Heel prettig is natuurlijk het feit dat deze boot een kajuit heeft zodat je met minder weer tijdens het varen nog beschut kan zitten / staan. 
 
De boten bieden een hoog vaarcomfort en de motoren zijn krachtig maar toch ook zuinig.  Voor al onze gasten is standaard een dag (max 8 uur) begeleiding door de lokale gids inbegrepen in de boeking! Mocht de groep uit 4 personen (ex gids) bestaan is het nodig om een extra boot te verzorgen aangezien er max 4 personen op de boot zijn toegelaten. De kosten hiervoor bedragen 175 euro voor een dag ex brandstof. Ter plaatse wordt een borg gevraagd van 9000 NOK of 1000 euro in cash die je na afloop vanzelfsprekend retour ontvangt.
 
Vanaf 2024 is er ook een grotere en comfortabelere visboot beschikbaar. Het gaat om een aluminium kajuitboot van 24 voet met 175 PK motor en Lowrance HDS 12 GPS / fishinfinder. Deze boot is tegen een meerprijs van € 795,- om te ruilen tegen een reguliere Quicksilver Pilothouse. 
 
Heel handig! Je kan hier een emmer met kunstaas huren zodat je dat niet allemaal zelf hoeft mee te slepen. Eventueel materiaal dat je verliest dien je ter plaatse af te rekenen. Een emmer met een ruime selectie aan shads en pilkers huur je voor 500 NOK per week.
 
Om op de locatie te komen is het beste alternatief dat we een ruime huurauto (Volkswagen Passat Station) voor je huren waar je met 4 personen en je materiaal prima in past. De kosten van de huurauto bedraagt ongeveer 500 a 600 euro voor de gehele periode.

Ter plaatse wordt een borg gevraagd van 9000 NOK of 1000 euro per boot. Deze krijg je vanzelfsprekend na het einde van je visweek terug als de boot in goede orde wordt geretourneerd. Deze borg en eventuele extra kosten dien je cash ter plaatse te voldoen.

De wisseldag op deze locatie is in de basis flexibel waardoor je dus ook 8, 10 of meer dagen kan verblijven. De boekingsperiodes dienen echter wel aan te sluiten op andere boekingen.

De reis erheen neemt 1 dag in beslag zonder extra overnachting en je bevindt je op een werkelijk unieke locatie. Geen drukte van andere vissers maar schitterende appartementen met uitzicht op het fjord, goede boten en de allerbeste visserij! En dat voor bedragen die voor dit soort toplocaties erg gunstig genoemd mogen worden.
 
Het vluchtschema is als volgt. Je vertrekt om 7 uur 's ochtends met de SAS naar Kopenhagen en dan door naar Oslo en vervolgens naar Alta. Hier kom je 's middags rond 14 uur aan waardoor de vliegreis slechts 7 uur in beslag neemt! Je hebt vervolgens ruim de tijd om per huurauto naar Havoysund. Voor de terugreis boeken we (als het beschikbaar is) de middagvlucht van 14.30 uur vanaf Alta waardoor je op terugweg ook ruim voldoende tijd hebt om naar de luchthaven van Alta te reizen. Vervolgens vlieg je dezelfde weg terug en sta je om 21.30 uur weer op Schiphol. Dat betekent dus in 1 dag heen en in 1 dag terug zonder extra overnachtingen en dus ook extra kosten. De vluchten worden uitgevoerd met de SAS waarbij we 2 x 23 kilo bagage per persoon verzorgen. Samen met de 8 kilo handbagage is dat dus 54 kilo bagage pp. Bij de SAS is de hengelkoker gewoon onderdeel van de reguliere bagage en kost dus niets extra. De kosten van deze vluchten liggen rond de 500 euro pp.
 
Om te tanken met de boot kan je in de jachthaven van Havoysund terecht waar een tankzuil voor boten beschikbaar is en waar je 24 uur per dag kan tanken met credit card. 
 
De kosten van een verblijf in Havoysund zijn als volgt: prijzen Havoysund tm 31 - 10 - 2023 
Seizoen 1       1-4 tm 31-5 en 1-8 tm 31-10
Seizoen 2       1-6 tm 31-7
                                                                           Seizoen 1   Seizoen 2
 
Huis 1 tot 8 pers met 2 x Pilothouse 100PK          3960          4800
Huis 2 tot 6 pers met 2 x Pilothouse 100PK           3925         4750
Huis 3 tot 4 pers met 1 x Pilothouse 100 PK           2995        3360
Kajuitboot 24 voet omboeken                                    695          795
Extra Pilothouse 100 PK                                          1495        1795
 
prijzen in euro per week 
  
Lokaal te voldoen 
 • Hengel molen en lijn              600 NOK
 • Kunstaasemmer                     600 NOK
 • Set flying gaf + regulier gaf    160 NOK
 
Bijkomende kosten zijn eigen verzorging, brandstof voor boot en eventuele huurauto en eventuele fooi ter plaatse. De kosten voor de borg dien je ter plaatse cash te voldoen en dat kan in euro of NOK.
 
Met andere woorden als ik hierheen ga met 8 personen naar bijvoorbeeld huis 1 kom ik uit op een volgende rekensom:
 • huis + 2 boten              4800
 • vluchten                       4000
 • huurauto                      1200
 • boekingskosten               25
 • reisgarantie                     60
 • hotel oslo                          0 
 • totale kosten                  10085
 • prijs per persoon           1260,63
Vergelijk dat maar eens met andere aanbieders. Je bespaart hier minimaal 200 euro per persoon en je hebt een kajuit op je visboot!

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart