Lauklines

Lauklines

 
Beter wordt het niet! Dit is een superstek in Noord Noorwegen direct aan het water in de beschutte Kattfjord. De omstandigheden zijn perfect! De baai biedt een zeer goede beschutting bij een iets te enthousiaste wind. En anders is het maar 20 minuten varen naar de open zee. Als je de zeekaart bekijkt van het gebied rondom Lauklines loopt het water je in de mond. Scherpe afgronden voor de kabeljauw, mooie plateaus voor de heilbot, dieptes van 10 tot 300 meter zijn er in overvloed.
 
Lauklines staat met name bekend om zijn fantastische heilbotvisserij. Deze wordt met het jaar beter en de beschutte fjord en de instroom vanaf open zee maakt dit een ideaal gebied voor deze vis. De skrei visserij is hier altijd al erg goed geweest en absoluut een reden om een keer heen te gaan. In maart is het hier nog helemaal wit en ligt er sneeuw en dat is de periode van de extreme ‘bullebakken’. 30+ kilo is hier een echt grote vis. 20+ kilo is in deze periode vrij standaard! In de periode na het paaien zijn de grotere vissen meer op open zee te vinden en blijven de kleinere 10+ kilo in de fjord.
 

 

De grote koolvissen leveren fantastische sport op licht materiaal. Deze Noordse tonijnen zijn meester in het laten gieren van je slip. En dat willen we natuurlijk niets liever! De kleinere modellen zijn ideaal als aas voor de heilbot en de grote exemplaren zijn in het laatste deel van het seizoen voorhanden. Kom je voor de grote exemplaren is eind van de zomer en begin van de herfst de beste periode.
 
De zeewolf is hier zeer goed te vangen in de periode van maart tm juni. Met name in dit gebied op dieptes van 20 tot 40 meter aflopende steenachtige gedeeltes waar er hier genoeg van te vinden zijn. Maar vergeet ook niet de zeeduivel, leng, roodbaars en schelvis.Je gaat het hier allemaal vinden.
 
Lees hier het artikel van Tamme Smit in de BEET van onze reis naar deze locatie.
 
Ter plaatse is het ook mogelijk om met een professionele gids en bijbehorende boot op pad te gaan. Het voordeel van de gids is dat hij je snel en makkelijk bekend maakt met de lokale stekken en de specifieke aassoorten van dat moment. Een trip met de Anemon is 2000 NOK per persoon. Daarvoor krijg je een 8 uur durende vistrip op een 10,5 meter lange Offshore met 320 PK motor. Daarbij is dan alles inbegrepen te weten: koffie, thee, overall, hengelmateriaal, sokken, laarzen, handschoenen en een muts! 
 
Je kunt hier vanzelfsprekend ook zoetwatervissen in de talrijke meertjes in de omgeving. Een dagvergunnnig is 60 NOK en een weekvergunning is voor 160 NOK lokaal te regelen. Dus voor de liefhebber is het meenemen van een lichte spinhengel altijd verstandig. 
 
We zijn hier samen Daniel Weijers heen geweest en bekijk hier de vlogs van onze avonturen aldaar: 
 

 

Er zijn 6 moderne, comfortabele woningen die direct aan het Kattfjord liggen en een hoge standaard bieden. De woningen zijn geheel uit hout en in traditionele stijl opgetrokken. Ze zijn elektrisch verwarmd en zeer sfeervol. Zoals bijna alle woningen in Noorwegen is er een terras bij het huis en is roken binnen niet toegestaan.

 

De complete woning is 100m2 en is geschikt voor max 6 personen door middel van 3 slaapkamers. Op de benedenverdieping is er een volledig ingerichte keuken met magnetron, fornuis, oven vaatwasser, koelkast, koffiezetter, waterkoker, zout/peper, theedoek, keukenrol, koffiefilters, vaatwastabletten en vaatdoeken. Verder is er een ruime eetkamer, woonkamer met 32 inch TV en DVD, uitzicht op de fjord en een badkamer met douche en toilet. Ook bevind zich hier nog een eenpersoonskamer en bij de ingang is er een opslag- en droogruimte.

 

Op de eerste verdieping zijn 2 grote slaapkamers. Een met 3 bedden en een met 2 bedden. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen en ook hier is nog een badkamer met douche en toilet. In alle woningen is gratis Wifi beschikbaar en ook de eindschoonmaak is inbegrepen. Kortom; perfecte woningen, perfecte boten en perfecte visomstandigheden! Aan alles is hier gedacht. Het enige dat je nog hoeft te doen is ze te vangen!

 

 

Er zijn hier 6 visboten te huur. Het gaat om de Arronet 23 voet boot. Deze boten zijn in 2017 in gebruik genomen en je kunt rondom de gehele boot vissen (walkaround). De boten zijn uitgerust met 150 PK Yamaha motoren die je snel en comfortabel naar je gewenste visbestemming brengen.

 

De boten zijn verder uitgerust met gelamineerde zeekaart, zwemvesten, gaf, net, emmer en een veiligheidsdoos. En om de juiste plekken te vinden is er ook een Lowrance Hook-9″ Echo sounder/GPS geïnstalleerd. Met 4 man is dit een perfecte vismachine en behoort tot de top in Noord Noorwegen!

 

# personen   Totaal prijs   Prijs pp
 
1                       1595          1525
2                       1695           848
3                       1895           632
4                       2195           549
5                       2295           459
6                       2395           399
 

Visboot Arronet  1695 

 

De prijzen zijn in Euro per week en daarbij zijn beddengoed, handdoeken, verwarming, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen. Voor de boot geldt dat de prijs exclusief brandstof is. Deze wordt lokaal bijgevuld met brandstof en dient bij vertrek cash of met credit card te worden voldaan. Het is verplicht om het eigen risico tot 15.000 NOK af te kopen voor een bedrag van 1600 NOK (= 175 euro). Dit is ter plaatse te voldoen. Ook visoveralls (Kinetic) en hengels (verschillende gewichtsklassen van Shimano & Penn) en reels zijn te huur voor elk € 90 per week.

 

Liefhebbers kunnen naar de sauna en een sauna sessie kost 120 NOK per persoon en is inclusief handdoek. Er is een borg van toepassing van 3000 NOK per woning en 1500 NOK per boot. Deze krijg je vanzelfsprekend aan het einde van de week als alles in orde is weer terug.

 

Men heeft hier ook een goed assortiment aan vismateriaal ter plaatse. Dus mocht het aantal shads, pilkers, lijn of haken enigszins te hard teruglopen kan je heir altijd terecht voor extra materiaal. Voor algemeen gebruik is er een ruime vriezer en overdekte fileerruimte.

 

De dichtstbijzijnde luchthaven is Tromsø en transport kan hier verzorgd worden tot maximaal 8 personen voor 175 euro enkele reis. Hierbij is een stop onderweg bij een supermarkt inbegrepen om de eerste boodschappen te kunnen doen. Om op een later moment nog eens boodschappen te doen in bijvoorbeeld Tromsø is lokaal een taxi te bestellen die je voor een redelijk bedrag naar de supermarkt brengt. Indien je lokale kosten of borg moet voldoen kan je hier terecht met Visa, Master en Maestro.

 

Wil je zeker weten dat je hier terecht kunt? Wees er dan snel bij! Dit is een toplocatie waar maximaal 6 groepen tegelijkertijd terecht kunnen. Het viscamp is zeer geliefd en veel gasten komen na de eerste keer direct terug en dat is begrijpelijk qua ligging, faciliteiten en visstekken.

Bekijk de ligging op de kaart