Lauklines

Volledig met gids!

Lauklines

Volledig met gids!
 
Beter wordt het niet! Dit is een superstek in Noord Noorwegen direct aan het water in de beschutte Kattfjord. De omstandigheden zijn perfect! De baai biedt een zeer goede beschutting bij een iets te enthousiaste wind. En anders is het maar 20 minuten varen naar de open zee. Als je de zeekaart bekijkt van het gebied rondom Lauklines loopt het water je in de mond. Scherpe afgronden voor de kabeljauw, mooie plateaus voor de heilbot, dieptes van 10 tot 300 meter zijn er in overvloed.
 
Lauklines staat met name bekend om zijn fantastische heilbotvisserij. Deze wordt met het jaar beter en de beschutte fjord en de instroom vanaf open zee maakt dit een ideaal gebied voor deze vis. De skrei visserij is hier altijd al erg goed geweest en absoluut een reden om een keer heen te gaan. In maart is het hier nog helemaal wit en ligt er sneeuw en dat is de periode van de extreme ‘bullebakken’. 30+ kilo is hier een echt grote vis. 20+ kilo is in deze periode vrij standaard! In de periode na het paaien zijn de grotere vissen meer op open zee te vinden en blijven de kleinere 10+ kilo in de fjord.
 

 

De grote koolvissen leveren fantastische sport op licht materiaal. Deze Noordse tonijnen zijn meester in het laten gieren van je slip. En dat willen we natuurlijk niets liever! De kleinere modellen zijn ideaal als aas voor de heilbot en de grote exemplaren zijn in het laatste deel van het seizoen voorhanden. Kom je voor de grote exemplaren is eind van de zomer en begin van de herfst de beste periode.
 
De zeewolf is hier zeer goed te vangen in de periode van maart tm juni. Met name in dit gebied op dieptes van 20 tot 40 meter aflopende steenachtige gedeeltes waar er hier genoeg van te vinden zijn. Maar vergeet ook niet de zeeduivel, leng, roodbaars en schelvis.Je gaat het hier allemaal vinden.
 
Lees hier het artikel van Tamme Smit in de BEET van onze reis naar deze locatie.
 

Deze locatie heeft zich compleet toegelegd op het vissen met gids. Daarvoor hebben ze twee gidsboten tot hun beschikking en komen er op termijn nog 1 of 2 bij. Dat betekent dus dat je hier zelfstandig geen visboot kan huren. Dat betekent dat het wel wat kostbaarder wordt maar tegelijkertijd betekent dat ook dat je altijd op de best mogelijke stekken vist, je flexibel bent in duur en starttijd van je visdag maar ook kan afstemmen op de lokale weersomstandigheden.

Is het een dag minder goed weer dan kan je de volgende dag een extra lange sessie houden en optimaliseer je beschikbare vistijd. Dus het is duurder dan zonder gids maar wel per definitie beter!

 
We zijn hier samen Daniel Weijers heen geweest en bekijk hier de vlogs van onze avonturen aldaar: 
 
 
Er zijn 6 moderne, comfortabele woningen die direct aan het Kattfjord liggen en een hoge standaard bieden. De woningen zijn geheel uit hout en in traditionele stijl opgetrokken. Ze zijn elektrisch verwarmd en zeer sfeervol. Zoals bijna alle woningen in Noorwegen is er een terras bij het huis en is roken binnen niet toegestaan.
 
De complete woning is 100m2 en is geschikt voor max 6 personen door middel van 3 slaapkamers. Op de benedenverdieping is er een volledig ingerichte keuken met magnetron, fornuis, oven vaatwasser, koelkast, koffiezetter, waterkoker, zout/peper, theedoek, keukenrol, koffiefilters, vaatwastabletten en vaatdoeken. Verder is er een ruime eetkamer, woonkamer met 32 inch TV en DVD, uitzicht op de fjord en een badkamer met douche en toilet. Ook bevind zich hier nog een eenpersoonskamer en bij de ingang is er een opslag- en droogruimte.
 
Op de eerste verdieping zijn 2 grote slaapkamers. Een met 3 bedden en een met 2 bedden. Beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen en ook hier is nog een badkamer met douche en toilet. In alle woningen is gratis Wifi beschikbaar en ook de eindschoonmaak is inbegrepen. Kortom; perfecte woningen, perfecte boten en perfecte visomstandigheden! Aan alles is hier gedacht. Het enige dat je nog hoeft te doen is ze te vangen!
 
Er zijn 4 woningen die op deze wijze zijn uitgerust en er zijn 2 woningen die extra luxueus zijn ingericht met veel extra comfort en hoogwaardige materialen, bedden, woonkamer etc.
 

De Arronet 30 SPT is een uniek bootmodel dat men zelf hebben ontwikkeld. We hebben de boot ontworpen om het ultieme type te creëren voor onze reizen. De boten zijn 9,4 meter lang en 2,8 meter breed. Ze zijn ontwikkelt met een focus op comfort, veiligheid en maximale dek-/visruimte. De boten hebben een middenconsole met zitplaatsen onder een dak voor beschutting tegen het weer.

Ze zijn uitgerust met state-of-the-art kaartplotter, echosounder, radar en VHF van Garmin. De boten hebben 2×150 pk Yamaha-motoren, waardoor we snel de beste visstekken kunnen bereiken. Aan boord is een draagbaar toilet indien gewenst.

De boten zijn gecertificeerd voor 6 passagiers + schipper. De schipper heeft een D5L-certificaat, veiligheids- en EHBO-cursus, cursus passagiers- en crisismanagement, gezondheidscertificaat en VHF-certificaat.

Reddingsmiddelen aan boord: Reddingsvlot, reddingsvesten, reddingsboei met licht, werplijn, reddingstrap, vaste marifoon, handmarifoon, EPIRB, AIS-SART, brandblusser, branddeken, EHBO-uitrusting en noodfakkelset.

Inclusief: schipper/gids en exclusief benzine. Er zijn drie van deze exemplaren beschikbaar.

Bij deze optie krijgt jouw groep een vaste schipper voor alle visdagen. Verder is er de mogelijkheid om de starttijd aan te passen afhankelijk van het weer en om uren te verschuiven tussen de dagen afhankelijk van het weer. Wij adviseren wel aan om als je 5 dagen wilt vissen, je 7 dagen blijft zodat de trips op de dagen met het beste weer gemaakt kunnen worden.
 
 
De volgende prijzen zijn van toepassing
 
Reguliere woning      
  • 2 pers     1650
  • 3 pers     1900
  • 4 pers     2150
  • 5 pers     2350
  • 6 pers     2450
Luxe woning             
  • 2 pers     2250
  • 3 pers     2500
  • 4 pers     2700
  • 5 pers     2900
  • 6 pers     3050
De prijzen zijn in Euro per week en daarbij zijn beddengoed, handdoeken, verwarming, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen.
 
Gidspakketten:
 
 
Ook visoveralls (Kinetic) en hengels (verschillende gewichtsklassen van Shimano & Penn) en reels zijn te huur voor elk € 90 per week.
 
Liefhebbers kunnen naar de sauna en een sauna sessie kost 120 NOK per persoon en is inclusief handdoek. Er is een borg van toepassing van 3000 NOK per woning en 1500 NOK per boot. Deze krijg je vanzelfsprekend aan het einde van de week als alles in orde is weer terug.
 
Men heeft hier ook een goed assortiment aan vismateriaal ter plaatse. Dus mocht het aantal shads, pilkers, lijn of haken enigszins te hard teruglopen kan je heir altijd terecht voor extra materiaal. Voor algemeen gebruik is er een ruime vriezer en overdekte fileerruimte.
 
De dichtstbijzijnde luchthaven is Tromsø en transport kan hier verzorgd worden tot maximaal 8 personen voor 375 euro retour. Hierbij is op de heenweg een stop onderweg bij een supermarkt inbegrepen om de eerste boodschappen te kunnen doen. Om op een later moment nog eens boodschappen te doen in bijvoorbeeld Tromsø is lokaal een taxi te bestellen die je voor een redelijk bedrag naar de supermarkt brengt. Indien je lokale kosten of borg moet voldoen kan je hier terecht met Visa, Master en Maestro.
 
Wil je zeker weten dat je hier terecht kunt? Wees er dan snel bij! Dit is een toplocatie mert een uniek concept. Het camp is zeer geliefd en veel gasten komen na de eerste keer direct terug en dat is begrijpelijk qua ligging, faciliteiten en visstekken.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart