Noordkaap Skarsvag

Op de Noordkaap met fantastische woningen!

Noordkaap Skarsvag

Op de Noordkaap met fantastische woningen!

 

HET MEEST NOORDELIJKE VISKAMP VAN EUROPA 

 

Dit is het meest noordelijke viskamp van Europa. Noordelijker kan je simpelweg niet komen en je vist dus direct op de Noordkaap! Dit viskamp is compleet nieuw en laat helemaal niets te wensen over aan de moderne visser. Het viskamp heeft in april 2018 haar deuren geopend en alles is dan ook compleet nieuw. Daarnaast is het ook nog eens van een hoge kwaliteit die niets te wensen over laat. En dan is er ook nog een nieuw concept qua boten en verblijf. Hoe gaaf is dat? Visreis.nl is gevraagd om dit hoogwaardige en exclusieve viskamp in noord Noorwegen te vertegenwoordigen in Nederland en België. En dat doen we natuurlijk graag.

 

Bekijk hier het video verslag van onze groepsreis hier heen: 

 


Het potentieel op deze plek is enorm. Dit is het land van de reuzen! Hier is de kans heel groot dat je de vis van je dromen gaat vangen. Als je de fjord uitvaart zie je links het bezoekerscentrum van de Noordkaap liggen en nog iets verder links om de hoek ligt het laatste deel van de Noordzee en naar rechts begint de ontegenzeggelijke Barentszee. Het is hier op het kruispunt van deze wereldzeeën waar de verschillende stromingen elkaar treffen. Het is hier een komen en gaan van eb en vloed en daardoor is er een verscheidenheid aan aas voorhanden. En daardoor zijn de grote rovers zowel in maat en aantal in ruime mate aanwezig.

 

Lees hier 4 artikelen over de belevenissen van Thomas Sintobin op deze locatie.  Artikel 1; artikel 2 ; artikel 3; artikel 4

 

Rondom de Noordkaap bevinden zich verschillende topstekken waar je heel gericht op heilbot, kabeljauw, koolvis, zeewolf, schelvis, roodbaars en pollak kan vissen. Op korte afstand van het kamp bevindt zich al de drop off naar 300 meter plus. Hier op deze rand zijn de koolvissen en kabeljauwen telkens weer op zoek naar voedsel en op de plateaus die voor deze drop offs liggen wacht grootmoedertje heilbot rustig haar kansen af.


Maar ook dichter naar de kust zijn er heel veel stekken waar je terecht kan om de kapitale vissen achterna te jagen. In de fjord om de hoek (letterlijk 5 minuten varen) is in 2017 een heilbot van 146 kilo gevangen. Deze vissen zwemmen dus letterlijk voor de deur. Ga ook zeker vissen op topstekken als Ryggen, Langskjaergrunnen, Stukebaen, Skallen en Klakken. Allemaal plateaus of onderwaterstructuren waar zich de grote rovers graag ophouden in afwachting van een verse maaltje en waar wij als vissers graag een bijdrage aan leveren.

 

In de bergen op ongeveer 45 minuten lopen zijne r ook twee bergmeren waar je zonder vergunning op forel en artic char kan vissen. Het is een fikse wandeling maar je komt dan wel op een zeer bijzondere en mooie plek. Verder is er rechts van de huisfjord een mooie binnenzee waar je de boot kan aanleggen bij een oude steiger en waar je gericht kan vissen op zeeforel en zalm of ook op schar en schol (in de zomer). Ook dit is een unieke plek waar je schitterende visserij kan beleven. En sta ook niet verbaasd te kijken dat je voor de steiger af en toe een zalm voorbij ziet zwemmen. Deze worden hier ook regelmatig waargenomen alleen vist er niemand op !!!!

 

Het viskamp heeft twee grote woonunits. In elk van deze gebouwen zijn 5 tweepersoons slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Iedere kamer komt uit op de grote centrale woonkamer met keuken. Deze ruimte is met 90 m2 comfortabel ingericht. De keuken is volledig ingericht en beschikt over alle gemakken als vaatwasser, 4 pits fornuis, oven, koelkast, magnetron etc. Daarnaast ziet het er ook nog nog eens heel mooi uit aangezien alles in hout wordt uitgevoerd. Per woonunit zijn er ook twee douches en toiletten beschikbaar. De woonunits liggen op slechts enkele meters lopen van de boten en het servicehuis.Zo kan je hier dus met 4 maar ook met 10 man tegelijkertijd verblijven! En met 4 of 6 man heb je dus een zee van ruimte tot je beschikking!

 

Naast de twee woonunits is er ook een service huis. Hier bevindt zich de overdekte fileerruimte met stromend water en ruime snijtafels. Natuurlijk is hier ook de grote vriezer zodat je de vis snel en comfortabel kan invriezen. Verder is er een ruimte met verwarming waar je je vispakken kan ophangen zodat je de volgende dag weer in een droog pak kan stappen. Boven in het service huis is ook nog een aparte woonunit voor 3 tot 4 personen wat ook wordt verhuurd. Er is ook nagedacht als je een grote hoeveelheid vis hebt gevangen en deze naar boven moet krijgen naar de fileerplaats. Hiervoor is een grote hydraulische kraan geplaatst om de kisten naar boven en beneden te kunnen tillen. 

 

In het dorp zelf staat het Winter en Christmas house waar je een heerlijke kingcrab maaltijd of vissoep kan krijgen met daarnaast allerlei spulletjes voor in de kerstboom. Een bijzondere plek waar overdag veel toeristen op afkomen en waar je 's avonds van een heerlijke maaltijd kan genieten.

 

Als boten wordt hier gebruik gemaakt van de hoogwaardige Arronet 18 voet boten met 70 PK Yamaha 4 takt motoren. Tevens zijn de boten voorzien van hoogwaardige GPS en fishfinder. De maximale snelheid bedraagt 28 knopen de benzine tank bevat 80 liter. Verder is er een marifoon voorzien als ook AIS om te allen tijde de locatie van de boot te kunnen tracken. De boten zijn toegelaten tot 6 personen maar kunnen optimaal met 3 personen bevist worden.

 

Aan boord is standaard een handgaf en touw aanwezig. Zodoende kan je met z'n tweeën ook de grote heilbotten netjes naast de boot 'parkeren' en mooie foto's maken. Ter plaatse zijn jerrycans standaard aanwezig waarmee je de boten na een dag vissen kunt bijtanken. De prijs van benzine in Noorwegen is 2 euro per liter. De kosten hiervan dien je na je verblijfsperiode cash af te rekenen. Alle overige zaken kunnen met credit card worden voldaan.

 

Het is niet het goedkoopste viskamp van Noorwegen maar misschien wel het leukste en meest exclusieve! Ga hier met een groep van 4 vissers heen en je hebt 2 boten tot je beschikking zodat je met 2 personen per boot vist. Hoe luxe is dat? Wacht niet te lang want er kunnen slechts 20 vissers per week terecht in dit hoogwaardige viskamp. 


# gasten     # boten     prijs week

    3                 1              2.700,- (penthouse)
    4                 2              4.350,-
    5                 2              4.750,-
    6                 2              5.100,-
    7                 3              6.200,-
    8                 3              6.400,-
    9                 3              6.700,-
   10                4              7.400,-

 

Prijzen in euro per week en inclusief bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak en exclusief brandstof voor de boot. Minimum prijs is voor 4 personen!

 

  • Visoverall                          € 80,- week
  • Hengel + molen + lijn        € 80,- week
  • Retourtransfer vanaf Alta  tot 8 pers = 975 euro, tot 16 pers = 1400 euro en 17 pers en meer = 1895 euro
  • Extra boot                          € 795,- week

 

Om boodschappen te doen kan je het beste terecht in het 20 minuten verderop gelegen Honningsvag. Hier is een ruim gesorteerde supermarkt die doordeweeks tot 23 uur open is en in het weekeinde tot 20 uur. Op de heenweg is het dan ook verstandig om hier even een stop in te lassen en de eerste voorraad in te slaan. In overleg en tegen vergoeding kunnen er ook boodschappen besteld worden die men dan voor je gaat halen. Ter plaatse is er ook een klein en gezellig restaurant waar je wafels, verse vis, king crab en meer lokale zaken kunt eten. Alle gasten van dit viskamp krijgen hier korting op de prijzen van de menukaart. De wisseldag is donderdag en het minimum verblijf is 1 week. Het seizoen loopt van 1 april tot medio oktober.

 

Je kan hier op twee manieren naar toe. De route met de kortste landtransfer is met een vlucht naar Honningsvag. Vanaf daar is het nog maar 20 minuten rijden naar deze locatie. De kosten voor een vlucht naar Honnigsvag zijn over het algemeen wel vrij hoog. Het meest gebruikte alternatief is dan ook een vlucht naar Alta en vanaf daar kan je met een huurauto of transfer in 3 uur naar Skarsvag rijden.


Op deze locatie kan je terecht vanaf april tm medio oktober. Wil jij naar deze toplocatie? Neem dan snel contact met ons op

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart