Arapaima Bolivia

Prime target Arapaima in de Amazone!

Arapaima Bolivia

Prime target Arapaima in de Amazone!
 
Visreis.nl werkt voor deze visreis samen met Amazon-Angler. Deze organisatie is al sinds vele jaren gespecialiseerd in visreizen naar de verste uithoeken van de Amazone. Steve Townson, de eigenaar van Amazon Angler, heeft deze visreizen tot in detail uitgewerkt en zijn compleet verzorgd. Al deze visreizen zijn stuk voor stuk unieke visreizen naar verschillende vislocaties in de jungle van de Amazone.

Deze visreis is ontwikkeld voor de visser die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring in de jacht op echt grote Amazone vissen, Daarbij staat de reusachtige en wilde arapaima bij veel vissers heel hoog op het wensenlijstje. Maar wat dacht je van jau, jundia, roodstaart en surubim meervallen, payara, stekelrog, corvina en pacu. Een waslijst met grote vissen en ook wereldrecords zijn hier al verbroken op deze locatie.
 
 

In de ochtend wordt je met de lokale tractor naar de transportboot gebracht en met deze boot ga je vervolgens naar de verschillende afgelegen lagunes en afgesloten meertjes waar de reusachtige arapaima zich ophouden. Er zijn deze regio meer dan 100 van dit soort stekken die nog midden in de jungle liggen en zonder commerciële visserij. Hier bevinden zich honderden arapaima’s in een indrukwekkende omgeving.

Deze machtige oeroude vissen zijn voor elke visser de Heilige Graal van alle vissoorten in de Amazone. De Arapaima schuilt in de vele afgesloten systemen, lagunes en meren naast de hoofdrivier. Deze vis is in alle opzichten prehistorisch, het is een luchtademende vis, maar het is tegelijkertijd een ongelooflijk sterke maar ook delicate vis voor zijn grootte.
Arapaima's 'rollen' aan de oppervlakte om lucht te happen en ze geven hun aanwezigheid gemakkelijk prijs. Er is een strikt catch & release beleid waarbij ze na de vangst voorzichtig tot herstel worden gebracht en vervolgens direct vrijgelaten worden om een later moment mogelijk nog een keer gevangen te kunnen worden.
 
Lees HIER het artikel van John Smit in BEET magazine over deze indrukwekkende visreis.
 
Deze ongelooflijke rivier monsters kunnen meer dan 4,5 meter worden en een gewicht bereiken van meer dan 500 lbs! De gebieden waar gevist wordt bevatten veel arapaima en we vissen op ze met grote vliegen, kunstaas of met levend, gesneden of geheel dood aas. Het vangen van een arapaima op de vlieg is de meest epische ervaring voor een visser jn de wereld! Maar breng daarvoor wel je zwaarste hengel mee van 10-12 wt. En daarbij zijn grote vliegen zijn hier een must.
 
We vissen ook met 'lichtere' outfits met middelgroot kunstaas om verbazingwekkend sterke en agressieve aanbeten van grote arapaima uit te lokken. Een zware of middelzware set-up met 65lbs dyneema zorgt voor een van de meest ongekende sportvisserij op deze zoetwater reuzen.

Reusachtige meervallen zijn hier te vinden in de diepe gaten van het riviersysteem zelf. Alle soorten kunnen gevangen worden op cutbait, levend aas of hele dode vissen.
Er zijn twee soorten surubim of shovel-nosed tiger cats (inclusief de gemakkelijk te vangen en zeer vreemde, langgerekte 'paleta' of firewood shovel-nose) te vangen en beiden zijn snel, gestroomlijnd en geven een fenomenale aanbeet. Deze mooi getekende roofvissen worden ook met kunstaas gevangen. Met een gewicht van tot wel 50 lbs zijn het sterke vissen om te vangen.
 
De flat-whiskered cat is een waar stuk dynamiet van een vis voor zijn grootte. Gemiddeld weegt hij 15 pond, maar hij weegt maximaal zo'n 25 pond en is de lekkerste vis in de Amazone.
De rappe roodstaart meervallen moeten worden gezien als de sterkste meervalsoort van de amazone rekening houdend met hun grootte. Een 80 lbs roodstaart neemt je mee over de hele rivier en laat je graag het achtereinde van de reel en lijn zien met gierende runs.
 
De jau meervallen worden hier tot wel 180 lbs en zijn de rottweilers van de rivier. Ze houden zich op onder de rotsen en in het snel stromende water! Je moet ze echt verleiden tot een aanbeet en vervolgens brute kracht om een van deze kolossen te kunnen landen.
 
 
Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.

 

De arapaima paradise lodge is gebouwd op het terrein van een actieve hacienda waar noten worden verbouwd diep in de jungle van Bolivia.

Deze locatie beschikt over twee aparte woningen met in totaal vier tweepersoonskamers met een hoge standaard van comfort. In totaal kunnen hier dus 8 vissers verblijven gedurende de visweek. Elke woning heeft een eigen badkamer en douche en er is airconditioning in alle kamers.

Er is een bar, eetruimte, TV kamer/lounge en een volledig uitgeruste keuken waar dagelijks de heerlijkste maaltijden onder meer van de barbecue worden geserveerd.

De kamers worden dagelijks schoongemaakt en er is ook een wasservice beschikbaar wat is inbegrepen in de prijs.

 

Op deze locatie wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten visboten. Dat zijn platbodems en  lokale visboten van rond de 16 voet en deze worden gevaren door lokale gidsen. Omdat de arapaima enorm schuchtere vissen zijn, wordt hier gevist zonder buitenboormotor maar enkel met de peddel. Zodoende worden de vissen minder afgeschrikt en zijn de kansen om ze te vangen veel groter.

Je vist met twee personen per boot en 1 gids die er alles aan zal doen om je mooiste en grootste vissen te laten vangen.

Een lijst met aan te bevelen materialen wordt verstrekt bij de reisbescheiden maar reken op stevige jerkbait hengels sterke boothengels en dito molens en lijnen om deze vissen weerstand te kunnen bieden. En daarnaast een goede selectie aan oppervlakte kunstaas, jerk-/ stickbaits, bucktails, pluggen, jigs, super sterke haken en onderlijnen.

Je dient je eigen materiaal mee nemen op deze visreis. Het is niet mogelijk om ter plaatse materiaal te huren of bij te kopen.

 

Het seizoen voor deze locatie loopt van juni tm november. Het is meestal warm met een temperatuur van meer dan 20° C in de nacht en 25 tot 30° C gedurende de dag. Door de meestal aanwezige wind voelt het er standaard koeler gedurende meeste tijd van het jaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Dag 1: Aankomst vanuit Santa Cruz naar Riberalta uiterlijk deze dag in de ochtend. Chartervlucht naar de Lodge en overnachting voor de komende 7 nachten (alles inbegrepen).
  • Dag 2 tm 7: Zes volle dagen met gids vissen
  • Dag 8: Terugkeer naar Riberalta in de vroege namiddag. De vluchten terug naar Santa Cruz zijn in de late namiddag terug.

De prijs van deze visreis met 6 hele visdagen bedraagt € 4.500,- per persoon.

Inclusief charter van Riberalta naar de lodge en terug, zeven nachten verblijf in het kamp op basis van een gedeelde tweepersoonskamer, vissen met gids en 2 personen per boot, dagelijkse wasservice, alle maaltijden, water, frisdrank en bier in het kamp.

Exclusief internationale vlucht en vlucht naar Riberalta, additionele overnachtingen in Santa Cruz 2 x, visum, sterke drank, inentingen en fooien. 

Reken voor de fooien op een totaal bedrag van USD 250,- voor al het personeel samen. Dus zowel voor de gids, als het kamp personeel.  De prijzen zijn indicatief en kunnen onderhevig zijn aan valuta en seizoensgebonden variaties.

Betalingsvoorwaarden: 50% als aanbetaling bij reservering, 50% te betalen 90 dagen voor aankomst in Guyana.

Vanzelfsprekend zijn we je graag van dienst om ook de internationale vluchten voor de reiziger te verzorgen.

Controleer of u gevaccineerd bent tegen gele koorts en neem uw vaccinatiebewijs mee voor het geval u het moet laten zien (gele koorts vaccinaties zijn nu levenslang geldig). Informeer ook bij uw arts naar eventuele andere benodigde medicijnen of vaccinaties.

Alle visreizen naar de Amazone zijn een waar visavontuur. Ondanks jarenlange ervaring en gedegen organisatie van de reizen kan het altijd gebeuren dat op deze expedities zaken gebeuren die niet in het reguliere draaiboek staan. Deelnemers aan deze visreis moeten dan ook beseffen dat in uitzonderlijke gevallen de reis misschien niet helemaal volgens plan verloopt en een bepaalde flexibiliteit gewenst kan zijn.

Heb jij interesse om deze visreis te ondernemen? Neem dan contact met ons op om een passende periode af te stemmen.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart